Εξ αποστάσεως σεμινάριο για τις/τους Εκπαιδευτικούς, κλάδου ΠΕ60, των Νηπιαγωγείων Κυκλάδων, με θέμα: «Ολόπλευρη εκπαιδευτική υποστήριξη των μαθητών/μαθητριών με αναπηρία ή/και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες στο Νηπιαγωγείο»

Στο πλαίσιο των επιμορφωτικών/υποστηρικτικών δράσεων της σχολικής χρονιάς 2020-2021 (σχετικό: απόφαση 4ης Ολομέλειας/2021 του 1ου ΠΕ.Κ.Ε.Σ. Νοτίου Αιγαίου) η Συντονίστρια Εκπαιδευτικού Έργου Ειδικής Αγωγής και Ενταξιακής Εκπαίδευσης, Αικατερίνη Κατσανδρή και η Συντονίστρια Εκπαιδευτικού Έργου Προσχολικής, Βασιλική Βέλκου διοργάνωσαν εξ αποστάσεως σεμινάριο με θέμα: «Ολόπλευρη εκπαιδευτική υποστήριξη των μαθητών/μαθητριών με αναπηρία ή/και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες στο Νηπιαγωγείο» με σκοπό την ενθάρρυνση και την υποστήριξη της συνεργασίας γενικής και ειδικής αγωγής.

Το σεμινάριο πραγματοποιήθηκε  την Πέμπτη, 1 Απριλίου 2021 και ώρα 11.30 μέσω της εφαρμογής Webex και αφορούσε τις/τους προϊσταμένες/προϊσταμένους των σχολικών μονάδων με νηπιαγωγούς Παράλληλης Στήριξης, τους/τις νηπιαγωγούς Παράλληλης Στήριξης και τους/τις νηπιαγωγούς γενικής αγωγής που συνεργάζονται στο τμήμα τους με τις/τους συναδέλφους Παράλληλης Στήριξης.

Περιεχόμενο/διάρθρωση:
– Σκιαγράφηση του θεσμικού πλαισίου και της λειτουργίας της Παράλληλης Στήριξης. (Σ.Ε.Ε. Ειδικής Αγωγής και Ενταξιακής Εκπαίδευσης, Αικατερίνη Κατσανδρή)
– Θέματα λειτουργίας των σχολικών μονάδων στα πλαίσια συνεργασίας γενικής και ειδικής αγωγής. (Σ.Ε.Ε. ΠΕ60, Βασιλική Βέλκου)

Κατηγορίες: Γενικού ενδιαφέροντος. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.