Οι εκπαιδευτικοί των  Ε & ΣΤ τάξεων προγραμματίζουν εκπαιδευτική επίσκεψη των μαθητών την Τρίτη 13 Φεβρουαρίου 2018 στη Χαλκίδα για την παρακολούθηση της θεατρικής παράστασης «Πλούτος» στο θέατρο «Παπαδημητρίου».

Η υπόθεση του έργου (αντιγράφουμε από το κείμενο προώθησης της παράστασης): Ένας φτωχός πατέρας , ο Χρεμύλος, πάει στο Μαντείο των Δελφών για να ρωτήσει τον θεό Απόλλωνα, πώς θα μπορέσει να ξεπεράσει τις δυσκολίες της ζωής και τι παιδεία πρέπει να δώσει στο γιο του. Ο θεός τον συμβουλεύει να βγει από το ναό και τον πρώτο που θα συναντήσει στον δρόμο ,να τον πάρει στο σπίτι του. Ο Χρεμύλος έκπληκτος διαπιστώνει ότι ο πρώτος που συναντάει είναι ένας κουρελιάρης τυφλός. Είναι ο θεός Πλούτος που ο Δίας τύφλωσε γιατί βοηθούσε τους φτωχούς ,καλούς και δίκαιους. Ο Χρεμύλος του υπόσχεται ότι θα τον πάει στον Ασκληπιό και ότι εκεί θα βρει το φως του. Ενώ ετοιμάζονται, εμφανίζεται ένα απαίσιο σκιάχτρο, η Φτώχεια. Τους προειδοποιεί ότι αυτό που πάνε να κάνουν θα είναι η καταστροφή των ανθρώπων. Γιατί, τους λέει, αν ο Πλούτος ξαναβρεί το φως του, και μοιράζει χρήματα  παντού, τότε ποιός θα δουλεύει; όμως ο Χρεμύλος δεν την ακούει, την διώχνει και στη συνέχεια οδηγεί τον Πλούτο στον Ασκληπιό, όπου ξαναβρίσκει το φως του.

Η επίσκεψη γίνεται στα πλαίσια του τριμηνιαίου προγραμματισμού διδακτικών επισκέψεων των τάξεων. Οι μαθητές θα συνοδεύονται από τους υπεύθυνους εκπαιδευτικούς των τάξεων. Η μετακίνηση θα πραγματοποιηθεί με μισθωμένο λεωφορείο, σύμφωνα με το πρόγραμμα που αναγράφεται στην υπεύθυνη δήλωση που δόθηκε στους μαθητές.