Για τη Σχολική Γιορτή της 28ης Οκτωβρίου

Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες,

αύριο 27/10/2022, η προσέλευση των μαθητών θα γίνει ως τις 8.15 π.μ. Η γιορτή θα αρχίσει στις 8.30 π.μ. και θα διαρκέσει περίπου ως τις 9.45 π.μ.

Σας ενημερώνουμε ότι μπορούν να παρακολουθήσουν τη γιορτή μόνο οι γονείς των δύο τμημάτων της Δ΄ τάξης (που ετοιμάζουν τη γιορτή).

Λόγω του ότι παρουσιάζονται θέματα υγειονομικής φύσης με την αύξηση κρουσμάτων covid, οι γονείς παρακαλούνται να εισέρχονται στους χώρους του σχολείου φορώντας διπλή μάσκα ή μάσκα υψηλής προστασίας.

Ομοίως, παρακαλούνται οι μαθητές που θα παρευρεθούν στην αίθουσα εκδηλώσεων να φορούν μάσκα προστασίας.

Το Πρωινό και το Ολοήμερο Πρόγραμμα δεν θα λειτουργήσουν.

Θα θέλαμε επιπλέον να σας ανακοινώσουμε ότι με απόφαση του συλλόγου διδασκόντων και σύμφωνα με τον Εσωτερικό Κανονισμό Λειτουργίας της Σχολικής Μονάδας, δεν επιτρέπονται παιχνίδια στο σχολείο τύπου «τάπες», εξαιτίας της έντασης και των μικροτραυματισμών που έχουν παρατηρηθεί με τη χρήση τους.

Επίσκεψη Πρωταθλητών

Στα πλαίσια της ενίσχυσης του αθλητικού ιδεώδους και της ευγενούς άμιλλας (καθώς η τάση για υπεροχή δεν κατακτάται με αθέμιτα μέσα) αλλά και της γνωριμίας των μαθητών μας με πρωταθλητές διαφόρων αθλημάτων, υποδεχτήκαμε τους δύο διακριθέντες κωπηλάτες τον ολυμπιονίκη κ. Στέφανο Ντούσκο και τον παγκόσμιο πρωταθλητή κ. Νικόλαο Βλάχο.

Οι αθλητές μίλησαν στους μαθητές μας για το άθλημα της κωπηλασίας και παρουσίασαν μηχάνημα εξάσκησης το οποίο το σύνολο των παρευρισκόμενων παιδιών έκανε δοκιμαστική χρήση του. Οι μαθητές του σχολείου μας, ενθουσιάστηκαν και συμμετείχαν με ενεργό ενδιαφέρον δείχνοντάς μας τον δρόμο για ανάλογες δράσεις.

Σχετικά με την Έγκαιρη Προσέλευση των Μαθητών/Μαθητριών

Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες,
σύμφωνα με την Υπουργική Απόφαση Αριθμ. 13423/ΓΔ4/2021 (ΦΕΚ 491/Β/9-2-2021), ισχύουν τα ακόλουθα:

«Η έγκαιρη προσέλευση των μαθητών/μαθητριών στο σχολείο καθώς και η τακτική και ανελλιπής φοίτηση αποτελούν βασικά στοιχεία της εκπαιδευτικής διαδικασίας. Οι μαθητές/μαθήτριες προσέρχονται στο σχολείο πριν από την έναρξη των μαθημάτων, ενώ όσοι προσέρχονται με καθυστέρηση παραμένουν σε καθορισμένο, εκ των προτέρων, χώρο στο Σχολείο και εισέρχονται στην τάξη τους, μετά την ολοκλήρωση της τρέχουσας διδακτικής ώρας, εκτός αν ο Σύλλογος Διδασκόντων/Διδασκουσών έχει αποφασίσει διαφορετικά για τη είσοδο των μαθητών/μαθητριών στην τάξη τους».

Με λύπη μας διαπιστώνουμε πως συνεχίζεται η καθυστερημένη πρωινή προσέλευση ορισμένων μαθητών. Επισημαίνουμε πως το κλείδωμα της πόρτας είναι υποχρεωτικό για την ασφάλεια μαθητών, προσωπικού και εγκαταστάσεων. Το σχολείο δεν ευθύνεται για την ασφάλεια των μαθητών που περιμένουν έξω από την καγκελόπορτα για το χρονικό διάστημα που θα μεσολαβεί έως ότου βρεθεί ελεύθερος εκπαιδευτικός για να τους ανοίξει την πόρτα.

Κι αν ήσουν (πραγματικά) εσύ;

UNHCR visibility horizontal Blue RGB4 v2

Ένας άρτιος παιδαγωγός γνωρίζει πως ο ρόλος του δεν περιορίζεται στο να μεταδίδει γνώσεις στους μαθητές του -κάθε άλλο. Πολύ σημαντικό ανάμεσα στα καθήκοντά του είναι να συνεισφέρει στο “χτίσιμο” ολοκληρωμένων προσωπικοτήτων, ανθρώπων με συναισθηματική νοημοσύνη και κατανόηση των δυσκολιών που μπορεί να αντιμετωπίζει κάποιος στον περίγυρό τους.

Για τον λόγο αυτόν, το project «Κι αν ήσουν εσύ;» είναι πολύ ωφέλιμο και για τους Έλληνες μαθητές, όχι μόνο για τους μικρούς πρόσφυγες μαθητές που βρέθηκαν στη χώρα μας, αφού πρώτα βίωσαν φοβερές κακουχίες και ταλαιπωρίες κάθε είδους.

Το σχολείο μας υλοποίησε με επιτυχία τη δράση αυτή της Ύπατης Αρμοστείας του Ο.Η.Ε. για τους Πρόσφυγες και του Πανελλήνιου Δικτύου για το Θέατρο στην Εκπαίδευση και το γεγονός δεν πέρασε απαρατήρητο: τιμητική αναφορά στην προσπάθεια της κυρίας Κωνσταντίνας Μπούλια, υπεύθυνης για την πραγματοποίηση του προγράμματος, γίνεται στον ιστότοπο της UNHCR και μπορείτε να διαβάσετε το σχετικό άρθρο  ΕΔΩ.

Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού

Στα πλαίσια της 9ης Πανελλήνιας Ημέρας Σχολικού Αθλητισμού, οι μαθητές και μαθήτριές μας ξεκίνησαν την άσκησή τους με πεζοπορία στον παραλίμνιο πεζόδρομο της πόλης μας, απολαμβάνοντας ταυτόχρονα τη μαγευτική θέα.

1

Στη συνέχεια πήγαμε στο Στάδιο Λογγάδων, όπου τα παιδιά επιδόθηκαν σε διάφορες αθλοπαιδιές υπό την επίβλεψη των εκπαιδευτικών Φυσικής Αγωγής του σχολείου μας κυρίου Νικολάου Εξάρχου και κυρίας Δήμητρας Καζάκου, οι οποίοι σχεδίασαν και υλοποίησαν την όλη δράση.

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων