Η πόλη μας …

Ποιοι είμαστε ..

Η Βούλα είναι οικισμός, χτισμένος στα παράλια του Σαρωνικού, 25 χιλιόμετρα νότια των Αθηνών. Βρίσκεται ανάμεσα στην Γλυφάδα και στην Βουλιαγμένη. Διοικητικά ανήκει στον Δήμο Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης. Ο πληθυσμός της, σύμφωνα με την απογραφή του 2001, είναι 25.532 κάτοικοι.

Σύντομη Ιστορία

Η περιοχή της Βούλας, όπως μαρτυρούν τα μέχρι τώρα γνωστά ευρήματα κατοικήθηκε σε όλες τις περιόδους της αρχαιότητας από την προϊστορική εποχή ως τα Βυζαντινά χρόνια. Το Βόρειο τμήμα του Δήμου Βούλας ανήκε σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις στο μεγάλο Αττικό Δήμο της Αιξωνής, ενώ το Νοτιότερο τμήμα του Δήμου αποτελούσε την έδρα του γειτονικού Δήμου των Αλών Αιξωνίδων.

Από την αρχαιότητα ως τις αρχές του 20ου αιώνα η περιοχή της Βούλας είχε αγροτικό χαρακτήρα. Aποτελούσε τμήμα ενός μεγάλου μοναστηριακού τσιφλικιού με έδρα τη Βάρη.

Στη δεκαετία του 1920 ένας οικοδομικός συνεταιρισμός  δημιουργεί στην περιοχή μία παραθεριστική συνοικία. Αργότερα εγκαταστάθηκαν κάποιες οικογένειες προσφύγων που τους παραχωρήθηκε μία έκταση γης. Ο οικισμός μέχρι το 1929 ανήκε διοικητικά στην κοινότητα Κορωπίου. Από το 1929 μέχρι το 1935 αποτέλεσε οικισμό της κοινότητας Βάρης, ενώ από το 1934 αποτέλεσε ξεχωριστή κοινότητα. Η κοινότητα Βούλας αναβαθμίστηκε σε δήμο το 1982. Ο Δήμος Βούλας διατηρήθηκε μέχρι το 2010, οπότε καταργήθηκε με την εφαρμογή του προγράμματος Καλλικράτης και εντάχθηκε στον Δήμο Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης. Ο πληθυσμός της Βούλας αυξάνεται συνεχώς με εξαιρετικά μεγάλο ρυθμό.

Άλλα στοιχεία

Κατά γενική παραδοχή η Βούλα αποτελεί ένα όμορφο, καταπράσινο, παραθαλάσσιο θέρετρο. Διαθέτει πολλά ξενοδοχεία και ενδιαφέρουσα νυχτερινή ζωή. Στην Βούλα ανήκουν οι Απολλώνειες Ακτές (Α΄και Β΄), από τις πιο οργανωμένες  και όμορφες παραλίες της Αττικής. Στις εγκαταστάσεις τους λειτουργούν μεταξύ άλλων beach bar, αλλά και water sports, όπως θαλάσσιο ποδήλατο, κανό, banana tubes, flyfish, αλεξίπτωτο.

Στην περιοχή μας φιλοξενείται ένα από τα μεγαλύτερα νοσοκομεία της Αθήνας το  «Ασκληπιείο». Η αγορά της πόλης περιλαμβάνει τεράστια ποικιλία καταστημάτων, ιατρείων, φροντιστηρίων κά.

Αφήστε μια απάντηση