Σήμερα παραλάβαμε ένα νέο σάκο από το πρόγραμμα φιλαναγνωσίας « ΒΙΒΛΙΑ ΣΕ ΡΟΔΕΣ». Η θεματολογία του σάκου είναι «Περιβάλλον» και θα αξιοποιηθεί από τους μαθητές του Α1 τμήματος και της Β τάξης στο πλαίσιο του προγράμματος περιβαλλοντικής εκπαίδευσης «Δώσε μου μια ευκαιρία ακόμα…». Ο σάκος περιέχει 26 βιβλία μυθοπλασίας, λογοτεχνίας και γνώσεων, όμορφα εικονογραφημένα, κατάλληλα για το επίπεδο αναγνωστικής ικανότητας των μαθητών της Β΄ τάξης (στην Α΄ η ανάγνωση των βιβλίων που θα επιλεγούν θα γίνει από τους εκπαιδευτικούς).

Στη διάρκεια των τριών εβδομάδων που θα φιλοξενήσουμε τον σάκο στο σχολείο μας τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να διαβάσουν τα βιβλία στην τάξη αλλά και να τα δανειστούν στο σπίτι τους. Στόχος του προγράμματος «Βιβλία σε Ρόδες» είναι τα παιδιά να εξοικειωθούν με τα βιβλία και την αναγνωστική απόλαυσή τους αλλά και να περάσουν όμορφες και δημιουργικές στιγμές συντροφιά με τα βιβλία.

Στο σχολείο μας είχαμε παραλάβει και σε προγενέστερες περιόδους άλλους σάκους του προγράμματος αυτού (2016-17, 2014-15, 2015-16).