Διοργάνωση σειράς – κύκλου επιμορφωτικών δράσεων με θέμα: «Χρήση του ελεύθερου Πανεπιστημιακού εκπαιδευτικού λογισμικού προσομοίωσης ers3d για πλοίο VLCC στην εκπαίδευση των μαθητών ειδικότητας Μηχανικού Εμπορικού Ναυτικού του Τομέα Ναυτιλιακών επαγγελμάτων ΕΠΑ.Λ.» για τους Μηχανολόγους ΠΕ82 και ΤΕ των ΕΠΑ.Λ. και Ε.Κ. Κυκλάδων αρμοδιότητας 1ου ΠΕ.Κ.Ε.Σ. Νοτίου Αιγαίου

Χρήση του ελεύθερου Πανεπιστημιακού εκπαιδευτικού λογισμικού προσομοίωσης ers3d για πλοίο VLCC στην εκπαίδευση των μαθητών  ειδικότητας Μηχανικού Εμπορικού Ναυτικού του Τομέα Ναυτιλιακών επαγγελμάτων ΕΠΑ.Λ.

Αγαπητές και αγαπητοί συνάδελφοι,

Στο πλαίσιο των επιμορφωτικών δράσεων του 1ου ΠΕΚΕΣ Νοτίου Αιγαίου και με απόφαση της Ολομέλειας, θα ήθελα να σας ενημερώσω, για όποιον συνάδελφο επιθυμεί,  για τη διοργάνωση σειράς – κύκλου επιμορφωτικών δράσεων με θέμα: “Χρήση του ελεύθερου Πανεπιστημιακού εκπαιδευτικού λογισμικού προσομοίωσης ers3d για πλοίο VLCC στην εκπαίδευση των μαθητών  ειδικότητας Μηχανικού Εμπορικού Ναυτικού του Τομέα Ναυτιλιακών επαγγελμάτων ΕΠΑ.Λ.”, οι οποίες θα πραγματοποιηθούν τις ακόλουθες ημερομηνίες:

Πέμπτη   18- 11-2021,    Πέμπτη    16- 12-2021,    Πέμπτη    27-01-2022,   Πέμπτη    24-02-2022, Πέμπτη 7-04-2022, Πέμπτη 12-05-2022 και ώρες 12.00 έως 14.00.

Οι δράσεις αυτές θα πραγματοποιηθούν εξ αποστάσεως σύγχρονα με χρήση της πλατφόρμας webex και σύνδεση στον ακόλουθο σύνδεσμο:

https://minedu-secondary.webex.com/meet/diakakisn

Κύριος εισηγητής θα είναι ο εκπαιδευτικός ΠΕ82 του 4ου ΕΠΑ.Λ. Πειραιά κ. Ν. Διακάκης.

Οι επιμορφωτικές δράσεις διοργανώνονται για τους εκπαιδευτικούς ΠΕ82 που διδάσκουν μαθήματα ειδικότητας στον Τομέα Ναυτιλιακών επαγγελμάτων στην ειδικότητα Μηχανικού Εμπορικού Ναυτικού, σε όσα ΕΠΑ.Λ. λειτουργεί κατά το σχολικό έτος 2021-2022 η συγκεκριμένη ειδικότητα, αλλά μπορούν να τις παρακολουθήσουν και συνάδελφοι ΠΕ82 που επιθυμούν και δύνανται.

Στο συγκεκριμένο ελεύθερο λογισμικό, όλοι οι προσομοιωτές μηχανοστασίου αναπτύσσονται με βάση ένα πραγματικό συγκεκριμένο πλοίο και τα δεδομένα απόδοσής του, καθιστώντας τον προσομοιωτή όσο το δυνατόν πιο ρεαλιστικό. Βασικός μαθησιακός στόχος είναι η κατανόηση και η λειτουργία ολόκληρου του συστήματος μηχανοστασίου με ασφαλή, έγκαιρο και αποδοτικό τρόπο.

Σε κάθε δράση θα δίνονται κατάλληλα εκπαιδευτικά σενάρια – φύλλα έργου και θα υλοποιούνται σε κάθε δράση σχετικά σενάρια και ασκήσεις. Για τον λόγο αυτόν, σκόπιμη κρίνεται η παρακολούθηση και των έξι θεματικών δράσεων.

Οι δράσεις αυτές αποσκοπούν στο να εφαρμόσουν οι συνάδελφοι εκπαιδευτικοί νέες τεχνολογίες εκπαίδευσης με  χρήση σύγχρονου ελεύθερου εκπαιδευτικού προγράμματος προσομοίωσης, σύμφωνα με τα διεθνή πρότυπα Ναυτιλίας.

Οι ανωτέρω δράσεις έχουν επικουρικό υποστηρικτικό χαρακτήρα, στο πλαίσιο επικουρικής στήριξης της μαθησιακής διαδικασίας και ανατροφοδότησης των εκπαιδευτικών διεργασιών με χρήση εργαλείων ΕξΑΕ και υλοποιούνται κατόπιν αιτημάτων συναδέλφων.

Η συμμετοχή των εκπαιδευτικών είναι προαιρετική, για όποιον συνάδελφο επιθυμεί και εφόσον δεν παρεμποδίζεται η ομαλή λειτουργία του σχολείου. Δεν θα χορηγηθούν βεβαιώσεις συμμετοχής.

Δεν θα σταλεί άλλη πρόσκληση οπότε θα πρέπει να σημειωθούν οι ημερομηνίες των δράσεων. Επίσης, επισυνάπτονται δύο αρχεία. Το πρώτο έχει τίτλο “Φύλλο έργου_1” και αφορά την πορεία υλοποίησης της σειράς των επιμορφωτικών δράσεων. Το δεύτερο έχει τίτλο “Προτεινόμενο Ενδεικτικό Εκπαιδευτικό Σενάριο” και αφορά στη δημιουργία εκπαιδευτικών σεναρίων κατά τη διάρκεια των επιμορφωτικών δράσεων που δύναται να χρησιμοποιηθούν από τους συμμετέχοντες εκπαιδευτικούς στην τάξη. Στις υπόλοιπες δράσεις το αντίστοιχο φύλλο έργου θα δίνεται στους συναδέλφους κατά την  έναρξη της κάθε δράσης – επιμόρφωσης.

Ευχαριστούμε θερμά για τη συνεργασία. Με συναδελφικούς χαιρετισμούς.

Ο Συντονιστής Εκπαιδευτικού Έργου ΠΕ82-Μηχανολόγων                                                      με έδρα στο 1ο ΠΕΚΕΣ Αττικής & επιστημονική ευθύνη στο 1ο ΠΕΚΕΣ Ν. Αιγαίου

Ευστάθιος Αθ. Ζωγόπουλος                                                                                                               Δρ. Μηχανικός Ε.Μ.Π.

Κατηγορίες: Επιμορφώσεις. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.