Ολοκλήρωση Λογοτεχνικού Βιωματικού Εργαστηρίου

Ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία το Σεμινάριο Δημιουργικής Γραφής με τίτλο «Λογοτεχνικό Βιωματικό Εργαστήρι: Πεζογραφία και Ποίηση», που διοργανώθηκε από το 1ο ΠΕ.Κ.Ε.Σ. Νοτίου Αιγαίου και τον Συντονιστή Εκπαιδευτικού Έργου των Φιλολόγων, Χαράλαμπο Κωνσταντέλλια, με επιμορφώτρια τη φιλόλογο του ΕΠΑ.Λ. Σύρου και συγγραφέα, Πηνελόπη Τριάντου.

Οι επιμορφούμενοι και επιμορφούμενες γνώρισαν μυστικά του πεζού λόγου και της αφηγηματολογίας και ασκήθηκαν στις διάφορες φάσεις της παραγωγής πεζού λόγου, ώστε να είναι ικανοί να εφαρμόσουν και στις τάξεις τους αντίστοιχες ασκήσεις. Το τελικό αποτέλεσμα του εργαστηρίου της πεζογραφίας ήταν η συγγραφή ενός διηγήματος από τον κάθε επιμορφούμενο και επιμορφούμενη. Ασχολήθηκαν επίσης με τον ποιητικό λόγο, τα διάφορα είδη του και την παραγωγή τους με πλήθος ασκήσεων, καθώς και με την αξιοποίησή του στην τάξη για την έκφραση των μαθητών και μαθητριών.

Ας σημειωθεί ότι η Δημιουργική Γραφή είναι ενταγμένη στο πρόγραμμα της Λογοτεχνίας των Γυμνασίων και των Επαγγελματικών Λυκείων ως αντικείμενο διδασκαλίας και αξιολόγησης.

Κατηγορίες: Γενικού ενδιαφέροντος, Δράσεις, Επιμορφώσεις. Ετικέτες: , . Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.