Πανελλαδικό επιμορφωτικό-ενημερωτικό σεμινάριο: «Δικτύωση σχολείων με αφετηρία το πρόγραμμα Μ.Ν.Α.Ε.»

Στο πλαίσιο των επιμορφωτικών δράσεων του 1ου ΠΕ.Κ.Ε.Σ. Νοτίου Αιγαίου και σε συνδιοργάνωση  με 22 ΠΕ.Κ.Ε.Σ της χώρας, διοργανώθηκε από τον Συντονιστή Εκπαιδευτικού Έργου, κλάδου ΠΕ86,  Κωνσταντίνο Ζέρβα, Υπεύθυνο Προγράμματος Μ.Ν.Α.Ε για τις Κυκλάδες, επιμορφωτικό-ενημερωτικό σεμινάριο, με θέμα:

«Δικτύωση σχολείων με αφετηρία το πρόγραμμα Μ.Ν.Α.Ε.»

Το σεμινάριο είχε ως αποδέκτες στους/ις Διευθυντές/ριες των ΕΠΑ.Λ. καθώς και Εκπαιδευτικούς που έχουν αναλάβει ή προτίθενται να αναλάβουν τον ρόλο Συμβούλου Καθηγητή της δράσης Μ.Ν.Α.Ε. των ΕΠΑ.Λ. και Ε.Κ.

Η δράση πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 19 Μαρτίου 2021 και ώρες 12:00-14:00 μέσω πλατφόρμας τηλεδιάσκεψης.

Πρόγραμμα Σεμιναρίου

  1. Εμπειρία δικτύωσης από σχολεία:
  • 1ο και 2ο ΕΠΑΛ Χαλκίδας, με εισηγητές τους εκπαιδευτικούς, Κεσελόπουλο Γ., Τρακαντζίδη Ι. και Χαλικόπουλο Α. Θα παρέμβουν ο Διευθυντής ΔΕ Ευβοίας, Δούνας Κ., ο Διευθυντής 2ου ΕΠΑΛ Χαλκίδας,  Λέων Κ., η Ευθυμιάδου Ε, από το Κέντρο πρόληψης εξαρτήσεων και προαγωγής ψυχοκοινωνικής υγείας, η Ηλιοπούλου Ι., από τον Συμβουλευτικό Σταθμό Νέων, η Αλιακίζογλου Κ, από το ΚΕΣΥΠ Ευβοίας και ο Κοινωνικός Λειτουργός, Επιμελητής Ανηλίκων στη Υπηρεσία Επιμελητών Ανηλίκων και Κοινωνικής Αρωγής, Καρβελάς Γ.
  • Ελληνικό Γυμνάσιο – Λύκειο Βρυξελλών, με εισηγήτριες την π. Διευθύντρια, Πατάλα Ζ. και την εκπαιδευτικό Μπενέκου Π.
  • 3ο ΕΠΑ.Λ. Σιβιτανιδείου με εισηγήτριες τις εκπαιδευτικούς, Παρανόμου Χ., Μανουσαρίδου Κ.
  • Εργαστηριακό Κέντρο Θήβας με εισηγητή τον Διευθυντή, Ευθυμίου Ν.
  • ΕΠΑ.Λ. Καλύμνου, με εισηγητές τους εκπαιδευτικούς, Μπαϊράμη Ν. και Πάου Μ.
  • ΕΠΑ.Λ. Δραπετσώνας, με εισηγητές τον εκπαιδευτικό Καμαριώτη Γ. και τον Διευθυντή, Χαρακλιά Κ.
  1. Εισηγήσεις

«Θεωρητική και Πρακτική Προσέγγιση της Δικτύωσης», Νικολάου Ν. τ. Σχολικός Σύμβουλος

«Συμβολή του Ψυχολόγου στη δικτύωση του ΕΠΑ.Λ.», Λαμπίδη Α. Ψυχολόγος-Ψυχοθεραπεύτρια, 

«Μορφές δικτύωσης στο πλαίσιο ΜΝΑΕ και μετέπειτα αξιοποίησή τους», Ανδρέας Αθανασόπουλος, ΣΕΕ ΠΕ88 και Υπεύθυνος για το ΜΝΑΕ στο 3ο ΠΕΚΕΣ Κεντρικής Μακεδονίας σε συνεργασία με Μαγδαληνή Κοκκαλιάρη, ΣΕΕ ΠΕ03 και  Υπεύθυνη ΜΝΑΕ στο 3ο  ΠΕΚΕΣ Αττικής.

  1. Στρογγυλό τραπέζι: με επιπλέον συμμετέχοντες τον Καπουτσή Ι., Προϊστάμενο Διεύθυνσης Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Πρόεδρο της Συντονιστικής Επιτροπής Έργου για τη δράση ΜΝΑΕ του Υ.ΠΑΙ.Θ. και τα μέλη της Επιστημονικής Επιτροπής για την υποστήριξη της πιλοτικής εφαρμογής, την προετοιμασία της φάσης διεύρυνσης της δράσης «Μια Νέα Αρχή στα ΕΠΑ.Λ» και μέλη της επιτροπής εμπειρογνωμόνων για την εν λόγω Δράση, Κονταξή Α. τ. Σχολικό Σύμβουλο, Σιγανού Α. Κοινωνική Ανθρωπολόγο, τ. Σχολική Σύμβουλο και Χρονοπούλου-Σακκά Α., ΣΕΕ ΠΕ02 4ου ΠΕΚΕΣ Αττικής, που θα απαντήσουν σε ερωτήσεις και αναφερθούν στα χαρακτηριστικά, στους τρόπους εφαρμογής και στις προοπτικές του θεσμού.
Κατηγορίες: Επιμορφώσεις. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.