Στο σχολείο έχουμε Αστερούληδες!

1

Οι μαθητές και οι μαθήτριες του Γ2 συμμετείχαν φέτος στον Δημιουργικό Διαγωνισμό του Μake-A-Wish (Κάνε-Μια-Ευχή Ελλάδος). Παίρνοντας έμπνευση από το Αστέρι της Ευχής και το μήνυμα που πρεσβεύει, τα παιδιά υπέβαλλαν ομαδική συμμετοχή (και κάποιες ατομικές) στην κατηγορία Σχεδίασε το Αστέρι σου.

Τα έργα των μαθητών ανέβηκαν στον ιστότοπο του Μake-A-Wish και πήραν όλοι εκτυπωμένο τον έπαινο που στάλθηκε στο σχολείο.

Ο σχεδιασμός και η υλοποίηση της δράσης έγινε από τη δασκάλα του τμήματος κυρία Κωνσταντίνα Μπούλια.

Μαθήματα Ιστορίας στο Μουσείο

.jpg

Οι μαθητές της Δ΄ τάξης του σχολείου μας, με αφόρμηση το μάθημα της Ιστορίας και τα αρχαία χρόνια,συμμετείχαν στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα του Αρχαιολογικού Μουσείου Ιωαννίνων.

Αρχικά, ο κ. Κωνσταντίνος Βέργος (υπεύθυνος πολιτιστικών θεμάτων της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ιωαννίνων), επισκέφθηκε το σχολείο και μίλησε στα παιδιά εκτενώς για την αξία της αρχαίας ελληνικής γλώσσας, τη διαχρονικότητα και τη διεθνή της αναγνώριση. Στη συνέχεια, η συζήτηση επικεντρώθηκε στο μεγαλείο των αρχαίων ελληνικών μνημείων και μουσείων και ειδικότερα στις θεματικές αίθουσες του Αρχαιολογικού Μουσείου Ιωαννίνων.

Λίγες μέρες αργότερα, τα δύο τμήματα της Δ΄ τάξης μαζί με τις εκπαιδευτικούς τους, γνώρισαν από κοντά τις επτά θεματικές αίθουσες του μουσείου, παρατήρησαν τα εκθέματά του και έμαθαν πολλά για την αρχαία Ιστορία της Ηπείρου, μερικά σημαντικά μνημεία της και την καθημερινότητα των Ηπειρωτών.

Κάποια από τα εκθέματα που προκάλεσαν την προσοχή των παιδιών ήταν ο Λίθος και τα οστά στην αίθουσα της Προϊστορίας, η κεφαλή του βασιλιά Πύρρου, νομίσματα με τη μορφή του και ο καταπέλτης στην αίθουσα των Αρχαίων Χρόνων, η αίθουσα του Ιερού Μαντείου και, κυρίως, η σαρκοφάγος του Ρωμαίου στρατηγού, με ανάγλυφες σκηνές από τον Τρωικό Πόλεμο, στην αίθουσα Ρωμαϊκά Χρόνια.

Οι μαθητές συμμετείχαν με ενθουσιασμό και εξέφρασαν το ενδιαφέρον τους για την γνωριμία τους με το αρχαίο Θέατρο της Δωδώνης, στα πλαίσια της συνέχειας του προγράμματος.

Την δράση οργάνωσαν και υλοποίησαν οι κυρίες Ηλιάνα Ζιώγα και Αντιγόνη Μπενέκα (ΠΕ70).

Σημαντική Διάκριση για το Σχολείο μας

Η Οργανωτική Επιτροπή του Διεθνούς Μαθητικού Διαγωνισμού “Κύπρος, Ελλάδα, Ομογένεια: Εκπαιδευτικές Γέφυρες”  ανακοίνωσε τα αποτελέσματα του διαγωνισμού. 

Το σχολείο μας διακρίθηκε και πάλι για δεύτερη συνεχή χρονιά στον παραπάνω διαγωνισμό με το 1ο βραβείο στο διαγωνιστικό κομμάτι project.  Για την συμμετοχή μας συνέβαλε αποτελεσματικά, πέρυσι και φέτος, ο Διευθυντής της Σχολικής Μονάδας Γεωργίτσης Νικόλαος ο οποίος υπήρξε συντονιστής του προγράμματος / διαγωνισμού (για το σχολείο μας), καθώς και οι μαθητές της Ε΄τάξης, αλλά και οι Εκπαιδευτικοί Σιμούλη Αθηνά, Χρόνη Ευφροσύνη και Μπατσής Δημήτριος.  

Θα πρέπει να τονιστεί ότι διαγωνισμός τελεί Υπό την Αιγίδα της Α.Ε. της Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου και Υπό την Αιγίδα της Α.Ε. του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη.

ΔΙΕΘΝΗΣ ΜΑΘΗΤΙΚΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ

ΚΥΠΡΟΣ, ΕΛΛΑΔΑ, ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ: ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΕΣ ΓΕΦΥΡΕΣ

ΛΙΣΤΑ ΒΡΑΒΕΙΩΝ (2021-22)”

Project

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων