Ιουλ 01

Θερινή Λειτουργία Σχολείου

Το σχολείο θα είναι ανοιχτό κατά την διάρκεια του καλοκαιριού, κάθε Πέμπτη.

 Σας υπενθυμίζουμε ότι  για την εγγραφή κάθε μαθητή της Α΄ Τάξης είναι απαραίτητο το Ατομικό Δελτίο Υγείας του μαθητή  (Α.Δ.Υ.Μ.) που μπορείτε να κατεβάσετε και να τυπώσετε εδώ ή να το προμηθευτείτε από το σχολείο μας. Περισσότερα για το Α.Δ.Υ.Μ. μπορείτε να διαβάσετε εδώ

Προσοχή! Η έκδοση του Α.Δ.Υ.Μ. από δημόσια υπηρεσία υγείας γίνεται δωρεάν.

Για ραντεβού στο Ασκληπιείο Βούλας καλέστε στο 2108994433, 09:00-17:00.

Καλό καλοκαίρι σε όλους!

Ιουλ 01

Eνδοσχολική επιμόρφωση εκπαιδευτικών

Την Τρίτη 30/7/2015 πραγματοποιήθηκε συζήτηση στο χώρο του σχολείου μας με θέμα τον σχολικό εκφοβισμό (bulluing). Στη συζήτηση συμμετείχαν οι εκπαιδευτικοί του σχολείου μας και η ψυχολόγος του Δήμου Βούλας Βάρης Βουλιαγμένης κ. Γεωργία Μάλεση.

Ιουν 26

«WIR LERNER DEUTSCH» eTwinning πρόγραμμα

Ένα από τα προγράμματα που πραγματοποιήθηκαν τη φετινή χρονιά στο σχολείο μας είναι το  eTwinning πρόγραμμα «WIR LERNER DEUTSCH», με υπεύθυνους καθηγητές την κ. Λαμπροπούλου Π. και τον κ. Ντόγα Χ. Δείτε παρακάτω την σχετική παρουσίαση.

etw

Ιουν 22

«Έκθεση…..βιωματικών δράσεων»

       Στις φετινές εξετάσεις  η αξιολόγηση της Γλωσσικής διδασκαλίας της Α’ Γυμνασίου στην Παραγωγή λόγου στηρίχθηκε στην εκπόνηση 2-3 παραγράφων με θέμα τις μαθητικές βιωματικές δράσεις. Έτσι, οι διδάσκουσες του οικείου μαθήματος «ταξιδεύοντας» μέσα από τις παιδικές λέξεις, ιχνηλατήσαμε σε μοναδικά και πρωτόγνωρα συναισθήματα, αναζητώντας βιωματικές σχολικές εμπειρίες, τονισμένες εδώ με τη χρήση των εισαγωγικών.

    «Οι Δευτέρες απέκτησαν πλέον άλλο νόημα», εφόσον οι μαθητές «μετανάστευσαν» από τις σχολικές αίθουσες προσανατολισμένης γνώσης σε νέους χώρους: «βιβλιοθήκη, προαύλιο, φύση, αίθουσα της Πληροφορικής, αίθουσα Μουσικής, αίθουσα Τεχνολογίας»,  προσαρμοσμένες αίθουσες για κυκλικές ή μη δραστηριότητες.

    Αρχικά, «το άγχος, η αμηχανία και η αγωνία» των παιδιών έδωσαν τα σκήπτρα «στον ενθουσιασμό και τη χαρά, στη φαντασία, στην κριτική σκέψη», αλλά κυρίως «στη δημιουργικότητα». Η συμμετοχή όλων των μαθητών σε ομαδικές δραστηριότητες, βιωματικά παιχνίδια, «παιχνίδια γνωριμίας», «κύκλους εμπιστοσύνης», «ζωγραφική, αθλήματα και βίντεο», «εκδρομές και θεατρικές παραστάσεις», έφερε στο προσκήνιο νέους φορείς μάθησης πέρα από το σχολικό βιβλίο: «παρακολουθώ βίντεο», «η συζήτηση με προβληματίζει», «φτιάχνω ζωγραφική σε ασπίδα», «παίζω τον καθρέπτη», «έχω το δικό μου site στο Διαδίκτυο», δημιουργώ «τριαντάφυλλο-project», ασχολούμαι με το «οπτικό κολλάζ», «νιώθω, μοιράζομαι και ξεχωρίζω τα συναισθήματά μου», «ο συμμαθητής μου γίνεται ο φίλος μου».

    Έννοιες όπως «σεβασμός, αυτοπειθαρχία, αλληλεγγύη» συνδυασμένα μέσα από τις «αρνητικές εμπειρίες συναισθημάτων», «βλαβερών συνεπειών καπνίσματος», «κακού εθισμού στο Διαδίκτυο», αλλά και του «σχολικού εκφοβισμού (bullying)» έγιναν για τους μαθητές πολύτιμα μαθήματα ζωής, καθώς «το εγώ έδωσε τη θέση του στο εσύ». Άραγε, γιατί «να μην υπήρχαν περισσότερες ώρες» βιωματικής μάθησης ;

    Μπορεί ο Ισοκράτης να πίστευε πως μόρφωση σημαίνει προσαρμογή της ανθρώπινης ψυχής προς τις μεγάλες αξίες του παρελθόντος. Ο Κομφούκιος όμως θεωρούσε πως η γνώση χωρίς την εμπειρία δεν είναι παρά ένα άχρηστο στολίδι. Άλλωστε, είναι ωραίο να βιώνεις ταξίδια μέσα από την ολοκάθαρη ματιά των παιδιών.

Γιατί στο σχολείο «σημασία δεν έχει μόνο να αποκτάς γνώση», αλλά «να είσαι πρώτα και πάνω από όλα ο εαυτός σου».

Σιάμου Ξανθίππη, Φιλόλογος

Ιουν 17

Τελετή Αποφοίτησης Γ΄ Γυμνασίου

Προς τους μαθητές της Γ΄ Τάξης, τους γονείς και τους κηδεμόνες τους:

g-taxh-apofoithsh

 

Ιουν 12

Αποτελέσματα – Έλεγχοι Επίδοσης – Εγγραφές

Τα αποτελέσματα των εξετάσεων Περιόδου Μαΐου – Ιουνίου 2015 θα αναρτηθούν την  Δευτέρα 22 Ιουνίου, στις 13:00 έξω από το γραφείο καθηγητών του σχολείου.

Η επίδοση των ελέγχων προόδου των μαθητών όλων των τάξεων θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη και την Παρασκευή, 25-26 Ιουνίου, 09:00 με 13:00.

Οι γονείς των μαθητών που το νέο σχολικό έτος θα φοιτήσουν στην Α΄ Τάξη του σχολείου μας μπορούν να προσέρχονται καθημερινά, από τις 16 έως και τις 30 Ιουνίου, 09:00 με 13:00, προκειμένου να ολοκληρώσουν την εγγραφή των παιδιών τους. Απαραίτητο για την εγγραφή κάθε μαθητή της Α΄Τάξης είναι το Ατομικό Δελτίο Υγείας του μαθητή  (Α.Δ.Υ.Μ.) που μπορείτε να κατεβάσετε και να τυπώσετε εδώ ή να προμηθευτείτε από το σχολείο μας. Περισσότερα για το Α.Δ.Υ.Μ. μπορείτε να διαβάσετε εδώ. Προσοχή! Η έκδοση του Α.Δ.Υ.Μ. από δημόσια υπηρεσία υγείας γίνεται δωρεάν.

Ιουν 07

Προετοιμασία της Μετάβασης από το Δημοτικό στο Γυμνάσιο

Το 1ο Γυμνάσιο Βούλας σε συνεργασία με το 2ο Δημοτικό  Βούλας, την υπεύθυνη ΣΕΠ του ΚΕΣΥΠ Κορωπίου Κοντζίνου Ιωάννα  και τον Σχολικό Σύμβουλο 56ης Περιφέρειας Δημ. Εκπ. Αττικής  Μανδρίκα Αχιλλέα, πραγματοποίησαν εκδήλωση με θέμα:

«Μετάβαση από το Δημοτικό στο Γυμνάσιο»

την  Τρίτη 9 Ιουνίου, ώρα 12:30, στο χώρο του 1ου Γυμνασίου Βούλας.

welcome

Ιουν 04

Βράβευση μαθητών μας

Ο Δήμος Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης διοργάνωσε φέτος τον 1ο Μαθητικό Διαγωνισμό Φωτογραφίας με θέμα:

«Φωτογραφίζω την Πόλη μου», όπου συμμετείχαν 100 περίπου μαθητές.

Στην κατηγορία Γυμνασίου βραβεύτηκαν οι εξής μαθητές μας:

♦ Μάρκου Δημήτρης (Α-Τάξη)  — 1ο βραβείο και 2ος έπαινος

Ψυχογιού Ελένη-Αλίκη (Β-Τάξη)  — 2ο βραβείο

Δείτε τις φωτογραφίες εδώ

Παλαιότερα άρθρα «

Top
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων