Οκτ 13

Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Προγραμματισμού

Πίσω από όλες σχεδόν τις καθημερινές σας δραστηριότητες – το ΑΤΜ που χρησιμοποιείτε, το κινητό σας τηλέφωνο, κάθε εφαρμογή του υπολογιστή σας –  βρίσκεται ένα σύνολο προγραμμάτων, που κάποιοι προγραμματιστές δημιούργησαν για εσάς.

Ζούμε λοιπόν στον 21ο αιώνα, τον αιώνα της Πληροφορικής. Η  Πληροφορική δεν περιορίζεται στην απλή χρήση εργαλείων και εφαρμογών. Είναι η επιστήμη που διδάσκει πώς από την σύλληψη μιας ιδέας φθάνει κανείς στην υλοποίησή της, αξιοποιώντας τις δυνατότητες των ηλεκτρονικών υπολογιστών και του Διαδικτύου.

Βασικές ικανότητες προγραμματισμού θα είναι αναγκαίες για πολλές θέσεις εργασίας στο άμεσο μέλλον. Οι επαγγελματίες του τομέα των ΤΠΕ αποτελούν κομβικό πυλώνα της ευρωπαϊκής οικονομίας, με τη ζήτηση να αυξάνεται διαρκώς.

Στις 10 με 18 Οκτωβρίου 2015 θα πραγματοποιηθεί για τρίτη χρονιά η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Προγραμματισμού, με τη συμμετοχή  του ΥΠΠΕΘ και  βασική ιδέα την προβολή του προγραμματισμού.

Είμαστε ένα από τα σχολεία που συμμετέχουν στην Eβδομάδα Kώδικα. Ένα σύνολο δράσεων έχουν δρομολογηθεί: συζήτηση, μοίρασμα φυλλαδίων και φυσικά εξοικείωση με περιβάλλοντα προγραμματισμού και συναφών δεξιοτήτων για όλους τους μαθητές.

Διάβασε περισσότερα »

Οκτ 10

Ενημέρωση Γονέων & Κηδεμόνων Μαθητών Α΄Γυμνασίου

Τη Δευτέρα 12 Οκτωβρίου στις 6:00 το απόγευμα,  στην Αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων, θα πραγματοποιηθεί η ενημέρωση των γονέων και κηδεμόνων της Α΄ Τάξης του σχολείου από την Διευθύντρια και τον Σύλλογο Διδασκόντων.

Η ενημέρωση περιλαμβάνει θέματα σχετικά με τη λειτουργία του σχολείου, τη φοίτηση & διαγωγή των παιδιών αλλά και τη διδασκαλία των μαθημάτων αναλυτικά.

Καλή συνέχεια στα πρωτάκια και τους γονείς τους!

Οκτ 08

Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού

Την Δευτέρα 5 Οκτωβρίου γιορτάστηκε στα σχολεία της χώρας μας η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού, με θεματικό άξονα  για φέτος τα Ολυμπιακά και τα Παραολυμπιακά Αθλήματα.

Στο σχολείο μας οι μαθητές:

— Συμμετείχαν σε αγώνες μπάσκετ, βόλεϊ, πινγκ πονγκ

— Ενημερώθηκαν για τα αθλήματα των Ολυμπιακών και Παραολυμπιακών  Αγώνων

— Παρακολούθησαν την πορεία των Ολυμπαικών Αγώνων από την Αρχαία Ολυμπία έως σήμερα

— Ενημερώθηκαν για το παραολυμπιακό άθλημα του κανό από τον προπονητή κ. Θανάση Γιαννόπουλο και τους αθλητές Τάνια Ιωακειμίδου και Ζαφείρη Ταταράκη

— Σχημάτισαν «ανθρωπο-εικόνα» με θέμα τους Παραολυμπιακούς Αγώνες.

ezgif.com-gif-maker

 

 

Οκτ 07

Διάκριση Μαθητών μας

Στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ju-Jitsu, που πραγματοποιήθηκε το Σεπτέμβριο στη Banja Luka της Βοσνίας-Ερζεγοβίνης, μαθητές μας πέτυχαν τις εξής διακρίσεις:

—  Ευαγγελίου Ευγενία – Γ΄ Τάξη:  Χρυσό μετάλλιο στο Fighting System, στην κατηγορία -15 ετών +63 κιλά

—  Μάπας Δημήτρης – Α΄Τάξη: Ασημένιο Μετάλλιο στο Duo System, 7η θέση στο Fighting System.

Και οι δύο μαθητές είναι μέλη της Ελληνικής Ομάδας Ju-Jitsu.

Μπράβο παιδιά!

Οκτ 06

Δραστηριότητες μαθητών

ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΣΤΟ 1ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΒΟΥΛΑΣ

Στο πλαίσιο της οργάνωσης δραστηριοτήτων, καλούμε τους μαθητές και τις μαθήτριες που ενδιαφέρονται  να συμμετάσχουν, να συγκεντρωθούν για μια πρώτη γνωριμία την Παρασκευή 9 Οκτώβρη 2015 στην Αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων του 1ου Γυμνασίου Βούλας στις 19.00.

Οι δραστηριότητες που θα διοργανώσει ο Σύλλογος Γονέων  θα πραγματοποιούνται κάθε Παρασκευή και περιλαμβάνουν:

1.  Θεατρικό παιχνίδι / έργο. Η κ.Αδάμου θα δημιουργήσει θεατρική ομάδα, μέσα στην οποία τα παιδιά θα αυτοσχεδιάζουν και θα δουλεύουν ομαδικά .

2.  Παραδοσιακούς χορούς Ο κ.Νικολόπουλος θα δημιουργήσει ομάδα μαθητών/μαθητριών,που θα μάθουν να συνεργάζονται μέσα από τον χορό στηρίζοντας  την ελληνική παράδοση.

Θεατρικό παιχνίδι:  17.10 –  19.10                  Παραδοσιακοί χοροί:  19.20 – 20.20

Στο τέλος του σχολικού  έτους οι ομάδες θα παρουσιάσουν τη δουλειά τους.

Σας περιμένουμε, για να περάσετε όμορφα  και δημιουργικά  στον χώρο του σχολείου  σας!           

Το Δ.Σ. του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων

(Περισσότερες πληροφορίες στα τηλέφωνά μας: Τσαούση –Δανιήλ Νατάσα 6972208719,

 Αντωνιάδη – Μπασμά Ιωάννα 6940516123, Λούρα Χαρά 6955460720)

Εικόνα slider: http://www.kozan.gr/post/119842

Οκτ 06

Συλλογή ειδών πρώτης ανάγκης για τους πρόσφυγες

Συγκινητική υπήρξε η συμμετοχή μαθητών, καθηγητών και γονέων στην προσπάθεια συλλογής ειδών πρώτης ανάγκης για τη στήριξη των προσφύγων που φιλοξενούνται στις εγκαταστάσεις του γηπέδου χόκεϋ στο Ελληνικό.

Ευχαριστούμε θερμά όλους όσους βοήθησαν!

Οκτ 01

Συλλογή ειδών πρώτης ανάγκης για τους πρόσφυγες

Με στόχο τη στήριξη όσο το δυνατόν περισσότερων παιδιών που έχουν προσφυγοποιηθεί εξαιτίας της εμπόλεμης κατάστασης στη Μέση Ανατολή, συγκεντρώνουμε στο σχολείο μας είδη που μας ενημέρωσαν ότι βρίσκονται σε έλλειψη στις εγκαταστάσεις φιλοξενίας προσφύγων στο γήπεδο χόκεϋ στο Ελληνικό. Η συλλογή ειδών θα συνεχιστεί μέχρι και τη προσεχή Δευτέρα.

Συγκεκριμένα χρειάζονται:

Διάβασε περισσότερα »

Οκτ 01

Κέντρο Συμβουλευτικής & Προσανατολισμού Κορωπίου

Σας ανακοινώνουμε το ωράριο, κατά το οποίο το Κέντρο Συμβουλευτικής & Προσανατολισμού (ΚΕ.ΣΥ.Π.) Κορωπίου, θα δέχεται το κοινό, κατά το τρέχον σχολικό έτος: 

Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή
9.00 – 17.00 11.00 – 17.00 9.00 – 15.00 9.00 – 17.00 9.00 – 15.00

Υπενθυμίζεται, ότι τα ΚΕ.ΣΥ.Π. της χώρας λειτουργούν, τις ημέρες κατά τις οποίες λειτουργούν και οι σχολικές μονάδες, καθώς, επίσης και κατά τη διάρκεια του πρώτου δεκαημέρου του Ιουλίου. Σε αυτά υπηρετούν ειδικευμένοι Σύμβουλοι Επαγγελματικού Προσανατολισμού που είναι πρόθυμοι:

  • να διευκολύνουν την προσωπική ανάπτυξη-εξέλιξη μέσα από τη συμβουλευτική συνέντευξη
  • να ενημερώσουν σε θέματα σχετικά με σπουδές, επαγγέλματα και αγορά εργασίας (Διέξοδοι μετά το Γυμνάσιο, Γενικό Λύκειο, ΕΠΑΛ, ΣΕΚ, ΙΕΚ, ΑΕΙ, ΤΕΙ, Μεταπτυχιακά, Υποτροφίες, Πληροφορίες για την αγορά εργασίας, κλπ)
  • να διευκολύνουν συγκεκριμένες αποφάσεις (π.χ. επιλογή Γενικού Λυκείου ή ΕΠΑΛ)
  • να συζητήσουν με τους ενδιαφερόμενους για θέματα προσωπικών δυνατοτήτων, δεξιοτήτων, στόχων και φιλοδοξιών
  • να στηρίξουν ψυχολογικά κάποιους μαθητές, εφόσον υπάρχει λόγος, ή να παραπέμψουν σε ειδικές υπηρεσίες

Οι ενδιαφερόμενοι/ες, για συναντήσεις ατομικής συμβουλευτικής, πάνω σε θέματα σταδιοδρομίας, θα πρέπει να έρχονται, προηγουμένως, σε τηλεφωνική ή άλλη επικοινωνία, με την αρμόδια Σύμβουλο Επαγγελματικού Προσανατολισμού του ΚΕ.ΣΥ.Π, για το σχολείο μας,  κ. Ιωάννα Κοντζίνου.

Εικόνα slider: http://www.startup.gr/index.php?about=89&id=1096

Παλαιότερα άρθρα «

Top
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων