Θερινή Λειτουργία Σχολείου

Από 1 Ιουλίου έως 31 Αυγούστου το σχολείο θα είναι ανοιχτό κάθε Τρίτη 8.30 – 13.00.

Καλό καλοκαίρι!


Εικόνα: google.com – google gif

Εγγραφές στην Α΄Τάξη

Οι μετεγγραφές  και οι εγγραφές στην Α΄ Γυμνασίου του σχολείου μας θα γίνονται κατόπιν τηλεφωνικού ραντεβού, που θα κλείνετε καθημερινά 8.30-13.30 στο 2108951830. Η κατάθεση των σχετικών  δικαιολογητικών θα γίνει από 2/9/2020 μέχρι την έναρξη των μαθημάτων, 8:30-13:30. Για όποιο άλλο θέμα, πρόβλημα ή έγκριση μετεγγραφής επικοινωνήστε τηλεφωνικά με το σχολείο μας.

Οι γονείς των μαθητών/τριών που το νέο σχολικό έτος θα φοιτήσουν στην Α΄Τάξη καλείστε να διαβάσετε ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ εδώ το Ενημερωτικό Σημείωμα με το οποίο σας καλωσορίζουμε στο σχολείο μας.

ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΩΣ για την εγγραφή κάθε μαθητή/τριας της Α΄ Τάξης πρέπει να προσκομίσετε:

 1. Δελτίο Ταυτότητας του γονέα/κηδεμόνα που πραγματοποιεί την εγγραφή (αν δεν υπάρχει, το διαβατήριο)
 2. Σε περίπτωση αλλοδαπού μαθητή/τριας το πρωτότυπο πιστοποιητικό  γέννησης από την χώρα προέλευσης και την επίσημη μετάφρασή του στα ελληνικά
 3. Τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (email) του γονέα/κηδεμόνα μέσω της οποίας θα  πραγματοποιείται η επικοινωνία με το σχολείο.
 4. Υπεύθυνη δήλωση σχετικά με τις δραστηριότητες του σχολείου που θα βρείτε εδώ.
 5. Υπεύθυνη δήλωση για την περίπτωση σεισμού που θα βρείτε εδώ.
 6. Έντυπο γονικής συγκατάθεσης για τη δημιουργία  λογαριασμού πρόσβασης στις υπηρεσίες του Πανελλήνιου Σχολικού Δικτύου (ΠΣΔ): email, η-τάξη, e-me κά. Το έντυπο αυτό χρειάζεται ΜΟΝΟ, αν ο μαθητής δεν έχει ήδη λογαριασμό, από  το προηγούμενο σχολείο του και θα το βρείτε εδώ.
 7. Το Ατομικό Δελτίο Υγείας του μαθητή/τριας  (Α.Δ.Υ.Μ.)που μπορείτε να βρείτε εδώ. Προσοχή! Η έκδοση του Α.Δ.Υ.Μ. από δημόσια υπηρεσία υγείας γίνεται δωρεάν.  (Ασκληπιείο Βούλας – Τηλ.  14970)
 8. Σε περίπτωση διαζυγίου απαιτείται απόφαση δικαστικής επιμέλειας.

Σημείωση: Οι Υπεύθυνες δηλώσεις θα προσκομίζονται συμπληρωμένες και θα υπογράφονται στο σχολείο μας.

Φυσική: Διακρίσεις μαθητών

Συγχαρητήρια στην μαθήτρια της Α΄Γυμνασίου Δημήτροβα Νικόλ για το 2ο βραβείο  στον πανελλήνιο  διαγωνισμό Φυσικής της Ένωσης Ελλήνων Φυσικών , στον μαθητή της Γ΄ Γυμνασίου Ραδαίο Μάρκο, στον μαθητή της Α΄Γυμνασίου  Στρατή Στέφανο που αρίστευσαν στον πανελλήνιο  διαγωνισμό Φυσικής «Αριστοτέλης» και σε όλους τους συμμετέχοντες. Οι δύο διαγωνισμοί Φυσικής πραγματοποιήθηκαν στις 23 Απριλίου (β΄φάση) και στις 18 Μαίου αντίστοιχα, με την υποστήριξη του Υπουργείου  Παιδείας και  Θρησκευμάτων. Υπεύθυνη δράσης  και  προετοιμασίας  των μαθητών, η  φυσικός του σχολείου μας:  Αναστασία Δανιήλ. 

Cyber Escape!

Οι μαθητές μας που μόλις τελείωσαν την Α ή Β Γυμνασίου, μπορούν να συμμετέχουν στο Cyber Escape, το νέο online summer camp από το UTech Lab του Ιδρύματος Ευγενίδου. Οι μαθητές θα κατασκευάσουν το δικό τους virtual escape room, με «έξυπνα» γραφικά, κρυπτογραφημένα μηνύματα, arcade λαβυρίνθους και πολλά άλλα. Την τελευταία μέρα θα κατασκευάσουν μια ιστοσελίδα με το δωμάτιο απόδρασής τους και θα δοκιμάσουν τα escape rooms των υπόλοιπων ομάδων του camp. Η συμμετοχή στο πρόγραμμα είναι δωρεάν, απαραίτητη όμως είναι η προεγγραφή. Για περισσότερα δείτε εδώ.

Αποτελέσματα – Βαθμοί – Ενημέρωση

 • Την Τρίτη 15/6/21, μετά τις 13:00, θα ανακοινωθούν τα αποτελέσματα προαγωγής/απόλυσης των μαθητών μας.
 • Την Παρασκευή 18/6/21 θα πραγματοποιηθεί η αποστολή των ελέγχων προόδου μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.
 • Την Τετάρτη και την Πέμπτη 23 και 24/6/21, 10:00-12:00 π.μ., θα λάβει χώρα διαδικτυακή ενημέρωση γονέων, μέσω webex, από τους εκπαιδευτικούς του σχολείου μας. Το αναλυτικό πρόγραμμα των συναντήσεων έχει σταλθεί στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο των γονέων.

Φωτογραφία από την τελευταία ημέρα των μαθημάτων – καλή ξεκούραση στους μαθητές μας!

Διάκριση στα «Βραβεία μυθοπλασίας»

Μια σημαντική επιτυχία για το σχολείο μας υπήρξε η ειδική μνεία βράβευσης στα «Βραβεία μυθοπλασίας» από την  Οργανωτική Επιτροπή του Διεθνούς 11ου Μαθητικού Διαγωνισμού Ταινιών Μικρού μήκους!

Θερμά συγχαρητήρια στις καθηγήτριες Ξανθίππη Σιάμου (Φιλόλογο και Υποδιευθύντρια), Περσεφόνη Λαμπροπούλου (Καθηγήτρια Γερμανικών), στην τέως Δ/ντρια και καθηγήτρια Πληροφορικής, Δρ. Σκουρολιάκου Παναγιώτα, στον «σκηνοθέτη» μαθητή μας, Γιώργο Αλεξίου, καθώς και στην πλειάδα παιδιών, οι οποίοι εργάσθηκαν με μεράκι για την ταινία  «Το θαύμα»: Αρβανίτης Ν., Γιαννόπουλος Ν., Γιονουζάϊ Α., Καραπαναγιώτης Γ.,  Κασιωτάκης Ι., Κατσιμαγκλής Ι., Λιοχρήστου Α., Μαξακούλη Π., Μπαλωμένος Π., Ράμα Α., Ράσα Σ., Στεφάνου Γ., Τσακάλου Θ., Τσιουράκη Χ.

Μπράβο, παιδιά!!!

Διάκριση μαθητών στα Μαθηματικά

Οι μαθητές της Γ’ Τάξης του σχολείου μας Γραμμόζης Νικόλαος και Ραδαίος Μάρκος, παρά τις δύσκολες συνθήκες λόγω της πανδημίας, συμμετείχαν στον 81ο Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό στα Μαθηματικά «Ο ΘΑΛΗΣ» και προκρίθηκαν για να συμμετάσχουν στην Εθνική Μαθηματική Ολυμπιάδα «Ο ΑΡΧΙΜΗΔΗΣ». Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια! Από τα αποτελέσματα του «ΑΡΧΙΜΗΔΗ» θα επιλεγούν οι ομάδες που θα συμμετάσχουν στην Βαλκανική Μαθηματική Ολυμπιάδα Νέων και στη Διεθνή Μαθηματική Ολυμπιάδα.  Καλή Επιτυχία στους μαθητές μας!

Επιλέγω τις διαδρομές μου!

Δείτε εδώ το έντυπο με τίτλο «Επιλέγω τις διαδρομές μου γιατί… Υπάρχει λόγος», που εκπόνησε επιστημονική ομάδα του Εργαστηρίου Σχολικής Ψυχολογίας του Τμήματος Ψυχολογίας του ΕΚΠΑ. Απευθύνεται σε  εφήβους και αφορά στην ψυχοκοινωνική τους προσαρμογή με το άνοιγμα των σχολείων, μετά το μακρόχρονο διάστημα της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης, λόγω Covid-19. Οι έφηβοι καλούνται να αναστοχαστούν τις επιλογές-διαδρομές εκείνες που θα συμβάλουν στην ενεργοποίηση των ψυχοκοινωνικών προστατευτικών παραγόντων που είναι σημαντικές για την προαγωγή της ψυχικής τους ανθεκτικότητας σε περιόδους κρίσης.

Deafblind International: Συμμετοχή

Ευχαριστούμε θερμά τους μαθητές και τις οικογένειές τους που βοήθησαν να στηρίξουμε την συμμετοχή του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Τυφλοκωφών Καλλιθέας στην παγκόσμια καμπάνια ευαισθητοποίησης προς τα άτομα με τυφλοκώφωση. Η καμπάνια διοργανώνεται από την Οργάνωση Deafblind International
Συγκεντρώσαμε πλήθος πλεκτών μοτίβων τα οποία θα μεταφερθούν στο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Τυφλοκωφών  και θα ραφτούν μεταξύ τους, δημιουργώντας μια μοναδική απτική σύνθεση.  Τον προσεχή Ιούνιο, στο πλαίσιο της εβδομάδας τυφλοκώφωσης, η σύνθεση αυτή θα κοσμήσει ένα δημόσιο χώρο. Με αυτό τον τρόπο συμβολίζεται η συνύπαρξη και η συμμετοχή όλων των ανθρώπων μέσα από μια διασκεδαστική δραστηριότητα με κοινό σκοπό την ευαισθητοποίηση προς την τυφλοκώφωση. Υπεύθυνες δράσης: Γαρδίκη Ι.,Τζίτρου Λ. και Χρυσούλη Φ.

Δια ζώσης Λειτουργία Σχολείου

Από τη Δευτέρα 10 Μαΐου το σχολείο επαναλειτουργεί κανονικά. ΠΡΟΣΟΧΗ! Οι μαθητές/μαθήτριες είναι υποχρεωμένοι, βάσει της εγκυκλίου εδώ, κάθε Δευτέρα:
• να έχουν κάνει το self test, υπό την επίβλεψη των γονέων/κηδεμόνων τους, έως και 24 ώρες πριν από την προσέλευση τους στην σχολική μονάδα
να έχουν σε εκτυπωμένη ή χειρόγραφη μορφή τη σχολική κάρτα covid19 με το αποτέλεσμα (δείτε αναλυτικές οδηγίες στην εγκύκλιο). Την κάρτα θα επιδείξουν τη Δευτέρα στο διδάσκοντα της 1ης ώρας.

Στην περίπτωση μη ύπαρξης ενημερωμένης σχολικής κάρτας, με όλα τα απαραίτητα στοιχεία, ο μαθητής/μαθήτρια, κατόπιν τηλεφωνικής επικοινωνίας με τους γονείς/κηδεμόνες, θα αποχωρεί άμεσα από το σχολείο.

Σας υπενθυμίζουμε ότι, με βάση τις οδηγίες του ΕΟΔΥ, η χρήση της μάσκας είναι ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ τόσο σε εξωτερικούς όσο και εσωτερικούς χώρους. Ταυτόχρονα θα εφαρμόζονται ευλαβικά όλα τα προβλεπόμενα μέτρα (δείτε εδώ).
Τέλος, διαβάστε εδώ την εγκύκλιο για τη δικαιολόγηση των απουσιών των μαθητών που συμβιώνουν με άτομα πάσχοντα από σοβαρά υποκείμενα νοσήματα.

Μπορείτε να επικοινωνείτε με το σχολείο (τηλεφωνικά ή με email) για οποιοδήποτε θέμα. Ευχόμαστε καλό ξεκίνημα με δύναμη και υπομονή σε όλoυς!

Πασχαλινές ευχές!

Ευχόμαστε η Ανάσταση του Κυρίου να είναι Ανάσταση ελπίδας για ένα κόσμο πιο ανθρώπινο και ευτυχισμένο, σηματοδοτώντας την αναγέννηση μετά τον δύσκολο χειμώνα που ζήσαμε.

Καλή Ανάσταση, καλό Πάσχα και υγεία σε όλους!

Συγχαρητήρια!

Εκ μέρους του διευθυντή του σχολείου μας, κ. Παπαστεργίου, θερμά συγχαρητήρια σε όλους τους μαθητές και τις μαθήτριες για τις δημιουργίες και τις διακρίσεις τους, αλλά και στους καθηγητές για τη στήριξη και την καθοδήγησή τους!

Πασχαλινές Δημιουργίες για το Π.Α.Α.ΠΑ.Βούλας

Την τελευταία εβδομάδα πριν τις διακοπές του Πάσχα τα εικονικά δωμάτιά μας γέμισαν χαρτόνια, χρώματα και κόλλες! Οι μαθητές επιδόθηκαν σε πασχαλινές κατασκευές, συζητώντας για τα ελληνικά έθιμα του Πάσχα, όπως τα έχουν ζήσει στα χωριά και τα νησιά του τόπου μας! Νιώσαμε, έτσι, το κατανυκτικό πνεύμα των εορτών και δημιουργήσαμε ένα video με τις δημιουργίες και τις ευχές μας, μικρό δώρο για τα παιδιά που φιλοξενούνται στο Π.Α.Α.ΠΑ.Β. (πρώην ΠΙΚΠΑ Βούλας). Υπεύθυνες δράσης: κ. Γαρδίκη, κ. Τζίτρου, κ. Χρυσούλη. Δείτε το video πιο κάτω!

Συμμετοχή σε Διαγωνισμούς Ταινιών

Ο  μαθητής μας Γεώργιος Αλεξίου του Γ4 γύρισε δύο ταινίες μικρού μήκους στο πλαίσιο του 11ουΔιεθνούς Μαθητικού Διαγωνισμού Ταινιών Μικρού Μήκους «Cinema…διάβασες;» και του 3ου Πανελληνίου Μαθητικού Διαγωνισμού Δημιουργίας Ταινίας Μικρού Μήκους με θέμα «Διακόσια Χρόνια από το 1821». Στις ταινίες συμμετείχαν ή βοήθησαν οι μαθητές της Γ΄Γυμνασίου: Γιονουζάι Ά, Κατσιμαγκλής Ι. (Γ1),  Λιοχρήστου Ά.,  Μαξακούλη Π. (Γ2), Ράμα Α., Ράσα Σ., Τσακάλου Θ., Τσιουράκη Χ., Τσούνη Έ. (Γ3), Αρβανίτης Ν., Γιαννόπουλος Ν., Καραπαναγιώτης Γ. (Γ4), οι πρώην μαθητές μας Κασιωτάκης Ι. και Στεφάνου Γ., καθώς και οι μαθητές Γιαννοπούλου Α.Ε., (Α1) και ο Μπαλωμένος Π. (Β2). Επιμέλεια και καθοδήγηση: Υποδιευθύντρια κ.Σιάμου & κ.Λαμπροπούλου.
Συγχαρητήρια στα παιδιά για την καλλιτεχνική τους δημιουργία και καλή επιτυχία!