ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΑ-ΑΝΑΦΟΡΑ ΓΙΑ ΔΩΡΕΑ ΕΠΟΠΤΙΚΟΥ ΥΛΙΚΟΥ



Λήψη αρχείου

Συγκινητικός Φόρος Τιμής

Το σιδηροδρομικό δυστύχημα των Τεμπών στις 28 Φεβρουαρίου 2023 μας συντάραξε όλους και είναι πραγματικά συγκινητικό το κλιπ του Λυκείου Αγίας Φυλάξεως της Λευκωσίας, που συλλυπείται τις οικογένειες των θυμάτων και αποτίει φόρο τιμής στις αδικοχαμένες ψυχές αυτής της ανείπωτης τραγωδίας.

Την ηχητική επένδυση του κλιπ, συνθέτοντας το κομμάτι και παίζοντας πιάνο, ανέλαβε η μουσικός και καθηγήτρια Μουσικής κυρία Γεωργία Πέτρου.

Με την κυρία Πέτρου το σχολείο μας είχε την τιμή να συνεργαστεί πριν δύο χρόνια στον μαθητικό διαγωνισμό «Κύπρος, Ελλάδα, Ομογένεια: Εκπαιδευτικές Γέφυρες», οπότε και βραβεύτηκε.

 

Διαχείριση Κρίσεων στο Σχολείο και η Γονεϊκή Βούληση Ενάντια στην Επιστημονική Γνώση

Πριν από λίγες ημέρες, πραγματοποιήθηκε διάλεξη από τον Ψυχολόγο της Σχολικής Μονάδας κύριο Κωνσταντίνο Νίκου και την Κοινωνική Λειτουργό κυρία Βαλέσα Θάνου.

Την εκδήλωση παρακολούθησαν εκπαιδευτικοί του σχολείου μας, καθώς και γονείς/κηδεμόνες μαθητών και μαθητριών. Τα ερωτήματα που τέθηκαν ήταν πολύ ενδιαφέροντα, αλλά και οι απόψεις που ανταλλάχτηκαν αποτελούν σίγουρα “food for thought”.

Χρήσιμες είναι οι παρουσιάσεις που αφορούν στη Διαχείριση κρίσεων στο σχολείο και τη Γονεϊκή εμπλοκή ενάντια στην επιστημονική γνώση, καθώς και πληροφορίες για την ίδια την Επιτροπή Διεπιστημονικής Υποστήριξης, μέλη της οποίας είναι και οι δύο ειδικοί.

Προς τους Γονείς και Κηδεμόνες των Μαθητών της Στ΄ Τάξης

Προκειμένου να έχετε την καλύτερη δυνατή ενημέρωση σχετικά με την συνέχιση των σπουδών των παιδιών σας, μπορείτε να διαβάσετε τις παρακάτω εγκυκλίους:

Αριθμός εισακτέων μαθητών/τριών σε Πρότυπα και Πειραματικά Σχολεία για το σχολικό έτος 2023-2024

Υποβολή αίτησης για εισαγωγή μαθητών/τριών στα Εκκλησιαστικά Σχολεία για το σχολικό έτος 2023-2024

Δράση για την Ενδοοικογενειακή Βία

Την Πέμπτη 09/03/2023 πραγματοποιήθηκε στο σχολείο μας διάλεξη για την ενδοοικογενειακή βία σε εκπαιδευτικούς και γονείς από την Υπαστυνόμο Β΄ κυρία Τζαμάκου Γεωργία-Μαρία και την Αρχιφύλακα κυρία Τσέπα Βασιλική.

Το θέμα είναι σοβαρό και επίκαιρο, η δε εκδήλωση ήταν πραγματικά πολύ ενδιαφέρουσα. Παρουσίαση φτιαγμένη από τις δύο αξιωματικούς με τα highlights της ομιλίας μπορείτε να δείτε ΕΔΩ.

Ήρθε η Άνοιξη

Το έθιμο της Χελιδόνας αναβίωσαν οι μαθητές της  Δ τάξης του σχολείου μας την 1η Μαρτίου. Κρατώντας Χελιδόνες και ανοιξιάτικα διακοσμημένα καλαθάκια, τραγούδησαν τα Κάλαντα του Μάρτη στους υπόλοιπους μαθητές του σχολείου, αλλά και σε καταστήματα της γειτονιάς. 

Μετά από δυο χρόνια απουσίας λόγω πανδημίας, τα παιδιά καλωσόρισαν παραδοσιακά την πρώτη μέρα της άνοιξης, φέρνοντας χαμόγελα στους κατοίκους της περιοχής και γεμίζοντας τα καλαθάκια τους με ένα σωρό καλούδια!

Διαλέξεις για την Ενδοοικογενειακή Βία και τη Διαχείριση Κρίσεων

1dd73df4d99375b1b28076336afad891

Το σχολείο μας πρόκειται να πραγματοποιήσει δύο πολύ σημαντικές και χρήσιμες εκδηλώσεις/δράσεις:

  • Διάλεξη για την ενδοοικογενειακή βία σε εκπαιδευτικούς και γονείς από αξιωματικό του Α.Τ. Ιωαννίνων την Πέμπτη 09/03/2023, από ώρα 13:20 έως 15:00.
  • Διάλεξη από τον Ψυχολόγο της Σχολικής Μονάδας κύριο Κωνσταντίνο Νίκου και την Κοινωνική Λειτουργό κυρία Βαλέσα Θάνου, με θέμα «Διαχείριση κρίσεων στο σχολείο και η γονεϊκή βούληση ενάντια στην επιστημονική γνώση», την Παρασκευή 17/03/2023 και ώρα 18:00.

Οι διαλέξεις είναι ανοιχτές για παρακολούθηση από το κοινό.

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων