Covid-19: ενημέρωση και οδηγίες

Με στόχο την προστασία της υγείας όλων των μελών της σχολικής κοινότητας και σε εναρμόνιση με τις οδηγίες του αρμόδιου υπουργείου και του ΕΟΔΥ, στο σχολείο μας:

 • πραγματοποιήθηκε απολύμανση πριν την έναρξη των μαθημάτων
 • εκπαιδευτικοί μας υποβλήθηκαν σε προληπτικά τεστ ανίχνευσης Covid-19
 • μαθητές, προσωπικό και επισκέπτες  φορούν ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ μάσκα σε ΟΛΟΥΣ τους εσωτερικούς χώρους
 • γονείς & κηδεμόνες επισκέπτονται το σχολείο κατόπιν τηλεφωνικής επικοινωνίας και μόνο αν αυτό κρίνεται απαραίτητο
 • αντλίες αντισηπτικού προσαρτημένες στον τοίχο έχουν τοποθετηθεί σε όλες τις αίθουσες και τα εργαστήρια
 • κρεμοσάπουνο έχει τοποθετηθεί σε όλες τις τουαλέτες
 • οι μαθητές χωρισμένοι σε δύο ομάδες προαυλίζονται σε διαφορετικά διαλείμματα προς αποφυγή συγχρωτισμού, ενώ κάθε τάξη έχει το δικό της χώρο στο προαύλιο.
 • στο εργαστήριο Πληροφορικής πληκτρολόγια και ποντίκια έχουν καλυφθεί με σταθερές, διαφανείς συσκευασίες ώστε να είναι εφικτή η αποτελεσματική απολύμανσή τους μεταξύ των χρήσεων από διαφορετικές ομάδες μαθητών.
 • σε όλα τα εργαστήρια του σχολείου, πέραν της καθημερινής καθαριότητας και απολύμανσης, τηρούνται  αυστηρότατα οι ολιγομελείς σταθερές ομάδες συνεργασίας, καθαρισμός υλικών και εξοπλισμού μετά από κάθε χρήση, καθαρισμός πάγκων σε κάθε αλλαγή τμήματος και καλός αερισμός των χώρων  την απαιτούμενη χρονική διάρκεια πριν μπει το επόμενο τμήμα ή ομάδα μαθητών αντίστοιχα.
 • παράθυρα και πόρτες στις αίθουσες παραμένουν ανοικτά καθ’ όλη τη διάρκεια του σχολικού ωραρίου ώστε να αερίζονται
 • καταβάλλεται προσπάθεια για μείωση του έντυπου υλικού που ανταλλάσσεται μεταξύ μαθητών και καθηγητών (φυλλάδια, ασκήσεις κ.λ.π) μέσω π.χ. της χρήσης εργαλείων όπως η η-Τάξη
 • οι μαθητές ενημερώθηκαν αναλυτικά από τους καθηγητές για την σωστή χρήση της μάσκας και τα μέτρα προστασίας που οφείλουν να τηρούν

ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΝΤΑΙ να φροντίσουν ώστε οι μαθητές/μαθήτριες:

 • να προσέρχονται στο σχολείο φορώντας καθαρή και κατάλληλη για το πρόσωπό τους μάσκα, έχοντας στην τσάντα τους μια ακόμη μάσκα, εφεδρική, καθώς και καθαρή σακούλα για την φύλαξή της όταν την αφαιρούν για λίγο στο διάλειμμα
 • να φέρουν μαζί τους παγουρίνο ή μπουκάλι με νερό καθώς δεν πρέπει να πίνουν νερό απευθείας από τις βρύσες με το στόμα
 • να ΜΗ φέρουν στις τσάντες τους είδη αξίας ή χρηματικά ποσά, καθώς οι αίθουσες παραμένουν συνέχεια ανοικτές ώστε να αερίζονται
 • να προσέρχονται έγκαιρα τις πρωινές ώρες και να μη συνωστίζονται εκτός του σχολείου
 • σε περίπτωση που παρουσιάζουν κάποιο ύποπτο σύμπτωμα που παραπέμπει σε Covid-19 να παραμένουν οπωσδήποτε στο σπίτι και να ενημερώνεται άμεσα ο παιδίατρος

Δείτε εδώ τις οδηγίες από τον ΕΟΔΥ.  Καλή συνέχεια σε ολους!

Φωτογραφία: pixabay.com

Σχολικός αγιασμός

.

Παρουσία αντιπροσωπίας μαθητών και καθηγητών πραγματοποιήθηκε ο αγιασμός του σχολείου μας, τη Δευτέρα 14/9/20 ενώ στη συνέχεια ο ιερέας επισκέφτηκε και αγίασε κάθε τμήμα στην αίθουσά του ξεχωριστά.

.

Καλή σχολική χρονιά!

.

Προληπτικά τεστ COVID-19

.
Εικόνα: pixabay.com

Ξεκίνημα σχολικών μαθημάτων!

Τη Δευτέρα 14/9/2020 οι μαθητές θα προσέλθουν στο σχολείο μας στις 8:15 π.μ. και θα κατανεμηθούν στα τμήματά τους.

Οι μαθητές της Β΄και Γ΄ Τάξης πρέπει να προσέλθουν με τις σχολικές τσάντες τους. Θα παραλάβουν τα βιβλία τους πριν τον αγιασμό και με την ολοκλήρωση του αγιασμού θα αποχωρήσουν άμεσα.

Ειδικά για την Α΄Τάξη τα βιβλία θα δοθούν σε μεγάλη πλαστική τσάντα. Οι μαθητές θα παραλάβουν τα βιβλία ΜΕΤΑ την ολοκλήρωση του αγιασμού και στη συνέχεια θα αποχωρήσουν.

Ο αγιασμός του σχολείου θα ξεκινήσει στις 11:00 π.μ. παρουσία αντιπροσωπίας μαθητών και καθηγητών και στη συνέχεια ο ιερέας θα επισκεφτεί  τους μαθητές στις αίθουσές τους. Οι γονείς/κηδεμόνες των μαθητών μας ΔΕΝ ΘΑ ΠΑΡΕΥΡΕΘΟΥΝ στον αγιασμό – η είσοδός τους στο σχολείο εξακολουθεί να γίνεται μόνο με ραντεβού.

Η χρήση μάσκας στον εσωτερικό και εξωτερικό χώρο του σχολείου είναι ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ για όλους.

Για απαλλαγές από το μάθημα των Θρησκευτικών πρέπει να κατατεθούν αιτήσεις και από τους δυο γονείς μέχρι 21/9/2020.

Καλή αρχή!

Εγγραφές Μαθητών Α΄Γυμνασίου – Μετεγγραφές

Αγαπητοί γονείς/κηδεμόνες, λόγω των ιδιαίτερων υγειονομικών συνθηκών, η προσέλευσή σας για τις εγγραφές στην Α΄ Γυμνασίου και τις μετεγγραφές θα γίνεται κατόπιν ραντεβού, που θα κλείνετε καθημερινά 8.30-13.00 στο τηλέφωνο 2108951830. Η κατάθεση των σχετικών  δικαιολογητικών θα γίνεται από 2/9/2020 μέχρι την έναρξη των μαθημάτων, 9:00-13:00. Για όποιο άλλο θέμα, πρόβλημα ή έγκριση μετεγγραφής επικοινωνήστε με την διεύθυνση του σχολείου, στο παραπάνω τηλέφωνο.

Οι γονείς των μαθητών/τριών που το νέο σχολικό έτος θα φοιτήσουν στην Α΄ Τάξη του σχολείου μας καλείστε να διαβάσετε ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ εδώ  το Ενημερωτικό Σημείωμα με το οποίο σας καλωσορίζουμε στο σχολείο μας.

ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΩΣ για την εγγραφή κάθε μαθητή/τριας της Α΄Τάξης πρέπει να προσκομίσετε:

 1. Δελτίο Ταυτότητας του γονέα/κηδεμόνα που πραγματοποιεί την εγγραφή (αν δεν υπάρχει, απαραίτητο το διαβατήριο)
 2. Σε περίπτωση αλλοδαπού μαθητή/τριας απαιτείται  πιστοποιητικό  γέννησης από την χώρα προέλευσης επίσημα μεταφρασμένο στα ελληνικά
 3. Η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (email) του γονέα/κηδεμόνα μέσω της οποίας θα πραγματοποιείται η επικοινωνία με το σχολείο.
 4. Η υπεύθυνη δήλωση που μπορείτε να βρείτε εδώ
 5. Η υπεύθυνη δήλωση για την περίπτωση σεισμού που μπορείτε να τυπώσετε εδώ
 6. Το Ατομικό Δελτίο Υγείας του μαθητή/τριας  (Α.Δ.Υ.Μ.) που μπορείτε να βρείτε εδώ ή να προμηθευτείτε από το σχολείο μας. Προσοχή! Η έκδοση του Α.Δ.Υ.Μ. από δημόσια υπηρεσία υγείας γίνεται δωρεάν.  (Ασκληπιείο Βούλας – Τηλ. ραντεβού: 14970)

Σημείωση: Οι Υπεύθυνες δηλώσεις θα προσκομίζονται συμπληρωμένες και θα υπογράφονται στο σχολείο μας.

Θερινή Λειτουργία Σχολείου

Από 1 Ιουλίου έως 31 Αυγούστου το σχολείο θα είναι ανοιχτό κάθε Παρασκευή 8.30 – 13.30.

Καλό καλοκαίρι!


Εικόνα: google.com – google gif

Παρουσίαση Προγραμμάτων

Δείτε πληροφορίες για όλα τα προγράμματα που υλοποιήθηκαν τη φετινή χρονιά στο  σχολείο μας πατώντας εδώ ή επιλέξτε από το μενού:

 Προγράμματα -> Σχολ. Έτος 2019 – 2020 

Για να δείτε όλες τις φετινές δράσεις του σχολείου μας επιλέξτε από το μενού:

Δραστηριότητες -> 2019-2020 -> Άλλες Δραστηριότητες

Εικόνα: https://www.argolikeseidhseis.gr/2018/11/2_19.html

 

Ηλεκτρονική Εγγραφή στο Λύκειο

Ξεκίνησαν οι εγγραφές των μαθητών της Γ΄ Γυμνασίου στα Λύκεια για τη σχολική χρονιά 2020-2021. Η προθεσμία εγγραφής λήγει στις 3 Ιουλίου 2020, ώρα 23:59.  Η εγγραφή των μαθητών είναι απαραίτητη για την φοίτηση στο Λύκειο και θα πραγματοποιηθεί  με τους κωδικούς Taxis του κηδεμόνα που δηλώθηκε εγγράφως στο σχολείο. Ο ιστότοπος για τις εγγραφές είναι εδώ.

Δείτε οπωσδήποτε εδώ τις σύντομες οδηγίες του σχολείου μας για την ηλεκτρονική εγγραφή.

Υπενθυμίζουμε ότι μέχρι την Πέμπτη 18/6 το βράδυ, οι μαθητές της Γ’ Τάξης θα πρέπει να στείλουν μία φωτογραφία και ένα κείμενο για το αναμνηστικό λεύκωμα, που επιμελείται ο Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων, στο εξής e-mail:  sgk1gym.voulas@gmail.com

Αποτελέσματα – Έλεγχοι

Όλοι οι μαθητές της Α΄και της Β΄ Τάξης προάγονται στην επόμενη τάξη.  Όλοι οι μαθητές της Γ΄Τάξης απολύονται. Μπράβο σε όλους τους μαθητές!

Οι έλεγχοι των μαθητών έχουν σταλθεί μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στους κηδεμόνες τους.

Δωρεάν Εικόνα: pixaby.com

 

Το σύμπαν για όλους!

Τη φετινή χρονιά το σχολείο μας δέχτηκε πρόσκληση από το CERN. H προγραμματισμένη επίσκεψη για τους μαθητές της Γ΄ Γυμνασίου στις 30 Απριλίου 2020, ακυρώθηκε, λόγω covid -19 , όμως με μία σειρά δράσεων (πειράματα, προβολές  και τρεις μεγάλες τηλεδιασκέψεις) και με την στήριξη του προγράμματος «ΤΟ ΣΥΜΠΑΝ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ», οι μαθητές μας ενημερώθηκαν και περιηγήθηκαν ψηφιακά. Σκοπός:  η ενεργοποίηση του ενδιαφέροντος των μαθητών για τις Φυσικές Επιστήμες και η διαπίστωση της μεγάλης αξίας  της έρευνας για τη δημιουργία και εξέλιξη  του Σύμπαντος, εισάγοντας έννοιες Αστρονομίας και Κοσμολογίας στην εκπαίδευση.  Δείτε εδώ ένα να μικρό δείγμα της ομαδικής δουλειάς όλων όσων συμμετείχαν. Υπεύθυνες δράσης: Α. Δανιήλ  και Π. Σκουρολιάκου.

Ο Τρισδιάστατος εκτυπωτής μας!

Με στόχο την εξοικείωση των μαθητών με τις σύγχρονες τεχνολογίες αιχμής, προστέθηκε φέτος στον εξοπλισμό του εργαστηρίου Πληροφορικής μας ένας τρισδιάστατος εκτυπωτής, αγορασμένος με μέρος των εσόδων του χριστουγεννιάτικου bazaar του σχολείου μας.

Στο μάθημα της Πληροφορικής οι μαθητές ενημερώθηκαν από την κ Γαρδίκη για τη τρισδιάστατη εκτύπωση και τις δυνατότητες που παρέχει. Επιπλέον μαθητές της Γ Τάξης συμμετείχαν στο πρόγραμμα «Hack the map» βασικός στόχος του οποίου ήταν η εξοικείωση με βασικές αρχές της τρισδιάστατης σχεδίασης. Τέλος, ο εκτυπωτής χρησιμοποιήθηκε ευρέως από την ομάδα του προγράμματος: «Εικαστική δημιουργία και ψυχική υγεία των μαθητών: εργαστήρι μικροτεχνίας – χρήση φυσικών υλικών και τρισδιάστατης εκτύπωσης» για την κατασκευή αντικειμένων και διακοσμητικών στοιχείων.