Μάι 02

Χριστός Ανέστη!

 Με τις καλύτερες ευχές από όλους μας!

easter-traditions-hero-H


Εικόνα: http://www.history.com/topics/holidays/easter-symbols,  Εικόνα slider: http://www.palaimaxoipanathinaikou.gr/9595/chronia-polla-2/kalo-pasxa/

Απρ 24

Παράδοση πλαστικών πωμάτων

Γιορτάζοντας την Παγκόσμια Εβδομάδα Ανακύκλωσης 18-24 Απριλίου, οι μαθητές του σχολείου μας, που συμμετέχουν στη Βιωματική Δράση της Γ΄ Γυμνασίου «Σκεφτόμαστε Οικο-λογικά» παρέδωσαν εκ μέρους όλου του σχολείου τα πλαστικά καπάκια, που συγκεντρώθηκαν καθ΄ όλη την διάρκεια του τρέχοντος σχολικού έτους, στην Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου μας. Τα καπάκια συλλέγονται και παραδίδονται με αντάλλαγμα την παροχή οικονομικής συνδρομής προκειμένου να αγοραστούν αναπηρικά αμαξίδια για ανθρώπους που τα χρειάζοναι. Την ομάδα μαθητών και καθηγητών του σχολείου μας υποδέχτηκε η κ. Ωσαννά Καραγιάν, αντιδήμαρχος Κοινωνικής Αλληλεγγύης του Δήμου.

Υπεύθυνη δράσης: κ. Βλάχου


Εικόνα slider: http://www.iefimerida.gr/news/164584/syllogi-apo-kapakia-gia-tin-agora-anapirikon-amaxidion-posa-hreiazontai-gia-na-agorastei

Απρ 24

Γεύσεις της Ευρώπης!

Οι μαθητές που συμμετείχαν στα πολιτιστικά προγράμματα «Γνωρίζω την Ευρώπη μέσα από τα μνημεία της» και «Μνημεία – Σύμβολα Δημοκρατίας» ολοκλήρωσαν τα προγράμματά τους με μια δράση γεμάτη …γεύσεις της Ευρώπης, που ετοίμασαν οι ίδιοι με/ή χωρίς τη βοήθεια των μαμάδων τους! Φαγητά όπως πίτσα από την Ιταλία, παραδοσιακός ελληνικός μουσακάς, χαλούμι από την Κύπρο, αλλαντικά από την Αυστρία, αλλά και γλυκά όπως τσουρέκι με σοκολάτα από τη Ρουμανία, κρέπες από τη Γαλλία, μηλόπιτα από το Λουξεμβούργο, «φτερά αγγέλων» από τη Σλοβενία, γέμισαν το τραπέζι που στήθηκε στην αυλή του σχολείου.

food2

Απρ 24

Δεύτερη θέση για την γυναικεία ομάδα βόλεϋ

Δεύτερη θέση στο διασχολικό πρωτάθλημα που διοργάνωσε ο Οργανισμός Αθλητισμού Πολιτισμού και Παιδικής Αγωγής του Δήμου μας κέρδισε η ομάδα βόλεϋ των κοριτσιών του σχολείου μας. Υπεύθυνος καθηγητής κ. Καλογερόπουλος
Θερμά συγχαρητήρια στην ομάδα!

volley-cup

Απρ 24

Διάκριση μαθητή μας

Ο μαθητής Αντώνης Πλατής, μαθητής του 1ου Γυμνασίου Βούλας, συμμετείχε στο Πανελλήνιο Τουρνουά Spring Cup 2016, που διοργάνωσε η Ελληνική Ομοσπονδία Γκολφ, όπου και κατέλαβε την 1η θέση στην κατηγορία Παίδων.

Μπράβο, Αντώνη!


Φωτογραφία slider: https://commons.wikimedia.org/wiki/File:Golf_ball_2.jpg

Απρ 20

Εβδομάδα Εθελοντισμού Let’s do it Greece

Στο πλαίσιο της Εβδομάδας Εθελοντισμού Let’s do it Greece (11-17 Απριλίου), μαθητές που συμμετέχουν στο περιβαλλοντικό πρόγραμμα «Πρασινίζω και ομορφαίνω τον κήπο του σχολείου μου» ανέλαβαν δράση! Καθάρισαν τον κήπο με τα βότανα από τα αγριόχορτα, έριξαν λίπασμα, μεταφύτευσαν -από τη γλάστρα στον κήπο- φυτό που χρειαζόταν περισσότερο χώρο για να αναπτυχθεί.
Υπεύθυνη δράσης: Τζίτρου Ε
IMG_20160419_101632

Απρ 19

Ιστορία της Αυστραλίας – Αβορίγινες

Την τρίτη 19 Απριλίου, η κ.Tzortzopoulou-Gregory, υπεύθυνη του Αρχαιολογικού Ινστιτούτου της Αυστραλίας στην Αθήνα, παρουσίασε, μέσω Skype, στους μαθητές που συμμετέχουν στο Πολιτιστικό Πρόγραμμα «VOULA-MELBOURNE: Building Bridges across Continents«, την ιστορία της Αυστραλίας και των Αβογιρίνων από την αρχαιότητα έως και τις μέρες μας. Η παρουσίαση έγινε στα Αγγλικά και οι μαθητές μας συμμετείχαν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον!

Υπεύθυνες Προγράμματος: κ. Κασκαντάμη, κ. Γαρδίκη και κ. Μεθοδίου.

gregory

Απρ 19

Εκπαιδευτική Ρομποτική

Οι μαθητές του σχολείου μας, που συμμετέχουν στην δραστηριότητα «Εκπαιδευτική Ρομποτική» του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων παρουσιάσαν το έργο τους μέσω ολιγόλεπτης ταινίας στο 4ο Πανελλήνιο Εκπαιδευτικό Συνέδριο Κεντρικής Μακεδονίας, που διεξήχθη στην Θεσσαλονίκη στις 8-10 Απριλίου 2016.

Η δραστηριότητα «Εκπαιδευτική Ρομποτική» εκπονείται υπό την καθοδήγηση του κ. Αναστάσιου Κόλλια, ο οποίος είναι κάτοχος  Μεταπτυχιακού Τίτλου κατεύθυνσης «Πληροφορική και Εκπαίδευση» και Διδάκτωρ του Πανεπιστημίου  Αθηνών.

Μπορείτε να δείτε το video εδώ.

Περισσότερες πληροφορίες για το συνέδριο δείτε εδώ.

robotics2

Παλαιότερα άρθρα «

Top
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων