Γονείς και κίνητρα μάθησης των παιδιών

Διαβάστε εδώ μια πολύ ενδιαφέρουσα παρουσίαση της κ. Χ. Σαρίδου, Προϊσταμένης του 1ου Κέντρου Εκπαιδευτικής και Συμβουλευτικής Υποστήριξης (ΚΕΣΥ) Ανατολικής Αττικής, σχετικά με τα κίνητρα μάθησης των παιδιών και τον ρόλο των γονέων στην ενίσχυσή τους.

Έναρξη Μαθημάτων

Σας ενημερώνουμε ότι σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις, τα μαθήματα θα ξεκινήσουν με την εξ’ αποστάσεως εκπαίδευση, την Παρασκευή 8/1/2021 και θα συνεχιστούν διαδικτυακά μέχρι νέας ενημέρωσης.

Καλή κι ευλογημένη χρονιά!

Πολλές ευχές!

Από τη διεύθυνση και το σύλλογο διδασκόντων του σχολείου μας έχετε θερμές ευχές για υγεία, ευτυχία, ειρήνη και αγάπη! Μακάρι το 2021 να μας φέρει πάλι όλους κοντά και να μας δώσει πίσω όσα μας στέρησε ο χρόνος που φεύγει.

Οι ευχές των μαθητών μας!

Στο πλαίσιο του μαθήματος της Πληροφορικής οι μαθητές και οι μαθήτριες των τμημάτων Α2, Α3 και Α4 δημιούργησαν ψηφιακούς πίνακες (padlet) με τις χριστουγεννιάτικους ευχές τους, στολίζοντάς τους με χρώματα, όμορφες εικόνες και μουσικές! Πατώντας σε μια από τις εικόνες πιο κάτω, οδηγείστε στο αντίστοιχο padlet. Υπεύθυνη δράσης: Ι. Γαρδίκη.

    

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Χρήσιμο Ενημερωτικό Υλικό

Δείτε ενημερωτικό Υλικό από το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

Πατήστε σε κάθε εικόνα για να δείτε την αντίστοιχη αφίσα.

Ασφαλές Διαδίκτυο            Σεξουαλική Κακοποίηση Ανηλίκων        Ενδοοικογενειακή Βία

   

Πρόσκληση σε ενημερωτική συνάντηση

Την Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου θα πραγματοποιηθεί ενημερωτική διαδικτυακή συνάντηση της Περιφερειακής Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αττικής με θέμα:

«Παιδιά και έφηβοι στις μέρες  #ΜΕΝΟΥΜΕ ΑΣΦΑΛΕΙΣ: ενημέρωση για την πανδημία COVID-19,
μέρος Γ΄» 

Περισσότερες πληροφορίες και οδηγίες συμμετοχής εδώ.

Ενημέρωση Γονέων και Νέο Πρόγραμμα

Στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο των γονέων/κηδεμόνων έχουν σταλθεί:

  • το  νέο πρόγραμμα σύγχρονης διδασκαλίας που ισχύει από Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου
  • οδηγίες για την  εξ αποστάσεως ενημέρωση γονέων/κηδεμόνων από τους καθηγητές που θα υλοποιηθεί τις προσεχείς εβδομάδες (διαδικασία, πρόγραμμα ανά καθηγητή κ.λ.π)
  • ένας «κενός» έλεγχος για κάθε μαθητή, όπου αναγράφεται ο Αριθμός Μητρώου (Α.Μ.) του, στοιχείο απαραίτητο για την υλοποίηση της παραπάνω ενημέρωσης.

Παρακαλούμε πολύ διαβάστε προσεκτικά τις οδηγίες που λάβατε. Καλή συνέχεια σε όλους!

Εικόνα : pixaby.com

Γονείς και τηλεκπαίδευση

Με αφορμή τη συνέχιση των έκτακτων μέτρων λόγω κορωνοϊού και τη συνέχιση της χρήσης της σύγχρονης και ασύγχρονης εξ αποστάσεως διδασκαλίας, θα ήταν χρήσιμο να επισημάνουμε τον σημαντικό ρόλο των γονέων στην επιτυχή έκβαση της τηλεκπαίδευσης. Δείτε εδώ περισσότερα από το Κέντρο Εκπαιδευτικής & Συμβουλευτικής Υποστήριξης (ΚΕΣΥ) Ανατολικής Αττικής

Επικαιροποιημένες οδηγίες ΕΟΔΥ

Διαβάστε εδώ τις επικαιροποιημένες οδηγίες του ΕΟΔΥ για την διαχείριση ύποπτων ή επιβεβαιωμένων περιστατικών λοίμωξης COVID-19 σε σχολικές μονάδες.

2020 Βραδιά Ερευνητή!

Η Βραδιά του Ερευνητή 2020 στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο!  Παρασκευή 27 Νοεμβρίου 2020, Ώρα 8:15 έως 20:15 Περισσότερες Πληροφορίες εδώ.

Πρόγραμμα σύγχρονης τηλεκπαίδευσης

Υπενθυμίζουμε ότι βρίσκεται σε ισχύ το τελευταίο σχολικό πρόγραμμα διδασκαλίας που είχε σταλθεί στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο των γονέων. Το πρόγραμμα αυτό θα ισχύει μέχρι να προκύψει κάποια αλλαγή οπότε, τότε και μόνο τότε, οι γονείς και η παρούσα ιστοσελίδα θα ενημερωθούν εκ νέου.