Εορτασμός της επετείου της 28ης Οκτωβρίου 1940 στο Σχολείο μας

Αγαπητοί γονείς,

σας ενημερώνουμε ότι η γιορτή του σχολείου μας για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940, η οποία διοργανώνεται από τους μαθητές της Δ´ τάξης, θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 25 Οκτωβρίου 2019 στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου.

Την ημέρα αυτή δεν θα γίνουν μαθήματα και το ολοήμερο δε θα λειτουργήσει.

Μετά τη λήξη της γιορτής (περίπου στις 9:45) θα ακολουθήσει προαιρετική φωτογράφιση, με ευθύνη του Συλλόγου Γονέων. Επισημαίνεται ότι ο Διευθυντής και το διδακτικό προσωπικό του σχολείου δεν έχουν καμία ανάμειξη σε αυτή τη διαδικασία.

Παρακαλούμε να φροντίσετε για την ασφαλή προσέλευση και αποχώρηση των μαθητών από το σχολείο.

Ξεχασμένα Πράγματα στο Σχολείο

Οι μαθητές και οι μαθήτριες, συνήθως του Δημοτικού, συχνά αφήνουν στην τάξη τους ή σε άλλους σχολικούς χώρους αντικείμενά τους και στη συνέχεια δεν τα αναζητούν.

Αυτό συμβαίνει και στο σχολείο μας, με αποτέλεσμα να έχουν συσσωρευτεί αρκετά ξεχασμένα πράγματα (κυρίως ρούχα και σκεύη φαγητού), τα οποία μένουν αναξιοποίητα “περιμένοντας” τους ιδιοκτήτες τους.

Παρακαλούνται οι γονείς/κηδεμόνες να ελέγξουν μήπως έχουν χάσει κάτι τα παιδιά τους και να το παραλάβουν (καθώς αυτό πιθανότατα βρίσκεται στο σχολείο) έως τις 5-11-2019.

Τοποθέτηση Ψυχολόγου στο Σχολείο μας

Αγαπητοί γονείς,

σας ενημερώνουμε ότι στο σχολείο μας βρίσκεται κάθε Δευτέρα η Ψυχολόγος ΠΕ 23 κ. Αναστασία Κώτσια.

Η Ψυχολόγος κλάδου ΠΕ 23 φροντίζει για την εφαρμογή των αρχών της επιστήμης της Ψυχολογίας στην εκπαίδευση και προάγει την ψυχοσυναισθηματική, κοινωνική και γνωστική ανάπτυξη των μαθητών, τη συναισθηματική ισορροπία και την ενδυνάμωση όλων των εμπλεκομένων στην εκπαιδευτική διαδικασία.

Ενισχύει την προαγωγή προσωπικών και ομαδικών θετικών στάσεων και συμπεριφορών και προτείνει λειτουργικές διεξόδους αντιμετώπισης των αρνητικών στάσεων και συμπεριφορών. Αντιμετωπίζει τον κάθε μαθητή και μαθήτρια ως ιδιαίτερη, ενιαία βιοψυχική οντότητα ενταγμένη σε ποικίλα κοινωνικά συστήματα, σεβόμενος απόλυτα τις προσωπικές ιδιαιτερότητές του.

Ο ρόλος της είναι συμβουλευτικός, υποστηρικτικός και θεραπευτικός προς τους μαθητές, τις οικογένειές τους και το εκπαιδευτικό προσωπικό του σχολείου.

Δημιουργεί τις προϋποθέσεις αντιμετώπισης καταστάσεων κρίσεων με απόλυτο σεβασμό στην προσωπικότητα των εμπλεκομένων.

Ευαισθητοποιεί και ενημερώνει τους μαθητές, τους γονείς και το προσωπικό του σχολείου σε διάφορα θέματα που αφορούν την ειδικότητά της.

Σχεδιάζει και εφαρμόζει προγράμματα πρόληψης και προαγωγής της ψυχικής υγείας.

Διευκολύνει τη συνεργασία, επικοινωνία και αλληλεπίδραση των μαθητών και των οικογενειών τους.

Εφαρμογή του Αντικειμένου της Κολύμβησης

Ενόψει της έναρξης του μαθήματος κολύμβησης, το οποίο θα διδαχθεί στη Γ΄τάξη των δημόσιων Δημοτικών Σχολείων της χώρας, παρακαλούνται οι γονείς ή κηδεμόνες των μαθητών και μαθητριών της παραπάνω τάξης για τα εξής:

1. να συμπληρώσουν την υπεύθυνη δήλωση που υπάρχει ΕΔΩ

2. είτε επιτρέπουν είτε όχι  τη μετακίνηση των παιδιών τους στο Κολυμβητήριο, να φροντίσουν ώστε η υπεύθυνη δήλωση να έχει παραδοθεί στη Διεύθυνση του σχολείου έως τις 4-10-2019.

Λειτουργία ΕΔΕΑΥ στη Σχολική Μονάδα

Σας ενημερώνουμε ότι στο σχολείο μας λειτουργεί, κάθε Τρίτη, ο θεσμός των ΕΔΕΑΥ (Επιτροπές Διαγνωστικής Εκπαιδευτικής Αξιολόγησης και Υποστήριξης). Η Επιτροπή απαρτίζεται από τον διευθυντή του σχολείου, τον εκπαιδευτικό ειδικής αγωγής, τον ψυχολόγο και τον κοινωνικό λειτουργό. Στόχος της επιτροπής είναι ο εντοπισμός και η αξιολόγηση των εκπαιδευτικών, ψυχολογικών και κοινωνικών αναγκών των μαθητών, καθώς και η υποστήριξή τους.

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων