Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού 2022

ezgif.com gif maker 11

Την Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου, στο πλαίσιο του εορτασμού της Ευρωπαϊκής Ημέρας Σχολικού Αθλητισμού και της 9ης Πανελλήνιας Ημέρας Σχολικού Αθλητισμού, οι μαθητές/τριές μας συμμετείχαν σε οργανωμένες αθλητικές δράσεις εντός του σχολείου. Με σύμμαχο τον όμορφο καιρό, πραγματοποιήθηκαν αγώνες μπάσκετ και βόλεϋ ενώ πινγκ πονγκ, σκοινάκι, τραγούδια και χοροί  συμπλήρωσαν το πρόγραμμα της ημέρας. Στόχος μας η ενεργοποίηση των μαθητών/τριών και η συμμετοχή τους σε αθλητικές δραστηριότητες, με σύνθημα για το 2022: «ΑΘΛΗΣΗ κάθε μέρα, ΥΓΕΙΑ μια ΖΩΗ».

Αναπηρία και αθλητισμός

hafdeaf

Συνεχίζοντας τις δράσεις ευαισθητοποίησης σε θέματα αναπηρίας. την Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου είχαμε τη χαρά να φιλοξενήσουμε στο σχολείο μας αντιπροσωπία της Ελληνικής Ομοσπονδίας Αθλητισμού Κωφών: την κ. Δαυλιάκου – γυμνάστρια, τον κ. Βατσακλή – προπονητή επιτραπέζιας αντισφαίρισης (πινγκ πονγκ) και τον αθλητή επιτραπέζιας αντισφαίρισης κ. Τατασόπουλο.

Οι μαθητές της Β΄Τάξης ενημερώθηκαν για τις ιδιαιτερότητες των ατόμων με προβλήματα κώφωσης, τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν και τους τρόπους διαχείρισής τους, έτσι ώστε να μην περιθωριοποιούνται. Παρουσιάστηκαν οι συμμετοχές τους σε μεγάλες διοργανώσεις (Ευρωπαικά και Παγκόσμια πρωταθλήματα, Ολυμπιακούς αγώνες Deaflympics) και ακολούθησε συζήτηση με τον βαρήκοο αθλητή κ. Τατασόπουλο, που απάντησε σε όλες τις ερωτήσεις των παιδιών. Η δράση έκλεισε με τον καλύτερο τρόπο: παίζοντας πινγκ πονγκ! Υπεύθυνες δράσης: κ. Γαρδίκη, κ. Χρυσούλη

«Μαθαίνω να βλέπω τον Άνθρωπο»

315522401 711675366966885 5484503449416766444 n 1

Με αφορμή την Παγκόσμια ημέρα ατόμων με αναπηρία,  την Τετάρτη 30 Νοεμβρίου επισκέφτηκε το σχολείο μας η κ. Δήμητρα Κοντοβά Σύμβουλος Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων Συμπερίληψης & Προσβασιμότητας του Συνδέσμου Κοινωνικής Ευθύνης για Παιδιά και Νέους (Σ.Κ.Ε.Π.). Σκοπός η εκπόνηση του προγράμματος «Μαθαίνω να βλέπω τον Άνθρωπο»: ένα Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα Ενημέρωσης & Εξοικείωσης με την Αναπηρία στα σχολείαΣτην δράση συμμετείχαν οι μαθητές της Γ΄Τάξης, οι οποίοι συζήτησαν με την κ.Κοντοβά για τα εμπόδια που συναντά ένα έτομο με κινητική αναπηρία και αμαξίδιο στην καθημερινότητά του και για το πώς η ίδια κατορθώνει να τα διαχειρίζεται.

Η εξοικείωση με την αναπηρία αποβλέπει στην αλλαγή στάσης/νοοτροπίας σχετικά με τη διαφορετικότητα και την αναπηρία, με απώτερο σκοπό τη διασφάλιση και απόδοση των βασικών δικαιωμάτων των ανάπηρων ατόμων.  Υπεύθυνες δράσης: κ. Γαρδίκη, κ. Χρυσούλη

Επιμορφωτική δράση του σχολείου μας

1669484333946

Την Πέμπτη 24/11/22, στο πλαίσιο των επιμορφωτικών δράσεων που οργανώνει το σχολείο μας, πραγματοποιήθηκε η πρώτη επιμορφωτική συνάντηση με θέμα: «Μαθησιακές δυσκολίες: υποεπίδοση ή εγγενείς δυσκολίες; Ενδείξεις στη Β/θμια Εκπαίδευση και » αντιμετώπισή» τους»Ομιλήτρια η κλινική ψυχολόγος Π.Κατσούλη, με βασικές και μεταπτυχιακές σπουδές στην κλινική ψυχολογία και προϋπηρεσία σε ειδικά σχολεία Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης, προϊσταμένη στο ΚΔΑΥ Αθηνών και στο ΚΕΔΔΥ Γ Αθήνας (2004-18) και τακτικό μέλος της Δευτεροβάθμιας Επιτροπής Αξιολόγησης Αττικής (2004-08 και 2018-21).

Η επιμόρφωση πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα πληροφορικής του σχολείου μας και μεταδόθηκε συγχρόνως μέσω Webex για όσους συναδέλφους δεν μπορούσαν να την παρακολουθήσουν δια ζώσης. Το θέμα της ήταν εξαιρετικά ενδιαφέρον και η ομιλήτρια ιδιαίτερα κατατοπιστική! Στο τέλος της εισήγησης της κ. Κατσούλη τέθηκαν ερωτήσεις από τους συναδέλφους και ακολούθησε συζήτηση. Υπεύθυνοι δράσης: κ.Βλαχονάσιου, κ. Βλάχου, κ. Γαρδίκη, κ. Μοναστηριώτη, κ. Χρυσούλη.

Διάκριση μαθητριών μας

silhouette 3280313 960 720Οι μαθήτριες της Α΄Τάξης του σχολείου μας Καρακυριάκου Δωροθέα και Μεμάι Νεφέλη κατέλαβαν την Δεύτερη Θέση και Αργυρό Μετάλλιο στο Κύπελλο Ρυθμικής Γυμναστικής Ομαδικού (Ensemble) Γ’ Κατηγορίας. Ο αγώνας διεξήχθη στη Θεσσαλονίκη στις 25-27 Νοεμβρίου 2022. Μπράβο στις μαθήτριές μας!

Ενημέρωση Γονέων & Κηδεμόνων

Την επόμενη εβδομάδα θα πραγματοποιηθεί ενημέρωση των γονέων και κηδεμόνων των μαθητών/τριών όλων των τάξεων, στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων ή μέσω webex. Παρακαλούμε να τηρηθούν αυστηρά οι ώρες ενημέρωσης, όπως καθορίζονται στον πίνακα που ακολουθεί:

.png

Εικαστικές δημιουργίες μαθητών/τριών

gandr 1668953717391

Με αφορμή τον εορτασμό της επετείου της 28ης Οκτωβρίου αλλά και της εξέγερσης του Πολυτεχνείου οι μαθητές και οι μαθήτριες του σχολείου μας φιλοτέχνησαν εικαστικά έργα. Δείτε τα εδώ.  Υπεύθυνη: κ. Φιλάνδρα.

Επίσκεψη στο Αρχαίο Θέατρο Διονύσου

20221124 095418

Την Πέμπτη 24 Νοεμβρίου τα τμήματα Γ2, Γ4 πραγματοποίησαν διδακτική επίσκεψη στο Αρχαίο Θέατρο του Διονύσου στην ανατολική πλευρά του αρχαιολογικού χώρου της Ακρόπολης, στο πλαίσιο του μαθήματος «Ελένη» του Ευρυπίδη. Αφού ξεναγήθηκαν στον αρχαιολογικό χώρο, περιηγήθηκαν στο χώρο της Πλάκας και απόλαυσαν την όμορφη φθινοπωρινή μέρα. Δείτε περισσότερες  φωτογραφίες εδώ. Υπεύθυνη διδακτικής επίσκεψης: Μ. Παπαλάμπρου , συνοδοί: Ν. Δανιήλ. και Θ. Θεοδωρακοπούλου.

background 4354301 960 720 750x422

Διάκριση μαθητή μας

O μαθητής της Α΄ Τάξης του σχολείου μας Κολοκοτρώνης Παναγιώτης, συμμετείχε με την ομάδα των Μίνι Παίδων του ΑΝΟΓ στο 15ο Splash Water Polo Tournament για Παίδες και Μίνι Παίδες,  στο Βόλο. Η ομάδα κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο και ο Παναγιώτης ανακηρύχτηκε ομόφωνα ο καλύτερος παίκτης του τελικού! Μπράβο, Παναγιώτη!

ofeli ziou zitsou sto paidi

Διάκριση μαθητή μας

Ο μαθητής της Α΄Τάξης του σχολείου μας, Δημήτρης Χατζηαργύρης, κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στην κατηγορία του (12 ετών, γκρι ζώνες, – 51,70 kg), στο πανελλήνιο πρωτάθλημα Brazilian jiu-jitsu που διεξήχθη το Σάββατο 19 Νοεμβρίου, υπό την αιγίδα της Ε.Φ.Ε.Ο.ΖΖ (Ελληνική Φίλαθλος Ερασιτεχνική Ομοσπονδία Ζίου Ζίτσου). Μπράβο, Δημήτρη!

Επέτειος εξέγερσης Πολυτεχνείου

23

Την Πέμπτη 17 Νοεμβρίου γιορτάστηκε στο σχολείο μας η επέτειος της  Εξέγερσης του Πολυτεχνείου, ανά τάξη. Οι σχολικές αίθουσες γέμισαν μουσικές και τραγούδια, εικόνες και video της εποχής. Οι καθηγητές έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό, παρουσιάζοντας πλούσιο οπτικοακουστικό υλικό από τα γεγονότα  της επετείου, ενώ διατράνωσαν τα μηνύματα του Πολυτεχνείου για την υπεράσπιση της Δημοκρατίας, αλλά και των δικαιωμάτων/κατακτήσεων του λαού μας, εφόσον οι νέοι είναι η ελπίδα του έθνους μας!

polit2

Επέτειος Εξέγερσης του Πολυτεχνείου

Την Πέμπτη 17 Νοεμβρίου θα πραγματοποιηθεί στο σχολείο μας ο εορτασμός της επετείου της εξέγερσης του Πολυτεχνείου. Οι μαθητές θα προσέλθουν στις 8:15 π.μ., θα παρακολουθήσουν την γιορτή τους ανά τμήμα και θα σχολάσουν, το αργότερο, στις 10:00 π.μ..

Παγκόσμια ημέρα Επιστήμης: Ειρήνη-Ανάπτυξη

315517870 2641785395951980 5270616976638651039 nΜε αφορμή την 10η Νοεμβρίου, που καθιερώθηκε ως «Παγκόσμια Ημέρα της Επιστήμης για την Ειρήνη και την Ανάπτυξη», μαθητές της Γ΄ Γυμνασίου υπό την καθοδήγηση του καθηγητή Χημείας Δ. Κατσάμπουλα, της καθηγήτριας Βιολογίας Β. Παπαδημητρίου και την καθηγήτρια Φυσικής και ΥΣΕΦΕ Α. Δανιήλ πραγματοποίησαν την Τρίτη 15 Νοέμβρη μια σειρά πειραμάτων στα οξέα-βάσεις, μπαίνοντας στο ρόλο του επιστήμονα!!!
Η ημέρα αυτή μας δίνει την ευκαιρία να αποτίσουμε τον οφειλόμενο φόρο τιμής στην επιστήμη και τη συνεισφορά της στην αειφόρο ανάπτυξη και την ενδυνάμωση των προοπτικών της ειρήνης

Βούλα-Μελβούρνη: Τόσο μακριά … τόσο κοντά

alphington

Στο πλαίσιο της αδελφοποίησης του 1ου Γυμνασίου Βούλας με το Αlphington Grammar School, Κολλέγιο στη Μελβούρνη της Αυστραλίας, την Τρίτη 8 Νοεμβρίου πραγματοποιήθηκε τηλεδιάσκεψη, κατά τη διάρκεια της οποίας οι μαθητές/τριες του Γ2 συνομίλησαν με μαθητές του Αυστραλιανού Κολλεγίου ελληνικής καταγωγής, παρουσίασαν τις πόλεις τους και συζήτησαν για τη ζωή και τα ενδιαφέροντά τους.  Ανακάλυψαν έτσι ότι, παρόλες τις διαφορές και την τεράστια απόσταση μεταξύ τους, τα κοινά που τους ενώνουν είναι πολύ περισσότερα! Μέσω της δράσης, οι μαθητές/τριές μας έρχονται σε επαφή με την κουλτούρα μιας άλλη χώρας, την ελληνική ομογένεια και ταυτόχρονα εξασκούνται στην αγγλική γλώσσα. Ανυπομονούμε για την επόμενη συνάντηση! Υπεύθυνες: κ.Γαρδίκη & κ Μεθοδίου.

Ανακύκλωση: Αλλάζουμε το μέλλον!

.gif

Την εβδομάδα 7-11 Νοεμβρίου οι μαθητές/τριες της Α΄Τάξης και των τμημάτων Β1 και Β2 παρακολούθησαν το ωριαίο εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Ανακύκλωση – Αλλάζοντας Συμπεριφορές… Αλλάζουμε το μέλλον», από την Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης. Στόχος η ευαισθητοποίηση των μαθητών/τριών μας σε θέματα σχετικά με το περιβάλλον, τη διαχείριση των απορριμμάτων και την ανακύκλωση. Τονίστηκε η αναγκαιότητα περιορισμού των «σκουπιδιών» που παράγουμε με την καλλιέργεια μη καταναλωτικής κουλτούρας, αλλά και μέσω της επαναχρησιμοποίησης προϊόντων, ενώ συζητήθηκαν τα σημαντικά οφέλη της ανακύκλωσης και δόθηκαν πρακτικές οδηγίες και συμβουλές.  Υπεύθυνες δράσης: κ. Γαρδίκη, κ. Χρυσούλη (Α΄Τάξη), κ. Τζίτρου (Β1, Β2).

Φθινοπωρινή Εξόρμηση στα Αναφιώτικα

Την Πέμπτη 10 Νοεμβρίου τα τμήματα  Γι και Γ3 επισκέφτηκαν τα γραφικά Αναφιώτικα. Ξεναγήθηκαν στο χώρο, περιηγήθηκαν στο πρώτο Πανεπιστήμιο του ελεύθερου ελληνικού κράτους και απόλαυσαν τη φθινοπωρινή Πλάκα. Συνόδευσαν οι καθηγήτριες: κ. Βλαχονάσιου, κ. Θεοδωρακοπούλου και κ. Μποκώρου.
garbage 157110 960 720

Η ανακύκλωση στο σχολείο μας!

Με στόχο την ευαισθητοποίηση των μαθητών μας σε θέματα εθελοντισμού, αλληλεγγύης και κοινωνικής προσφοράς, σας ενημερώνουμε ότι:
μπορείτε να στέλνετε στο σχολείο με τα παιδιά σας μπαταρίες και toner ή άδεια μελάνια εκτυπωτών για ανακύκλωση  αλλά και πλαστικά καπάκια που συλλέγονται με στόχο την αγορά αναπηρικών αμαξιδίων.
μπορείτε να φέρνετε  ΟΙ ΙΔΙΟΙ  φάρμακα (χάπια ή κάψουλες) που δεν χρειάζεστε πλέον, με ή χωρίς το κουτί τους,  ακόμα και αν έχει περισσέψει μικρή ποσότητα, ώστε να διοχετευτούν στο δίκτυο GivMed, με την προϋπόθεση ότι :
 • φαίνεται η ημερομηνία λήξης και τα φάρμακα ΔΕΝ έχουν λήξει,
 • δεν ανήκουν στην κατηγορία δίγραμμων φαρμάκων
 • έχει αφαιρεθεί το κουπόνι του (αυτοκόλλητο με τα barcodes).

Χάρισε αίμα, πρόσφερε ΖΩΗ!

heart 5724137 960 720Οι ανάγκες για αίμα διαρκώς αυξάνονται! Ο Δήμος μας, σε συνεργασία με το Κέντρο Κοινότητας, οργανώνει ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ το Σάββατο 5 Νοεμβρίου, 10:00-13:00, στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου (Λεωφ. Καραμανλή 18, Βούλα). Για ραντεβού/πληροφορίες επικοινωνήστε μέχρι και τις 04/11 στα τηλέφωνα 2132019921 ή 2132019934, καθημερινές 12:00-15:00. Βρείτε εδώ το έντυπο «Ιστορικό Αιμοδότη» ώστε να το έχετε μαζί σας συμπληρωμένο την ημέρα της αιμοδοσίας.

Εικόνα pixabay.com

Εορτασμός Επετείου 28ης Οκτωβρίου

Την Πέμπτη 27/10/22 γιορτάστηκε στο σχολείο μας η επέτειος της 28ης Οκτωβρίου. Στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων, πραγματοποιήθηκε η παράδοση της σημαίας μας στη σημαιοφόρο, έγινε ο καθορισμός των παραστατών, αλλά και η απονομή αριστείων και βραβείων.  Στη συνέχεια, μετά τον χαιρετισμό- μήνυμα της ημέρας από τη διευθύντρια, υπό την εποπτεία και επιμέλεια της Καθηγήτριας Μουσικής, κ. Καραμήτρου, παρουσιάστηκαν επετειακά τραγούδια από τη χορωδία μας, με τη συνοδεία μουσικών οργάνων. Την Παρασκευή 28/10/21 το σχολείο μας συμμετείχε, όπως κάθε χρονιά, με επιτυχία στην σχολική παρέλαση του δήμου. Διδάσκοντες και μαθητές έτσι τιμήσαμε  με τον δέοντα σεβασμό τους ήρωες που αγωνίστηκαν για την ελευθερία μας. Συγχαρητήρια σε όλες κι όλους!

 

Σχολική Γιορτή 28ης Οκτωβρίου

greece ged36e5843 1280Η γιορτή μας για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη  27/10/22,  10.00 – 11.00 το πρωί, στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων.

Χρυσό μετάλλιο σε αγώνες ιστιοπλοϊας

LaserBUG 1200x823

Η μαθήτρια της Γ Τάξης Χριστίνα Τόμπρα κέρδισε χρυσό μετάλλιο στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ιστιοπλοΐας Bug 2022, αγωνιζόμενη με τον Αθλητικό Ναυτικό Όμιλο Γλυφάδας. Χριστίνα, μας κάνεις περήφανους!

Επίσκεψη στη Λέσχη Φιλίας (ΚΑΠΗ) Βούλας

ezgif.com gif maker 4

Με στόχο την ευαισθητοποίηση των μαθητών μας σε θέματα εθελοντισμού, αλληλεγγύης και κοινωνικής προσφοράς,  πραγματοποιήθηκε εθελοντική επίσκεψη μαθητών της΅Γ΄Τάξης στη Λέσχη Φιλίας (ΚΑΠΗ) Βούλας. Η επίσκεψη οργανώθηκε σε συνεργασία με την Εντεταλμένη Σύμβουλο και υπεύθυνη για τη λειτουργία των Λεσχών Φιλίας του Δήμου μας κ. Καραγιάν Νανά, σε συνέχεια της πρόσφατης ενημέρωσης των μαθητών μας στο χώρο του σχολείου από την κ. Καραγιάν. Οι μαθητές μας ήρθαν σε επαφή με άτομα τρίτης ηλικίας που συμμετέχουν στις δράσεις της Λέσχης Φιλίας, τους προσέφεραν γλυκά που ετοίμασαν μόνοι τους, συνομίλησαν για τις δράσεις της Λέσχης, έπαιξαν όλοι μαζί παιχνίδια μνήμης και παρατηρητικότητας και αποχαιρετήθηκαν συγκινημένοι! Υπεύθυνες δράσης: κ. Χρυσούλη και κ. Γαρδίκη.

Σχολικός Περίπατος

312554585 457087592956850 7909137449224405190 n

Την Παρασκευή 21 Οκτωβρίου 2022 πραγματοποιήθηκε ο πρώτος σχολικός περίπατος στο πάρκο Ηρώων Πολυτεχνείου (skate park). Μαθητές και καθηγητές χαλάρωσαν, ψυχαγωγήθηκαν και απόλαυσαν τον φθινοπωρινό ήλιο.

Εκλογές για ανάδειξη 15-μελούς συμβουλίου

ballot box 2586565 960 720Πραγματοποιήθηκαν σήμερα  στο  σχολείο μας  οι  εκλογές για την ανάδειξη του  15-μελούς μαθητικού συμβουλίου. Δείτε τα αποτελέσματα εδώ.

Συγχαρητήρια στα παιδιά που εκλέχθηκαν!

Εικόνα: pixabay.com

Λέσχες Φιλίας: δράση ευαισθητοποίησης

310694571 3331458070475052 7072640511322813209 n  
Με στόχο την ευαισθητοποίηση των μαθητών μας σε θέματα εθελοντισμού, αλληλεγγύης, κοινωνικής προσφοράς και στο πλαίσιο του μαθήματος της Κοινωνικής και Πολιτικής Αγωγής, η Εντεταλμένη Σύμβουλος κ. Καραγιάν Νανά, ως υπεύθυνη για τη λειτουργία των Λεσχών Φιλίας του Δήμου μας, επισκέφτηκε το σχολείο μας τη Δευτέρα 17/10/22 και την Τρίτη 18/10/2022 και ενημέρωσε τους μαθητές τμημάτων της  Γ Γυμνασίου για το θεσμό αυτό. Μέσω της συγκεκριμένης δράσης, προωθείται το άνοιγμα του σχολείου μας στην τοπική κοινωνία και η ευαισθητοποίηση των μαθητών μας για θέματα που αφορούν σε μία κοινωνική ομάδα συνανθρώπων μας. Υπεύθυνη δράσης: κ. Χρυσούλη.
virus 5768628 960 720

Δράση Προληπτικού χαρακτήρα

Στο πλαίσιο δράσεων και παρεμβάσεων προληπτικού χαρακτήρα σε μαθητές σχολικών μονάδων και αναγνωρίζοντας ότι η πρόληψη της νοσηρότητας και θνητότητας από τα λοιμώδη νοσήματα με τους εμβολιασμούς αποτελεί το σπουδαιότερο επίτευγμα του 20ου αιώνα, μονάδα υγείας του Γ.Ν. «ΑΣΚΛΗΠΙΕΙΟΥ ΒΟΥΛΑΣ» θα επισκεφθεί το σχολείο μας, προκειμένου να ελέγξει την εμβολιαστική κάλυψη του μαθητικού πληθυσμού.

Παρακαλούμε για την προσκόμιση του Βιβλιαρίου Υγείας Παιδιού  (Β.Υ.Π.) του παιδιού σας, προκειμένου να ελεγχθεί η εμβολιαστική του κατάσταση. Η δράση αυτή είναι χωρίς οικονομική επιβάρυνση για τους μαθητές και πραγματοποιείται στο χώρο του σχολείου. Βρείτε εδώ περισσότερες πληροφορίες αλλά και τη δήλωση που πρέπει να προσκομίσουν οι μαθητές.

Πρώτη Εκπαιδευτική Επίσκεψη – 6/10/22

episkepsi

— Στο πλαίσιο του μαθήματος της Φυσικής, οι μαθητές της Α΄ και Γ τάξης, απόλαυσαν τον περίπατό τους στην μαρίνα Φλοίσβου και στη συνέχεια εντυπωσιάστηκαν με τον θόλο στην αίθουσα του Πλανηταρίου, παρακολουθώντας την προβολή «ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ»…από το Γεωκεντρικό σύστημα στην διαστολή του Σύμπαντος. Η παράσταση αναζητεί απαντήσεις σε ερωτήματα που αφορούν τη συναρπαστική εξέλιξη των ιδεών μας για την θέση της Γης και κατά συνέπεια του ανθρώπου στο Σύμπαν. Προηγήθηκαν μία   ιστορική  αναδρομή και  απαντήσεις  σε πολλές απορίες  μαθητών  από τον διευθυντή του Πλανηταρίου κ. Κιτσώνα. Επιπλέον φωτό εδώ. Υπεύθυνη επίσκεψης: κ.Δανιήλ. Συνοδοί: κ. Kαλογερόπουλος, κ.Γαρδίκη, κ.Θεοδωρακοπούλου, κ.Ξάνθη, κ.Παπαδημητρίου, κ.Παπαλάμπρου, κ.Χρυσούλη και κ.Φιλάνδρα.

— Οι μαθητές της Β΄ Τάξης, οι οποίοι διδάσκονται τα Γερμανικά ως δεύτερη ξένη γλώσσα (Β4 και μισό Β3), παρακολούθησαν στο Μουσείο Μπενάκη το ντοκιμαντέρ «Girl Gang» της Ελβετίδας Susanne Regina Meures, με θέμα τη ζωή μιας δημοφιλούς δεκατετράχρονης influencer από το Βερολίνο. Ακολούθησε συζήτηση με την υπεύθυνο του διεθνούς φεστιβάλ ντοκιμαντέρ για παιδιά και νέους «KinderDocs», μέλος του διεθνούς οργανισμού European Children’s Film Association. Υπεύθυνη: κ. Λαμπροπούλου.

— Τα γαλλόφωνα τμήματα της Β΄Τάξης επισκέφτηκαν το μουσείο Λαϊκής τέχνης και παράδοσης της Αγγελικής Χατζιμιχάλη στην Πλάκα. Οι μαθητές ξεναγήθηκαν στους χώρους του μουσείου, ήρθαν σε επαφή με αντικείμενα και συνήθειες του παρελθόντος μέσα σε ένα μοναδικό παραδοσιακό σπίτι – κόσμημα. Ακολούθησε περίπατος στα γραφικά σοκάκια της Πλάκας. Αρχηγός της επίσκεψης η κ. Λαφογιάννη και συνοδοί η κ Βλαχονάσιου,η κ Μποκώρου και η κ. Παλιάκη.

Ενημέρωση Γονέων Μαθητών Α΄ Τάξης

310746446 640177111155953 2371354741687310969 n

Την Τετάρτη 5 Οκτωβρίου και ώρα 18:00, στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων, καλωσορίσαμε τους γονείς των μαθητών της Α΄Τάξης. Πραγματοποιήθηκε από την αναπληρώτρια διευθύντρια ενημέρωση σε θέματα σχετικά με την λειτουργία του σχολείου κι ακολούθησε μια πρώτη γνωριμία με τους καθηγητές, αλλά και με τον Σύλλογο Γονέων & Κηδεμόνων. Ευχόμαστε καλό ξεκίνημα με υγεία σε όλους τους μικρούς μας μαθητές και τις οικογένειές τους!

Ενημέρωση γονέων μαθητών Α’ Τάξης

Την Τετάρτη 5 Οκτωβρίου και ώρα 18:00, στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του σχολείου, θα πραγματοποιηθεί καλωσόρισμα και ενημέρωση των γονέων/κηδεμόνων των μαθητών της Α΄Τάξης για θέματα που αφορούν στη λειτουργία του σχολείου. Στην ενημέρωση θα παραβρεθούν και μέλη του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων για μια πρώτη επαφή με τους γονείς. Σας περιμένουμε όλους!

Διαθεματική δράση για την ΕΙΡΗΝΗ

309887138 1032870137381098 576414092628279411 nΜε αφορμή τον εορτασμό για την Ευρωπαϊκή Ημέρα γλωσσών 2022 που είχε ως  κεντρική θεματική την «Ειρήνη», αναδεικνύοντας το ρόλο της γλώσσας και του πολιτισμού ως μέσο για την καλλιέργεια και προώθηση θετικών συμπεριφορών συνεργασίας αλλά και ως σημαντικό παράγοντα για την ενίσχυση της ειρήνης και της επικοινωνίας μεταξύ χωρών και λαών, μαθητές μας στο μάθημα των Αγγλικών, Γαλλικών, Γερμανικών και Καλλιτεχνικών, φιλοτέχνησαν αφίσα με θέμα την ειρήνη και έγραψαν τη λέξη «ειρήνη» σε διάφορες γλώσσες.

Υπεύθυνες δράσης : κ. Λαμπροπούλου (Γερμανικών), κ. Μεθοδίου (Αγγλικών), κ. Μποκώρου (Γαλλικών) και κ. Φιλάνδρα( Καλλιτεχνικών).

Τα Γερμανικά γιορτάζουν την Ημέρα Γλωσσών

Tag der europäischen Sprachen

Στο πνεύμα της προώθησης της πολυγλωσσίας (στόχος του Συμβουλίου της Ευρώπης), οι μαθητές του γερμανόφωνου τμήματος Γ4 γιόρτασαν την ευρωπαϊκή ημέρα γλωσσών, στις 26 Σεπτεμβρίου, με δραστηριότητα αντιστοίχισης διεθνών λέξεων στις τρεις γλώσσες που διδάσκονται στο σχολείο:  Αγγλικά, Γαλλικά και Γερμανικά.

Εορτασμός Ευρωπαϊκής Ημέρας Γλωσσών

310368626 556525123143631 6996218495522465926 n
———
Tη Δευτερα 26 Σεπτεμβρίου, στο πλαίσιο του εορτασμού της Ευρωπαϊκής Ημέρας Γλωσσών, οι μαθητές σε τμήματα αγγλικών και γαλλικών της Α΄ και Β’ τάξης, συμμετείχαν σε δραστηριότητες όπως για παράδειγμα παιχνίδια! Υπεύθυνες δράσης: κ. Μεθοδίου (Αγγλικών) και κ. Μποκώρου (Γαλλικών)

Schultüte: Γερμανικό έθιμο – σχολικό ξεκίνημα!

Schultüte 2022

Οι μαθητές του τμήματος Α4 βίωσαν το γερμανικό έθιμο «Schultüte», το οποίο έχει τις ρίζες του στον 19ο αι. με σκοπό το ομαλό ξεκίνημα των μικρών παιδιών στο σχολείο. Σύμφωνα με αυτήν την παράδοση, την πρώτη μέρα που πάνε οι μαθητές/τριες στην Α΄τάξη Δημοτικού παίρνουν από τους γονείς τους ένα μεγάλο χρωματιστό χωνί γεμάτο ζαχαρωτά και σχολικά είδη. Έτσι γλυκαίνει η μετάβαση από το Νηπιαγωγείο στο Δημοτικό. Σε αυτό το πνεύμα, θέλησε η κ.Λαμπροπούλου να καλωσορίσει τους/τις μαθητές/τριες του τμήματος των Γερμανικών στο Γυμνάσιο δίνοντάς τους «Schultüten» με γλυφιτζούρια, καραμέλες, μολύβια και στυλό.

boys g2e4e61e76 1920

Ενισχυτική Διδασκαλία

Ξεκινά για το τρέχον σχολικό έτος η προετοιμασία για την οργάνωση της Ενισχυτικής Διδασκαλίας, με στόχο την στήριξη των μαθητών που αντιμετωπίζουν δυσκολίες σε κάποιο/α μαθήματα. Η ενισχυτική διδασκαλία πραγματοποιείται διά ζώσης, μετά τη λήξη του σχολικού ωραρίου και από καθηγητές που δεν διδάσκουν στο σχολείο μας. Δεν είναι ακόμη γνωστό το σχολείο της περιοχής μας στο οποίο θα πραγματοποιούνται τα μαθήματα.

Όσοι ενδιαφέρεστε, παρακαλούμε να συμπληρώσετε και  να υπογράψετε την αίτηση-δήλωση εδώ και να την στείλετε μέσω email ή να την προσκομίσετε στο σχολείο μέχρι Τρίτη 27/9/2022.

Εικόνα: pixabay.com

psychologist g5b38c29f5 1920

Ψυχολόγος – Κοινωνική Λειτουργός

Κάθε Πέμπτη θα βρίσκονται στο σχολείο μας η κ. Παπαστεφανάτου (Ψυχολόγος) και η κ. Σαουλίδου (Κοινωνική Λειτουργός), στο πλαίσο του προγράμματος «Ενίσχυση Υποστηρικτικών Δομών Εκπαίδευσης 2022-2023».

Όσοι από τους γονείς/κηδεμόνες ενδιαφέρονται να παρασχεθεί συμβουλευτική υποστήριξη στα παιδιά τους, καλούνται να δώσουν τη συγκατάθεσή τους, συμπληρώνοντας το έντυπο γονικής συναίνεσης εδώ και να επικοινωνήσουν τηλεφωνικά με την διεύθυνση του σχολείου. Στην περίπτωση που ο μαθητής δέχεται ψυχοθεραπευτική υποστήριξη εκτός σχολείου, δεν εντάσσεται σε πρόγραμμα θεραπευτικής διαδικασίας με την ψυχολόγο του σχολείου.

Επίσης, όσοι γονείς επιθυμούν να συμμετάσχουν οι ίδιοι σε συνεδρίες συμβουλευτικής και ψυχολογικής υποστήριξης πρέπει να επικοινωνήσουν τηλεφωνικά με το σχολείο, ώστε να δρομολογήσουν τις συνεδρίες τους.

Βράβευση έργου eTwinning στα Γερμανικά

Qualitätssiegel SchülerInnenΠολλά συγχαρητήρια στους συμμετέχοντες στο έργο eTwinning «Sprache: der Schlüssel zur Integration» (Γλώσσα: το κλειδί για την ένταξη), το οποίο πραγματοποιήθηκε το έτος 2021-22 στην Γ΄ Γυμνασίου στο πλαίσιο του μαθήματος των Γερμανικών και βραβεύτηκε από τον Εθνικό Οργανισμό Υποστήριξης eTwinning με «Εθνική Ετικέτα Ποιότητας».

Συμμετέχοντες μαθητές: Αντωνόπουλος Α., Αρματάς Κ, Γιαννησόπουλος Γ., Γκουτζαρής Γ. Θηβαίος Λ., Κατηφόρη Ζ., Λίντεν Φ., Μπέκιο Α., Νικολινάκος Π., Παπαδόπουλος Γ., Παπαεμμανουήλ Δ., Παρασκευόπουλος Χ., Πούγγουρας Α., Σελιμάι, Ν., Σταματογιαννοπούλου Δ., Χαλιλάι Σ..

Υπεύθυνοι καθηγητές: Λαμπροπούλου Π. & Ντόγας Χ.

Σχολικός Αγιασμός

306417908 750490912687848 658346642412682669 n

Την Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου πραγματοποιήθηκε ο αγιασμός του σχολείου και η παραλαβή των βιβλίων από τους μαθητές μας. Με την παρουσία τους μας τίμησαν: ο Δήμαρχος Βούλας – Βάρης – Βουλιαγμένης κ. Κωνσταντέλλος, ο Υπεύθυνος Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου κ. Γεωργιάκος, η τοπική Σύμβουλος Βούλας κ. Λαμπροπούλου και πλήθος γονέων.

Καλή αρχή σε όλους!

agiasmos 666x392

Σχολικός αγιασμός

Ο αγιασμός μας θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 12/9/2022 στις 9.00 π.μ.. Μετά τον αγιασμό, οι  μαθητές θα παραλάβουν τα βιβλία τους και θα αποχωρήσουν το αργότερο μέχρι τις 10:30. Τα βιβλία της Α΄Τάξης θα μοιραστούν σε σακούλες ενώ οι μαθητές της Β΄και της Γ’ πρέπει να φέρουν μαζί τις σχολικές τους τσάντες. Μπορείτε να δείτε τη λίστα βιβλίων ανά τάξη εδώ.

Η χρήση της μάσκας είναι προαιρετική και δεν απαιτείται διαγνωστικός έλεγχος (self test) από τους μαθητές (δείτε το ΦΕΚ εδώ).

Εικόνα: https://www.dogma.gr/diafora/agiasmos-ti-prepei-na-gnorizoume/44967/

back to school 913075 960 720

Εγγραφές στην Α’ Τάξη

Η κατάθεση δικαιολογητικών για την εγγραφή των μαθητών στην Α΄ Γυμνασίου ή για μετεγγραφές από/προς το σχολείο μας, θα γίνει από 2 έως 9 Σεπτεμβρίου,  8:00-13:30. κατόπιν ραντεβού, το οποίο μπορείτε να κλείσετε καθημερινά 8.30-13.30 στο τηλέφωνο 2108951830.

ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΩΣ για την εγγραφή κάθε μαθητή/τριας της Α΄ Τάξης πρέπει να προσκομίσετε:

 1. Δελτίο Ταυτότητας του γονέα/κηδεμόνα που πραγματοποιεί την εγγραφή (αν δεν υπάρχει, απαραίτητα το διαβατήριο).
 2. ΜΟΝΟ για τους αλλοδαπούς μαθητές, το πρωτότυπο πιστοποιητικό  γέννησης από την χώρα προέλευσης ΚΑΙ την επίσημη μετάφρασή του στα ελληνικά .
 3. Την υπεύθυνη δήλωση (ΥΔ) που θα βρείτε εδώ ή θα προμηθευτείτε από το σχολείο μας. Συμπληρώνεται από τον γονέα που θα δηλωθεί στο σχολείο ως 1ος κηδεμόνας του παιδιού.
 4. Το Ατομικό Δελτίο Υγείας του μαθητή/τριας  (Α.Δ.Υ.Μ.) που μπορείτε να βρείτε εδώ ή να προμηθευτείτε από το σχολείο μας. Προσοχή! Η έκδοση του Α.Δ.Υ.Μ. από δημόσια υπηρεσία υγείας γίνεται δωρεάν.  (Ασκληπιείο Βούλας – Τηλ. ραντεβού: 14970 / Κέντρο Υγείας Βάρης- Τηλ.: 213 2030300)
 5. Σε περίπτωση διαζυγίου απαιτείται η δικαστική απόφαση για την επιμέλεια. Ο γονέας που ΔΕΝ έχει την επιμέλεια πρέπει να προσκομίσει στο σχολείο μια ΥΔ με τα στοιχεία του.
 6. Έντυπο γονικής συγκατάθεσης για την δημιουργία  λογαριασμού πρόσβασης στις υπηρεσίες του Πανελλήνιου Σχολικού Δικτύου (ΠΣΔ): email, η-τάξη, e-me κά. Το έντυπο αυτό θα το βρείτε εδώ και χρειάζεται ΜΟΝΟ, αν ο λογαριασμός δεν έχει ήδη δημιουργηθεί στο δημοτικό ή στο προηγούμενο σχολείο του μαθητή.

Σημείωση: Οι Υπεύθυνες δηλώσεις θα προσκομίζονται συμπληρωμένες και θα υπογράφονται στο σχολείο μας.

Οι γονείς των μαθητών/τριών που το νέο σχολικό έτος θα φοιτήσουν στην Α΄ Τάξη του σχολείου μας καλείστε να διαβάσετε ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ εδώ το Σχολικό Κανονισμό του σχολείου μας, σε αναλυτική και συνοπτική μορφή.

Θερινή Λειτουργία Σχολείου

Από 1 Ιουλίου έως 31 Αυγούστου το σχολείο θα είναι ανοιχτό κάθε Πέμπτη 8.30 – 13.00.

Καλό καλοκαίρι!


Εικόνα: google.com – google gif

Διατροφή: Διαθεματική Εργασία

Στην  Α΄ Γυμνασίου εκπονήθηκε Διαθεματική Συνθετική Εργασία(Οικιακή Οικονομία – Πληροφορική – Εικαστικά), με θέμα «Ομάδες Τροφίμων – Διατροφική Πυραμίδα». Δείτε περισσότερα στο video που ακολουθεί. Υπεύθυνες δράσης: Φ. Χρυσούλη (Συντονίστρια), Κ. Φιλάνδρα, Ι. Γαρδίκη

Η μουσική μέσα από την επιστήμη!

.gif

Την Tρίτη  24  Μαϊου 2022 ολοκληρώθηκε το πολιτιστικό πρόγραμμα «Μαθαίνοντας μουσική μέσα από την επιστήμη» διάρκειας πέντε μηνών με την τελευταία… πρόβα!!! Οι μαθητές του Γ1 που συμμετέχουν στο πρόγραμμα  έπαιξαν  μουσικά όργανα και τραγούδησαν:  Κιθάρα: Δ. Zαχαρόγιαννη, Φλογέρα: Γ. Βουγιελέκα, Μελώδικα: Α. Ζαχαροπούλου, Τύμπανο: Γ. Βουγιελέκα και Ακορντεόν : η καθηγήτρια Α. Δανιήλ υπό την καθοδήγηση της οποίας έγιναν όλες οι πρόβες και διοργανώθηκαν οι  μουσικές εκδηλώσεις του προγράμματος. Χορωδία στο πολιτιστικό πρόγραμμα αποτελούσαν οι μαθητές: Ν. Βλαχοπούλου, Ν. Δεκάριστου, Β. Zώης, Γ. Καλόγηρος, Δ. Κανάκη, υπό την επίβλεψη των  καθηγητριών Ε. Τζίτρου και Κ.Φιλάνδρα. Τελευταία μας … πρόβα (κάθε πρόβα έχει την χάρη της και περνάμε ωραία!) με τα τραγούδια:  «Πού΄ναι τα χρόνια», «Σαν τον Καραγκιόζη», «Κεμάλ», «Χάρτινο το φεγγαράκι» …αφιέρωμα στους  Δ. Σαββόπουλο, Λ. Κελαηδόνη, Μ.Χατζηδάκη.  Εμφανής η αγάπη μας για την μουσική και μεγάλη!!! Για το πρόγραμμα δείτε εδώ.

Συντονίστρια του προγράμματος: Ε. Τζίτρου. Συμμετέχουν: Α. Δανιήλ και Κ. Φιλάνδρα. 

Διαθεματική Εργασία στη Α΄Τάξη

Στο πλαίσιο των σχεδίων δράσης για τον Άξονα 1: Διδασκαλία, μάθηση και αξιολόγηση εκπονήθηκε Διαθεματική Εργασία στην Α΄Γυμνασίου με θέμα: «Η ελιά και το ρόδι: σύμβολα ειρήνης και καλαισθησίας»Υπεύθυνοι καθηγητές: Π. Δημητρίου, Ε. Κομίνης, Ε. Μποκώρου, Ε. Παλιάκη. Συντονίστριες: Μ. Παπαλάμπρου, Κ. Φιλάνδρα. Συνεργάστηκαν: Α. Βλαχονάσιου, Π. Λαμπροπούλου, Π. Λαφογιάννη. Δείτε περισσότερα παρακάτω:

Αντίο στην Γ΄ Τάξη με πειράματα!

.gif
Την Τετάρτη 25 Μαϊου 2022 οι μαθητές μας της Γ΄ τάξης απόλαυσαν εντυπωσιακά πειράματα Χημείας, στα οποία όλοι συμμετείχαν – Βιωματική μάθηση !!! – με την καθοδήγηση της  καθηγήτριας Χημείας:  Β. Παπαδημητρίου και της Υπεύθυνης του Σχολικού Εργαστηρίου Φυσικών Επιστημών: Α. Δανιήλ. Το ωρολόγιο πρόγραμμα ήταν ειδικά διαμορφωμένο ώστε να είναι και οι δύο καθηγήτριες μαζί για λόγους πρόληψης της εύρυθμης διεξαγωγής των πειραμάτων. Δείτε εδώ μέρος από το φωτογραφικό υλικό.

Ζωγραφίζοντας το Βυζάντιο

.gif

Συγχαρητήρια στους μαθητές και στις μαθήτριες της Β΄ Γυμνασίου, που συμμετείχαν σε ενδοσχολικό διαγωνισμό στο πλαίσιο των μαθημάτων της Ιστορίας και των Καλλιτεχνικών με θέμα «Ζωγραφίζοντας το Βυζάντιο»! Τα υπέροχα μαθητικά έργα αναρτήθηκαν για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα στον χώρο του σχολείου, ενώ το έργο που έλαβε το 1ο βραβείο θα παραμείνει να στολίζει τον χώρο υποδοχής του 1ου Γυμνασίου Βούλας. Τα βραβεία απένειμαν ο Διευθυντής και οι διδάσκουσες. Οι μαθητές/μαθήτριες που βραβεύτηκαν, αλλά και όλοι οι συμμετέχοντες, έλαβαν αναμνηστικά που διατίθενται στο πωλητήριο του Βυζαντινού & Χριστιανικού Μουσείου. Δείτε μερικά από τα έργα εδώ. 

Υπεύθυνες καθηγήτριες: Ε.Παλιάκη, Κ.Φιλάνδρα, Π.Λαμπροπούλου 

Επικοινωνώντας με … Αυστραλία!

aus

Στο πλαίσιο της αδελφοποίησης του 1ου Γυμνασίου Βούλας με το Κολλέγιο Αlphington Grammar School, στη Μελβούρνη της Αυστραλίας, οι ομάδες των δύο σχολείων αντάλλαξαν video όπου οι μαθητές παρουσιάζουν τους εαυτούς τους, τα σπορ που αγαπούν και τα ενδιαφέροντά τους, στέλνοντας θερμούς χαιρετισμούς στην άλλη άκρη του πλανήτη! Στην ομάδα του σχολείου μας συμμετέχουν οι μαθητές του τμήματος Β2. Ανυπομονούμε να συνεχίσουμε τις δράσεις μας την επόμενη σχολική χρονιά, με τις ίδιες ομάδες. Δείτε αναλυτικά τις δράσεις του προγράμματος στο blog που φτιάχτηκε ειδικά για την αδελφοποίηση εδώ. Υπεύθυνες: κ. Γαρδίκη, κ.Μεθοδίου 

Προγραμματισμός και 3d εφαρμογές!

Τον Μάιο, στην Πληροφορική, οι μαθητές ασχολήθηκαν με προγραμματισμό, στην πλατφόρμα code.org και με εφαρμογές 3d π.χ. ολογράμματα! Υπεύθυνη: κ. Γαρδίκη. Λεπτομέρειες παρακάτω:

Comics στα Γερμανικά

german comics

Στο πλαίσιο της δοκιμασίας αξιολόγησης του Β Τετραμήνου οι μαθητές/τριες του Α3 που διδάσκονται τα γερμανικά ως δεύτερη ξένη γλώσσα και οι μαθητές/τριες του Α4 έφτιαξαν κόμικς εμπεδώνοντας την ύλη που διδάχθηκαν. Συγχαρητήρια στα παιδιά που εργάστηκαν με επιμέλεια και κέφι αξιοποιώντας εργαλεία του διαδικτύου! Υπεύθυνη: κ.Λαμπροπούλου.

Μπορείτε να δείτε μερικά από τα κόμικς που δημιούργησαν εδώ.

boys g2e4e61e76 1920

Πρόγραμμα Εξετάσεων Ιουνίου

Δείτε το πρόγραμμα εξετάσεων Ιουνίου ανά τάξη: 

Πρόγραμμα Α-Τάξης            Πρόγραμμα Β-Τάξης                Πρόγραμμα Γ-Τάξης

Καλή επιτυχία σε όλους τους μαθητές!

Εφιστούμε την προσοχή στην έγκαιρη προσέλευση των μαθητών, 15 λεπτά νωρίτερα από την προκαθορισμένη ώρα εξέτασης. Δείτε αναλυτικά τις οδηγίες που ακολουθούν.

Συνέχεια ανάγνωσης «Πρόγραμμα Εξετάσεων Ιουνίου»

Λήξη … με πείραμα ηλεκτρόλυσης!

exp1
..
Την Παρασκευή 20 Μαϊου 2022 ολοκληρώθηκε το περιβαλλοντικό πρόγραμμα «ΤΟ ΣΥΜΠΑΝ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ» διάρκειας πέντε μηνών, με το εντυπωσιακό πείραμα της ηλεκτρόλυσης διαλύματος θειικού οξέος, με τη συσκευή ηλεκτρόλυσης Ηοffman. Οι μαθητές του Β1 που συμμετέχουν στο πρόγραμμα, μπήκαν στο ρόλο του επιστήμονα και με ενθουσιασμό έθεσαν ερωτήματα, αντάλλαξαν απόψεις σε όλη τη διάρκεια του πειράματος, που πραγματοποίησαν οι καθηγήτριες  Βιολογίας και Χημείας: κ.Παπαδημητρίου  και  Φυσικής: κ.Δανιήλ. Στόχος, εκτός του  γνωστικού και παιδαγωγικού χαρακτήρα, να αναγνωρίζουν οι μαθητές, μέσα από τη διαδικασία της ηλεκτρόλυσης, το ρόλο των Φυσικών Επιστημών στη βελτίωση της ποιότητας ζωής του ανθρώπου…και ποιος ξέρει; ανάμεσά τους ίσως κάποιος βρει καλύτερη λύση στις ενεργειακές απαιτήσεις!!! Αναφορά: Υγειονομική κρίση, Περιβάλλον, Αειφορία (ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ ΜΑΣ). Περισσότερες φωτογραφίες εδώ.
Συντονίστρια του προγράμματος: κ.Δανιήλ. Συμμετέχουν οι καθηγήτριες : κ.Λαμπροπούλου και κ.  Παπαδημητρίου.

Έργο eTwinning στα Γερμανικά

etwin

Οι μαθητές των Γερμανικών του Γ4 συμμετείχαν κατά την τρέχουσα σχολική χρονιά σε έργο eTwinning με τίτλο «Sprache: der Schlüssel zur Integration = Γλώσσα: το κλειδί για την ένταξη». Συνεργάστηκαν με μαθητές αντίστοιχης τάξης γερμανικού Επαγγελματικού Γυμνασίου, τους οποίους γνώρισαν μέσα από παρουσιάσεις, Avatars και τηλεδιασκέψεις.. Οι μαθητές των δύο σχολείων δημιούργησαν μέσα σε διακρατικές ομάδες λογότυπο, ζωγραφιές, παρουσιάσεις, κάρτες, βίντεο και τραγούδι. Αξιοποίησαν τον διαδικτυακό χώρο Twinspace για τη συνεργασία τους, καθώς και διαδικτυακά  εργαλεία,  όπως Avatarmaker, Ultimatesolver Tricider, PicCollage,  CollageMaker  και  Edkimo. Ως τελικό προϊόν του έργου έγραψαν στίχους σε διάφορες γλώσσες και συνέθεσαν τραγούδι, με στόχο να τονίσουν πρώτον τη σημασία της μητρικής γλώσσας των μεταναστών ως βάση για την εκμάθηση της γλώσσας της χώρας υποδοχής και δεύτερον την αναγκαιότητα της αρμονικής συνύπαρξης των διαφορετικών πολιτισμών στον ευρωπαϊκό χώρο. Το τραγούδι του εν λόγω έργου eTwinning μπορείτε να το ακούσετε εδώ. Υπεύθυνοι: κ.Λαμπροπούλου, κ.Ντόγας

Αποχαιρετώντας τη ματωμένη άνοιξη

.gif

Την Τετάρτη 25 Μαΐου τα παιδιά της Γ΄ Γυμνασίου αποχαιρέτησαν αυτή τη «ματωμένη» άνοιξη με αντιπολεμικά πανό εμπνευσμένα από το Α’ στάσιμο της Ελένης του Ευριπίδη:   «Άμυαλοι όσοι λύνουν τις διαφορέs τους με τη βία…».  Δείτε τα πανό και εδώ.

Μετά την Παράσταση – θεατρική δράση

… Μετά την Παράσταση 24/05/2022 – θεατρική δράση από εμψυχώτριες του Εθνικού θεάτρου στη Γ΄ τάξη, μετά την παρακολούθηση της παράστασης «Ο Μπίντερμαν και οι εμπρηστές». Παρούσες οι κ.κ Αϊδωνά, Μποκώρου, Φιλάνδρα.

...
.gif

Ολοκληρώθηκε το τρίπτυχο του θεατρικού προγράμματος της εφηβικής σκηνής του Εθνικού Θεάτρου, στο οποίο συμμετείχε η Γ΄ τάξη του σχολείου μας: «Πριν την παράσταση – Παρακολούθηση της παράστασης – Μετά την παράσταση». Τα παιδιά έγραψαν ποιήματα, δημιούργησαν και παρουσίασαν θεατρικές σκηνές και είπαν: «Ὀταν αδιαφορείς για αυτό που συμβαίνει μπροστά στα μάτια σου, για να σώσεις τον εαυτούλη σου, όταν λες ψέματα και εξαπατάς, τότε είσαι το ίδιο ένοχος με τους «εμπρηστές» για τη «φωτιά» που καταστρέφει την «πόλη» σου.» Μάθημα συλλογικότητας σε δύσκολους καιρούς.

Παιχνίδι γνώσεων για τη Γαλλία

.gif….
Καθώς πλησιάζει το τέλος της σχολικής χρονιάς, οι μαθητές της Γ΄τάξης που διδάσκονται γαλλικά συμμετείχαν σε παιχνίδι γνώσεων για την Γαλλία και τον πολιτισμό της. Καθόρισαν οι ίδιοι τους κανόνες και βρήκαν ερωτήσεις… Σχημάτισαν μόνοι τους ομάδες, συνεργάστηκαν και έμαθαν παίζοντας. Όλοι οι μαθητές κέρδισαν ένα αναμνηστικό sous-plat με φωτογραφίες των συμμαθητών του τμήματός τους αλλά και ολόκληρης της Γ΄τάξης από την εκδρομή μας στον κήπο του Διομήδους. Το παιχνίδι συντόνιζε η διδάσκουσα των γαλλικών κ. Μποκώρου.

Πανελλήνιος Διαγωνισμός, βραβεία!

aristotelhs
..
Πολλαπλά βραβεία (26) στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Φυσικής «Αριστοτέλης» κέρδισαν φέτος οι μαθητές μας, ξεχωρίζοντας ανάμεσα σε χιλιάδες συμμετέχοντες. Οι  Είκοσι έξι μαθητές μας που βραβεύτηκαν για την υψηλές  επιδόσεις  τους στον διαγωνισμό είναι:   ​
 • Α΄ Γυμνασίου : Δημάκη Ιωάννα, Κατσανός Αλέξανδρος, Κοκώνης Ηλίας, Κοντόπουλος Βασίλης, Κοντοπούλου Ελένη, Κωστάρας Βασίλης, Μαλτέζου Αφροδίτη, Ντέβλιν Κάιρμεαλ Σοφία, Παναγόπουλος Ανατόλης, Παναγοπούλου Αναστασία, Σέμου Άννα, Πίσπας Αλκιβιάδης, Υμεράση Ζωή, Χριστόπουλος Αθανάσιος
 • Β΄ Γυμνασίου: Αγγελοπούλου Ευθυμία, Γραμμένου Ελένη, Δημήτροβα Νικόλ, Καναβός Αντρέας, Κτενάς Παναγιώτης, Μιχελουδάκη Ασπασία, Παπαδημητρίου Αντωνία..
 • Γ΄ Γυμνασίου: Βλαχοπούλου Νικολέτα, Βουγιελέκα Στεφανοπούλου Γεωργία, Ζαχαρόγιαννη Δήμητρα, Τσεκμές Αλέξανδρος, Τσιάρας Παναγιώτης.

Τους μαθητές προετοίμασε και στήριξε σε όλη τη διάρκεια, η καθηγήτρια Φυσικής Δανιήλ Αναστασία, η οποία ήταν η υπεύθυνη διεξαγωγής του διαγωνισμού Αριστοτέλης στο σχολείο μας. Τον διαγωνισμό διοργάνωσαν το Τμήμα Φυσικής του Πανεπιστημίου Αθηνών και η Ελληνική Εταιρία Φυσικής για την Επιστήμη και την Εκπαίδευση και διεξήχθη στις 18/3/2022.  Συγχαρητήρια για την τεράστια επιτυχία και μπράβο σε όλα τα παιδιά που συμμετείχαν!

image1 1

Πανελλήνια Διάκριση μαθητή μας

Ο δεκατριάχρονος Γιώργος Αποστολίδης, μαθητής της Α΄Τάξης του σχολείου μας, σημείωσε εξαιρετικές διακρίσεις στο άθλημα της ιστιοσανίδας (windsurfing), στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα T293. Συγκεκριμένα, τερμάτισε 2ος στην κατηγορία του (παιδιά κάτω των 15 ετών) και  7ος στην γενική κατάταξη, συναγωνιζομενος με παιδιά μεγαλύτερης ηλικίας (κάτω των 17 ετών), ανάμεσα σε 67 αθλητές στο σύνολο! Μπράβο, Γιώργο!

Θεατρική Εξόρμηση για τη Γ-Τάξη

Παρακολούθηση παράστασης από την  Γ΄ τάξη  στην εφηβική σκηνή του Εθνικού θεάτρου – 19/05/2022. Συνοδοί καθηγήτριες: κ.κ.. Αϊδωνά, Γαρδίκη, Μποκώρου, Παλιάκη, Παπαλάμπρου, Φιλάνδρα.

.gif

«H τελευταία μας εξόρμηση με τα παιδιά που μάς αποχαιρετούν φέτος, την Τρίτη τάξη, ήταν στο θέατρο. «O Μπίντερμαν και οι εμπρηστές». Χαιρόμαστε που μάς/σάς αφορούσε «αυτό» που παρακολουθήσαμε (γιατί πολύ το αγαπάμε το θέατρο και … γιατί ακούσαμε ραπ με στίχο που μάς αρέσει), είμαστε περήφανες που ελεύθερα αυτοοργανωθήκατε και νιώσαμε, για άλλη μια φορά, ότι  η συνάντησή μας  στο χώρο του γυμνασίου κάτι έμαθε σε όλους μας. Ευχαριστούμε, οι «συνυπεύθυνες και αειφόρες», Ε. Μποκώρου,  Ν. Αϊδωνά.»

Εκπαιδευτική Επίσκεψη

Ekdromh 11 5 22

Την Τετάρτη 11/05/2022 πραγματοποιήθηκε εκπαιδευτική επίσκεψη του σχολείου μας. Συγκεκριμένα:

 • Α΄Τάξη: Στο πλαίσιο των μαθημάτων Ιστορίας και Αρχαίων, οι μαθητές επισκέφτηκαν τον αρχαιολογικό χώρο του Ιερού Λόφου της Ακρόπολης. Η επίσκεψη συνδέθηκε με δράση που αφορά στη διαθεματική προσέγγιση αντικειμένων και θα ολοκληρωθεί ως project.  Υπεύθυνη κ. Παπαλάμπρου, συνοδοί: κ. Βλαχονάσιου, κ. Λαμπροπούλου, κ. Λαφογιάννη και κ. Παλιάκη.
 • Β’ Τάξη: Επίσκεψη στο PLANET PHYSICS – Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμούστο πλαίσιο του μαθήματος της Φυσικής. Οι μαθητές εντυπωσιάστηκαν από τα διαδραστικά εκθέματα και τα ομαδοσυνεργατικά, βιωματικά πειράματα, μέσα από τα οποία ήρθαν σε επαφή με εφαρμογές της Φυσικής. Στόχος η σύνδεση των φυσικών νόμων με την καθημερινότητά τους. Ακολούθησε  περίπατος στην μαρίνα Φλοίσβου. Δείτε περισσότερες φωτογραφίες εδώ. Υπεύθυνη: κ. Δανιήλ, συνοδοί: κ. Kαλογερόπουλος, κ. Παπαδημητρίου, κ.Τζίτρου, κ. Τζουβάρας.
 • Γ΄Τάξη: Οι μαθητές επισκέφτηκαν τον Βοτανικό Κήπο Ιουλίας και Αλέξανδρου Ν. Διομήδους στο Χαϊδάρι, τον μεγαλύτερο Βοτανικό Κήπο της χώρας μας. Στόχος, η περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση των παιδιών. Οι μαθητές ξεναγήθηκαν στα παρτέρια του κήπου και παρακολούθησαν εκπαιδευτικό πρόγραμμα για τα ημερόβια και νυκτόβια αρπακτικά πτηνά. Υπεύθυνη: κ. Αϊδωνά, συνοδοί: κ. Γαρδίκη, κ. Μποκώρου, κ. Φιλάνδρα και κ. Φουφοπούλου.

Συμμετοχή σε εθνικές εξετάσεις

omr 3723128 1920
..
Το σχολείο μας είναι ένα από τα 300 Γυμνάσια που κλήθηκαν να συμμετέχουν, κατά το σχολικό έτος 2021-22, σε εξετάσεις διαγνωστικού χαρακτήρα, σε εθνικό επίπεδο, για τους μαθητές της Γ΄ Γυμνασίου. Οι εξετάσεις θα πραγματοποιηθούν την Τετάρτη 18/5/2022 (09:00-11:30) και η συμμετοχή των επιλεγμένων σχολείων είναι υποχρεωτική. Θα λάβουν μέρος, κατόπιν επιλογής με κλήρωση, οι μαθητές/τριες των τμημάτων Γ1 και Γ2, οι οποίοι/ες θα εξεταστούν στο μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας και στα Μαθηματικά. Τα αποτελέσματα των εξετάσεων είναι ανώνυμα και δεν συνεκτιμώνται από τους/τις εκπαιδευτικούς κατά την αξιολόγηση της επίδοσης των μαθητών/τριών στα συγκεκριμένα μαθήματα. Δείτε το ΦΕΚ εδώ.

 Σκύλοι Οδηγοί στο σχολείο μας

dogs

Την Πέμπτη και την Παρασκευή, 5 & 6 Μαΐου, είχαμε τη χαρά να υποδεχτούμε στο σχολείο μας σκύλους – οδηγούς τυφλών ατόμων, από το σύλλογο «Σκύλοι Οδηγοί Ελλάδας – Greek Guide Dogs». Οι μαθητές μας ήρθαν σε επαφή με την όμορφη Ίρμα και την παιχνιδιάρα Ίλια. Ενημερώθηκαν για την μακρόχρονη και δαπανηρή διαδικασία εκπαίδευσης σκύλων-οδηγών και είδαν στην πράξη τον τρόπο που οι σκύλοι καθοδηγούν τους χειριστές τους. Τέλος, συζήτησαν για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν καθημερινά τα άτομα με σοβαρά προβλήματα όρασης, λόγω της έλλειψης μέριμνας και ευαισθητοποίησης από την πλευρά της πολιτείας και της κοινωνίας μας. Ακριβώς αυτή η ευαισθητοποίηση ήταν και ο στόχος της δράσης μας.
Ευχαριστούμε θερμά την κ. Γερουλάνου, πρόεδρο του συλλόγου και την χειρίστρια-ιδιοκτήτρια της Ίλιας, κ. Νικολέττα Μπακοπάνου, για την προθυμία τους να συζητήσουν με τους μαθητές μας και να λύσουν κάθε απορία σε θέματα σχετικά με την τυφλότητα και τους σκύλους – οδηγούς. Υπεύθυνες δράσης: κ. Βλαχονάσιου, κ. Γαρδίκη και  κ. Χρυσούλη.

Επιστροφή στο σχολείο

Για την επιστροφή μας στο σχολείο έχουν εκδοθεί νέα πρωτόκολλα Covid 19:

1. Διατηρείται η υποχρεωτική χρήση προστατευτικής μάσκας σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους καθώς και η χρήση αντισηπτικών, ο τακτικός αερισμός χώρων, ο σχολαστικός καθαρισμός επιφανειών και εξοπλισμού, τα ξεχωριστά διαλείμματα κ.λπ.

2. Δεν θα διενεργούνται τακτικοί αυτοδιαγνωστικοί έλεγχοι για προσέλευση στη σχολική μονάδα από μαθητές, παρά μόνο εφόσον προκύψει σχετική υποχρέωση, π.χ. σε περίπτωση στενής επαφής με κρούσμα.

Δείτε αναλυτικά τις οδηγίες εδώ.

easter-eggs-2145667_960_720

Πασχαλινές ευχές!

Ευχόμαστε η Ανάσταση του Κυρίου να είναι Ανάσταση ελπίδας, αγάπης και ειρήνης, για ένα κόσμο πιο ανθρώπινο, σηματοδοτώντας την αναγέννηση μετά τον δύσκολο χειμώνα που ζήσαμε.

Χρόνια Πολλά με υγεία σε όλους!

Όλες οι δράσεις μας!

996561111right arrow 25Δείτε συγκεντρωμένες τις φετινές δράσεις μας, επιλέγοντας από το μενού πιο πάνω:

ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ  →  2021-2022  →  Άλλες Δραστηριότητες. 

Συμμετοχή σε Διαγωνισμό Πειραμάτων

ezgif.com gif maker 74

Μαθητές της Γ΄ γυμνασίου κατόπιν εκτέλεσης πειραμάτων στα ηλεκτρικά κυκλώματα, επιλέχτηκαν να  εκπροσωπήσουν  το σχολείο μας, ως ένα από τα 13 συμμετέχοντα Γυμνάσια όλης της Αττικής, στον 8ο  διαγωνισμό πειραμάτων ηλεκτρισμού που προκήρυξε η Ελληνογαλλική Σχολή Ευγένιος Ντελακρουά, σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Β’ Αθήνας, στις 14 Απριλίου. Ο διαγωνισμός ακυρώθηκε λόγω νόσησης των υπεύθυνων του διαγωνισμού. Την πιο μεγάλη αξία όμως έχει ότι όλοι οι μαθητές  της Γ΄ Γυμνασίου  εργάστηκαν ομαδοσυνεργατικά  με ευγενή άμιλλα μεταξύ των ομάδων,  γι’ αυτό τους αξίζει ένα μεγάλο μπράβο, ενώ έχουμε αιτηθεί την επόμενη σχολική χρονιά να είμαστε από τα πρώτα σχολεία που θα επιλεχθούν στον ίδιο διαγωνισμό! Η δράση αυτή στόχευε εκτός από την καλύτερη καταννόηση του ηλεκτρισμού,  στην ενίσχυση των σχέσεων των μαθητών (Άξονας 3).  Υπεύθυνη  δράσης: A.Δανιήλ

Περίπατος στα γραφικά Αναφιώτικα

anafiotika

Την Παρασκευή 15 Απριλίου οι μαθητές της Γ’ τάξης απόλαυσαν τον περίπατό τους στα γραφικά Αναφιώτικα, αποχαιρετώντας το σχολείο για τις διακοπές του Πάσχα. Τη γειτονιά αυτή, στη σκιά της Ακρόπολης, έχτισαν εργάτες και τεχνίτες από την Ανάφη, όταν έφτασαν στην Αθήνα μετά την Απελευθέρωση. Έτσι, τα μικροσκοπικά ασβεστωμένα σπίτια ανάμεσα στους βράχους, οι κήποι, και τα δαιδαλώδη στενά σοκάκια θυμίζουν έντονα κυκλαδίτικο νησί!

Τον περίπατο ευχαριστήθηκαν και οι συνοδοί τους κ. Αϊδωνα, κ. Βλαχονάσιου, κ. Μποκώρου, κ. Παπαλάμπρου και κ. Φιλάνδρα.

Ostereier suchen!

easter
..
Ostereier suchen…Ψάχνοντας πασχαλινά αυγά! Οι μαθητές της Α΄ Γυμνασίου που διδάσκονται Γερμανικά ως δεύτερη ξένη γλώσσα, έψαξαν στο παρτέρι του σχολείου και βρήκαν τα πασχαλινά σοκολατένια αυγά, τα οποία τους είχε κρύψει ο πασχαλινός λαγός σύμφωνα με το γερμανικό έθιμο που υπάρχει από τον 17ο αι. μ.Χ.: την ημέρα του Πάσχα τα παιδιά μετά το πρωινό ψάχνουν με πολλή χαρά στον κήπο του σπιτιού τους βαμμένα, καθώς και σοκολατένια αυγά, τα οποία έχει κρύψει ο πασχαλινός λαγός. Υπεύθυνη δράσης: κ.Λαμπροπούλου

Καθαρισμός προαυλίου

278207414 662719798171941 7229850548729719549 n

Την Πέμπτη 13 Απριλίου, με πρωτοβουλία της κ. Αϊδωνά, στο πλαίσιο της αειφορίας, οι μαθητές καθάρισαν το προαύλιο του σχολείου. Μπράβο, στα παιδιά που βοήθησαν να κάνουμε τον χώρο μας πιο όμορφο!

έργο 2

Οι μαθητές ζωγραφίζουν την ειρήνη!

Σε συνδυασμό με την εθελοντική δράση που διοργάνωσε ο σύλλογος γονέων και κηδεμόνων, με στόχο τη συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης για την Ουκρανία, οι μαθητές και οι μαθήτριες του σχολείου μας δημιούργησαν εικαστικά έργα με θέμα την ειρήνη. Η έκθεσή των έργων κοσμεί ήδη την είσοδο του σχολείου μας. Υπεύθυνη δράσης η καθηγήτρια καλλιτεχνικών κ. Φιλάνδρα.
Δείτε μερικά από τα έργα εδώ.

Αποστολή Ανθρωπιστικής Βοήθειας

UkraineHelp Hero4SchoolWebsite

Ευχαριστούμε θερμά τους μαθητές, τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς του σχολείου μας που, επιδεικνύοντας συγκινητική ευαισθησία, στήριξαν πρόθυμα την πρωτοβουλία του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων για συγκέντρωση τροφίμων και φαρμάκων.

Στόχος, η στήριξη του άμαχου ουκρανικού πληθυσμού που δοκιμάζεται σκληρά. Τα συγκεντρωμένα είδη θα αποσταλούν, άμεσα, μέσω της μη κυβερνητικής οργάνωσης  «Γιατροί του Κόσμου» και του «Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού».

Τα παιδιά σώζουν ζωές!

pb
..
Ο Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων του σχολείου μας, σε συνεργασία με τον ανθρωπιστικό σύλλογο: KIDS SAVE LIVES – Τα Παιδιά Σώζουν Ζωές, διοργανώνει δωρεάν, διαδικτυακό, σεμινάριο πρώτων βοηθειών για παιδιάΤο σεμινάριο θα προσφέρει στα παιδιά μας τις απαραίτητες γνώσεις για την αντιμετώπιση επειγόντων περιστατικών, εκπαιδεύοντάς τα κατάλληλα ώστε να μπορούν να βοηθούν σε επείγοντα περιστατικά ως Πρώτοι Ανταποκρινόμενοι (First Responders), μέχρι την άφιξη του ασθενοφόρου. Δείτε περισσότερες πληροφορίες εδώΤο διαδικτυακό σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 10 Απριλίου, 18:00 – 21:30 και για την καλύτερη προετοιμασία του σας καλούμε να δηλώσετε τη συμμετοχή σας, έως την Παρασκευή 8 Απριλίου, απαντώντας στο email που έχετε λάβει για την δράση αυτή από τον σύλλογο.
Εικόνα από την σελίδα facebook του συλλόγου.

Δεύτερος Ανοιξιάτικος Περίπατος

.gif

Την Πέμπτη 7/4/2022, πραγματοποιήθηκε ο δεύτερος ανοιξιάτικος σχολικός περίπατος στην Πλατεία Ηρώων Πολυτεχνείου (Skate Park) στη Βούλα. Πάρτε μια ιδέα από τις φωτογραφίες  μας!

Ακύρωση Επίσκεψης Γ΄Τάξης

shut down gb62ac2201 1920

Την Πέμπτη 7 Απριλίου ΔΕΝ θα πραγματοποιηθεί η προγραμματισμένη εκπαιδευτική επίσκεψη της Γ’ Τάξης σε θεατρική παράσταση, λόγω κρουσμάτων Covid στον θίασο.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ένα self test ανά εβδομάδα

Οι μαθητές όλων των βαθμίδων, εμβολιασμένοι και μη, καθώς και οι εμβολιασμένοι εκπαιδευτικοί, θα προμηθεύονται από την Τετάρτη  30 Μαρτίου έως και την Τρίτη 5 Απριλίου, τρία (3) δωρεάν αυτοδιαγνωστικά (self) τεστ από τα φαρμακεία, προκειμένου να καλύψουν τις ανάγκες ελέγχου των ημερών από 4 Απριλίου έως και 15 Απριλίου 2022 και για την επιστροφή από τις διακοπές του Πάσχα.

Μαθητές και εμβολιασμένοι εκπαιδευτικοί θα εισέρχονται στις σχολικές τάξεις έχοντας υποβληθεί σε έναν αυτοδιαγνωστικό έλεγχο (self test) εβδομαδιαίως, ο οποίος θα πραγματοποιείται έως και 24 ώρες πριν από την προσέλευση στο σχολείο την Τρίτη.

Ανοιξιάτικος περίπατος!

31 3 22

Την Πέμπτη 31/3/22 το σχολείο μας πραγματοποίησε σχολικό περίπατο στην Πλατεία Ηρώων Πολυτεχνείου (Skate Park) στη Βούλα. Τα παιδιά έπαιξαν ρακέτες, βόλεϋ, μπάσκετ, έτρεξαν, άκουσαν μουσική και γενικά απόλαυσαν με κάθε τρόπο τον πρώτο ανοιξιάτικο περίπατο για φέτος!

ΠΡΟΣΟΧΗ: Self Test για τη Δευτέρα!

Σας ενημερώνουμε πως λόγω της αργίας της 25ης  Μαρτίου, το self test που έπρεπε να πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 24/03/2022 θα γίνει την Κυριακή 27/03/2022, για να ελεγχθεί τη Δευτέρα. Στη συνέχεια, self test θα γίνει πάλι, κανονικά την Δευτέρα, για να ελεγχθεί την Τρίτη.

Εορτασμός επετείου 25ης Μαρτίου

25 Marth

Την Πέμπτη 24/3 πραγματοποιήθηκε ο εορτασμός της  επετείου της 25ης Μαρτίου στο σχολείο μας, ξεχωριστά σε κάθε τμήμα, λόγω Covid. Η γιορτή περιελάμβανε οπτικοακουστικό υλικό, λογοτεχνικά κείμενα, τραγούδια αλλά και παραδοσιακούς χορούς! Την Παρασκευή 25/3, το σχολείο μας αντιπροσωπεύτηκε με επιτυχία στην σχολική παρέλαση του δήμου μας.

«Θα ευχόμασταν να μην μπορεί να τεθεί στον σύγχρονο κόσμο μας, και ειδικά στην Ευρώπη, το δίλημμα «Ελευθερία ή θάνατος». Κι όμως, ακόμη και σήμερα, υφίσταται η ανάγκη της προάσπισης της ελευθερίας, των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, της διεθνούς νομιμότητας και της εδαφικής ακεραιότητας ανεξάρτητων κρατών» (Από το μήνυμα της υπουργού Ν. Κεραμέως)

Σχολική Παρέλαση

Η συγκέντρωση των μαθητών/τριών που θα λάβουν μέρος στην παρέλαση, θα γίνει στο χώρο του σχολείου την Παρασκευή 25/3 στις 09:45. Οι γονείς θα μπορούν να παραλάβουν τα παιδιά τους από το σχολείο, μετά το πέρας της παρέλασης.

Συμμετοχή στο πείραμα του Ερατοσθένη

.gif
 Το Πείραμα αυτό, συγκαταλέγεται μεταξύ των δέκα πιο όμορφων  επιστημονικών πειραμάτων στην ιστορία της Φυσικής!
Την Δευτέρα 21/3/22 πραγματοποιήθηκε στο σχολείο μας το ιστορικό πείραμα του Ερατοσθένη για τον υπολογισμό της περιφέρειας και της ακτίνας της Γης από την Β΄ Γυμνασίου (κάθε τμήμα με συγκεκριμένο ρόλο) υπό την καθοδήγηση της  κ. Δανιήλ, με την συνεργασία των καθηγητών : Ε. ΤζίτρουΚ. Φιλάνδρα και Θ. Τζουβάρα, στο πλαίσιο των μαθημάτων Φυσικής, Μαθηματικών, Γεωγραφίας, Τεχνολογίας και Καλλιτεχνικών. Με στόχο την αναβίωση των συλλογισμών/υπολογισμών του μεγάλου Πανεπιστήμονα την ημέρα της Εαρινής Ισημερίας (20 Μαρτίου), την διαθεματικότητα και στα πλαίσια προγράμματος που εκπονεί η Πανελλήνια Ένωση Υπευθύνων Εργαστηριακών Κέντρων Φυσικών Επιστημών, σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Αστρονομίας, Αστροφυσικής, Διαστημικών Εφαρμογών & Τηλεπισκόπησης του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, συμμετείχαν περισσότερα από 650 σχολεία της Ελληνικής επικράτειας καθώς και σχολεία από Κύπρο, Γερμανία και Ρουμανία. Δείτε εδώ την εργασία που ετοιμάσαμε με τους μαθητές της Β΄ Γυμνασίου. Επιμέλεια και υπεύθυνη δράσης Α.Δανιήλ. 

«Πνευματική Ιδιοκτησία & Εκπαίδευση»

.jpg
Θέματα Πνευματικής Ιδιοκτησίας που σχετίζονται με το έργο των εκπαιδευτικών συζητήθηκαν στην επιμορφωτική συνάντηση με θέμα: «Πνευματική Ιδιοκτησία και Εκπαίδευση» που διοργάνωσε το σχολείο μας στις 18/3/22, εκτός σχολικού ωραρίου, με τη υποστήριξη του 1ου ΓΕΛ Βούλας και του ΓΕΛ Βουλιαγμένης. Ομιλήτριά μας ήταν η κ. Εύα Μουστάκα, νομικός, μέλος του Νομικού τμήματος του Οργανισμού Πνευματικής Ιδιοκτησίας (ΟΠΙ).  Η κ. Μουστάκα μίλησε στους εκπαιδευτικούς σχετικά με τον ΟΠΙ, τις υπηρεσίες που παρέχει στο κοινό, την έννοια και σημασία του σεβασμού των πνευματικών δικαιωμάτων καθώς και την αποφυγή ενεργειών που θίγουν τέτοια δικαιώματα με έμφαση στο ψηφιακό περιβάλλον και την εκπαίδευση. Την επιμόρφωση παρακολούθησαν εκπαιδευτικοί του σχολείου αλλά και πολλοί εκπαιδευτικοί από  άλλα σχολεία της Ανατολικής Αττικής, μέσω Webex Δείτε απαντήσεις σε σχετικά ερωτήματα εδώ. 
Υπεύθυνες δράσης: κ. Βλαχονάσιου, κ. Γαρδίκη, κ. Χρυσούλη 

Δράση για τα Δικαιώματα του Παιδιού

Παιδι

Στις 16/3/22 πραγματοποιήθηκε στο σχολείο μας ενημερωτική/βιωματική δράση για τα δικαιώματα του παιδιού  στους μαθητές του Β4, από την πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Δικτύου Συνηγόρων του Παιδιού, Βοηθό Συνήγορο για τα Δικαιώματα του Παιδιού  Θ. Κουφονικολάκου . Οι μαθητές μας αφού ενημερώθηκαν για τα δικαιώματα του παιδιού χωρίστηκαν σε τρεις μεγάλες ομάδες (μαθητές, γονείς, καθηγητές) και μπήκαν σε παιχνίδι ρόλων σε μία μελέτη περίπτωσης! Η συνήγορος του παιδιού στο πέρας της δράσης ενημέρωσε καθηγητές πώς να διαχειριστούν πολύ βασικά θέματα δικαιωμάτων των μαθητών που απασχολούν την μαθητική κοινότητα.

Υπεύθυνες δράσης  οι καθηγήτριες: A. Δανιήλ & Ε. Τζίτρου.

Εορτασμός 25ης Μαρτίου

Epanastasi

..

Την Πέμπτη 24 Μαρτίου η γιορτή θα πραγματοποιηθεί σε κάθε τμήμα ξεχωριστά, τις δύο πρώτες διδακτικές ώρες:  8.15 έως 10.15 το αργότερο.

..

Φωτογραφία: Λεπτομέρεια από πίνακα του Θ.Βρυζάκη «Ο Παλαιών Πατρών Γερμανός ευλογεί τη σημαία της επανάστασης»– el.wikipedia – Κοινό Κτήμα

Διακρίσεις σε Διαγωνισμό Ρομποτικής

FTC blur
..
Oι μαθητές της Γ΄Τάξης μας ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ και ΣΑΡΛΑΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ πήραν μέρος στον διαγωνισμό First Tech Challenge, στην Κύπρο, στις 19 Μαρτίου, με την ομάδα «ΤHE INVENTORS» και επέστρεψαν γεμάτοι εμπειρίες, έχοντας κατακτήσει:
..
 • την 1η θεση στο Robot Game και
 • το 1o βραβείο στο Ρομποτικό Σχεδιασμό (Think Award). 
Συγχαρητήρια, στους μαθητές μας!

Δράση κατά του Σχολικού Εκφοβισμού

20220317 115412
Με αφορμή την Ημέρα ενημέρωσης κατά του Σχολικού Εκφοβισμού, 6 Μαρτίου 2022, πραγματοποιήθηκε σχετική δράση ευαισθητοποίησης στα τμήματα Α3 και Α4, με σύνθημα: «Μην κάνεις ό,τι δεν θα ήθελες να σου κάνουν». Η δράση περιελάμβανε ανάγνωση και συζήτηση με αφορμή ένα απόσπασμα από το μυθιστόρημα της Ευγενίας Φακίνου «Αστραδενή», την ανάγνωση σχετικού άρθρου, προβολή βίντεο (δείτε εδώ κι εδώ) αλλά και την ζωγραφική έργων με συναφές θέμα. Υπεύθυνη δράσης: κ. Παπαλάμπρου.
Το έργο φιλοτέχνησε ο μαθητής Γκατζόλης Σ.Α.

Συμμετοχή σε διαγωνισμό Αγγλικών

delasal

Φέτος το σχολείο μας συμμετέχει στον 5ο Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό Δημιουργικής Γραφής στην Αγγλική Γλώσσα, για μαθητές και μαθήτριες Γυμνασίου. Ο διαγωνισμός διοργανώνεται σε συνεργασία με το Τμήμα Αγγλικών Σπουδών του Κολεγίου «ΔΕΛΑΣΑΛ» Θεσσαλονίκης, με θέμα «To click or not to click».  Το σχολείο μας έχει δύο συμμετοχές:  στη Γ΄Γυμνασίου, κατηγορία «short story» και στην Β΄ Γυμνασίου, κατηγορία «poem». Υπεύθυνοι δράσης: κ. Γκέκας, κ. Μεθοδίου.

Καλή επιτυχία στα παιδιά μας. Καλοτάξιδα τα έργα τους!!!

 

Καλλιτεχνικές Δημιουργίες!

apokria

Στο πλαίσιο του μαθήματος των Καλλιτεχνικών και υπό την καθοδήγηση της κ. Φιλάνδρα, οι μαθητές μας φιλοτέχνησαν όμορφα έργα με θέμα τις Απόκριες και στόλισαν τις αίθουσές τους.

Καλή Σαρακοστή σε όλους!

Επιμόρφωση: Δυσλεξία και ΔΕΠ-Υ

school children 4321808 1920
..
Στο πλαίσιο των ενδοσχολικών επιμορφωτικών δράσεων που διοργανώνει το σχολείο μας, με στόχο την επικοινωνία ιδεών και καλών πρακτικών εντός της μονάδας, την Πέμπτη 3 Μαρτίου πραγματοποιήθηκε, μέσω webex, επιμορφωτική διαδικτυακή συνάντηση με ομιλήτρια την συνάδελφο κ. Μακρίδη Αλεξία – Φιλόλογο. Η επιμόρφωση έγινε εκτός σχολικού ωραρίου και είχε θέμα: «Δυσλεξία και ΔΕΠ-Υ: Ενδείξεις και διαχείριση».

Υπεύθυνες δράσης: Α. Βλαχονάσιου, Ι. Γαρδίκη, Φ. Χρυσούλη

Επίσκεψη σε Βοτανικό Κήπο

.gif

Την Τρίτη 1/3/2022 η Α’ Τάξη του σχολείου μας επισκέφτηκε τον Βοτανικό Κήπο Ιουλίας και Αλέξανδρου Ν. Διομήδους στο Χαϊδάρι, τον μεγαλύτερο Βοτανικό Κήπο της χώρας μας.  Οι μαθητές ξεναγήθηκαν στα παρτέρια του κήπου και παρακολούθησαν εκπαιδευτικό πρόγραμμα για τα ημερόβια και νυκτόβια αρπακτικά πτηνά!

Υπεύθυνες διδακτικής επίσκεψης: Ε. Μποκώρου, Ε. Παλιάκη. Συνοδοί: Α. Βλαχονάσιου, Ι. Γαρδίκη, Β. Παπαδημητρίου.

Τσικνοπέμπτη στο 1ο Γυμνάσιο Βούλας!

.jpg

Γεύση Τσικνοπέμπτης πήραν την Πέμπτη 24 Φεβρουαρίου οι καθηγητές και οι μαθητές του σχολείου μας. Με πρωτοβουλία του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων μοιράστηκαν σε όλους σουβλάκια και πιτούλες! Ευχαριστούμε θερμά το σύλλογο κι ευχόμαστε του χρόνου να γιορτάσουμε την Τσικνοπέμπτη με χορό και τραγούδι και χωρίς περιοριστικά μέτρα!

Βιωματική δράση από το ΚΕΘΕΑ

Screenshot 20220218 232332 Facebook 1

Στις 18/2/22 πραγματοποιήθηκε στο σχολείο μας ενημερωτική/βιωματική δράση γύρω από θέματα πρόληψης & εξαρτήσεων στους μαθητές της Γ΄τάξης, από τα στελέχη του Δικτύου Υπηρεσιών Πρόληψης και Έγκαιρης Παρέμβασης ΚΕΘΕΑ: την κ. Α.Μαρκουΐζου-Γκίκα, Ψυχολόγο, ΜΑ Ψυχολογία της Εκπαίδευσης, Οικογενειακή Ψυχοθεραπεύτρια, Σύμβουλο Τοξικοεξάρτησης και την κ. Χ.Γώγου, Ψυχολογίας Φ.Π.Ψ., Μed Εκπαίδευση Ενηλίκων, Συστημική Ψυχοθεραπεύτρια, Σύμβουλο Πρόληψης της Τοξικοεξάρτησης. Οι μαθητές μας συμμετείχαν ομαδοσυνεργατικά με μεγάλη χαρά και προθυμίαενημερώθηκαν για θέματα αγωγής υγείας, έγραψαν τη δική τους ιστορία, δημιούργησαν σκετσάκια, τα οποία και παρουσίασαν,  ζωγράφισαν σκίτσα και εικόνες, αντάλλαξαν απόψεις για  προτάσεις σε θέματα πρόληψης/έγκαιρης παρέμβασης. Πάρτε μία μικρή γεύση από τις φωτογραφίες. Ευχαριστούμε το ΚΕΘΕΑ, μπράβο και στα παιδιά μας!  Υπεύθυνες δράσης  οι καθηγήτριες: A. Δανιήλ & Ε. Τζίτρου. 

Συμμετοχή σε δημιουργικό διαγωνισμό

make a wish star

Τη φετινή χρονιά το σχολείο μας συμμετέχει στον δημιουργικό διαγωνισμό που διοργανώνει το Make-A-Wish, στην κατηγορία «Σχεδίασε το Αστέρι σου» .

Με έμπνευση από το Αστέρι της Ευχής και το μήνυμα που πρεσβεύει, οι μαθητές φιλοτέχνησαν το προσωπικό τους αστέρι με την δική τους ευχή, στο πλαίσιο του μαθήματος των Καλλιτεχνικών. Πολλά αστέρια μαζί με στοιχεία εκτυπωμένα από τον 3d printer του σχολείου δημιούργησαν ένα μεγάλο αστέρι κολάζ – τη συλλογική μας συμμετοχή στο διαγωνισμό.

Καλό ταξίδι στο έργο μας! Υπεύθυνες δράσης: κ. Φιλάνδρα, κ. Γαρδίκη.

 

Επίδοση Ελέγχων

Λόγω Covid, οι έλεγχοι επίδοσης των μαθητών, για το Α’ Τετράμηνο, θα σταλούν στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο των κηδεμόνων, την Παρασκευή 18 Φεβρουαρίου το μεσημέρι.

Σχολικός Περίπατος

.gif

Την Τρίτη 15/2/22 το σχολείο μας πραγματοποίησε περίπατο σε τρεις διαφορετικές τοποθεσίες ανά τάξη. Τα παιδιά χάρηκαν την ηλιόλουστη μέρα, περπάτησαν και επιδόθηκαν σε αθλοπαιδιές.

Κοπή βασιλόπιτας

vasilopita

Τη Δευτέρα 14/2/22 πραγματοποιήθηκε η κοπή της βασιλόπιτας στα τμήματα του σχολείου μας. Λόγω covid, οι μαθητές παρέλαβαν το κομμάτι τους σε ατομική συσκευασία και το απόλαυσαν στο προαύλιο του σχολείου. Ευχαριστούμε θερμά το Σύλλογο Γονέων & Κηδεμόνων μας που προσέφερε τις βασιλόπιτες και εξασφάλισε 12 δωροεπιταγές των 10€ για τους τυχερούς/ές που κέρδισαν το φλουρί από κάθε τμήμα, ευγενική χορηγία του βιβλιοπωλείου KITTY στην πλατεία της Βούλας.

Ευχόμαστε στους μαθητές και τις οικογένειές τους υγεία και γλυκές στιγμές όλο το 2022!

Διάκριση Μαθητή μας!

Ο μαimage0 2θητής Αρματάς Γιάννης της Α΄ Τάξης του σχολείου μας, αθλητής του Ναυτικού ομίλου Βουλιαγμένης, συμμετείχε στους  χειμερινούς πανελλήνιους αγώνες  τεχνικής κολύμβησης 2022 ,που διεξήχθησαν στην Θεσσαλονίκη 11-13/2/2022 και κατέκτησε τρία μετάλλια. Χρίστηκε δύο φορές χρυσός πανελληνιονίκης στις κατηγορίες παμπαίδων, στα 200μ και στα  50μ ελεύθερο αλλά και αργυρός πανελληνιονίκης στα 100μ ελεύθερο.

Υιοθεσία Ευχής από το «Make-a-wish!»

make a wish

Μαζί με τις ευχαριστίες από το Make-a-wish Ελλάδος για την στήριξη της προσπάθειάς του, ενημερωθήκαμε ότι, με το το ποσό των 258€ που συγκέντρωσαν οι μαθητές μας, υιοθέτησαν την ευχή του δεκατετράχρονου Δημήτρη, που ζήτησε ένα καινούριο δωμάτιο.

Δημήτρη έχεις την αγάπη και τις ευχές όλων μας για γρήγορη ανάρρωση!

Υπεύθυνες δράσεις: κ. Γαρδίκη, κ. Χρυσούλη

«Χαμόγελο του Παιδιού»-Ευχαριστίες

273601550 989084358649986 4964868997567168646 n

Θερμές ευχαριστίες δεχτήκαμε από το «Χαμόγελο του Παιδιού» για τη συλλογή τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης κατά την διάρκεια των Χριστουγέννων. Μπράβο σε όλα τα παιδιά που συμμετείχαν! Υπεύθυνες δράσης: A.Δανιήλ, Ε. Τζίτρου.

Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου

safer internetΜε αφορμή τον εορτασμό της Ημέρας Ασφαλούς Διαδικτύου, στις 08/02/2022, δείτε εδώ ένα μικρό φυλλάδιο για γονείς, από το Συμβούλιο της Ευρώπης και το Saferinternet.gr. Θέμα: «Λάβετε δράση για την εξάλειψη του αποκλεισμού και του εκφοβισμού εντός και εκτός διαδικτύου!». Περιέχει πρακτικές οδηγίες προς τους γονείς ώστε να βοηθήσουν τα παιδιά να αναπτύξουν ανθεκτικότητα και τις κοινωνικο-συναισθηματικές δεξιότητες που χρειάζεται κάθε πολίτης για να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις του διαδικτυακού κόσμου.

Τις τελευταίες εβδομάδες, στο πλαίσιο του μαθήματος της Πληροφορικής, όλοι οι μαθητές της Α’ Τάξης ολοκλήρωσαν ενότητα με θέμα: «Ταξίδι στο διαδίκτυο: με ζώνη και κράνος!»  και θέμα την ασφαλή χρήση του διαδικτύου. Υπεύθυνη δράσης κ. Γαρδίκη.

Εικόνα από το www.saferinternetday.org

Ημέρα Μνήμης Ολοκαυτώματος

olokaytvma

Στο πλαίσιο της ημέρας «Μνήμης των Θυμάτων του Ολοκαυτώματος – 27 Ιανουαρίου», οι μαθητές της Β΄Τάξης του σχολείου μας, την εβδομάδα 31/1-4/2/2022, συζήτησαν και παρακολούθησαν αποσπάσματα από ντοκιμαντέρ αλλά και video που δημιούργησαν ομάδες μαθητών Λυκείου με σχετικό θέμα.

Στόχος της δράσης ήταν  η ευαισθητοποίηση των μαθητών ώστε να κατανοήσουν ότι μοναδική επιλογή μας είναι η ειρήνη και όχι ο πόλεμος, η αγάπη και όχι το μίσος, η αδελφοσύνη και όχι η  ξενοφοβία, η αλληλεγγύη και όχι η μισαλλοδοξία και οι διακρίσεις.

Υπεύθυνη δράσης: κ. Γαρδίκη  (Εικόνα: https://commons.wikimedia.org)

corona test 6116905 960 720

Επιστροφή στο σχολείο και self test

ΠΡΟΣΟΧΗ! Σύμφωνα με τις νέες οδηγίες, οι μαθητές την Δευτέρα 31/1/2022 πρέπει να επιστρέψουν στο σχολείο, έχοντας κάνει self test το τελευταίο 24ωρο. Το ίδιο θα πρέπει να πράξουν ΚΑΙ για την Τρίτη 1/2/2022 και για την Παρασκευή 4/2/2022. Δείτε το δελτίο τύπου εδώ.

Λειτουργία Σχολείων

Την Πέμπτη 27 και την Παρασκευή 28 Ιανουαρίου θα πραγματοποιηθεί εξ αποστάσεως εκπαίδευση. 

– Το πρόγραμμα  βρίσκεται, όπως πάντα, αναρτημένο στο μενού: ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΕΙΟΥ→ Ωρολόγιο Πρόγραμμα Σχολείου.

– Το ωράριο εξ αποστάσεως εκπαίδευσης βρίσκεται στο μενού: ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΕΙΟΥ → Σχολικό Ωράριο.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου, σε κάθε σχολείο που επαναλειτουργεί κανονικά μετά από αναστολή, οι μαθητές θα διενεργούν selftest πριν από την προσέλευσή τους στο σχολείο. Στη συνέχεια, το επόμενο selftest θα διενεργείται την επόμενη προκαθορισμένη ημέρα (για προσέλευση Τρίτη – Παρασκευή).

ΕΛΕΓΧΕΤΕ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΤΗ ΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΜΑΣ ΓΙΑ ΝΕΕΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

Αργία σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα

Με απόφαση της κυβέρνησης την Τρίτη 25 και την Τετάρτη 26 Ιανουαρίου τα σχολεία θα παραμείνουν κλειστά και ΔΕΝ θα γίνει εξ αποστάσεως εκπαίδευση. 

Για τη διενέργεια Self-test, αναμένουμε οδηγίες από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων οπότε και θα ακολουθήσει ενημέρωση στη σελίδα μας.

lightning-1158027_960_720

Αναστολή Λειτουργίας Σχολείων

Κλειστά θα μείνουν τα σχολεία στην Αττική τη Δευτέρα 24 και την Τρίτη 25 Ιανουαρίου λόγω του κύματος κακοκαιρίας «Ελπίς», όπως αποφάσισε η Περιφέρεια Αττικής. Με απόφαση του Υπουργείου Παιδείας, τα μαθήματα θα πραγματοποιηθούν εξ αποστάσεως, μέσω Webex. Στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο των γονέων έχει σταλθεί ο σύνδεσμος αρχείου που περιέχει:

 • το πρόγραμμα διδασκαλίας για την Δευτέρα και την Τρίτη
 • τους συνδέσμους για τα εικονικά δωμάτια κάθε καθηγητή
 • το ωράριο της εξ’ αποστάσεως διδασκαλίας (έναρξη-λήξη κάθε σχολικής ώρας). ΠΡΟΣΟΧΗ: το ωράριο διαφέρει από αυτό της κανονικής λειτουργίας.
.png

Ενημέρωση Γονέων

Ξεκινά και πάλι η διαδικτυακή (λόγω covid) ενημέρωση γονέων από τους καθηγητές μας, μέσω webex. Κάθε καθηγητής δέχεται συγκεκριμένη ημέρα και ώρα, στην εικονική του τάξη.

ΠροσοχήΣτο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο των γονέων έχει σταλθεί o σύνδεσμος του αρχείου με το νέο πρόγραμμα για το 2022Αντιγράψτε τον σύνδεσμο σε μια νέα καρτέλα και θα δείτε το πρόγραμμα με τους συνδέσμους webex των καθηγητών. Πατώντας στο μπλε όνομα κάθε καθηγητή μεταφέρεστε απευθείας στην εικονική του τάξη, όπου θα γίνεστε δεκτοί, ένας-ένας με τη σειρά. Μπορείτε να δείτε το πρόγραμμα (χωρίς τους συνδέσμους webex) και εδώ.

ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ: Διαχείριση Covid

Αγαπητοί γονείς σας παρακαλούμε θερμά να διαβάσετε εδώ τις οδηγίες για τη διαχείριση Covid στα σχολεία. Στις οδηγίες περιγράφεται αναλυτικά το είδος των tests και η συχνότητά με την οποία πρέπει να διενεργούνται, σε όλες τις περιπτώσεις, αλλά και το πρωτόκολλο που ακολουθείται αν κάποιος νοσήσει ή είναι στενή επαφή κρούσματος. Σας παρακαλούμε επίσης να ελέγχετε καθημερινά το ηλεκτρονικό σας ταχυδρομείο και να τηρείτε πιστά τις οδηγίες που λαμβάνετε. Μόνο έτσι θα μπορέσουμε να προστατεύσουμε την υγεία των μαθητών, των εκπαιδευτικών και των οικογενειών όλων.

Λειτουργία σχολείου

Οι μαθητές όλων των βαθμίδων, εμβολιασμένοι και μη, καθώς και οι εμβολιασμένοι εκπαιδευτικοί, θα προμηθεύονται από 5 – 8 Ιανουαρίου, πέντε δωρεάν self τεστ από τα φαρμακεία, για τις δυο πρώτες εβδομάδες επαναλειτουργίας των σχολείων.

Υπενθυμίζεται ότι:
* το self-test πραγματοποιείται έως και 24 ώρες πριν από την προσέλευση κάθε Τρίτη και Παρασκευή στο σχολείο, ενώ για την πρώτη εβδομάδα το self- test θα πραγματοποιηθεί έως και 24 ώρες πριν την προσέλευση της Δευτέρας (10/1), της Τρίτης (11/1) και της Παρασκευής (14/1).
* Το self test είναι υποχρεωτικό για όλους τους μαθητές και τις μαθήτριες, εμβολιασμένους και μη.
*η δήλωση και το αποτέλεσμα για τις δημόσιες σχολικές μονάδες καταχωρίζεται στη πλατφόρμα edupass.gov.gr

Δείτε εδώ ερωτήσεις και απαντήσεις για τη λειτουργία των σχολείων. 

new years day ga1ca00ac1 1920

Πολλές ευχές!

Από τη διεύθυνση και το σύλλογο διδασκόντων του σχολείου μας έχετε θερμές ευχές για υγεία, ευτυχία, ειρήνη, αγάπη και αλληλεγγύη!

Καλά Χριστούγεννα σε όλους!

bannerΕυχόμαστε σε όλα τα μέλη της σχολικής μας κοινότητας Καλά Χριστούγεννα, όμορφες γιορτινές μέρες, ζεστές οικογενειακές στιγμές και κυρίως υγεία!

Χριστουγεννιάτικη Γιορτή

xmas21

Την Πέμπτη 23 Δεκεμβρίου, τελευταία μέρα στο σχολείο για το 2021, οι μαθητές μας, ανά τμήμα, συμμετείχαν σε χριστουγεννιάτικη γιορτή που περιελάμβανε κεράσματα, τραγούδια, προβολή ταινίας, ελληνικά κάλαντα και γαλλικά χριστουγεννιάτικα τραγούδια!

Χριστουγεννιάτικες δημιουργίες

.gif

Στο πλαίσιο του μαθήματος των Καλλιτεχνικών και υπό την καθοδήγηση της κ. Φιλάνδρα, οι μαθητές μας δημιούργησαν πολύ όμορφες χριστουγεννιάτικες κάρτες, χιονονιφάδες και στολίδια που ομόρφυναν τους χώρους του σχολείου μας!

Στήριξη του Make-a-Wish Ελλάδος!

268481082 208238638166648 1077474760304054510 n

Το Make-A-Wish είναι σήμερα ο μεγαλύτερος Φιλανθρωπικός Οργανισμός πραγματοποίησης ευχών παγκοσμίως.  Εκπληρώνει ευχές παιδιών με πολύ σοβαρές ασθένεις, δίνοντάς τους δύναμη και ελπίδα στον δύσκολο αγώνα τους. Το σχολείο μας, για μια ακόμη φορά, στήριξε την προσπάθεια του Make-a-Wish: οι μαθητές μας συγκέντρωσαν το ποσό των 258 €! Παρέλαβαν τα αστέρια, έγραψαν τις ευχές τους και στόλισαν με αυτά το χριστουγεννιάτικό μας δέντρο. Με τα χρήματα που συγκεντρώθηκαν οι μαθητές μας υιοθέτησαν την ευχή του δεκατετράχρονου Δημήτρη για ένα καινούριο δωμάτιο! Υπεύθυνες δράσης: κ. Γαρδίκη, κ. Χρυσούλη.

Ευχαριστούμε τους μαθητές για την συμμετοχή τους και ευχόμαστε σε όλα τα παιδιά του κόσμου υγεία!

Στηρίζουμε «Tο Χαμόγελο του Παιδιού»

Screenshot 20211216 235726 Facebook 1

Ενόψει Χριστουγέννων διοργανώθηκε δράση συλλογής τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης, με σκοπό την ενίσχυση της προσπάθειας που καταβάλλει  το «Χαμόγελο του Παιδιού» για βοήθεια προς παιδιά και οικογένειες που ζουν ή απειλούνται να βρεθούν σε κατάσταση φτώχειας. Oι μαθητές μας  ανταποκρίθηκαν άμεσα και με ιδιαίτερη προθυμία.  Επιπλέον  με την καθοδήγηση της καθηγήτριας  καλλιτεχνικών Κ. Φιλάνδρας,  έφτιαξαν ευχητήριες Χριστουγεννιάτικες κάρτες για τα παιδιά του Χαμόγελου .Θερμές ευχαριστίες σε όλους όσους στήριξαν την δράση αυτή εθελοντισμού , κοινωνικής ευαισθησίας, καλλιέργειας της έννοιας της προσφοράς!!! Υπεύθυνες δράσης, οι καθηγήτριες:  A.Δανιήλ, Ε. Τζίτρου.

Συμμετοχή σε χριστουγεννιάτικο παζάρι!

bazaar 21

Ομάδα μαθητών της Γ΄Τάξης μας, υπό την καθοδήγηση των καθηγητριών κ. Χρυσούλη και κ. Γαρδίκη,  δημιούργησε με πολύ μεράκι χριστουγεννιάτικες κατασκευές, αξιοποιώντας εκτός των άλλων, ανακυκλώσιμα υλικά (φελλούς, χαρτόνια συσκευασίας κ.ά.). Τα έργα θα διατεθούν στο χριστουγεννιάτικο παζάρι που διοργανώνει ο Σύλλογος «Οι φίλοι του ΠΙΚΠΑ Βούλας», με στόχο τη βελτίωση της καθημερινότητας των παιδιών που φιλοξενούνται στο ΠΑΑΠΑΒ (πρώην ΠΙΚΠΑ) Βούλας.

Το παζάρι θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 17 Δεκεμβρίου, από τις 18:00, στα εγκαίνια του Χριστουγεννιάτικου Χωριού του δήμου μας, στο Πάρκο του Αγίου Ιωάννη, στην Βούλα.

Σας περιμένουμε όλους!

 

Το σχολείο μας στολίστηκε!

x mas 2021

Σε χριστουγεννιάτικη διάθεση, ομάδα μαθητών της Γ Τάξης επιμελήθηκε τον στολισμό της κεντρικής σχολικής εισόδου! Χιονονιφάδες, δέντρα, μπάλες, χειροποίητες κάρτες και κατασκευές φτιαγμένες με πολύ μεράκι ομόρφυναν πολύ τον χώρο μας.

Υπεύθυνες δράσης: κ. Χρυσούλη, κ. Γαρδίκη, κ. Φιλάνδρα

Σχολικός Περίπατος

263633240 1113259816170111 8925341803225194035 n

Την Τετάρτη 8 Δεκεμβρίου πραγματοποιήθηκε σχολικός περίπατος. Οι μαθητές μας επισκέφτηκαν διαφορετικούς χώρους αναψυχής: το Πάρκο Αγ.Ιωάννη η Α΄Τάξη, την Πλατεία Βενιζέλου η Β΄Τάξη και την Πλατεία Πολυτεχνείου η Γ΄Τάξη μας. Οι μαθητές περπάτησαν, έπαιξαν και χάρηκαν την ηλιόλουστη μέρα.

Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία

inclusion 2731346 960 720

Η Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία στις 3 Δεκεμβρίου θεσπίστηκε από τα Ηνωμένα Έθνη, με σκοπό την κατανόηση και εδραίωση των δικαιωμάτων των ατόμων με αναπηρία και την ομαλή ένταξη και δραστηριοποίησή τους σε όλους τους τομείς της ζωής. Με αφορμή την συγκεκριμένη ημέρα, πραγματοποιήθηκε το διάστημα 3-10/12/21 στο σχολείο μας σχετική δράση για τους μαθητές της Α’ Τάξης. Η δράση περιελάμβανε παρουσίαση,  video, γνωριμία με τη μέθοδο Braille και τη νοηματική γλώσσα και συζήτηση. Στόχος η ευαισθητοποίηση της σχολικής κοινότητας σε θέματα αναπηρίας και η κινητοποίηση υπέρ των δικαιωμάτων αξιοπρέπειας, ευημερίας και ίσων ευκαιριών των ατόμων με αναπηρία.

Υπεύθυνη δράσης: κ. Γαρδίκη        –     Εικόνα: pixabay.com

Παγκόσμια Ημέρα Πιτζάμας

Μπιζάμας 21

Στις 2 Δεκεμβρίου μαθητές από όλον τον κόσμο πάνε στο σχολείο με τις πιτζάμες τους θέλοντας απλά να νιώσουν σαν στο σπίτι τους!

Science is wonderful!

2021..

Τα τμήματα Α3, Α4 και Β4, από 22-26 Νοεμβρίου, είχαν την ευκαιρία να συμμετάσχουν στην έκθεση «Science is Wonderful!» (Η επιστήμη είναι υπέροχη!), η οποία διοργανώνεται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Σε αυτήν προβάλλονται διάφορα ερευνητικά έργα χρηματοδοτούμενα από την ΕΕ και αναδεικνύεται ο αντίκτυπος και η αξία τους για την καθημερινότητα των ανθρώπων. Οι μαθητές μας παρακολούθησαν παρουσιάσεις, συζήτησαν με Έλληνες πανεπιστημιακούς ερευνητές του εξωτερικού και συμμετείχαν στην εκδήλωση λήξης. Μέχρι το τέλος της σχολικής χρονιάς θα αξιοποιήσουν κι άλλα τμήματα το σχετικό εκπαιδευτικό υλικό και τις δραστηριότητες, καθώς η εκδήλωση έχει μαγνητοσκοπηθεί και προσφέρεται στα σχολεία μέσω της πλατφόρμας «Science is Wonderful! Digital».

Υπεύθυνες δράσης: Α.Δανιήλ & Π.Λαμπροπούλου

Διδακτική Επίσκεψη της Α΄Τάξης

niarhos A

Την Τρίτη 30 Νοέμβρη η Α΄Γυμνασίου πραγματοποίησε διδακτική επίσκεψη στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος. Οι  μαθητές μας περιηγήθηκαν στο Πάρκο, στο Κανάλι, στην Αγορά, στον Φάρο και εντυπωσιάστηκαν! Το κέντρο αυτό έχει λάβει πληθώρα διακρίσεων και επαίνων τόσο για το κοινωνικό, περιβαλλοντικό του έργο και τις εκδηλώσεις που λαμβάνουν χώρα σε αυτό, όσο και για την αρχιτεκτονική του που θεωρείται πρωτοπόρα σε όλο τον κόσμο,

 Υπεύθυνη διδακτικής επίσκεψης: Ε. Τζίτρου, Συνοδοί :Α. Δανιήλ , Ε. Δημητρίου , Ν. Καλογερόπουλος, Θ. Τζουβάρας , Φ. Χρυσούλη

Διδακτική Επίσκεψη της Γ΄Τάξης

.jpg..

Την Παρασκευή 26 Νοεμβρίου η Γ΄Γυμνασίου πραγματοποίησε διδακτική επίσκεψη στην Πνύκα και τον λόφο του Φιλοπάππου, στο πλαίσιο του  προγράμματος της Αειφορίας: Φυσικό και πολιτιστικό περιβάλλον και του μαθήματος της Νεοελληνικής γλώσσας.

Οι μαθητές ξεναγήθηκαν στον αρχαιολογικό χώρο από δύο μαθήτριες της Γ΄Τάξης, έβγαλαν φωτογραφίες και περιηγήθηκαν στην Πνύκα, από όπου οι ρήτορες της Αρχαίας Αθήνας έβγαζαν λόγους στην Εκκλησία του Δήμου.  Επισκέφτηκαν τον λόφο του Φιλοπάππου και στη συνέχεια έκαναν βόλτα στην Πλάκα και απόλαυσαν το φθινοπωρινό τοπίο της πόλης! Υπεύθυνη διδακτικής επίσκεψης: κ. Αϊδωνά, συνοδοί: κ. Μποκώρου, κ. Γκέκας, κ. Φιλάνδρα, κ. Βλαχονάσιου.

 

psychologist g5b38c29f5 1920

Γνωρίστε το 1ο ΚΕ.Δ.Α.Σ.Υ. Αν. Αττικής

Σκοπός των Κέντρων Διεπιστημονικής Αξιολόγησης, Συμβουλευτικής και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Α.Σ.Υ., πρώην Κ.Ε.Σ.Υ) είναι η υποστήριξη των μαθητών, των σχολικών μονάδων και των Ε.Κ. της περιοχής αρμοδιότητάς τους για τη διασφάλιση της ισότιμης πρόσβασης όλων ανεξαιρέτως των μαθητών στην εκπαίδευση και την προάσπιση της αρμονικής ψυχοκοινωνικής τους ανάπτυξης και προόδου. Δείτε εδώ περισσότερα για την λειτουργία του 1ου ΚΕ.Δ.Α.Σ.Υ. Ανατολικής Αττικής στην αρμοδιότητα του οποίου  υπάγεται το σχολείο μας.

Επέτειος Εξέγερσης του Πολυτεχνείου

21

Την Τετάρτη 17 Νοεμβρίου γιορτάστηκε στο σχολείο μας η επέτειος της  Εξέγερσης του Πολυτεχνείου, ανά τάξη. Οι σχολικές αίθουσες γέμισαν μουσικές και τραγούδια, εικόνες και video της εποχής ενώ πραγματοποιήθηκαν και δρώμενα στο προαύλιο του σχολείου!

Εκπαιδευτική Επίσκεψη Β΄Τάξης

11 11 21 εκδρομή
Την Πέμπτη 11 Νοεμβρίου οι μαθητές της Β’ Τάξης επισκέφτηκαν τον αρχαιολογικό χώρο της Βραυρώνας και το ναό της Αρτέμιδος. Στη συνέχεια περπάτησαν στο Δέλτα του Ερασίνου ποταμού, θαυμάζοντας τον υδροβιότοπο. Τέλος, έπαιξαν και επιδόθηκαν σε  ομαδικά αθλήματα. Υπεύθυνη εκδρομής: Ε. Παλιάκη.
….

Βοηθάμε το το Χαμόγελο του παιδιού

Από 15 Νοέμβρη έως 10 Δεκέμβρη οι μαθητές συγκεντρώνουν στο σχολείο είδη πρώτης ανάγκης για «το Χαμόγελο του παιδιού»!  Eνδεικτική λίστα προϊόντων που μπορείτε να προσφέρετε:

 • Συσκευασμένα είδη τροφίμων: γάλα εβαπορέ, ζυμαρικά, κακάο, λάδι, ρύζι, σάλτσα ντομάτας, μπισκότα, αλάτι, ξύδι, όσπρια, μέλι, μαρμελάδα, μερέντα, πουρές, δημητριακά, φρυγανιές, χυμοί, κρέμες αραβοσίτου, βρεφικές κρέμες και βρεφικά γάλατα Νο 1 & 2, αλεύρι, ζάχαρη, συσκευασμένοι κουραμπιέδες και μελομακάρονα.
 • Είδη βρεφικής και προσωπικής φροντίδας: πάνες, μωρομάντηλα, σαμπουάν, αφρόλουτρα, οδοντόκρεμες, οδοντόβουρτσες.
 • Είδη υγιεινής: καθαριστικά και απολυμαντικά γενικής χρήσης, απορρυπαντικό πλυντηρίου, μαλακτικό ρούχων, χλωρίνη.
 • Είδη οικιακής χρήσης: χαρτοπετσέτες, χαρτί κουζίνας, χαρτί υγείας, λαδόκολλα, διάφανη μεμβράνη, σακούλες απορριμμάτων, γάντια μιας χρήσης.

           Εικόνα: https://www.hamogelo.gr

teacher-5694365_960_720

Ξεκινά η ενημέρωση γονέων!

Ξεκινά η διαδικτυακή ενημέρωση γονέων από τους καθηγητές μας, μέσω webex. Κάθε καθηγητής δέχεται συγκεκριμένη ημέρα και ώρα, στην εικονική του τάξη. Προσοχή! Κάθε εβδομάδα οι καθηγητές ενημερώνουν διαφορετικά τμήματα/τάξεις, ώστε να εξυπηρετηθούν οι γονείς, όσο το  δυνατόν καλύτερα. Παρακαλείστε να δείτε προσεκτικά το πρόγραμμα και να είστε σύντομοι, ώστε να προλάβουν όλοι οι γονείς να ενημερωθούν! Στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο των γονέων έχει σταλθεί o  σύνδεσμος του αρχείου με το πρόγραμμα. Αντιγράψτε τον σύνδεσμο σε μια νέα καρτέλα και θα δείτε το πρόγραμμα με τους συνδέσμους webex των καθηγητώνΠατώντας στο μπλε όνομα κάθε καθηγητή μεταφέρεστε απευθείας στην εικονική του τάξη, όπου θα γίνεστε δεκτοί, ένας-ένας με τη σειρά. Το πρόγραμμα αυτό θα ισχύει μέχρι και τον Δεκέμβρη.

Δείτε εδώ το πρόγραμμα (χωρίς, όμως, τους συνδέσμους, για λόγους ασφάλειας), το οποίο θα παραμείνει αναρτημένο κάτω από το μενού: ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΕΙΟΥ → Ενημέρωση Γονέων.

sailing boat gd552f2d51 1920

Ιστιοπλοΐα: διάκριση μαθήτριάς μας!

Η μαθήτρια της Β’ Τάξης Χριστίνα Τόμπρα, συμμετείχε στο πανελλήνιο πρωτάθλημα «Open Πανελλήνιο Πρωτάθλημα U16», που έλαβε χώρα  27-31 Οκτωβρίου 2021 στον Ναυτικό Αθλητικό Όμιλο Παλαιάς Φώκαιας που διοργανώθηκε από την Ελληνική Ιστιοπλοϊκή Ομοσπονδία. Η Χριστίνα, ανάμεσα σε αθλητές από όλον τον κόσμο, στην κατηγορία optimist, κατέλαβε την 15η θέση στη γενική κατάταξη. Μπράβο, Χριστίνα!
Εικόνα: pixabay.com
teacher-4784916_960_720

Ενισχυτική Διδασκαλία

Ξεκινά για το τρέχον σχολικό έτος η προετοιμασία για την οργάνωση της Ενισχυτικής Διδασκαλίας, με στόχο την στήριξη των μαθητών που αντιμετωπίζουν δυσκολίες σε κάποιο/α μαθήματα. Η ενισχυτική διδασκαλία πραγματοποιείται διά ζώσης, μετά τη λήξη του σχολικού ωραρίου και από καθηγητές που δεν διδάσκουν στο σχολείο μας. Όσοι ενδιαφέρεστε, παρακαλούμε να συμπληρώσετε την αίτηση-δήλωση εδώ και να μας την στείλετε ηλεκτρονικά στο mail του σχολείου μέχρι Τρίτη 9 Νοεμβρίου.

Τα μαθήματα που διδάσκονται και  οι ώρες διδασκαλίας τους ανά βδομάδα είναι: Νεοελληνική Γλώσσα & Γραμματεία (3), Αρχαία Ελληνική Γλώσσα & Γραμματεία (2), Μαθηματικά (3), Φυσική (1), Χημεία μόνο για Β και Γ  Τάξη (1), Αγγλικά (2).

Εικόνα: pixabay.com

maths 1

Συμμετοχή στο διαγωνισμό «ΘΑΛΗΣ»

Την Παρασκευή 5/11/2021 μαθήτριες και μαθητές του σχολείου μας συμμετείχαν στον 82ο Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό στα Μαθηματικά «Ο ΘΑΛΗΣ», που,  για την τρέχουσα σχολική χρονιά και λόγω covid, πραγματοποιήθηκε εντός σχολικού ωραρίου στα σχολεία της χώρας, χωρίς μετακίνηση των μαθητών. Καλά αποτελέσματα στους συμμετέχοντες!

edupass

Λειτουργία edupass για μαθητές!

ΠΡΟΣΟΧΗ: Από τη Δευτέρα 1 Νοεμβρίου 2021 τίθεται σε λειτουργία για τις δημόσιες σχολικές μονάδες η πλατφόρμα edupass.gov.gr, η οποία αποτελεί ένα επιπλέον εργαλείο για την υγειονομική θωράκιση της δια ζώσης λειτουργίας των δημόσιων εκπαιδευτικών δομών.

Στην πλατφόρμα ενσωματώνονται όλες οι λειτουργίες του self-testing.gov.gr και η διαδικασία έκδοσης της Σχολικής Κάρτας για COVID-19. Επισημαίνεται ότι τα self-test των μαθητών δεν θα δηλώνονται πλέον στην πλατφόρμα self-testing.gov.gr.   Δείτε εδώ λεπτομέρειες.

Φωτογραφία www.minedu.gov.gr

Εορτασμός επετείου 28ης Οκτωβρίου

Την Τετάρτη 27/10/21 γιορτάστηκε στο σχολείο μας η επέτειος της 28ης Οκτωβρίου. Στον προαύλιο χώρο πραγματοποιήθηκε η παράδοση της σημαίας μας στη σημαιοφόρο, ο καθορισμός των παρασταστών αλλά και η απονομή αριστείων και βραβείων.  Στη συνέχεια, κάθε τμήμα παρακολούθησε ξεχωριστά την δική του γιορτή με προβολή αρχειακού υλικού, τραγούδια, μουσική, ανάγνωση ποιημάτων/κειμένων αλλά και χρήση εφαρμογής επαυξημένης πραγματικότητας για το ζωντάνεμα της σημαίας μας! Την Πέμπτη 28/10/21 το σχολείο μας συμμετείχε, όπως κάθε χρονιά, με επιτυχία στην σχολική παρέλαση του δήμου.

Σχολική Γιορτή – Στολή παρέλασης

Η γιορτή μας για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 8.15 -10.00 το πρωί, κατά τμήμα στις σχολικές αίθουσες.

Δείτε εδώ την στολή των μαθητών για τη σχολική παρέλαση. 

Online εργαστήρια από το Utech Lab

Στις 14, 19 και 21 Οκτωβρίου οι μαθητές των τμημάτων Α2, Α4 και Β2 παρακολούθησαν εργαστήρια εξ αποστάσεως, με την χρήση ειδικής διαδικτυακής πλατφόρμας, από το Utech Lab του Ιδρύματος Ευγενίδου. Στόχος των συγκεκριμένων εργαστηριών ήταν η επαφή των μαθητών μας με τεχνολογίες αιχμής και σύγχρονα λογισμικά. Στο πλαίσιο του μαθήματος της Πληροφoρικής, τα τρία τμήματα συμμετείχαν αντίστοιχα στα εξής εργαστήρια:

 • 3D Printing – Eφαρμογές 3d-εκτύπωσης στο Διάστημα: τα παιδιά δημιούργησαν τρισδιάστατα μοντέλα για εκτύπωση σε 3d printer.
 • 2D animation –Τεχνικές για δημιουργία ταινίας animation: οι μαθητές δημιούργησαν ένα μικρό animation.
 • Computational Design – Block programming, κατασκευές και αρχιτεκτονικός σχεδιασμός: οι μαθητές σχεδίασαν τρισδιάστατα αντικείμενα με εντολές προγραμματισμού.

Υπεύθυνη δράσης: κ. Γαρδίκη,  εικόνα από το site του Utech Lab.

Διδακτική Επίσκεψη της Γ΄ Τάξης

Τη Δευτέρα 18 Οκτωβρίου η Γ΄Τάξη του σχολείου μας επισκέφτηκε το Αρχαίο θέατρο Θορικού, το οποίο χρονολογείται μεταξύ 525-480 π.Χ. και θεωρείται το αρχαιότερο σωζόμενο θέατρο στην Ελλάδα. Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε επίσκεψη στην πόλη του Λαυρίου και στον Αρχαίο Ναό του Ποσειδώνα στο Σούνιο, έναν από τους ωραιότερους αρχαιολογικούς μας χώρους, μνημείο από τον Χρυσό Αιώνα του Περικλή. Ο καιρός ήταν εξαιρετικός και στον Αρχαίο Ναό οι μαθητές μας είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν με γαλλόφωνα, συνομήλικα  κορίτσια από το Fribourg της Ελεβετίας! Την επίσκεψη οργάνωσαν η κ. Αϊδωνά και η κ. Μποκώρου.

 

lightning-1158027_960_720

Κλειστά Σχολεία, Παρασκευή 15/10/21

Με απόφαση του Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη, κλειστά θα παραμείνουν αύριο, Παρασκευή 15 Οκτωβρίου σε όλη την Αττική, τα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης για προληπτικούς λόγους ασφάλειας καθώς αναμένεται έντονη κακοκαιρία

Ενημέρωση γονέων μαθητών Α’ Τάξης

Την Τετάρτη 13 Οκτωβρίου και ώρα 18:00, στο προαύλιο του σχολείου μας και τηρώντας το υγειονομικό πρωτόκολλο, καλωσορίσμαε τους γονείς των μαθητών της Α΄Τάξης. Πραγματοποιήθηκε ενημέρωση σε θέματα σχετικά με την λειτουργία του σχολείου και μια πρώτη γνωριμία με τον διευθυντή, τους καθηγητές αλλά και με τον Σύλλογο Γονέων & Κηδεμόνων. Ευχόμαστε καλό ξεκίνημα με υγεία σε όλους τους μικρούς μας μαθητές και τις οικογένειές τους!

Διάκριση μαθήτριάς μας

Η Αλκμήνη Γιαννοπούλου, μαθήτρια του Β1, η οποία αγωνίζεται με την ομάδα του Ναυτικού Ομίλου Βουλιαγμένης, κατέκτησε με την ομάδα της την 1η Θέση και το Χρυσό Μετάλλιο στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Υδατοσφαίρισης Μίνι Κορασίδων Κ13. To πρωτάθλημα  διεξήχθη την Κυριακή 26 Σεπτεμβρίου στο κολυμβητήριο της περιοχής του Λαιμού Βουλιαγμένης. Μπράβο, Αλκμήνη!

Ενημέρωση γονέων μαθητών Α΄Τάξης

Την Τετάρτη 13 Οκτωβρίου και ώρα 18:00, στο προαύλιο του σχολείου θα πραγματοποιηθεί καλωσόρισμα και ενημέρωση των γονέων/κηδεμόνων των μαθητών της Α΄Τάξης για θέματα που αφορούν στη λειτουργία του σχολείου. Στην ενημέρωση θα παραβρεθούν και μέλη του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων για μια πρώτη επαφή με τους γονείς. Σας περιμένουμε!

coronavirus-4914026_1920

Μαθητές και Covid-19

Δείτε εδώ το πρωτόκολλο του ΕΟΔΥ με όλα τα μέτρα πρόληψης/αντιμετώπισης του Covid-19 στα σχολεία.  Διαβάστε εδώ λεπτομέρειες για την ψυχοκοινωνική προσαρμογή των μαθητών εν μέσω πανδημίας.

Στο μενού, κάτω από την επιλογή «Covid-19» βρείτε όλες τις απαραίτητες πληροφορίες σχετικά με την διαχείριση της πανδημίας στο σχολείο.

Συζήτηση για τον εμβολιασμό

Παρακολουθήστε την Τετάρτη 29 Σεπτεμβρίου, στις 18:00, ενημερωτική υπαίθρια εκδήλωση με θέμα  «Συζητώντας  με τον γιατρό σας για την πανδημία και τους εμβολιασμούς», που διοργανώνει ο Δήμος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης στην Κοινωνική Υπηρεσία (Ζεφύρου 2, Βούλα). Δείτε περισσότερα εδώ. (Εικόνα: από τον ιστότοπο της εκδήλωσης)

Ευρωπαϊκή Ημέρα Γλωσσών

Με πρωτοβουλία του Συμβουλίου της Ευρώπης από το 2001, η 26η Σεπτεμβρίου εορτάζεται ως η Ευρωπαϊκή Ημέρα Γλωσσών, με έμφαση στη γλωσσική πολυμορφία της Ευρώπης και την εκμάθηση γλωσσών. Με την αφορμή αυτή, στο μάθημα των γαλλικών, μαθητές της Β΄ Γυμνασίου συμμετείχαν σε δράσεις σχετικά με την ημέρα. Υπεύθυνη δράσης: κ. Μποκώρου

Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού 2021

Την Παρασκευή 24 Σεπτεμβρίου, στο πλαίσιο του εορτασμού της Ευρωπαϊκής Ημέρας Σχολικού Αθλητισμού και της 8ης Πανελλήνιας Ημέρας Σχολικού Αθλητισμού, οι μαθητές μας,  επισκέφτηκαν διαφορετικούς χώρους αναψυχής: το Πάρκο Αγ.Ιωάννη η Α΄Τάξη, την Πλατεία Πολυτεχνείου η  Β΄Τάξη και την Πλατεία Βενιζέλου η Γ΄Τάξη. Οι μαθητές περπάτησαν, έπαιξαν ρακέτες και πινγκ-πονγκ και χάρηκαν την ηλιόλουστη μέρα.

Το σύνθημα για το 2021 ήταν: «Το Σχολείο σε Κίνηση: Αθλούμαστε δημιουργικά».

