Αρχείο για "Ιανουάριος, 2019"

Ψυχολόγοι στα σχολεία

Με την υπ. αριθμ. Φ/220971/Δ1/21-12-2018 Υ.Α. (ΦΕΚ5915, τ. Β) καθορίστηκαν ομάδες σχολείων στις οποίες θα ασκήσουν καθήκοντα μέλη Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού του κλάδου ΠΕ23 (Ψυχολόγων) για το έτος 2018-2019. Σε κάθε ομάδα σχολείων που αποτελείται από πέντε (5) τοποθετείται ένας (1) Ψυχολόγος κλάδου ΠΕ23 ο οποίος θα ασκεί καθήκοντα μια συγκεκριμένη ημέρα της εβδομάδας, σταθερή καθ’ όλη τη διάρκεια του διδακτικού έτους.

Στην ομάδα που ανήκει το σχολείο μας τοποθετήθηκε η ψυχολόγος κ. Βάθη Μαρία. Καλωσορίζουμε τη νέα μας συνάδελφο στο σχολείο μας και ευχόμαστε μια αποδοτική συνεργασία για το υπόλοιπο της σχολικής χρονιάς.

Ετικέτες:

Ενημερωτική εκδήλωση

Το Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Αλιβερίου διοργανώνει ομιλία με θέμα: Παιδιά με αναπτυξιακές και άλλες δυσκολίες. Πόσο εύκολη είναι η ψυχοσυναισθηματική τους φροντίδα».

Ομιλήτρια θα είναι η ψυχολόγος-κλινική νευροψυχολόγος κ. Ευγενία Παπαχρηστοπούλου.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα εκδηλώσεων του Γυμνασίου Αλιβερίου την Παρασκευή 8 Φεβρουαρίου 2019, στις 6.00 μ.μ.

Κατά το παρελθόν είχαμε και εμείς συνεργαστεί με την κ. Παχρηστοπούλου σε μια πολύ επιτυχημένη ενημερωτική εκδήλωση.

Τροποποίηση ωρολογίου προγράμματος

Από τη Δευτέρα 28 Ιανουαρίου και μέχρι νεωτέρας, το ωρολόγιο πρόγραμμα όλων των τάξεων/τμημάτων τροποποιείται, ως αποτέλεσμα της προγραμματισμένης απουσίας εκπαιδευτικού. Στους μαθητές δόθηκε το νέο ωρολόγιο πρόγραμμα.  Διαβάστε όλο το άρθρο »

Βιβλία στο σχολείο

Η δράση «τσάντα στο σχολείο» άλλαξε περιεχόμενο, σύμφωνα με νέα Υπουργική Απόφαση, και πια προσδιορίζεται ως «βιβλία στο σχολείο» κατά την οποία καθορίζονται τουλάχιστον δύο (2) σαββατοκύριακα για κάθε μήνα του διδακτικού έτους, που τα βιβλία των μαθητών θα παραμένουν στο σχολείο. Ο Σύλλογος Διδασκόντων όρισε τα ακόλουθα Σαββατοκύριακα ως ημέρες εφαρμογής της δράσης: Διαβάστε όλο το άρθρο »

Έγκαιρη προσέλευση μαθητών

Με λύπη μας διαπιστώνουμε πως συνεχίζεται η καθυστερημένη πρωινή προσέλευση ορισμένων μαθητών. Επισημαίνουμε πως το κλείδωμα της πόρτας είναι υποχρεωτικό για την ασφάλεια μαθητών, προσωπικού και εγκαταστάσεων. Το σχολείο δεν ευθύνεται για την ασφάλεια των μαθητών που περιμένουν έξω από την πόρτα της αυλής για το διάστημα που απαιτείται έως ότου βρεθεί ελεύθερος εκπαιδευτικός για να τους ανοίξει την πόρτα.

Ετικέτες:

Υποδοχή μαθητών τις ημέρες με κακοκαιρία

Τις ημέρες με άσχημο καιρό (κρύο/βροχή) η παραλαβή των μαθητών από τους εφημερεύοντες εκπαιδευτικούς θα γίνεται στην πόρτα του ισογείου και όχι στην πόρτα της αυλής. Για το λόγο αυτό δεν θα υπάρχουν και μαθητές στο χώρο της αυλής κατά το χρονικό διάστημα της υποδοχής τους (8.00-8.15)

Ετικέτες:

Συμμετοχή στον Πανελλήνιο σχολικό διαγωνισμό για την Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου

Ανακοινώθηκαν οι συμμετοχές των σχολείων στον Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό του Ελληνικού Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου. Το σχολείο μας συμμετείχε με βίντεο της ΣΤ τάξης στο οποίο επισημαίνονται οι κίνδυνοι στο διαδίκτυο και οι ενέργειες αποτροπής τους. Στο βίντεο συμμετείχαν μαθητές της τάξης κατόπιν έγγραφης συναίνεσης των γονέων τους και  γυρίστηκε στους χώρους του σχολείου, υπό την επιμέλεια της εκπ/κού πληροφορικής κ. Μελάνη Αναστασίας και της εκπ/κού θεατρικής αγωγής κ. Λάμπρου Κορνηλίας.

Το βίντεο είναι δημοσιευμένο στο κανάλι του σχολείου στο Youtube.

Οι συμμετοχές όλων των σχολείων είναι στην ακόλουθη διεύθυνση:

Συμμετοχές SID 2019 Δημοτικά

Ετικέτες:

Προγραμματισμός εκπαιδευτικής επίσκεψης

Η αναβληθείσα εκπαιδευτική επίσκεψη των μαθητών των Ε/ΣΤ τάξεων για την παρακολούθηση της θεατρικής παράστασης «Το αγόρι με τη βαλίτσα«, προγραμματίζεται για την Τρίτη 29 Ιανουαρίου 2019. Στους μαθητές δόθηκε το ενημερωτικό σημείωμα με την υπεύθυνη δήλωση των γονέων/κηδεμόνων, το οποίο πρέπει να επιστραφεί έως και την Παρασκευή 18 Ιανουαρίου.

Παρασκευή 11-01-2019: Τα μαθήματα ξεκινούν

Ετικέτες:

Το σχολείο παραμένει κλειστό

Το σχολείο θα παραμείνει κλειστό και αύριο, Πέμπτη 10 Ιανουαρίου 2019, κατόπιν σχετικής απόφασης του δημάρχου Κύμης-Αλιβερίου.

Ετικέτες:

Top
 
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων