energyΟι μαθητές και οι μαθήτριες της ΣΤ΄τάξης του σχολείου μας, στα πλαίσια της περιβαλλοντικής εκπαίδευσης  και εφαρμόζοντας το πρόγραμμα ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ, πραγματοποίησαν το πρόγραμμα για την ενέργεια με τίτλο: «Πολίτες είμαστε ενεργοί για τον πλανήτη μας τη γη».

Το πρόγραμμα αυτό είναι η συνέχεια του περσινού προγράμματος για την ενέργεια που πραγματοποίησαν τα παιδιά από τον Ιανουάριο έως και τον Ιούνιο 2014.Κατά τη διάρκεια του φετινού προγράμματος χρησιμοποιήθηκαν επιλεκτικά οι παιδαγωγικές δραστηριότητες του εκπαιδευτικού υλικού της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ.

Στόχοι του προγράμματος:

  • Να γνωρίσουν τα παιδιά τι είναι η ενέργεια, ότι η ενέργεια είναι πολύ σημαντική για τον άνθρωπο αφού είναι απαραίτητη σχεδόν για κάθε καθημερινή του δραστηριότητα.
  • Να γνωρίσουν τις ανανεώσιμες και τις μη ανανεώσιμες πηγές ενέργειας
  • Να καταλάβουν την παγκοσμιότητα των πηγών ενέργειας και ότι αυτές δεν είναι ανεξάντλητες
  • Να αναπτύξουν δημιουργικές δράσεις ενεργού πολίτη σχετικά με την εξοικονόμηση ενέργειας στο σπίτι και στο σχολείο.

Δραστηριότητες

Οι μαθητές εργάστηκαν σε ομάδες. Συνέλλεξαν πληροφορίες, συζήτησαν και αξιοποιώντας όσα έμαθαν κατασκεύασαν αφίσες για τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, δημιούργησαν σταυρόλεξο, έκαναν κολάζ, ζωγράφισαν, έφτιαξαν το δικό τους ημερολόγιο για το 2015, έκαναν θεατρικά δρώμενα. Αφού πραγματοποίησαν ενεργειακό έλεγχο του σχολείου συζήτησαν τα συμπεράσματά τους με την περιβαλλοντική επιτροπή .

Ακόμη δημιούργησαν το δικό τους «Οικο-κώδικα», καθώς και ενημερωτικά φυλλάδια για την ενέργεια, που μοίρασαν στους μαθητές των άλλων τάξεων .

Java Printing
Οι μαθητές της τάξης μας.