Αγαπώ το Περιβάλλον – Ανακυκλώνω

0

Συγγραφέας: ΜΠΟΥΣΗ ΜΑΡΙΑ | Κατηγορία Ανακοινώσεις, Δράσεις | , στις 23-02-2021

Το σχολείο μας συμμετέχει στο Σχολικό Πρωτάθλημα «Πάμε Ανακύκλωση» του Δήμου Ιωαννιτών

Η δράση θα υλοποιηθεί ως εξής:

  • θα γίνεται συλλογή χαρτιού, πλαστικού και μπαταριών. Για το σκοπό αυτό θα χρησιμοποιηθούν μικροί κάδοι ανακύκλωσης. Η Δ/νση Καθαριότητας θα παραλαμβάνει τα προς ανακύκλωση αντικείμενα/υλικά, τηρώντας όλα τα απαραίτητα προστατευτικά μέτρα. 
  • Οι επιδόσεις κάθε σχολείου στην ανακύκλωση θα καταγράφονται στην ειδική ενότητα της πλατφόρμας με τίτλο ΣΧΟΛΕΙΑ και link followgreen.gr/ioannina/contest, ενώ θα είναι δυνατή και η ενίσχυση των σχολείων με δωρεά πόντων από τα μέλη της πλατφόρμας. 
  • Όλα τα σχολεία θα επιβραβευθούν για τη συμμετοχή τους, ενώ σε όσα διακριθούν θα δοθούν χρηστικά δώρα.

Η Συστηματική Απολύμανση στη Μάχη κατά του COVID-19

0

Συγγραφέας: ΜΠΟΥΣΗ ΜΑΡΙΑ | Κατηγορία Ενημέρωση | , στις 23-02-2021

Με πρωτοβουλία της Κ.Ε.Δ.Ε. (Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος), ήρθαν στη σχολική μας μονάδα απολυμαντικά και αντιμικροβιακά -μαντηλάκια, τζελ και σπρέι- που διατέθηκαν στους μαθητές και τις μαθήτριές μας, συνεχίζοντας με αυτόν τον τρόπο τις προσπάθειες για τον περιορισμό της διασποράς του κορονοϊού. Οι κύριοι Ιωάννης Αϊβατίδης, Αντιδήμαρχος Παιδείας του Δήμου Ιωαννιτών, και Χρήστος Στουγιάννος, Αντιπρόεδρος Εν. Σχολ. Επιτροπής Π.Ε. του Δήμου Ιωαννιτών, φαίνονται στις φωτογραφίες μαζί με τον Διευθυντή του σχολείου κ. Νικόλαο Γεωργίτση.

Πρωτόκολλο Διαχείρισης COVID-19

0

Συγγραφέας: ΜΠΟΥΣΗ ΜΑΡΙΑ | Κατηγορία Ενημέρωση | , στις 18-02-2021

Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες,

με αφορμή την εμφάνιση κρούσματος COVID-19 στο σχολείο μας, παρακαλούμε συμβουλευτείτε τις «Αρχές διαχείρισης ύποπτων ή επιβεβαιωμένων περιστατικών λοίμωξης COVID-19 σε σχολικές μονάδες και πρωτόκολλο αναστολής λειτουργίας σχολικών τμημάτων ή σχολείων» ιδιαίτερα τις σελίδες 5 έως 8, που αναφέρονται στις στενές επαφές επιβεβαιωμένου κρούσματος.

Εκδήλωση για την Ημέρα Ασφαλέστερου Διαδικτύου

0

Συγγραφέας: 21ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ | Κατηγορία Δράσεις | , στις 18-02-2021

Για τον εορτασμό της Ημέρας Ασφαλούς Διαδικτύου 2021, το Ελληνικό Κέντρο Ασφαλούς Διαδικτύου του ΙΤΕ και το Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο συνδιοργάνωσαν ενημερωτική διαδικτυακή εκδήλωση με τίτλο: «Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου 2021 – Μια μεγάλη γιορτή» με κεντρικό μήνυμα: «Όλοι μαζί για ένα καλύτερο διαδίκτυο».

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στις 9 Φεβρουαρίου 2021 και ώρα 10:00π.μ. και μεταδόθηκε με live streaming μέσω της υπηρεσίας Ζωντανών Μεταδόσεων του Π.Σ.Δ.

Οι δασκάλες των τμημάτων της ΣΤ τάξης του σχολείου μας εγγράφηκαν για να παρακολουθήσουν την εκδήλωση μαζί με τους μαθητές τους. Αν και η μετάδοση δεν ήταν χωρίς προβλήματα (σύνηθες, μιας και υπάρχει πάντα αυξημένο ενδιαφέρον), λειτούργησε ως αφορμή για εκτενή συζήτηση των εκπαιδευτικών με τους μαθητές και τις μαθήτριες για ένα θέμα πάρα πολύ σημαντικό και αρκετά «λεπτό» στη διαχείρισή του.

Η αλληλεπίδραση με τα παιδιά και η κατάθεση των εμπειριών τους αποδείχτηκαν χρήσιμες τόσο για τα ίδια, τα οποία έδειξαν μεγάλο ενδιαφέρον, όσο και για τους ενήλικες που εμπλέκονταν, υποδεικνύοντας -αν μη τι άλλο- το πού χρειάζεται οι μεγάλοι να εστιάσουμε, τι να επικαιροποιήσουμε και τι ίσως να αναθεωρήσουμε, προκειμένου να «περάσουμε» σωστά ένα μήνυμα κυριολεκτικά σωτήριο για μαθητές σε τόσο τρυφερή ηλικία.

Στη δράση συμμετείχαν οι δασκάλες κυρίες Βασιλική Παπαϊωάννου και Αθηνά Σιμούλη, καθώς και η πληροφορικός του σχολείου κυρία Μαρία Μπούση.

 

Συμμετοχή στο 11ο Συνέδριο Φυσικών Επιστημών

0

Συγγραφέας: 21ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ | Κατηγορία Δράσεις | , στις 06-02-2021

Το τμήμα Β1 του σχολείου μας συμμετείχε στο 11ο Πανελλήνιο Συνέδριο Φυσικών Επιστημών Οι φυσικές επιστήμες στην προσχολική εκπαίδευση, που διοργάνωσε το Παιδαγωγικό Τμήμα Νηπιαγωγών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων τον Νοέμβριο του 2020.

Οι εργασίες έρευνας, πειραματισμού και  ανακάλυψης που παρουσιάστηκαν πραγματοποιήθηκαν κατά τη διάρκεια της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης τον Μάρτιο του 2020, όταν τα παιδιά φοιτούσαν στην Α τάξη. Καθώς ήταν αναγκαίο να συνεχιστεί η μαθησιακή διαδικασία με άλλο τρόπο, τα πειράματα αποδείχτηκαν ιδιαίτερα προσφιλή και αποτελεσματικά. Τα παιδιά επέλεγαν αυτά που τους κέντριζαν το ενδιαφέρον και τα μοιράζονταν διαδικτυακά με τους συμμαθητές τους, βάζοντας ο καθένας το προσωπικό του στοιχείο.

Η διαθεματικότητα αναδύθηκε με τον πλέον αβίαστο τρόπο: Μελέτη Περιβάλλοντος, Γλώσσα, Μαθηματικά και Εικαστικά συνεργάστηκαν αρμονικά στα projects των «μικρών επιστημόνων», γι’ αυτό και η εν λόγω προσέγγιση παρουσιάστηκε ως καλή πρακτική στο συνέδριο για τη διδακτική των φυσικών επιστημών.

Ως επισφράγισμα της δράσης, τα παιδιά παρέλαβαν έπαινο για τη συμμετοχή τους ως εισηγητές-ερευνητές στο συνέδριο από το Τμήμα Νηπιαγωγών του Πανεπιστημίου μας.

Παρακολουθείστε σχετικό video ΕΔΩ

Ημέρα Ασφαλέστερου Διαδικτύου 2021

0

Συγγραφέας: ΜΠΟΥΣΗ ΜΑΡΙΑ | Κατηγορία Ενημέρωση | , στις 06-02-2021

Ακόμη και το ίδιο το όνομα της αφιερωμένης στο Διαδίκτυο και τους κινδύνους του ημέρας (Safer Internet Day – Ημέρα Ασφαλέστερου, όχι Ασφαλούς, Διαδικτύου), φανερώνει ότι, συνδεόμενοι στον Παγκόσμιο Ιστό, δεν μπορούμε ποτέ να είμαστε απόλυτα προστατευμένοι.

Όσοι ενήλικες περιηγούμαστε στο Διαδίκτυο, έστω και σποραδικά, έχουμε ακούσει –αν όχι βιώσει– για Ιούς, Παραπληροφόρηση, Εκφοβισμό, Αποπλάνηση, Phishing, Εθισμό, Spams, Παραβίαση Ιδιωτικότητας και πολλά άλλα. Λόγω της ηλικίας μας, διαθέτουμε συνήθως την ωριμότητα να αποφύγουμε τις «κακοτοπιές» ή να αντεπεξέλθουμε με κάποιον τρόπο.

Τα παιδιά δεν έχουν το πλεονέκτημα της ηλικίας: παρά την ευστροφία τους, εντυπωσιάζονται εύκολα, είναι εύπιστα, καλοπροαίρετα και γι’ αυτό ευάλωτα στις «σειρήνες» του ψηφιακού κόσμου, με τον οποίο πλέον έρχονται σε επαφή από τη νηπιακή τους ηλικία.

Είναι μεγάλη η ευθύνη τόσο των γονέων όσο και των δασκάλων τους να τα προφυλάξουν, κατευθύνοντάς τα σωστά μέσα στις αχανείς λεωφόρους του Web, με το ίδιο ενδιαφέρον και αγάπη που δείχνουν για να τραφούν σωστά ή για να μη πέσουν και χτυπήσουν.

Μερικές συμβουλές και παροτρύνσεις προς τους μαθητές μας σχετικά με το Διαδίκτυο και τους κινδύνους του, γραμμένες σε γλώσσα κατανοητή από αυτούς και με έμφαση στα ζητήματα που συνήθως αντιμετωπίζουν τα παιδιά του Δημοτικού, βρίσκονται ΕΔΩ

Ακολουθούν ορισμένες χρήσιμες διευθύνσεις ιστότοπων:

http://www.saferinternet.gr/

http://saferinternet4kids.gr/

http://networksinternet.weebly.com/kappa943nudeltaupsilonnuomicroniotadeltaiotaalphadeltaiotakappatau973omicronupsilon.html

Η Εορτή των Τριών Ιεραρχών

0

Συγγραφέας: ΜΠΟΥΣΗ ΜΑΡΙΑ | Κατηγορία Ενημέρωση | , στις 02-02-2021

Την 30η Ιανουαρίου, ημέρα των Τριών Ιεραρχών, γιορτάζουν μαθητές και εκπαιδευτικοί, καθώς ο Μέγας Βασίλειος, ο Γρηγόριος ο Θεολόγος και ο Ιωάννης ο Χρυσόστομος είναι οι προστάτες Άγιοι της εκπαίδευσης.

Για να τιμηθεί αυτή η μεγάλη μέρα, μαθητές της ΣΤ τάξης παρακολούθησαν τη θεία λειτουργία στην εκκλησία του Αγίου Παύλου, συνοδευόμενοι από τον διευθυντή του σχολείου και την εκπαιδευτικό του τμήματος.

 

ΔΡΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΥΝΑΝΘΡΩΠΟ (ΙΙ)

0

Συγγραφέας: 21ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ | Κατηγορία Δράσεις | , στις 27-01-2021

Οι μαθητές του σχολείου μας, έμπρακτα ευαισθητοποιημένοι,συνεχίζοντας τις δράσεις για τους συνανθρώπους μας, συγκέντρωσαν και συνεχίζουν να συγκεντρώνουν είδη ρουχισμού και τρόφιμα για τους άπορους της πόλης μας.

 

 

ΔΡΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΥΝΑΝΘΡΩΠΟ (Ι)

0

Συγγραφέας: 21ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ | Κατηγορία Δράσεις | , στις 27-01-2021

Το σχολείο μας συμμετέχει τη φετινή χρονιά στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα του Ελληνικού Τμήματος της Διεθνούς Αμνηστίας «Εγώ κι Εσύ Μαζί». Πιο συγκεκριμένα, στις 10 Δεκέμβρη, με αφορμή την παγκόσμια ημέρα Δικαιωμάτων του ανθρώπου πήραμε μέρος σε μια πανελλήνια δράση για την προάσπιση και υπεράσπιση του δικαιώματος στην υγεία, καθώς αποτελεί και το συνολικό πλαίσιο φέτος που καθορίζει την πραγματικότητα όλων μας.
Λόγω της υγειονομικής κρίσης ο σχεδιασμός και η υλοποίηση της δράσης προσαρμόστηκε στα πλαίσια της τηλεκπαίδευσης. Προέβλεπε να γράψουν τα παιδιά ένα γράμμα αλληλεγγύης, σκέψεις και ευχές ή να κάνουν μία ζωγραφιά προς το υγειονομικό προσωπικό που εργάζεται στα νοσοκομεία, αλλά και τους ασθενείς που νοσηλεύονται σ’ αυτές τις πολύ ιδιαίτερες συνθήκες. Σκοπός δηλαδή ήταν να υποστηρίξουμε και να δείξουμε την αλληλεγγύη μας σε όλο το υγειονομικό προσωπικό που δίνει τη μάχη στην πρώτη γραμμή αυτές τις δύσκολες ώρες αλλά και να συμπαρασταθούμε στους νοσούντες.
Οι κάρτες μας, με ενωμένες τις σκέψεις όλων των παιδιών, και οι ζωγραφιές μοιράστηκαν διαδικτυακά στα δυο νοσοκομεία της πόλης, εκτυπώθηκαν από τους υπεύθυνους και τοποθετήθηκαν σε πίνακες ανακοινώσεων στη Μονάδα Λοιμωδών, στη ΜΕΘ και στον χώρο υποδοχής για τα έκτακτα περιστατικά. Η συγκίνηση όλων ήταν έκδηλη και οι ευχαριστίες που μας μετέφεραν οι υγειονομικοί ακόμα κι από τους ασθενείς ήταν για τα παιδιά μεγάλη ηθική ανταμοιβή κι ένα πολύ χρήσιμο «μάθημα» ενσυναίσθησης.
Έργα των παιδιών ανέβηκαν και στην πλατφόρμα του Πανελλήνιου Σχολικού Δικτύου στα πλαίσια ανάλογης δράσης με θέμα: «Τα παιδιά στέλνουν την αγάπη τους».

Ζωγραφίζοντας στα Χρόνια του Κορονοϊού

0

Συγγραφέας: ΜΠΟΥΣΗ ΜΑΡΙΑ | Κατηγορία Δράσεις | , στις 14-01-2021

Οι μαθητές των μικρών τάξεων ζωγράφισαν με θέμα τη δυστοπική περίοδο που διανύουμε και απέδειξαν ότι, εκτός από φαντασία, δημιουργικότητα και ταλέντο, διαθέτουν επίσης αρκετό χιούμορ. Δείτε μία ψηφιακή gallery αφιερωμένη στον κορονοϊό.

Top
 
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων