Μάι 11

Πρόγραμμα Εξετάσεων

ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ 2015-16

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΓΡΑΠΤΩΝ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΜΑΪΟΥ- ΙΟΥΝΙΟΥ 2016

(κάντε κλικ πάνω στην εικόνα για μεγέθυνση) 

programma 2016

Μάι 13

Εκπαιδευτική Ρομποτική

Την Παρασκευή 13 Μαΐου ολοκληρώθηκαν τα μαθήματα εκπαιδευτικής ρομποτικής, που διοργάνωσε τη φετινή σχολική χρονιά ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου Γυμνασίου Βούλας.

Η συμμετοχή των μαθητών στην εκπαιδευτική ρομποτική ξεπέρασε κάθε προσδοκία και οι προσφερόμενες θέσεις καλύφθηκαν άμεσα. Κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς οι μαθητές δημιούργησαν πολυάριθμες κατασκευές και ο δάσκαλος του τμήματος Δρ. Αναστάσιος Κόλλιας παρουσίασε τις δραστηριότητές τους στο 4ο Πανελλήνιο Εκπαιδευτικό Συνέδριο Κεντρικής Μακεδονίας για την Αξιοποίηση των Τεχνολογιών της Πληροφορίας και των Επικοινωνιών στην Εκπαίδευση (Θεσσαλονίκη, 8-10 Απριλίου 2016).

Το τελευταίο μάθημα της φετινής σχολικής χρονιάς, στις 13/5/16, ήταν «ανοιχτό» για όλους τους μαθητές και τους γονείς του σχολείου. Έτσι, νέοι μαθητές είχαν τη δυνατότητα να εμπλακούν στις δραστηριότητες, καθώς οι έμπειροι μαθητές πήραν τον ρόλο του δασκάλου! Στο τέλος του μαθήματος όλοι μαζί παρουσίασαν τα έργα τους.

Μαθητές και δάσκαλος ανανέωσαν το ραντεβού τους για τον Σεπτέμβριο και υποσχέθηκαν να συνεχίσουν με νέες δημιουργικές και πρωτότυπες κατασκευές την επόμενη σχολική χρονιά!

IMG_20160513_182329 (2)

Μάι 10

Ανοιχτό μάθημα εκπαιδευτικής ρομποτικής

Πρόσκληση προς τους μαθητές και γονείς του 1ου Γυμνασίου Βούλας

Με χαρά σας ενημερώνουμε ότι το τελευταίο μάθημα «εκπαιδευτικής ρομποτικής» θα είναι «ανοιχτό» για όλους τους μαθητές του 1ου Γυμνασίου Βούλας, καθώς και για τους γονείς τους. Οι μαθητές και ο καθηγητής τους κ. Αν. Κόλλιας θα παρουσιάσουν το έργο τους την Παρασκευή 13 Μαΐου6:00-7:30 το απόγευμα, στην Αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων του σχολείου.

Για πληροφορίες: Χατζημάρκου –  Σταμούλη Μ. 6944-656971,   Δανιήλ – Τσαούση Ν. . 6972-208719

Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων 1ου Γυμνασίου Βούλας

Μάι 10

Greek Padel Academy

Την Τρίτη 10 Μαϊου, οι μαθητές των τμημάτων Α3, Β4 και Γ2 του σχολείου μας επισκέφτηκαν τις αθλητικές εγκαταστάσεις της Ελληνικής Ακαδημίας Padel στη Βούλα και γνωρίστηκαν με το νέο άθλημα. Υπεύθυνος επίσκεψης ο κ. Καλογερόπουλος

IMG_20160510_105856

Μάι 09

Παρουσίαση Βιωματικών Δράσεων

Τη Δευτέρα 9-5-2015 πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων η παρουσίαση, ανά τάξη, των Βιωματικών Δράσεων που έλαβαν χώρα στο σχολείο μας την φετινή χρονιά, στην Α΄και Β΄Τάξη.

Οι Βιωματικές Δράσεις, ως εκπαιδευτική καινοτομία, αποτελούν διακριτή μονάδα του Προγράμματος Σπουδών και του Ωρολογίου Προγράμματος η οποία προωθεί τη βιωματική, συνεργατική και διερευνητική μάθηση. Σκοπός των Βιωματικών Δράσεων είναι να βοηθήσουν τους μαθητές, να «μαθαίνουν πώς να μαθαίνουν», αξιοποιώντας παλιές και νέες εμπειρίες, με έμφαση στην  αυτο- εκτίμηση, την συμμετοχή στην ομάδα και τη δημιουργικότητα.

Μαθητές και καθηγητές παρουσίασαν τους σκοπούς της δράσης τους, τον τρόπο που δούλεψαν και τα οφέλη που αποκόμισαν.

Δείτε αναλυτικά την παρουσίαση κάθε δράσης εδώ.viomatikes

Μάι 09

Επίσκεψη στο ΕΠΑΛ Βάρης

Την Δευτέρα 9/5/16 οι μαθητές της Γ΄ Τάξης επισκέφτηκαν το ΕΠΑΛ Βάρης, όπου ξεναγήθηκαν στα εργαστήρια του σχολείου και ενημερώθηκαν για τους τομείς εκπαίδευσης των επαγγελματικών Λυκείων. Υπεύθυνη επίσκεψης κ. Τζίτρου.


Εικόνα slider: http://www.b2green.gr/el/post/21709/

Μάι 02

Χριστός Ανέστη!

 Με τις καλύτερες ευχές από όλους μας!

easter-traditions-hero-H


Εικόνα: http://www.history.com/topics/holidays/easter-symbols,  Εικόνα slider: http://www.palaimaxoipanathinaikou.gr/9595/chronia-polla-2/kalo-pasxa/

Απρ 24

Παράδοση πλαστικών πωμάτων

Γιορτάζοντας την Παγκόσμια Εβδομάδα Ανακύκλωσης 18-24 Απριλίου, οι μαθητές του σχολείου μας, που συμμετέχουν στη Βιωματική Δράση της Γ΄ Γυμνασίου «Σκεφτόμαστε Οικο-λογικά» παρέδωσαν εκ μέρους όλου του σχολείου τα πλαστικά καπάκια, που συγκεντρώθηκαν καθ΄ όλη την διάρκεια του τρέχοντος σχολικού έτους, στην Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου μας. Τα καπάκια συλλέγονται και παραδίδονται με αντάλλαγμα την παροχή οικονομικής συνδρομής προκειμένου να αγοραστούν αναπηρικά αμαξίδια για ανθρώπους που τα χρειάζοναι. Την ομάδα μαθητών και καθηγητών του σχολείου μας υποδέχτηκε η κ. Ωσαννά Καραγιάν, αντιδήμαρχος Κοινωνικής Αλληλεγγύης του Δήμου.

Υπεύθυνη δράσης: κ. Βλάχου

kapakia


Εικόνα slider: http://www.iefimerida.gr/news/164584/syllogi-apo-kapakia-gia-tin-agora-anapirikon-amaxidion-posa-hreiazontai-gia-na-agorastei

Παλαιότερα άρθρα «

Top
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων