Αρχείο για "12 Σεπτεμβρίου 2018"

Σχέδιο αντιμετώπισης κρίσεων- Ενημέρωση προς τους γονείς της Α΄ τάξης

Με την έναρξη κάθε σχολικής χρονιάς δίδεται στους γονείς των μαθητών της Α τάξης το ακόλουθο απόσπασμα από το Σχέδιο Αντιμετώπισης Κρίσεων του σχολείου.

Seismos_actionΑπόσπασμα από το Σχέδιο Αντιμετώπισης Κρίσεων του 2ου Δ.Σ. Σχολείου Αλιβερίου  (Σεπτέμβριος 2018)

Το παρόν κείμενο αποτελεί προσάρτημα του Σχεδίου Αντιμετώπισης Κρίσεων του 2ουΔημοτικού Σχολείου Αλιβερίου που περιλαμβάνει τις απαραίτητες επισημάνσεις και ενέργειες για την αποτελεσματικότερη προφύλαξη των μαθητών και του προσωπικού του σχολείου σε περίπτωση σεισμού ή πυρκαγιάς.

Σας ενημερώνουμε πως το σχολείο έχει φροντίσει για τη μέγιστη ασφάλεια και προστασία του μαθητικού πληθυσμού κατά τη στιγμή του συμβάντος (σεισμού/ πυρκαγιάς), την παροχή Α΄ βοηθειών σε παιδιά που τυχόν τραυματιστούν, την ασφαλή εκκένωση του διδακτηρίου προς το χώρο καταφυγής και την προστασία των μαθητών μέχρι την παραλαβή τους από τους γονείς/κηδεμόνες ή τη μεταφορά τους με τη βοήθεια συνοδών, σε άλλο χώρο καταφυγής (για την περίπτωση που ο επιλεγόμενος χώρος καταφυγής κριθεί ακατάλληλος). Οι ενέργειες αυτές συμπεριλαμβάνονται στο καταρτισθέν Σχέδιο Αντιμετώπισης Κρίσεων που έχει τα ακόλουθα χαρακτηριστικά. Διαβάστε όλο το άρθρο »

Ετικέτες: ,

Ενημερωτικό σημείωμα για τη λειτουργία του Ολοήμερου Προγράμματος για το σχολ. έτος 2018-2019

Αγαπητοί γονείς, σχετικά με τη λειτουργία του Ολοήμερου Προγράμματος σας ενημερώνουμε για τα ακόλουθα:

  1. Ωράριο – πρόγραμμα λειτουργίας:
13.15 – 13.20 Μετάβαση των μαθητών Ολοημέρου στην αίθουσα σίτισης (αίθουσα 1 στο ισόγειο)
13.20 – 14.00 1η ώρα Ολοημέρου: Σίτιση – χαλάρωση
14.00 – 14.15 Διάλειμμα
14.15 – 15.00 2η ώρα Ολοημέρου: Μελέτη – προετοιμασία ή άλλο διδακτικό αντικείμενο
15.00 – 15.15 Διάλειμμα – αποχώρηση μαθητών
15.15 – 16.00 3η ώρα Ολοημέρου: Μελέτη – προετοιμασία ή άλλο διδακτικό αντικείμενο
16.00 Λήξη προγράμματος – αποχώρηση μαθητών

Για την τρέχουσα σχολική χρονιά υπεύθυνη εκπαιδευτικός για το Ολοήμερο θα είναι η δασκάλα κ. Σατήρη Δήμητρα, ενώ αναμένεται να απασχοληθούν και άλλοι δάσκαλοι ή εκπαιδευτικοί ειδικοτήτων, ανάλογα με τη διαθεσιμότητα των ωρών. Διαβάστε όλο το άρθρο »

Ετικέτες:

Επισημάνσεις για την ασφαλή και αποτελεσματική λειτουργία του σχολείου

Ενημερωτικό σημείωμα

Αγαπητοί γονείς/κηδεμόνες, παρακαλούμε διαβάστε με προσοχή τις ακόλουθες επισημάνσεις προς επίτευξη της αποτελεσματικότερης και ασφαλέστερης λειτουργίας του σχολείου μας για την τρέχουσα σχολική χρονιά.

Προσέλευση – αποχώρηση των μαθητών: Παρακαλούμε για την έγκαιρη προσέλευση των μαθητών στο σχολείο  κατά το διάστημα  από 08.00-08.15. Για τους μαθητές που εισέρχονται στο σχολείο νωρίτερα από τις 08.00 η ευθύνη για την ασφάλειά τους βαρύνει αποκλειστικά τις οικογένειές τους. Οι θύρες εισόδου- εξόδου στο χώρο του σχολείου παραμένουν κλειστές καθ’ όλη τη διάρκεια λειτουργίας του σχολείου. Ως εκ τούτου, η πόρτα της αυλής θα κλειδώνεται καθημερινά μετά την ολοκλήρωση της πρωινής προσευχής. Διαβάστε όλο το άρθρο »

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση