Ιστοσεμινάριο για νηπιαγωγούς με θέμα: «Τεχνικές καλλιέργειας του προφορικού λόγου στο Νηπιαγωγείο»

Στο πλαίσιο των επιμορφωτικών/υποστηρικτικών δράσεων της σχολικής χρονιάς 2021-2022, η  Συντονίστρια Εκπαιδευτικού Έργου ΠΕ60-Νηπιαγωγών του 1ου Π.Ε.Κ.Ε.Σ. Νοτίου Αιγαίου, Βασιλική Βέλκου διοργάνωσε ιστοσεμινάριο με θέμα: «Τεχνικές καλλιέργειας του προφορικού λόγου στο Νηπιαγωγείο».
Το ιστοσεμινάριο απευθυνόταν στους νηπιαγωγούς των νομών Κυκλάδων και Δωδεκανήσου και πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη, 19 Μαΐου 2022 και ώρα 18.30 έως 20.00 μέσα από την πλατφόρμα WEBEX. Η συμμετοχή ήταν απολύτως προαιρετική και ελεύθερη.
Εισηγήτρια του σεμιναρίου ήταν η συνάδελφος ΠΕ21 και ΠΕ60 ΕΑΕ Δεληβοριά-Δημαρέλου Χριστίνα-Αλίκη, η οποία φέτος υπηρετεί στο Νηπιαγωγείο Γλινάδου Νάξου. Έχει σπουδάσει Λογοθεραπεύτρια στο Α.Τ.Ε.Ι. Δυτικής Ελλάδας, Νηπιαγωγός στο Πανεπιστήμιο Πατρών και έχει επιμορφωθεί στην Ειδική Αγωγή στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου. Είναι κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος στη Διδασκαλία της Νέας Ελληνικής Γλώσσας από το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας. Τα ερευνητικά της ενδιαφέροντα εστιάζουν στην αποκατάσταση διαταραχών λόγου και επικοινωνίας, τις διδακτικές παρεμβάσεις και τη σχολική ετοιμότητα. Έχει συμμετάσχει ως εισηγήτρια σε ημερίδες και επιμορφωτικές συναντήσεις με εκπαιδευτικούς και γονείς μαθητών.
Στο σεμινάριο παρουσιάστηκαν τρόποι ενίσχυσης των δεξιοτήτων του προσληπτικού και εκφραστικού λόγου, της επικοινωνίας, της φωνολογικής ενημερότητας, των γνωστικών λειτουργιών και άλλων τομέων.

οθόνης 273

οθόνης 274

 

Δημοσιεύθηκε στην Επιμορφώσεις. Αποθηκεύστε τον μόνιμο σύνδεσμο.