Κάνε-Μια-Ευχή

Πιστοποιητικό υιοθεσίας 9200430 21ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ page 0001

Προς 21ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

Αγαπητοί εκπαιδευτικοί, μαθητές και γονείς, 

θα θέλαμε να σας ευχαριστήσουμε για την πολύτιμη στήριξή σας στο πρόγραμμα Αστέρι της Ευχής κατά το σχολικό έτος 2022-2023.

Με τη δωρεά σας συμμετέχετε και εσείς ώστε να εκπληρωθούν ευχές παιδιών που πάσχουν από σοβαρές για τη ζωή τους ασθένειες. Το πρόγραμμα Αστέρι της ευχής εδώ και 24 χρόνια αποτελεί ένα από τα βασικά προγράμματα εξεύρεσης πόρων του οργανισμού μας ώστε να μπορούν να υλοποιηθούν ευχές παιδιών που έχουν στερηθεί την παιδική ανεμελιά.

Σας ευχόμαστε υγεία και καλή δύναμη στο έργο σας!

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ!

Η ομάδα του προγράμματος «Αστέρι της Ευχής»,

Μαρία Γκαμαλούτσου – Υπεύθυνη Προγράμματος

Ελένη Μουρελάτου

Make-A-Wish (Κάνε-Μια-Ευχή Ελλάδος)

Εθνικής Αντιστάσεως 47

Δάφνη, 17 237, Ελλάδα

Εκλογές Συλλόγου Γονέων

header elections

Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες,

σας ανακοινώνουμε, μετά από αίτημα του προσωρινού προέδρου του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων του σχολείου μας κ. Αχιλλέα Μοίρα, ότι την Παρασκευή 26 Μαΐου 2023 θα πραγματοποιηθούν εκλογές για την ανάδειξη του νέου Δ.Σ. του Συλλόγου.

Η ψηφοφορία θα λάβει χώρα στην κεντρική αυλή της σχολικής μονάδας, κατά τις ώρες 7:45 8:30, 13:00 13:30 και 14:45 15:30.

Πράξη Αλληλεγγύης με Σχολείο της Γουινέας

0

Πριν λίγους μήνες μαθητές του σχολείου μας συγκέντρωσαν γραφική ύλη (μολύβια, γομολάστιχες και ξύστρες), στηρίζοντας έτσι την προσπάθεια της κας Ελισσάβετ Φατέ, προέδρου του Μ.Κ. Πολιτιστικού Σωματείου «Τα παιδιά του κόσμου». Τελικός προορισμός του υλικού αυτού, μαζί και με άλλες προσφορές φίλων και μελών του, ήταν οι 981 μαθητές του σχολείου Kaleriye στην πόλη Καμσάρ της Γουινέας (Κονάκρυ), μιας μικρής και φτωχής χώρας της Αφρικής. Ανάμεσά τους βρίσκονται 85 ορφανά και 5 παιδιά με αναπηρία που φοιτούν σε τάξεις υπεράριθμες ακόμα και των 120 μαθητών!

Η κα Φατέ επισκέφτηκε το σχολείο μας για να παραλάβει το υλικό συνοδευόμενη από τον κ. Ιμπραήμ Χαλίλ Κισέ, ο οποίος κατάγεται από τη Γουινέα και ζει τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα. Κατά την επίσκεψή τους μας μετέφεραν βιντεοσκοπημένο χαιρετισμό (στα ελληνικά!) και μηνύματα των παιδιών εκεί προς τα δικά μας. Ευχαρίστησαν τους μαθητές μας για την προσφορά τους, συζήτησαν μαζί τους και τους μίλησαν για τη μικρή αυτή χώρα, για τη ζωή εκεί και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι άνθρωποι.

Το ενδιαφέρον των παιδιών ήταν πραγματικά συγκινητικό. Θέλησαν να μάθουν γιατί η Γουινέα είναι τόσο φτωχή χώρα, πώς είναι οι συνθήκες ζωής των παιδιών εκεί, αν αντιμετωπίζουν προβλήματα και ποια είναι αυτά, τι μαθήματα κάνουν και πώς λειτουργούν τα σχολεία. Βλέποντας φωτογραφίες από τις σχολικές αίθουσες, όπου η έλλειψη οποιασδήποτε μορφής υλικού ήταν πασιφανής, ξαφνιάστηκαν και προβληματίστηκαν. Ένιωσαν την ανάγκη και τη σπουδαιότητα της προσφοράς και ευαισθητοποιήθηκαν σε θέματα αλληλεγγύης. Στο τέλος όλα τους έστειλαν ηχογραφημένο μήνυμα με ευχές και θετικές σκέψεις προς όλα τα παιδιά.

Η συνάντηση της κας Φατέ με τους μαθητές και τους δασκάλους του σχολείου Kaleriye, μετά την παράδοση των δώρων και των μηνυμάτων μας, έκλεισε με μια ομαδική προσευχή των παιδιών για όλους τους μαθητές μας και για τα μέλη του σωματείου που βοηθήσανε με τον τρόπο τους ο καθένας να πραγματοποιηθεί η δράση αυτή. Στον αποχαιρετισμό τής παρέδωσαν ζωγραφιές τους, ως ένα μεγάλο “ευχαριστώ” προς τα παιδιά μας για την προσφορά που τους έκαναν και εξέφρασαν την επιθυμία να συνεχίσουμε τη μεταξύ μας επικοινωνία και με άλλους τρόπους.

Στις αναμνηστικές φωτογραφίες της μέρας αυτής, βλέποντας τα λαμπερά ματάκια και τα χαμογελαστά προσωπάκια των παιδιών αυτών, δεν μπορούμε παρά να σκεφτούμε πόσο σημαντική είναι για τον καθένα μας η έννοια της προσφοράς. Προσφέροντας δίνουμε αλλά και παίρνουμε χαρά!!! Ας είναι και κάτι μικρό! Αρκεί να είναι απ’ την καρδιά μας! Αρκεί να μην αδιαφορούμε!

Μπράβο, παιδιά!!!

Τελειώνοντας, μια ευχή: « Όλα τα παιδιά του κόσμου να είναι ευτυχισμένα!».

Ας διαψεύσουμε τον στίχο που λέει:

« Όσα κοστίζουν μια δραχμή, γι’ άλλους κοστίζουν μια ζωή…»

(Συμμετείχαν οι εκπαιδευτικοί των τμημάτων Α1, Α2, Β1, Γ1, Γ2, Δ1, Δ2 Μπενέκα Αντιγόνη, Ντίμα Τζένη, Δεληγιάννη Αγνή, Παπαϊωάννου Βασιλική, Μπαμπαλίτη Μαριάνθη, Σκανδάλη Μαρία και Μπούλια Κωνσταντίνα αντίστοιχα).

Για το Βιβλίο

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου, είχαμε την τιμή και τη χαρά να φιλοξενήσουμε στο σχολείο μας την κυρία Σοφία Γραμμόζη-Σωπίκη, συγγραφέα παιδικών βιβλίων.
Οι μαθητές της Γ’ τάξης είχαν επεξεργαστεί το βιβλίο «Η επιστροφή του βασιλιά Γιγαντόκαρδου». Η συγγραφέας, αφού παρουσίασε στα παιδιά τη δομή και την πορεία του βιβλίου, απάντησε σε ενδιαφέρουσες ερωτήσεις που της έθεσαν οι μαθητές και οι μαθήτριες.
Τα παιδιά χάρισαν στην κυρία Σοφία ζωγραφιές σχετικές με το βιβλίο που είχαν ετοιμάσει. Ήταν για όλους μια ξεχωριστή εμπειρία.
Η δράση σχεδιάστηκε και υλοποιήθηκε από τις εκπαιδευτικούς ΠΕ70 κυρίες Μαριάνθη Μπαμπαλίτη και Βασιλική Παπαϊωάννου, υπεύθυνες των τμημάτων Γ1 και Γ2.

Στοματική Υγεία και Διατροφή

1

Την 28η Απριλίου 2023, επισκέπτης υγείας από την 3η Τ.Ο.Μ.Υ. Ιωαννίνων (Ανατολή) επισκέφθηκε το σχολείο μας και συζήτησε με τους μαθητές και μαθήτριες των τάξεων Α΄, Β΄και Γ´τον ρόλο της διατροφής στη στοματική υγεία.

Σεξουαλική και Αναπαραγωγική Αγωγή

1

Την 25η Απριλίου 2023, μαίες από το Κέντρο Υγείας Ιωαννίνων επισκέφθηκαν το σχολείο μας και συζήτησαν με τους μαθητές και μαθήτριες της ΣΤ΄τάξης ζητήματα που άπτονται της σεξουαλικής και αναπαραγωγικής αγωγής.

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων