Επιτυχία του Σχολείου μας στο καινοτόμο πιλοτικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Κυκλική οικονομία»



Λήψη αρχείου

Εκδηλώσεις μνήμης στο Σούλι

Το σχολείο μας έδωσε το παρόν με δύο τμήματα και πέντε εκπαιδευτικούς στην προετοιμασία των εκδηλώσεων μνήμης στο ηρωικό Σούλι “Αναπαράσταση της αποχώρησης των Σουλιωτών καθώς και της ανατίναξης του Κουγκίου” !!!

Οι μαθητές /-τριες μας επισκέφθηκαν και την οικία Τζαβέλλα, όπου ξεναγήθηκαν από τον απόγονο του Φώτου Τζαβέλλα τον κ. Κωνσταντίνο Τζαβέλλα.

1 1  2 1  5 1  6 1   7 1   8 1 9 1

A. Εκδρομές και δράσεις των τμημάτων ΔΥΕΠ του Σχολείου μας B. Δράσεις στα πλαίσια ων εργαστηρίων Δεξιοτήτων για το σχολικό έτος 2021-22 σχετικές με την συμπερίληψη και διαμόρφωση κλίματος αλληλοσεβασμού, εμπιστοσύνης και σεβασμού της διαφορετικότητας και Γ. Λοιπές Δράσεις (Διεθνής Αμνηστία, Μουσείο επαγγελμάτων και ο Κήπος της Φιλίας).



Λήψη αρχείου

 



Λήψη αρχείου

 



Λήψη αρχείου

Ευχαριστήρια επιστολή

Αγαπητοί γονείς-κηδεμόνες καθώς και συμπολίτες/-σες,
θα θέλαμε να σας ευχαριστήσουμε καθώς, για άλλη μια χρονιά συνδράματε, με την αμέριστη συμπαράστασή σας στην προσπάθειά μας να βελτιώσουμε το επίπεδο ζωής μαθητών μας που προέρχονται από ευάλωτες κοινωνικά ομάδες. Είδη ρουχισμού και υπόδησης, λευκά είδη, παιχνίδια, βιβλία και τρόφιμα που προσφέρατε πολλοί από εσάς σε όλη τη διάρκεια της χρονιάς χάρισαν ανακούφιση κι  ένα μεγάλο χαμόγελο σε παιδιά, που στερούνται στοιχειωδών αναγκών.
Το ίδιο πράξατε και για συνδημότες/-σες μας με τις προσφορές σας μέσω της Ιεράς Μητρόπολης Ιωαννίνων.
Αυτό δείχνει ότι μέσα σας υπάρχει έντονη η έννοια της ενσυναίσθησης και να είστε βέβαιοι ότι παράλληλα δώσατε έμπρακτα ένα σπουδαίο  “μάθημα” αλληλεγγύης ,προσφοράς, γενναιοδωρίας και στα δικά σας παιδιά.
Η Διεύθυνση και ο Σύλλογος Διδασκόντων του 21ου Δημ. Σχ. Ιωαννίνων

Δράσεις των τάξεων του 21ου Δ. Σχ. Ιωαννίνων για το σχολ. έτος 2021-΄22. Εργαστήρια Δεξιοτήτων



Λήψη αρχείου

Έτησια Έκθεση Εσωτερικής Αξιολόγησης του Εκπαιδευτικού Έργου της Σχολικής Μονάδας (έτος αναφοράς: 2021-2022)



Λήψη αρχείου

Η Στ΄τάξη για τα Στερεότυπα Φύλου

0

“Tα στερεότυπα είναι υπεργενικευμένες πεποιθήσεις σχετικά με μια κατηγορία ανθρώπων. Είναι ουσιαστικά η άποψη ότι ο άνθρωπος που ανήκει σε μια συγκεκριμένη κοινωνική ομάδα έχει όλα τα χαρακτηριστικά της”.

Και μόνον ο ορισμός καταδεικνύει, τουλάχιστον σε ανθρώπους που διαθέτουν κάποια λογική και συγκρότηση, πόσο απλοϊκή, αν μη τι άλλο, είναι η υιοθέτηση στερεοτύπων.

Ακόμη κι όταν δεν το εκφράζουμε, τους συνανθρώπους μας και τους κρίνουμε και τους κατατάσσουμε σε κατηγορίες. Το κρίσιμο είναι η γνώμη μας για κάποιον να διαμορφώνεται με τα “σωστά” κριτήρια: Είναι καλός και έμπιστος φίλος; Είναι εργατικός και υπεύθυνος επαγγελματίας; Είναι έντιμος και ακέραιος άνθρωπος;

Αντίθετα, η χώρα που γεννήθηκε, το χρώμα του δέρματός του, η οικονομική του κατάσταση, το φύλο του, το επάγγελμά του, οι σπουδές του δεν –θα έπρεπε να– έχουν καμιά σημασία.

Οι μαθητές και οι μαθήτριες της Στ΄ τάξης καταπιάστηκαν με τα στερεότυπα του φύλου. Αφού έγιναν αρκετές συζητήσεις (προσαρμοσμένες βέβαια στην ηλικία τους), έφτιαξαν τις παρακάτω αφίσες στο Εργαστήριο Πληροφορικής του σχολείου, όπου φαίνονται με τον καλύτερο τρόπο η ευστροφία, η εφευρετικότητα και το χιούμορ τους.

Τη δράση οργάνωσαν, συντόνισαν και υλοποίησαν οι κυρίες Μαρία Μπούση (ΠΕ86), Τζένη Ντίμα (ΠΕ70), Βασιλική Παπαϊωάννου (ΠΕ70), Κυριακή Τόλη (ΠΕ07) και Μαγδαληνή Χριστοδούλου – Πολυκήπη (ΠΕ70).

Ημερολόγιο Αφιερωμένο στο Περιβάλλον

Φέτος το ημερολόγιο τοίχου της Ε΄ τάξης είχε “άρωμα” περιβαλλοντικό. Οι μαθητές και οι μαθήτριες δημιούργησαν ημερολόγια ανά δυάδες, υπήρξε όμως και συλλογική σύνθεση που μπορείτε να δείτε ΕΔΩ.

Τη δράση οργάνωσαν, συντόνισαν και υλοποίησαν οι κυρίες Μαρία Μπούση (ΠΕ86), Αθηνά Σιμούλη (ΠΕ70) και Ευφροσύνη Χρόνη (ΠΕ70).

Η βιβλιοθήκη του σχολείου on-line

Η βιβλιοθήκη του σχολείου on-line

Ιστορικό

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων