Διδασκαλία 2ης Ξένης Γλώσσας στην Α΄ Γυμνασίου

Ενημερώνουμε τους γονείς και κηδεμόνες των μαθητών/τριών της ΣΤ΄ τάξης ότι, κατ’ εξαίρεση, όποιοι/ες έχουν λόγους να επιλέξουν στο Γυμνάσιο διαφορετική 2η ξένη γλώσσα από αυτή που διδάχτηκαν στο Δημοτικό (Γαλλικά ή Γερμανικά) δύνανται να υποβάλουν αιτιολογημένη  δήλωση/αίτηση στο 21ο Δημοτικό Σχολείο Ιωαννίνων μέχρι την 4η Ιουνίου 2020.

Η δήλωση πρέπει να σταλεί στην ηλεκτρονική διεύθυνση του σχολείου (mail@21dim-ioann.ioa.sch.gr) ή να συμπληρωθεί στο σχολείο ύστερα από τηλεφωνική επικοινωνία με τον Διευθυντή.

Με εκτίμηση,

Ο Διευθυντής

Δημήτριος Ντούτσης

Διδασκαλία 2ης Ξένης Γλώσσας για το Σχολικό Έτος 2020-2021

Σας ενημερώνουμε πως η υπεύθυνη δήλωση για την 2η ξένη γλώσσα, την οποία θα διδαχθούν οι μαθητές που θα φοιτήσουν στην Ε΄ τάξη κατά το σχολικό έτος 2020-2021, πρέπει να συμπληρωθεί, να υπογραφεί και να σταλεί στο σχολείο μέχρι 20 Μαΐου 2020, στην ηλεκτρονική διεύθυνση mail@21dim-ioann.ioa.sch.gr. Επίσης, θα υπάρχει η δυνατότητα να την συμπληρώνετε και στο σχολείο μόνο ύστερα από τηλεφωνική επικοινωνία με τον Διευθυντή.

Με εκτίμηση,

Ο Διευθυντής

Δημήτριος Ντούτσης

Ανακοίνωση που Αφορά την Προμήθεια Ψηφιακού Εξοπλισμού

Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες,

σύμφωνα με την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου με θέμα: «Μέτρα για την αντιμετώπιση των συνεχιζόμενων συνεπειών της πανδημίας του κορωνοϊού COVID-19 και άλλες κατεπείγουσες διατάξεις» (ΦΕΚ 84, τ.Α΄, 13-4-2020, άρθρο 27):

  1. Οι Σχολικές Επιτροπές των Δήμων μπορούν να προμηθεύονται κατάλληλο ψηφιακό εξοπλισμό που να επιτρέπει την υλοποίηση των δράσεων της εξ αποστάσεως διδασκαλίας των μαθητών των σχολικών μονάδων αρμοδιότητάς τους, εντός του πλαισίου υιοθέτησης των προληπτικών μέτρων κατά του κορωνοϊού COVID-19, αξιοποιώντας αδιάθετες πιστώσεις που προκύπτουν από την αναστολή λειτουργίας των σχολικών μονάδων τους. Η προμήθεια γίνεται κατ΄ ανάλογη εφαρμογή της παρ.3 του άρθρου 10 της από 11.3.2020 Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου (Α΄ 55), όπως αυτή κυρώθηκε με το άρθρο 2 του ν. 4682/2020 (Α΄ 76). Σε περίπτωση που οι πιστώσεις αυτές δεν επαρκούν, οι δήμοι και οι περιφέρειες μπορούν να επιχορηγούν εκτάκτως τις Σχολικές Επιτροπές με το απαιτούμενο υπόλοιπο.
  2. Η προμήθεια γίνεται μετά από αιτιολογημένο αίτημα του διευθυντή της οικείας σχολικής μονάδας, από το οποίο προκύπτει το απολύτως αναγκαίο πλήθος των φορητών συσκευών (laptops, notebooks, netbooks ή tablets) ή/και συνδέσεων διαδικτύου, οι οποίες απαιτούνται για τη στήριξη μαθητών που έχουν ανάγκηΤα προμηθευόμενα είδη αποτελούν εξοπλισμό του σχολείου και, με μέριμνα των οικείων διευθυντών, παραδίδονται προς προσωρινή χρήση στους δικαιούχους μαθητές με ονομαστικά πρωτόκολλα παράδοσης – παραλαβής, για όσο διάστημα αυτό απαιτείται.

Διευκρινίζεται ότι ο υπόχρεος που θα παραλάβει την ηλεκτρονική συσκευή αναλαμβάνει την υποχρέωση επιστροφής της στη σχολική μονάδα μετά το πέρας της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης, ενώ υποχρεώνεται για την αποζημίωση ή αντικατάστασή της σε περίπτωση απώλειας, καταστροφής ή βλάβης.

Στο πλαίσιο της εφαρμογής των ανωτέρω, παρακαλείσθε να συμπληρώσετε το παρακάτω υπόδειγμα αιτήματος μόνο στην περίπτωση που έχετε πραγματικά την ανάγκη να σας χορηγηθεί φορητή συσκευή (laptop, notebook, netbooks ή tablet) ή/και σύνδεση διαδικτύου, για να μπορέσει/ουν το παιδί/τα παιδιά σας να λάβει/ουν μέρος στη διαδικασία της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης. Επίσης, θα πρέπει να αιτιολογήσετε συνοπτικά την ανάγκη αυτή.

Παρακαλούμε το αίτημά σας να αποσταλεί στην ηλεκτρονική διεύθυνση του σχολείου mail@21dim-ioann.ioa.sch.gr ως την Κυριακή 26-4-2020.

 

Ο ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ

ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΝΤΟΥΤΣΗΣ

 

Για τη διευκόλυνσή σας παραθέτουμε ΕΔΩ ένα υπόδειγμα αιτήματος, για την περίπτωση που θελήσετε να το χρησιμοποιήσετε.

Ψηφιακό Πολιτιστικό Εκπαιδευτικό Υλικό

Η παραμονή στο σπίτι, με άφθονο χρόνο στη διάθεσή μας, θα συνεχιστεί και κατά τη διάρκεια των διακοπών του Πάσχα. Ιδέες ώστε αυτός ο χρόνος να «γεμίσει» με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, διασκεδάζοντας και ταυτόχρονα καλλιεργώντας το πνεύμα και την ψυχή μας, μπορούμε να βρούμε στον Κατάλογο Ψηφιακού Εκπαιδευτικού Υλικού Πολιτιστικών Θεμάτων, τον οποίο συνέταξαν Υπεύθυνες Πολιτιστικών Θεμάτων Διευθύνσεων της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και περιλαμβάνει προτάσεις για όλες τις ηλικίες.

«Ύμνος», Αφίσες και Στιχάκια για τον Αυτοπεριορισμό στο Σπίτι και τον Covid-19

Πάντα μας δίνουν αφορμές οι μαθητές μας για να τους καμαρώνουμε: καλοσύνη, ανιδιοτέλεια, αλληλοβοήθεια, δοτικότητα θα συναντήσουμε καθημερινά στις σχολικές τάξεις. Και όχι μόνο: φαντασία, δημιουργικότητα, ταλέντο, ευστροφία και εργατικότητα αφθονούν και πρέπει οπωσδήποτε να προστεθούν στα προτερήματά τους.

Ο φίλος μας της Α΄ τάξης, για τον οποίο περισσότερα στοιχεία δεν μπορούν να δοθούν στο Διαδίκτυο λόγω της ηλικίας του, αποδίδει υποδειγματικά το πιο επίκαιρο τραγούδι της περιόδου που διανύουμε. Απολαύστε τον…

 

Ο ίδιος φιλοτέχνησε και την αφίσα «ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ και», μαζί με την οποία πόζαρε για φωτογραφία!!!

Ακολουθεί ολόκληρη gallery «αφιερωμένη» στον κορωνοϊό:

Καθώς και αρκετά στιχάκια:

Πολλά μπράβο σε όλα τα παιδιά!

(Το άρθρο θα ήταν ελλιπές χωρίς μια αναφορά στους συναδέλφους εκπαιδευτικούς του σχολείου που, πέρα από το ότι αναθέτουν τις δραστηριότητες, καθοδηγούν, υποστηρίζουν και εμπνέουν τους μαθητές σε όλη την πορεία μέχρι την υλοποίησή τους).

Ενημερωτικό Σημείωμα

Σεβαστοί Γονείς,

Αγαπητοί Μαθητές,

     Εξαιτίας των πρωτόγνωρων καταστάσεων που βιώνουμε και στα πλαίσια της εξ αποστάσεως υποστήριξης μαθητών και γονέων, θα ήθελα να σας ενημερώσω ότι, ως ψυχολόγος του σχολείου, είμαι στη διάθεση τόσο τη δική σας όσο και των παιδιών σας για συμβουλευτική υποστήριξη. Για οποιαδήποτε πληροφορία μπορείτε να επικοινωνείτε με τη Διεύθυνση του σχολείου.

Κώτσια Αναστασία

M. Sc.

Ασφαλής Πλοήγηση στο Διαδίκτυο

Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες,

το Υπουργείο Παιδείας διαβίβασε στις σχολικές μονάδες ενημερωτικό υλικό της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη σχετικά με την ασφαλή πλοήγηση στο διαδίκτυο. Μπορείτε να διαβάσετε το φυλλάδιο για την Ασφαλή Εκπαίδευση εξ Αποστάσεως ΕΔΩ και για την Ασφαλή Εργασία εξ Αποστάσεως  ΕΔΩ.

Από τη Διεύθυνση

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων