Σημαντική Πρωτοβουλία

Το σχολείο μας, στο πλαίσιο της δραστηριοποίησης των σχολείων του Δικτύου «Νοιάζομαι και Δρω», στο οποίο ανήκουμε, και σε συνεργασία με την ομάδα εθελοντών Paguristas ανταποκρίνεται στην έκκληση για βοήθεια του Κοινωνικού Παντοπωλείου Καρδίτσας. Συγκεκριμένα, κάθε σχολείο που θα συμφωνήσει συγκεντρώνει τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης για τους πληγέντες συνανθρώπους μας στην Καρδίτσα. Η προσπάθεια πρέπει να επισπευστεί καθώς οι ανάγκες των κατοίκων στις πληγείσες περιοχές είναι ιδιαίτερα αυξημένες. Στις δύσκολες αυτές στιγμές που ζουν, η συνδρομή όλων μας έχει τη δύναμη  να κάνει λιγότερο αβάσταχτη την απόγνωση που βιώνουν.

 ΠΡΟΣΟΧΗ: δεν ζητούνται αγαθά που χρειάζονται ψυγείο ούτε ρούχα και άλλα είδη, παρά μόνο αυτά που αναγράφονται εδώ:

Ζυμαρικά, Όσπρια, Ρύζι, Πελτέδες, Ελαιόλαδο (γενικά τρόφιμα μακράς διάρκειας), καθώς και Πάνες, Μωρομάντηλα, Βρεφικά Γάλατα, Κρέμες για Βρέφη, Σαμπουάν, Οδοντόκρεμες, Χαρτιά Υγείας, Είδη Καθαριότητας, Κλινοσκεπάσματα.

Προθεσμία: Παρασκευή 02 Οκτωβρίου στον χώρο του σχολείου

Περνώ Απέναντι με Ασφάλεια

Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες,

εξαιτίας της μεγάλης κυκλοφορίας του δρόμου μπροστά από το σχολείο, καλό θα είναι οι μαθητές και οι μαθήτριές μας να χρησιμοποιούν τη διάβαση πεζών ακριβώς στο ύψος της σχολικής μονάδας, όπου η κίνηση ελέγχεται από τις σχολικές τροχονόμους.

Από τη Διεύθυνση

Οδηγίες

Σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις και στο πλαίσιο των ενεργειών που στοχεύουν στον περιορισμό της διασποράς του COVID-19, ενημερώνουμε τους γονείς/κηδεμόνες των μαθητών και των μαθητριών μας για τα ακόλουθα:

  • Ενώ όλα τα παιδιά θα εξακολουθήσουν να προσέρχονται τα πρωινά χρησιμοποιώντας την κύρια είσοδο του σχολείου (επί της οδού Διγενή Ακρίτα), το μεσημέρι θα αποχωρούν από εκεί μόνον οι μαθητές και οι μαθήτριες των τάξεων Α΄, Β΄ και Γ΄. Οι μαθητές των μεγαλύτερων τάξεων (Δ΄, Ε΄ και ΣΤ΄) θα αποχωρούν μέσω της καγκελόπορτας του αυλείου χώρου, η οποία βρίσκεται αντιδιαμετρικά. Παρακαλούνται οι γονείς ή οι συγγενείς που θα περιμένουν τους μαθητές να τηρούν τις ενδεικνυόμενες αποστάσεις μεταξύ τους (έτσι ώστε να αποφεύγεται ο άσκοπος συγχρωτισμός) και να φορούν μάσκες.
  • Τα γεύματα των μαθητών και των μαθητριών που παρακολουθούν το Ολοήμερο Πρόγραμμα πρέπει να είναι συσκευασμένα και θα καταναλώνονται κρύα, διότι ο φούρνος του σχολείου δεν θα χρησιμοποιείται. Επίσης, τα παιδιά του Ολοημέρου χρειάζεται να έχουν μαζί τους μία πετσέτα (την οποία θα χρησιμοποιούν ως τραπεζομάντηλο) και υγρό απολυμαντικό χεριών.

Από τη Διεύθυνση 

Καλή Σχολική Χρονιά!

 

Το νέο σχολικό έτος ξεκίνησε με τον αγιασμό πριν από λίγες ημέρες, έναν αγιασμό μόνον με “εκπροσώπους” των μαθητών και των μαθητριών μας στον αύλειο χώρο. Ας ευχηθούμε τον επόμενο Σεπτέμβριο ο COVID-19 να είναι πλέον μια κακή ανάμνηση και οι ζωές όλων μας να έχουν επιστρέψει στους κανονικούς τους ρυθμούς.

Χρήσιμες Οδηγίες από τον ΕΟΔΥ

Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες,

προκειμένου να φροντίσουμε για την ασφαλέστερη δυνατή επάνοδο των μαθητών και των μαθητριών στη σχολική ζωή, είναι σημαντικό να γνωρίζουμε, να υπενθυμίζουμε στα παιδιά, αλλά να εφαρμόζουμε συστηματικά και οι ίδιοι τις οδηγίες του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Διοίκησης για τον περιορισμό της διασποράς του COVID-19 στα σχολεία, τις οποίες μπορείτε να διαβάσετε  ΕΔΩ, ΕΔΩ  και ΕΔΩ.

Από τη Διεύθυνση 

Ενημέρωση – Οδηγίες Ενόψει του Νέου Σχολικού Έτους 2020-21

Αγαπητοί μας μαθητές, μαθήτριες, γονείς και κηδεμόνες του 21ου Δ. Σ. Ιωαννίνων,

καταρχάς, θέλουμε να σας ευχαριστήσουμε για τη μέχρι τώρα συνεργασία μας, που είχε ως αποτέλεσμα την ομαλή και απρόσκοπτη λειτουργία του σχολείου μας εν μέσω πανδημίας σε όλα τα επίπεδα. Η κρίση αυτή επηρέασε σε μεγάλο βαθμό ολόκληρη την κοινωνία και κατ’ επέκταση τα σχολεία, βάζοντας σοβαρούς περιορισμούς στην εκπαιδευτική διαδικασία.

Οι εκπαιδευτικοί του Σχολείου μας προσπαθήσαμε, με όσα μέσα διαθέταμε, να ξεπεράσουμε όχι μόνο τα εμπόδια της αναστολής λειτουργίας των σχολείων (εξ αποστάσεως διδασκαλία, σύγχρονη και ασύγχρονη), αλλά και να άρουμε τις κοινωνικές και ψυχολογικές συνέπειες του εγκλεισμού πάνω στα παιδιά, πετυχαίνοντάς το, θεωρούμε, σε μεγάλο βαθμό.

Ομολογουμένως, μας περιμένει μία εξίσου δύσκολη χρονιά. Έχοντας όμως εσάς συμπαραστάτες, γιατί γνωρίζουμε ότι νοιάζεστε πραγματικά για την πρόοδο των παιδιών και την εύρυθμη λειτουργία του σχολείου μας, ελπίζουμε να ξεπεραστεί γρήγορα η δύσκολη αυτή η περίοδος, έχοντας το μικρότερο δυνατό αντίκτυπο και κόστος σε εσάς, στις οικογένειές σας και ευρύτερα στην κοινωνία.

Σας ενημερώνουμε ότι προχωρήσαμε σε σχολαστικό καθαρισμό και απολύμανση όλων των χώρων του σχολείου, τόσο εσωτερικά όσο και εξωτερικά. Η καθαριότητα του σχολείου μας και των τάξεων, όπως γινόταν και τον Ιούνιο, θα γίνεται και φέτος σε καθημερινή, ωριαία βάση.

Κατά τη διάρκεια των διαλειμμάτων, τα παιδιά θα βρίσκονται σε διαφορετικούς χώρους, καθώς το επιτρέπει ο αύλειος χώρος μας,  υπό την επίβλεψη εκπαιδευτικών με στόχο τον περιορισμό συγχρωτισμού.

Σχεδόν σε όλες τις τάξεις, όπου ήταν δυνατόν σύμφωνα με την αναλογία εμβαδού αίθουσας και αριθμού παιδιών, αντιστοιχεί ένα θρανίο για κάθε παιδί με τις απαραίτητες αποστάσεις. Όλες οι αίθουσες είναι εφοδιασμένες με ειδικά υγρά καθαριστικά χεριών.

Στην είσοδο, στους διαδρόμους, στις σκάλες και στον αύλειο χώρο έχουν γίνει σημάνσεις για τήρηση των αποστάσεων. Έχουν επίσης τοποθετηθεί αφίσες του ΕΟΔΥ με οδηγίες προστασίας.

Ο αγιασμός, σύμφωνα με την εγκύκλιο του Υπουργείου Παιδείας, θα γίνει τη Δευτέρα 14/09/2020 και θα τελεστεί στις 10:00πμ. Τα παιδιά θα προσέλθουν στο σχολείο περί τις 09:50 φορώντας υποχρεωτικά μάσκα, σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις και θα αποχωρήσουν αφού παραλάβουν τα βιβλία και ενημερωθούν από τους υπεύθυνους των τμημάτων τους για τις ιδιαίτερες συνθήκες που βιώνουμε και την εφαρμογή των κανόνων καθαριότητας και υγιεινής. Στον χώρο του σχολείου δεν θα επιτραπεί η παρουσία γονέων. Τα τμήματα θα αποχωρήσουν στις 10:45 με 11:00, κατά περίπτωση.

Η χρήση της μάσκας είναι δύσκολο εγχείρημα, ειδικά για εμάς που ασχολούμαστε με μικρά παιδιά, γι’ αυτό ζητούμε τη συνεργασία σας στην καλλιέργεια ορθής στάσης απέναντί της και στην εκμάθηση της χρήσης της. Αυτό θα βοηθήσει πολύ την εκπαιδευτική διαδικασία και πρωτίστως θα διασφαλίσει στο ανθρωπίνως δυνατό την υγεία όλων μας. Όπως σε όλα τα θέματα προσωπικής υγιεινής, τα παιδιά εκπαιδεύονται και μαθαίνουν πολύ εύκολα.

Ελπίζουμε ότι όλα θα πάνε καλά και ευχόμαστε για την καλύτερη και πιο ασφαλή επάνοδο των μαθητών μας στο σχολείο.

Διευκρινίσεις  που θεωρούμε απαραίτητες: 

  • H υπουργός παιδείας διευκρίνισε πως η απουσία μαθητών και εκπαιδευτικών δεν θα προσμετράται σε μία σειρά από περιπτώσεις όπως αυτές έχουν οριστεί από τους ειδικούς και εφόσον προσκομισθεί στο σχολείο η απαραίτητη ιατρική γνωμάτευση.
  • Οι επισκέψεις στο σχολείο από γονείς – κηδεμόνες μπορούν να γίνονται μόνον κατόπιν συνεννοήσεως με τη διεύθυνση του σχολείου και φορώντας οπωσδήποτε μάσκα.
  • Σας κάνουμε γνωστό επίσης ότι το κυλικείο δεν θα λειτουργήσει προς το παρόν, οπότε τα παιδιά θα πρέπει οπωσδήποτε να έχουν μαζί τους κολατσιό και νερό από το σπίτι τους.
  • Θα δοθούν παγουρίνο και μάσκες αμέσως μόλις τα παραλάβουμε.

 

Ο Διευθυντής του σχολείου

 Νικόλαος Γεωργίτσης

 

 

Άνοιγμα Σχολείων – Αγιασμός

 

Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες,

η σχολική χρονιά θα ξεκινήσει με τον καθιερωμένο αγιασμό, ο οποίος θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα, 14 Σεπτεμβρίου 2020 και ώρα 10:00. Στη συνέχεια, στους μαθητές και τις μαθήτριες θα μοιραστούν τα νέα τους βιβλία, οπότε καλό είναι να έχουν μαζί τους τις τσάντες τους.

Μετά από Υπουργική Απόφαση που αφορά σε μέτρα περιορισμού της διασποράς του COVID-19, δεν θα είναι δυνατή η είσοδος στο χώρο του σχολείου και η παρακολούθηση του αγιασμού από τους γονείς ή άλλους συγγενείς των παιδιών.

Τέλος, επειδή οδηγίες και διάφορες διευκρινίσεις από το Υπουργείο Παιδείας φτάνουν συνεχώς, μπορείτε να ενημερώνεστε από το παρόν ιστολόγιο και ανακοινώσεις που θα αναρτώνται στην είσοδο του σχολείου για κάθε πιθανή διαφοροποίηση του αρχικού προγραμματισμού.

Από τη Διεύθυνση 

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων