Σχολική γιορτή 25ης Μαρτίου

Στις 22/3/2019 πραγματοποιήθηκε στο σχολείο μας ο εορτασμός της επετείου της 25ης Μαρτίου.

Η γιορτή περιελάμβανε θεατρικά δρώμενα, τραγούδια και προβολή οπτικοακουστικού υλικού.

Υπεύθυνη γιορτής κ. Αϊδωνά.

Δείτε εδώ  αποσπάσματα της γιορτής.

 

Συμμετοχή στο πείραμα του Ερατοσθένη

Την Τρίτη 20/3/19 πραγματοποιήθηκε στο σχολείο μας, με μεγάλη συμμετοχή των μαθητών, το ιστορικό πείραμα του Ερατοσθένη για τον υπολογισμό της περιφέρειας και της ακτίνας της Γης. Στο πείραμα συμμετείχαν εκατοντάδες σχολεία εντός κι εκτός Ελλάδας, με στόχο την αναβίωση των συλλογισμών/υπολογισμών του μεγάλου Πανεπιστήμονα την ημέρα της Εαρινής Ισημερίας. Η εντυπωσιακή συμμετοχή αποδεικνύει την τεράστια αξία της πειραματικής, βιωματικής και συνεργατικής μάθησης! Υπεύθυνη της σχολικής μας δράσης: κ. Δανιήλ Α.

Δείτε εδώ το Ιστορικό της καθιερωμένης πλέον δράσης, η οποία συνδιοργανώνεται από Εργαστηριακά Κέντρα Φυσικών Επιστημών (Ε.Κ.Φ.Ε.) και το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών, με την υποστήριξη της Πανελλήνιας Ένωσης Υπεύθυνων Ε.Κ.Φ.Ε. (ΠΑΝΕΚΦΕ) και την έγκριση του Υπ. Παιδείας.

 

Εορτασμός 25ης Μαρτίου – Παρέλαση

Η σχολική γιορτή για την επέτειο της 25ης Μαρτίου θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 22 Μαρτίου στις 10:30 το πρωί, στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων.

Η παρέλαση θα γίνει την Δευτέρα 25 Μαρτίου στη Βουλιαγμένη. Οι μαθητές που θα συμμετέχουν θα πρέπει να είναι στις 10:30 το πρωί στον χώρο του σχολείου μας. Δείτε τη μαθητική στολή παρέλασης εδώ.

Ινστιτούτο Γκαίτε – Εκπαιδευτική Επίσκεψη

Οι μαθητές του τμήματος των γερμανικών της Β΄ Γυμνασίου παρακολούθησαν την Τρίτη 19.03.2019, στο Ινστιτούτο Γκαίτε ένα πρόγραμμα με χρήση tablet σχετικά με τη συμπλήρωση των 100 χρόνων από την ίδρυση της Σχολής Bauhaus. Στη συνέχεια θαύμασαν τα νεοκλασικά κτήρια της οδού Πανεπιστημίου, τα οποία σχεδίασαν τον 19ο αι. μ.Χ. οι αρχιτέκτονες της  Αυλής του βασιλιά της Βαυαρίας Λουδοβίκου Α΄, πατέρα του βασιλιά της Ελλάδας Όθωνα. Υπεύθυνες επίσκεψης: κ. Λαμπροπούλου, κ. Βλάχου

Διάκριση Μαθήτριάς σε αγώνες Γκολφ

Η Αλίκη Πλατή, μαθήτρια της Β’ τάξης του σχολείου μας, την Κυριακή 17/3/2019, στην εκδήλωση του Ομίλου Γκολφ Γλυφάδας Αθηνών, του Presidents Cup, βραβεύτηκε για τις επιδόσεις όλου του προηγούμενου έτους: την 1η θέση στον μηνιαίο αγώνα του Οκτωβρίου, την 1η θεση στο Yannagas Cup, την 1η θέση στον αγώνα End of the Year Trophy, και την 2η θέση στο Club Cup – κατηγορία γυναικών.  Μπράβο, Αλίκη!

Παύση απαλλαγής από απουσίες λόγω εποχικής γρίπης

Παύει να ισχύει από  την Τετάρτη 13 Μαρτίου η εγκύκλιος για την απαλλαγή των μαθητών από τις απουσίες που έγιναν λόγω της  εποχικής γρίπης, με απόφαση που εξέδωσε ο Υπουργός Παιδείας. Η απόφαση εδώ.

Διευκρινίζεται ότι οι απουσίες των μαθητών/τριών μέχρι 20-3-2019, που οφείλονται σε εποχική γρίπη και επιβεβαιώνονται με ιατρικές γνωματεύσεις που εκδόθηκαν πριν τις 13-3-2019, δεν θα προσμετρηθούν, αρκεί οι γνωματεύσεις να παραδοθούν στο σχολείο μέχρι το αργότερο τις 21-3-2019. Απουσίες από 21-3-2019 προσμετρώνται κανονικά, ανεξάρτητα από την ημερομηνία έκδοσης των βεβαιώσεων/γνωματεύσεων και οι μαθητές/τριες δύνανται να κάνουν χρήση του προβλεπόμενου ορίου απουσιών, καθώς και του άρθρου 24 της με αρ.πρωτ. 10645/ΓΔ4/22-1-2018 Υ.Α (Β΄120). Η διευκρίνιση εδώ.

 

«Ασφάλεια στο Διαδίκτυο»: Ομιλία για γονείς

Σας προσκαλούμε στην ομιλία που διοργανώνει ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου μας με τίτλο: «Ασφάλεια στο Διαδίκτυο» και ομιλητή εκπρόσωπο από το «Χαμόγελο του Παιδιού».

Ημέρα και ώρα :  Τετάρτη  20 Μαρτίου 2019, 6.00-8.00 μ.μ., στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων.

Tουρνουά πινγκ-πονγκ: Διακρίσεις Μαθητών μας 

Στο τουρνουά πινγκ-πονγκ του 5ου Διασχολικού Πρωταθλήματος Δημοτικών και Γυμνασίων του Δήμου μας, που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 16 Μαρτίου 2019, διακρίθηκαν οι εξής μαθητές και μαθήτριές του σχολείου μας:

  • Στα Κορίτσια: Ελένη Δεβετζή (1η θέση), Καλομοίρα Στραϊτούρη (2η θέση), Λυδία Ισαμπάλογλου (3η θέση)
  • Στα Αγόρια: Ιάκωβος Ψαρράς (2η Θέση), Ιάσων Ζαρόγιαννης (3η θέση)

Μπράβο, παιδιά!

Ενημέρωση γονέων

Την Τρίτη 19 Μαρτίου θα πραγματοποιηθεί η εβδομαδιαία ενημέρωση γονέων, στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του σχολείου. Παρακαλούμε να τηρούνται αυστηρά οι ώρες συνάντησης με τους καθηγητές ώστε να μην διαταράσσεται η εύρυθμη λειτουργία του σχολείου.  Η κ. Λαμπροπούλου και η κ. Κολοκυθά θα απουσιάζουν σε εκπαιδευτική επίσκεψη.

Τρίτη 19 Μαρτίου

Λόγω υπηρέτησης σε άλλο σχολείο θα ενημερώνουν τους γονείς:

η κ. ΒλάχουΤετάρτη 3η ώρα
η κ. Παπαλάμπρου – Τετάρτη 4η ώρα
ο κ. Σόφτσης – Τετάρτη 4η ώρα    
η κ. Φουφοπούλου – Δευτέρα 5η ώρα

Επαγγελματικός Προσανατολισμός: Online συζήτηση με Executive Chef

Την Παρασκευή 8 Μαρτίου οι μαθητές του τμήματος των Γερμανικών της Β΄ Γυμνασίου είχαν την ευκαιρία να επικοινωνήσουν με τον Executive Chef του Mariott της Βουδαπέστης κ. Κωνσταντίνο Καρνάκη και να του θέσουν τα ερωτήματά τους σχετικά με το επάγγελμα του μάγειρα και του executive chef. Η επικοινωνία έγινε στο πλαίσιο του προγράμματος The Tipping Point, το οποίο φέρνει χιλιάδες ανθρώπους – πρότυπα (μέντορες) από όλο τον κόσμο σε επαφή με μαθητές, μέσω της χρήσης live video. Στόχος της δράσης είναι να συμβάλει στη λήψη πιο συνειδητοποιημένων αποφάσεων από τους μαθητές  σε σχέση με την επαγγελματική & ακαδημαϊκή τους πορεία. Η συνεδρία  έγινε με την συνεργασία της κ.  Λαμπροπούλου Π. και της  Δ/ντριας κ. Σκουρολιάκου Π.

Απόκριες στο σχολείο μας!

 

Την Παρασκευή 8 Μαρτίου, τις τελευταίες διδακτικές ώρες, μαθητές και μαθήτριες ντύθηκαν αποκριάτικα και διασκέδασαν με μουσική και χορό.

 

 

Ευχόμαστε σε όλους τους μαθητές και τις οικογένειές τους:

Καλή Καθαρή Δευτέρα και Καλή Σαρακοστή!