2020 Βραδιά Ερευνητή!

Η Βραδιά του Ερευνητή 2020 στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο!  Παρασκευή 27 Νοεμβρίου 2020, Ώρα 8:15 έως 20:15 Περισσότερες Πληροφορίες εδώ.

Πρόγραμμα σύγχρονης τηλεκπαίδευσης

Υπενθυμίζουμε ότι βρίσκεται σε ισχύ το τελευταίο σχολικό πρόγραμμα διδασκαλίας που είχε σταλθεί στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο των γονέων. Το πρόγραμμα αυτό θα ισχύει μέχρι να προκύψει κάποια αλλαγή οπότε, τότε και μόνο τότε, οι γονείς και η παρούσα ιστοσελίδα θα ενημερωθούν εκ νέου.

Ενισχυτική Διδασκαλία

Ξεκινά για το τρέχον σχολικό έτος η προετοιμασία για την οργάνωση της Ενισχυτικής Διδασκαλίας, με στόχο την στήριξη των μαθητών που αντιμετωπίζουν δυσκολίες σε κάποιο/α μαθήματα. Η ενισχυτική διδασκαλία πραγματοποιείται μετά τη λήξη του σχολικού ωραρίου και από καθηγητές που δεν διδάσκουν στο σχολείο μας. Όσο καιρό τα σχολεία παραμένουν κλειστά, θα πραγματοποιείται εξ αποστάσεως. Όσοι ενδιαφέρεστε, παρακαλούμε να συμπληρώσετε την αίτηση-δήλωση που έχετε λάβει με email και να μας την στείλετε ηλεκτρονικά στο mail του σχολείου μέχρι Τετάρτη 2/12/20.

Τα μαθήματα που διδάσκονται και  οι ώρες διδασκαλίας τους ανά βδομάδα είναι: Νεοελληνική Γλώσσα & Γραμματεία (3), Αρχαία Ελληνική Γλώσσα & Γραμματεία (2), Μαθηματικά (3), Φυσική (1), Χημεία μόνο για Β και Γ  Τάξη (1), Αγγλικά (2).

Εικόνα: pixabay.com

Εξ αποστάσεως εκπαίδευση: σεμινάρια για γονείς

Η Εθνική Υπηρεσία Υποστήριξης eTwinning προσφέρει στους γονείς των μαθητών 4 διαδικτυακά μαθήματα, για να τους βοηθήσουν με την εξ αποστάσεως εκπαίδευση. Τα σεμινάρια είναι δωρεάν με ελεύθερη πρόσβαση για όλους. Δείτε περισσότερα εδώ.

Επέτειος εξέγερσης του Πολυτεχνείου

Η γιορτή για την επέτειο του Πολυτεχνείου θα πραγματοποιηθεί αύριο 17 Νοεμβρίου στις 9.10 π.μ. μέσω Webex. Οι μαθητές κάθε τμήματος θα εισέλθουν στην εικονική τάξη του καθηγητή που υποδεικνύει το αυριανό πρόγραμμα της γιορτής, το οποίο στάλθηκε ήδη στους γονείς.

Σύγχρονη Τηλεκπαίδευση-Πρόγραμμα

Από τη Δευτέρα 9 Νοεμβρίου και καθόλη τη διάρκεια της καραντίνας, η εκπαίδευση και η επικοινωνία με τους μαθητές μας θα γίνεται μέσω της πλατφόρμας σύγχρονης τηλεκπαίδευσης Webex. Βάσει Υπουργικής εγκυκλίου η συμμετοχή των παιδιών είναι ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ (με παρουσίες και απουσίες) και η διδακτέα ύλη προχωράει κανονικά. Συμπληρωματικά, θα λειτουργεί και η ηλεκτρονική ασύγχρονη τάξη e-class.

Παρακαλούμε να μας ενημερώσετε άμεσα στο email του σχολείου (mail@1gym-voulas.att.sch.gr) για οποιοδήποτε πρόβλημα σύνδεσης ή παρακολούθησης, ώστε να γίνει από την πλευρά μας κάθε δυνατή προσπάθεια επίλυσής του. Το πρόγραμμα διδασκαλίας μέσω Webex και οι σχετικοί σύνδεσμοι των εικονικών τάξεων έχουν σταλθεί  στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο των γονέων.

Δείτε το επικαιροποιημένο ωράριο σύγχρονής τηλεκπαίδευσης εδώ.

Υγεία και καλή δύναμη!

Εικόνα: pixabay.com

Έκτακτα μέτρα

Αύριο, Πέμπτη 29/10/2020, το πρόγραμμα των μαθημάτων του σχολείου θα ξεκινήσει την τρίτη ώρα (10.00), λόγω απολύμανσης που θα διενεργήσει συνεργείο του Δήμου στον σχολικό χώρο, κατόπιν εντολής του Προϊσταμένου της Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Εορτασμός επετείου 28ης Οκτωβρίου

Την Τρίτη 27 Οκτωβρίου 2020, υπό το πρίσμα της πανδημίας, εορτάστηκε μέσα στις σχολικές τάξεις η επέτειος της 28ης Οκτωβρίου 1940.

Διδάσκοντες και μαθητές τιμήσαμε  με τον δέοντα σεβασμό τους ήρωες που αγωνίστηκαν για την ελευθερία μας και βραβεύσαμε όσα παιδιά αρίστευσαν την περσινή σχολική χρονιά 2019-2020.

Συγχαρητήρια σε όλους κι όλες!

Ενημέρωση Γονέων

Λόγω των ιδιαίτερων υγειονομικών συνθηκών και με στόχο τη διαφύλαξη της υγείας των μελών της σχολικής μας κοινότητας, το τρέχον σχολικό έτος δεν θα πραγματοποιούνται οι εβδομαδιαίες ενημερώσεις των γονέων στο χώρο του σχολείου. Η ενημέρωση θα γίνεται τηλεφωνικά σε συγκεκριμένη ημέρα και ώρα για κάθε εκπαιδευτικό. Το αναλυτικό πρόγραμμα θα αναρτηθεί σύντομα, μόλις οριστικοποιηθεί το πρόγραμμα του σχολείου.

Για οποιοδήποτε θέμα προκύπτει, παρακαλούνται οι γονείς/κηδεμόνες να επικοινωνούν μαζί μας τηλεφωνικά (210 8951830) και να μην προσέρχονται στο χώρο του σχολείου, προστατεύοντας έτσι τον εαυτό τους αλλά και την υγεία όλων μας.  Αν κατόπιν τηλεφωνικής συνεννόησης κάποιος επισκεφτεί το σχολείο μας, πραγματοποιείται πλήρης καταγραφή των στοιχείων του επισκέπτη για να διευκολυνθεί η ιχνηλάτηση σε περίπτωση κρούσματος κορωνοϊού.

Τέλος παρακαλούνται ΘΕΡΜΑ οι γονείς να φροντίσουν ώστε οι μαθητές να προσέρχονται στο σχολείο με τη μάσκα τους και με μία ακόμη εφεδρική στην τσάντα!  

Ευχαριστούμε θερμά για τη συνεργασία σας!

Εξέταση Ανίχνευσης Κορωνοϊού

Μαθητές και εκπαιδευτικοί που παρουσιάζουν ύποπτα συμπτώματα μπορούν να επικοινωνούν τηλεφωνικά με το Κέντρο Υγείας Βάρης στα τηλέφωνα 213 2030303 και 213 2030304, ώστε να δρομολογηθεί η εξέτασή τους από γιατρό και αν κριθεί απαραίτητο, να υποβληθούν σε τεστ ανίχνευσης κορωνοϊού.

Εικόνα: pixabay.com

Covid-19: ενημέρωση και οδηγίες

Με στόχο την προστασία της υγείας όλων των μελών της σχολικής κοινότητας και σε εναρμόνιση με τις οδηγίες του αρμόδιου υπουργείου και του ΕΟΔΥ, στο σχολείο μας:

 • πραγματοποιήθηκε απολύμανση πριν την έναρξη των μαθημάτων
 • εκπαιδευτικοί μας υποβλήθηκαν σε προληπτικά τεστ ανίχνευσης Covid-19
 • μαθητές, προσωπικό και επισκέπτες  φορούν ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ μάσκα σε ΟΛΟΥΣ τους εσωτερικούς χώρους
 • γονείς & κηδεμόνες επισκέπτονται το σχολείο κατόπιν τηλεφωνικής επικοινωνίας και μόνο αν αυτό κρίνεται απαραίτητο
 • αντλίες αντισηπτικού προσαρτημένες στον τοίχο έχουν τοποθετηθεί σε όλες τις αίθουσες και τα εργαστήρια
 • κρεμοσάπουνο έχει τοποθετηθεί σε όλες τις τουαλέτες
 • οι μαθητές χωρισμένοι σε δύο ομάδες προαυλίζονται σε διαφορετικά διαλείμματα προς αποφυγή συγχρωτισμού, ενώ κάθε τάξη έχει το δικό της χώρο στο προαύλιο.
 • στο εργαστήριο Πληροφορικής πληκτρολόγια και ποντίκια έχουν καλυφθεί με σταθερές, διαφανείς συσκευασίες ώστε να είναι εφικτή η αποτελεσματική απολύμανσή τους μεταξύ των χρήσεων από διαφορετικές ομάδες μαθητών.
 • σε όλα τα εργαστήρια του σχολείου, πέραν της καθημερινής καθαριότητας και απολύμανσης, τηρούνται  αυστηρότατα οι ολιγομελείς σταθερές ομάδες συνεργασίας, καθαρισμός υλικών και εξοπλισμού μετά από κάθε χρήση, καθαρισμός πάγκων σε κάθε αλλαγή τμήματος και καλός αερισμός των χώρων  την απαιτούμενη χρονική διάρκεια πριν μπει το επόμενο τμήμα ή ομάδα μαθητών αντίστοιχα.
 • παράθυρα και πόρτες στις αίθουσες παραμένουν ανοικτά καθ’ όλη τη διάρκεια του σχολικού ωραρίου ώστε να αερίζονται
 • καταβάλλεται προσπάθεια για μείωση του έντυπου υλικού που ανταλλάσσεται μεταξύ μαθητών και καθηγητών (φυλλάδια, ασκήσεις κ.λ.π) μέσω π.χ. της χρήσης εργαλείων όπως η η-Τάξη
 • οι μαθητές ενημερώθηκαν αναλυτικά από τους καθηγητές για την σωστή χρήση της μάσκας και τα μέτρα προστασίας που οφείλουν να τηρούν

ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΝΤΑΙ να φροντίσουν ώστε οι μαθητές/μαθήτριες:

 • να προσέρχονται στο σχολείο φορώντας καθαρή και κατάλληλη για το πρόσωπό τους μάσκα, έχοντας στην τσάντα τους μια ακόμη μάσκα, εφεδρική, καθώς και καθαρή σακούλα για την φύλαξή της όταν την αφαιρούν για λίγο στο διάλειμμα
 • να φέρουν μαζί τους παγουρίνο ή μπουκάλι με νερό καθώς δεν πρέπει να πίνουν νερό απευθείας από τις βρύσες με το στόμα
 • να ΜΗ φέρουν στις τσάντες τους είδη αξίας ή χρηματικά ποσά, καθώς οι αίθουσες παραμένουν συνέχεια ανοικτές ώστε να αερίζονται
 • να προσέρχονται έγκαιρα τις πρωινές ώρες και να μη συνωστίζονται εκτός του σχολείου
 • σε περίπτωση που παρουσιάζουν κάποιο ύποπτο σύμπτωμα που παραπέμπει σε Covid-19 να παραμένουν οπωσδήποτε στο σπίτι και να ενημερώνεται άμεσα ο παιδίατρος

Δείτε εδώ τις οδηγίες από τον ΕΟΔΥ.  Καλή συνέχεια σε ολους!

Φωτογραφία: pixabay.com