Λειτουργία εκπαιδευτικού ιστολογίου (blog) για δημιουργικές ενασχολήσεις των παιδιών στο σπίτι.

Ακολουθεί αρχείο που περιέχει την ηλεκτρονική διεύθυνση εκπαιδευτικού ιστότοπου με το συνοδευτικό σκεπτικό της πρωτοβουλίας για τη δημιουργία του, τριών συνεργαζόμενων φορέων: Όμιλος Cine- Εκπαίδευση– Φιλόμυθος Λέσχη Παιδική & Εφηβικής Λογοτεχνίας – Κ.Π.Ε. Πεταλούδων.
    
Το διαδικτυακό περιβάλλον του ιστολογίου (https://cine-anagnosi.blogspot.com/) προσφέρει στους χρήστες του (παιδιά, εκπαιδευτικούς-γονείς) επιλεγμένο ψηφιακό υλικό Κινηματογράφου- Παιδικής Λογοτεχνίας- Αειφορίας και στοχεύει στη δημιουργική αξιοποίηση του ελεύθερου χρόνου από τα παιδιά με δημιουργικές ενασχολήσεις στο οικογενειακό περιβάλλον.
Οι χρήστες του ιστολογίου μπορούν να έχουν πρόσβαση στο παρακάτω ψηφιακό υλικό(ενδεικτικά):
– κινηματογραφικές ταινίες μικρού και μεγάλου μήκους  για παιδιά, εφήβους, οικογένεια
-πρόσβαση σε καταλόγους επιλεγμένων βιβλίων Παιδικής & Εφηβικής Λογοτεχνίας ebooks, audio books κ.λπ
– διαδικτυακές ηλεκτρονικές διευθύνσεις που αναφέρονται σε οπτικοακουστικό υλικό Κινηματογράφου και Παιδικής Λογοτεχνίας κ.ά.
Πατήστε δεξιά “αρχείο” και “ετικέτες”, περιηγηθείτε και επιλέξτε αυτό που μπορεί να είναι  ενδιαφέρουσα πρόταση  για τους μαθητές, επικοινωνώντας διαδικτυακά με τις διαθέσιμες ηλεκτρονικές διευθύνσεις του σπιτιού, αξιοποιώντας τα ποικίλα προτεινόμενα  διαδικτυακά εργαλεία. .
Ταυτόχρονα με την αξιοποίηση των οδηγιών για την  “εξ αποστάσεως εκπαίδευση”- η οποία συναντά αρκετές δυσκολίες στην μέχρι τώρα εφαρμογή της-αυτό που μπορούμε να κάνουμε για τους μαθητές μας και για την αμήχανη οικογένεια σε αυτές τις δυστοπικές συνθήκες είναι να προσφέρουμε τέτοιου είδους – και άλλες που υπάρχουν στο διαδίκτυο “εξ αποστάσεως” προτάσεις για δημιουργικές οπτικοακουστικές και άλλες δραστηριότητες  στο σπίτι. Δεν χρειάζεται να “εργαλειοποιήσουμε” τη μάθησημε με σχολικά μαθήματα και  μόνο. Μπορούμε να κεντρίσουμε το ενδιαφέρον των παιδιών και να προκαλέσουμε τη δημιουργικότητά τους με πολλούς άλλους τρόπους.
    Ο ιστότοπος φιλοδοξεί να έχει και διαδραστική λειτουργία. Οι διαχειριστές εκπαιδευτικοί του blog θα απαντούν σε ερωτήματα και στους σχολιασμούς που θα θέτουν οι χρήστες στο πλαίσιο μιας αλληλλοεπιδραστικής, γόνιμης επικοινωνίας.
    “Μένουμε στο σπίτι”, πειθαρχώντας στα περιοριστικά μέτρα δημιουργώντας – κατά το δυνατόν – ένα δίκτυ προστασίας στους έγκλειστους μαθητές μας, προσφέροντας δυνατότητες και ευκαιρίες στην οικογένεια για δημιουργικές ενασχολήσεις, με την προσδοκία  να επανέλθουμε σύντομα στην κανονικότητα.
Κατηγορίες: Ανακοινώσεις, Γενικού ενδιαφέροντος, Ενημερώσεις φορέων, Εξ αποστάσεως εκπαίδευση. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.