Μάι 13

Πρόγραμμα Γραπτών Εξετάσεων

exetaseis

Μάι 27

Προετοιμασία της Μετάβασης από το Δημοτικό στο Γυμνάσιο

Το 1ο Γυμνάσιο Βούλας σε συνεργασία με το 2ο Δημοτικό  Βούλας, την υπεύθυνη ΣΕΠ του ΚΕΣΥΠ Κορωπίου Κοντζίνου Ιωάννα  και τον Σχολικό Σύμβουλο 56ης Περιφέρειας Δημ. Εκπ. Αττικής  Μανδρίκα Αχιλλέα, θα πραγματοποιήσουν εκδήλωση με θέμα:

«Μετάβαση από το Δημοτικό στο Γυμνάσιο»

την  Πέμπτη  28 Μαΐου, ώρα 12:00, στο χώρο του 1ου Γυμνασίου Βούλας.

sxoleio_metavasi_apo_nipiagwgeio_sto_dimotiko_kai_gymnasio

Μάι 26

Παρουσίαση Βιωματικών Δράσεων

Την Δευτέρα 11 Μαΐου πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του σχολείου μας, η παρουσίαση των Βιωματικών Δράσεων της Α” και της Β” Τάξης.

Μπορείτε να δείτε όλες τις παρουσιάσεις για την Α΄τάξη εδώ και για την ΄Β΄.Τάξη εδώ.

Paroysiash Bivmatikvn-slider1

Μάι 20

Πυρασφάλεια και πυρόσβεση

Την Τρίτη 12 Μαΐου πραγματοποιήθηκε στο χώρο του σχολείου μας ενημέρωση πάνω σε θέματα πυρασφάλειας και πυρόσβεσης από την Πυροσβεστική Υπηρεσία, μέσω προγράμματος του Δήμου μας. Στην δράση συμμετείχαν όλοι οι μαθητές και οι καθηγητές, οι οποίοι εκτός της ενημέρωσης σχετικά με τους κανόνες που πρέπει να τηρούνται σε περίπτωση φωτιάς, παρακολούθησαν και «ζωντανή» πυρόσβεση ελεγχόμενης εστίας με τη βοήθεια πυροσβεστήρων.

pyrosbesh2

Μάι 19

Διάκριση μαθητή της Β΄Τάξης

Στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα κολύμβησης που διοργάνωσε η Εθνική Αθλητική Ομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρίες (ΕΑΟΜ-ΑμεΑ), στο ΟΑΚΑ τον Μάιο του 2015, ο μαθητής της Β΄ Τάξης Ιωάννης Νταργαράς κατέρριψε 4 πανελλήνια ρεκόρ και κατέκτησε τη 1η θέση στα:

  –    50μ. ύπτιο ανδρών S5 (13/14)

–    100μ. ύπτιο ανδρών S5 (13/14)

–   50μ. ελεύθερο ανδρών S5 (13/14)

–   100μ. ελεύθερο ανδρών S5 (13/14)

Μπράβο Γιάννη!

 

Μάι 18

 Ευχές για τις Εξετάσεις

    Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου Γυμνασίου Βούλας εύχεται στους μαθητές  «Καλή Επιτυχία» στις εξετάσεις τους  και στους καθηγητές «Καλή δύναμη» στο έργο τους.

 Το Δ.Σ. Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου Γυμνασίου Βούλας

Φωτογραφία slider: http://www.mediasoup.gr/sites/default/files/images/panellinies_2014_goneis_920.jpg

Μάι 18

Χρόνια Πολλά eTwinning!

Το eTwinning γιόρτασε στις 7 Μαΐου 2015 τα 10 του χρόνια! 10 χρόνια συνεργασίας, δημιουργίας και καινοτομίας για μία δράση που την αγκάλιασαν 309.371 εκπαιδευτικοί και οι μαθητές τους σε 140.069 σχολεία της Ευρώπης. Όπως φαίνεται στην παρακάτω φωτογραφία, οι μαθητές του Α4 βρήκαν ένα δημιουργικό τρόπο να ευχηθούν στο eTwinning «Χρόνια Πολλά».

Bilder 055

Μάι 18

Ευχαριστήρια Επιστολή

Το Δ.Σ. του Συλλόγου γονέων και Κηδεμόνων του 1ου Γυμνασίου Βούλας ευχαριστεί όλους τους γονείς που ανταποκρίθηκαν άμεσα στην προτροπή μας για συλλογή φαρμάκων, που έγινε στα πλαίσια  Δράσης του σχολείου μας   για  παράδοσή τους στο «Κοινωνικό Ιατρείο».

Μάι 18

Μουσείο Ηρακλειδών – Διδακτική Επίσκεψη

Στις 4 Μαΐου 2015 οι μαθητές της Γ΄ Γυμνασίου επισκέφθηκαν το Μουσείο Ηρακλειδών, όπου παρακολούθησαν εκπαιδευτικό πρόγραμμα με θέμα «Η αμφισημία στην Τέχνη και η Γεωμετρική Αλήθεια».

Οι μαθητές έπαιξαν με εκθέματα, τα οποία δημιουργούν οφθαλμαπάτες, αντιλαμβανόμενοι στην πράξη το σημαντικό ρόλο της θέσης του σημείου όρασης. Παρατήρησαν επιλεγμένους ζωγραφικούς πίνακες, οι οποίοι εμπεριέχουν αμφισημίες και οφθαλμαπάτες και συζήτησαν τις παρατηρήσεις τους. Ανακάλυψαν το ρόλο της αμφισημίας στα έργα τοθ V. Vasarely, στην προσπάθεια παρακίνησης των θεατών να αποκτήσουν ενεργή συμμετοχή απέναντι στα έργα της op-art. Κατανόησαν τον ουσιαστικό ρόλο της λογικής των μαθηματικών ως νοητικό εργαλείο για την άρση των αντιφάσεων που δημιουργούν οι αμφίσημες εικόνες. Ανακάλυψαν τα παιχνίδια των διαστάσεων μέσα από αδύνατα σχήματα των μαθηματικών, όπως το τρίγωνο του Penrose, και της τέχνης του M.C. Escher.

Υπεύθυνοι καθηγητές: Σ. Παναγής και Χ. Ντόγας

Bilder 047

Παλαιότερα άρθρα «

Top
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων