Σήμερα αποχαιρετίσαμε το σάκο με τα βιβλία σε ρόδες. Τα βιβλία παρέμειναν στο σχολείο μας για 4 εβδομάδες και αξιοποιήθηκαν από τους μαθητές της Β τάξης στο πλαίσιο του προγράμματος σχολικών δραστηριοτήτων «Δώσε μου μια ευκαιρία ακόμα…».

Κατά το διάστημα αυτό οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να δανειστούν ο καθένας τους 3-4 από τα βιβλία του σάκου με θέμα το περιβάλλον. Διαβάσαμε τα βιβλία και συζητήσαμε για αυτά στην τάξη.  Άλλωστε η προσέγγιση του θέματος μέσω της ανάγνωσης σχετικών βιβλίων είχε ξεκινήσει από την αρχή της σχολικής χρονιάς με τα βιβλία της σχολικής δανειστικής μας βιβλιοθήκης.

Εμείς συνεχίζουμε στο θέμα μας, με δραστηριότητες που συνδυάζουν την ανάγνωση (δανεισμός βιβλίων, ανάγνωση και συζήτησή τους στην τάξη), τις κατασκευές (από ανακυκλώσιμα υλικά) και τη θεατρική έκφραση (μετά τις διακοπές του Πάσχα θα ξεκινήσει η θεατρική απόδοση της «Ντεκεδούπολης» με κούκλες και υλικά που θα έχουν κατασκευάσει οι μαθητές/μαθήτριες της Β τάξης).

Τα παρακάτω κείμενα και ζωγραφιές είναι ορισμένων των μαθητών της τάξης, με αφορμή κάποιο από τα βιβλία του σάκου που διάβασαν.