Αυτοδιαγνωστικός έλεγχος νόσησης

Σύμφωνα με το ΦΕΚ Β΄4187/10-09-2021 (δείτε το εδώ) οι μαθητές/τριες κάθε Τρίτη και Παρασκευή πρέπει:

 • να έχουν κάνει το self test, υπό την επίβλεψη των γονέων/κηδεμόνων τους, έως και 24 ώρες πριν από την προσέλευση τους στο σχολείο
 • να έχουν σε εκτυπωμένη ή χειρόγραφη μορφή ή να έχουν στείλει στο email του σχολείου τη σχολική κάρτα covid19 με το αρνητικό αποτέλεσμα. Ο έλεγχος θα πραγματοποιείται κάθε Τρίτη και Παρασκευή από τον διδάσκοντα της 1ης ώρας.

Οι μαθητές οι οποίοι κατέχουν πιστοποιητικό ολοκλήρωσης εμβολιασμού ή βεβαίωση νόσησης το τελευταίο εξάμηνο δεν υποχρεούνται σε self test αλλά κάθε Τρίτη και Παρασκευή επιδεικνύουν στο σχολείο την αντίστοιχη βεβαίωση.

Ψυχολόγος και Κοινωνική Λειτουργός στο σχολείο μας

Κάθε Πέμπτη θα βρίσκονται στο σχολείο μας  η κ. Πρίνου – Ψυχολόγος και η κ. Φιδέρογλου – Κοινωνική Λειτουργός, στο πλαίσιο της πράξης «Ενίσχυση Υποστηρικτικών Δομών Εκπαίδευσης 2021-2022», με στόχο την ισότιμη πρόσβαση όλων ανεξαιρέτως των μαθητών στην εκπαίδευση και την παροχή ψυχοκοινωνικής υποστήριξης και συμβουλευτικής καθοδήγησης σε μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς.
 • Όσοι από τους γονείς/κηδεμόνες ενδιαφέρονται να παρασχεθεί συμβουλευτική υποστήριξη στα παιδιά τους, καλούνται να δώσουν τη συγκατάθεσή τους, συμπληρώνοντας το έντυπο γονικής συναίνεσης εδώ και να επικοινωνήσουν τηλεφωνικά με τον διευθυντή του σχολείου. Στην περίπτωση που ο μαθητής δέχεται ψυχοθεραπευτική υποστήριξη εκτός σχολείου, δεν εντάσσεται σε πρόγραμμα θεραπευτικής διαδικασίας με την ψυχολόγο του σχολείου.
 • Επίσης, όσοι γονείς επιθυμούν να συμμετάσχουν οι ίδιοι σε συνεδρίες συμβουλευτικής και ψυχολογικής υποστήριξης  (μέσω webex, λόγω COVID-19), πρέπει να να αποστείλουν ηλεκτρονικό μήνυμα (e-mail) στο σχολείο.

Χρήσιμες πληροφορίες!

Στο βασικό μενού της σελίδας μας, κάτω από την επιλογή ΧΡΗΣΙΜΑ μπορείτε να βρείτε πολλές χρήσιμες πληροφορίες σχετικά με τη λειτουργία του σχολείου, όπως το σχολικό ωράριο, χρήσιμα έντυπα και πολλά άλλα! Εδώ θα βρείτε και την λίστα με τα βιβλία που παραλαμβάνουν οι μαθητές ανά τάξη, ώστε να βεβαιωθείτε ότι οι μαθητές μας έχουν παραλάβει όλα τα σωστά βιβλία.

Σχολικός αγιασμός

Παρουσία αντιπροσωπείας μαθητών και καθηγητών πραγματοποιήθηκε ο αγιασμός του σχολείου μας, τη Δευτέρα 13/9/20 ενώ στη συνέχεια ο ιερέας επισκέφτηκε και αγίασε κάθε τμήμα στην αίθουσά του ξεχωριστά.

Καλή αρχή σε όλους!

kids-2835430_960_720

Μαθητές και Covid-19

Δείτε εδώ τις οδηγίες για το ασφαλές άνοιγμα των σχολείων κατά το νέο σχολικό έτος 2021-22.

Διαβάστε εδώ λεπτομέρειες για την ψυχοκοινωνική προσαρμογή των μαθητών εν μέσω πανδημίας.

Στο μενού, κάτω από την επιλογή «Covid-19» βρείτε όλες τις απαραίτητες πληροφορίες σχετικά με την διαχείριση της πανδημίας στο σχολείο.

Σχολικός Αγιασμός – Παραλαβή Βιβλίων

Ο αγιασμός  μας θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 13/9/2021. Οι μαθητές θα προσέλθουν ως εξής:

 • Α΄ Γυμνασίου  στις  8:30  (οι μαθητές της Α΄ θα παραλάβουν τα βιβλία τους σε μεγάλη πλαστική τσάντα)
 • Β΄  και  Γ΄ Γυμνασίου στις 9:00  (οι μαθητές  Β΄και Γ΄Τάξης  πρέπει να προσέλθουν με τις σχολικές τσάντες τους για να παραλάβουν τα βιβλία τους)

Παρακαλούμε να τηρηθεί ΑΥΣΤΗΡΑ η ώρα προσέλευσης των παιδιών στο σχολείο! Ο αγιασμός του σχολείου θα ξεκινήσει στις 9:45 π.μ. παρουσία αντιπροσωπείας μαθητών και καθηγητών και στη συνέχεια ο ιερέας θα επισκεφτεί τους μαθητές στις αίθουσές τους. Οι γονείς/κηδεμόνες των μαθητών μας ΔΕΝ ΘΑ ΠΑΡΕΥΡΕΘΟΥΝ στον αγιασμό – η είσοδός τους στο σχολείο εξακολουθεί να γίνεται μόνο με ραντεβού.  Η χρήση μάσκας στον εσωτερικό και εξωτερικό χώρο του σχολείου είναι ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ για όλους.

ΠΡΟΣΟΧΗ! Οι μαθητές θα πρέπει να έχουν μαζί τους ένα από τα παρακάτω έγγραφα (δείτε εδώ) :

 • Πιστοποιητικό ΠΛΗΡΟΥΣ εμβολιασμού
 • Βεβαίωση νόσησης εντός του τελευταίου εξαμήνου
 • Αποτέλεσμα αυτοδιαγνωστικού ελέγχου (self test) διενεργούμενου εντός 24 ωρών πριν την προσέλευση στο χώρο του σχολείου.

Εκτιμώμενος χρόνος αποχώρησης από το σχολείο:

 • Για την Α΄ Γυμνασίου: μετά τις 10:45
 • Για την Β΄ & Γ΄ Γυμνασίου: μετά τις 11:15

Καλή Αρχή!

Εγγραφές στην Α΄Τάξη

ΚΑΛΗ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ!


Όλες οι μετεγγραφές  και οι εγγραφές στην Α΄ Γυμνασίου του σχολείου μας θα γίνονται κατόπιν τηλεφωνικού ραντεβού, που θα κλείνετε καθημερινά 8.30-13.30 στο 2108951830. Η κατάθεση των σχετικών  δικαιολογητικών θα γίνει από 2/9/2020 μέχρι την έναρξη των μαθημάτων, 8:30-13:30. Για όποιο άλλο θέμα, πρόβλημα ή έγκριση μετεγγραφής επικοινωνήστε τηλεφωνικά με το σχολείο μας.

Οι γονείς των μαθητών/τριών που το νέο σχολικό έτος θα φοιτήσουν στην Α΄Τάξη καλείστε να διαβάσετε ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ εδώ το Ενημερωτικό Σημείωμα με το οποίο σας καλωσορίζουμε στο σχολείο μας.

ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΩΣ για την εγγραφή κάθε μαθητή/τριας της Α΄ Τάξης πρέπει να προσκομίσετε:

 1. Δελτίο Ταυτότητας του γονέα/κηδεμόνα που πραγματοποιεί την εγγραφή (αν δεν υπάρχει, το διαβατήριο)
 2. Σε περίπτωση αλλοδαπού μαθητή/τριας το πρωτότυπο πιστοποιητικό  γέννησης από την χώρα προέλευσης και την επίσημη μετάφρασή του στα ελληνικά
 3. Τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (email) του γονέα/κηδεμόνα μέσω της οποίας θα  πραγματοποιείται η επικοινωνία με το σχολείο.
 4. Υπεύθυνη δήλωση σχετικά με τις δραστηριότητες του σχολείου που θα βρείτε εδώ.
 5. Υπεύθυνη δήλωση για την περίπτωση σεισμού που θα βρείτε εδώ.
 6. Έντυπο γονικής συγκατάθεσης για τη δημιουργία  λογαριασμού πρόσβασης στις υπηρεσίες του Πανελλήνιου Σχολικού Δικτύου (ΠΣΔ): email, η-τάξη, e-me κά. Το έντυπο αυτό χρειάζεται ΜΟΝΟ, αν ο μαθητής δεν έχει ήδη λογαριασμό, από  το προηγούμενο σχολείο του και θα το βρείτε εδώ.
 7. Το Ατομικό Δελτίο Υγείας του μαθητή/τριας  (Α.Δ.Υ.Μ.)που μπορείτε να βρείτε εδώ. Προσοχή! Η έκδοση του Α.Δ.Υ.Μ. από δημόσια υπηρεσία υγείας γίνεται δωρεάν.  (Ασκληπιείο Βούλας – Τηλ.  14970)
 8. Σε περίπτωση διαζυγίου απαιτείται απόφαση δικαστικής επιμέλειας.

Σημείωση: Οι Υπεύθυνες δηλώσεις θα προσκομίζονται συμπληρωμένες και θα υπογράφονται στο σχολείο μας.

Φυσική: Διακρίσεις μαθητών

Συγχαρητήρια στην μαθήτρια της Α΄Γυμνασίου Δημήτροβα Νικόλ για το 2ο βραβείο  στον πανελλήνιο  διαγωνισμό Φυσικής της Ένωσης Ελλήνων Φυσικών , στον μαθητή της Γ΄ Γυμνασίου Ραδαίο Μάρκο, στον μαθητή της Α΄Γυμνασίου  Στρατή Στέφανο που αρίστευσαν στον πανελλήνιο  διαγωνισμό Φυσικής «Αριστοτέλης» και σε όλους τους συμμετέχοντες. Οι δύο διαγωνισμοί Φυσικής πραγματοποιήθηκαν στις 23 Απριλίου (β΄φάση) και στις 18 Μαίου αντίστοιχα, με την υποστήριξη του Υπουργείου  Παιδείας και  Θρησκευμάτων. Υπεύθυνη δράσης  και  προετοιμασίας  των μαθητών, η  φυσικός του σχολείου μας:  Αναστασία Δανιήλ. 

εσα

Cyber Escape!

Οι μαθητές μας που μόλις τελείωσαν την Α ή Β Γυμνασίου, μπορούν να συμμετέχουν στο Cyber Escape, το νέο online summer camp από το UTech Lab του Ιδρύματος Ευγενίδου. Οι μαθητές θα κατασκευάσουν το δικό τους virtual escape room, με «έξυπνα» γραφικά, κρυπτογραφημένα μηνύματα, arcade λαβυρίνθους και πολλά άλλα. Την τελευταία μέρα θα κατασκευάσουν μια ιστοσελίδα με το δωμάτιο απόδρασής τους και θα δοκιμάσουν τα escape rooms των υπόλοιπων ομάδων του camp. Η συμμετοχή στο πρόγραμμα είναι δωρεάν, απαραίτητη όμως είναι η προεγγραφή. Για περισσότερα δείτε εδώ.

Αποτελέσματα – Βαθμοί – Ενημέρωση

 • Την Τρίτη 15/6/21, μετά τις 13:00, θα ανακοινωθούν τα αποτελέσματα προαγωγής/απόλυσης των μαθητών μας.
 • Την Παρασκευή 18/6/21 θα πραγματοποιηθεί η αποστολή των ελέγχων προόδου μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.
 • Την Τετάρτη και την Πέμπτη 23 και 24/6/21, 10:00-12:00 π.μ., θα λάβει χώρα διαδικτυακή ενημέρωση γονέων, μέσω webex, από τους εκπαιδευτικούς του σχολείου μας. Το αναλυτικό πρόγραμμα των συναντήσεων έχει σταλθεί στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο των γονέων.

Φωτογραφία από την τελευταία ημέρα των μαθημάτων – καλή ξεκούραση στους μαθητές μας!

cinema

Διάκριση στα «Βραβεία μυθοπλασίας»

Μια σημαντική επιτυχία για το σχολείο μας υπήρξε η ειδική μνεία βράβευσης στα «Βραβεία μυθοπλασίας» από την  Οργανωτική Επιτροπή του Διεθνούς 11ου Μαθητικού Διαγωνισμού Ταινιών Μικρού μήκους!

Θερμά συγχαρητήρια στις καθηγήτριες Ξανθίππη Σιάμου (Φιλόλογο και Υποδιευθύντρια), Περσεφόνη Λαμπροπούλου (Καθηγήτρια Γερμανικών), στην τέως Δ/ντρια και καθηγήτρια Πληροφορικής, Δρ. Σκουρολιάκου Παναγιώτα, στον «σκηνοθέτη» μαθητή μας, Γιώργο Αλεξίου, καθώς και στην πλειάδα παιδιών, οι οποίοι εργάσθηκαν με μεράκι για την ταινία  «Το θαύμα»: Αρβανίτης Ν., Γιαννόπουλος Ν., Γιονουζάϊ Α., Καραπαναγιώτης Γ.,  Κασιωτάκης Ι., Κατσιμαγκλής Ι., Λιοχρήστου Α., Μαξακούλη Π., Μπαλωμένος Π., Ράμα Α., Ράσα Σ., Στεφάνου Γ., Τσακάλου Θ., Τσιουράκη Χ.

Μπράβο, παιδιά!!!

banner-982162_1280

Διάκριση μαθητών στα Μαθηματικά

Οι μαθητές της Γ’ Τάξης του σχολείου μας Γραμμόζης Νικόλαος και Ραδαίος Μάρκος, παρά τις δύσκολες συνθήκες λόγω της πανδημίας, συμμετείχαν στον 81ο Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό στα Μαθηματικά «Ο ΘΑΛΗΣ» και προκρίθηκαν για να συμμετάσχουν στην Εθνική Μαθηματική Ολυμπιάδα «Ο ΑΡΧΙΜΗΔΗΣ». Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια! Από τα αποτελέσματα του «ΑΡΧΙΜΗΔΗ» θα επιλεγούν οι ομάδες που θα συμμετάσχουν στην Βαλκανική Μαθηματική Ολυμπιάδα Νέων και στη Διεθνή Μαθηματική Ολυμπιάδα.  Καλή Επιτυχία στους μαθητές μας!
dromoi

Επιλέγω τις διαδρομές μου!

Δείτε εδώ το έντυπο με τίτλο «Επιλέγω τις διαδρομές μου γιατί… Υπάρχει λόγος», που εκπόνησε επιστημονική ομάδα του Εργαστηρίου Σχολικής Ψυχολογίας του Τμήματος Ψυχολογίας του ΕΚΠΑ. Απευθύνεται σε  εφήβους και αφορά στην ψυχοκοινωνική τους προσαρμογή με το άνοιγμα των σχολείων, μετά το μακρόχρονο διάστημα της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης, λόγω Covid-19. Οι έφηβοι καλούνται να αναστοχαστούν τις επιλογές-διαδρομές εκείνες που θα συμβάλουν στην ενεργοποίηση των ψυχοκοινωνικών προστατευτικών παραγόντων που είναι σημαντικές για την προαγωγή της ψυχικής τους ανθεκτικότητας σε περιόδους κρίσης.

deafblind

Deafblind International: Συμμετοχή

Ευχαριστούμε θερμά τους μαθητές και τις οικογένειές τους που βοήθησαν να στηρίξουμε την συμμετοχή του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Τυφλοκωφών Καλλιθέας στην παγκόσμια καμπάνια ευαισθητοποίησης προς τα άτομα με τυφλοκώφωση. Η καμπάνια διοργανώνεται από την Οργάνωση Deafblind International
Συγκεντρώσαμε πλήθος πλεκτών μοτίβων τα οποία θα μεταφερθούν στο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Τυφλοκωφών  και θα ραφτούν μεταξύ τους, δημιουργώντας μια μοναδική απτική σύνθεση.  Τον προσεχή Ιούνιο, στο πλαίσιο της εβδομάδας τυφλοκώφωσης, η σύνθεση αυτή θα κοσμήσει ένα δημόσιο χώρο. Με αυτό τον τρόπο συμβολίζεται η συνύπαρξη και η συμμετοχή όλων των ανθρώπων μέσα από μια διασκεδαστική δραστηριότητα με κοινό σκοπό την ευαισθητοποίηση προς την τυφλοκώφωση. Υπεύθυνες δράσης: Γαρδίκη Ι.,Τζίτρου Λ. και Χρυσούλη Φ.
school-5058287_960_720

Δια ζώσης Λειτουργία Σχολείου

Από τη Δευτέρα 10 Μαΐου το σχολείο επαναλειτουργεί κανονικά. ΠΡΟΣΟΧΗ! Οι μαθητές/μαθήτριες είναι υποχρεωμένοι, βάσει της εγκυκλίου εδώ, κάθε Δευτέρα:
• να έχουν κάνει το self test, υπό την επίβλεψη των γονέων/κηδεμόνων τους, έως και 24 ώρες πριν από την προσέλευση τους στην σχολική μονάδα
να έχουν σε εκτυπωμένη ή χειρόγραφη μορφή τη σχολική κάρτα covid19 με το αποτέλεσμα (δείτε αναλυτικές οδηγίες στην εγκύκλιο). Την κάρτα θα επιδείξουν τη Δευτέρα στο διδάσκοντα της 1ης ώρας.

Στην περίπτωση μη ύπαρξης ενημερωμένης σχολικής κάρτας, με όλα τα απαραίτητα στοιχεία, ο μαθητής/μαθήτρια, κατόπιν τηλεφωνικής επικοινωνίας με τους γονείς/κηδεμόνες, θα αποχωρεί άμεσα από το σχολείο.

Σας υπενθυμίζουμε ότι, με βάση τις οδηγίες του ΕΟΔΥ, η χρήση της μάσκας είναι ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ τόσο σε εξωτερικούς όσο και εσωτερικούς χώρους. Ταυτόχρονα θα εφαρμόζονται ευλαβικά όλα τα προβλεπόμενα μέτρα (δείτε εδώ).
Τέλος, διαβάστε εδώ την εγκύκλιο για τη δικαιολόγηση των απουσιών των μαθητών που συμβιώνουν με άτομα πάσχοντα από σοβαρά υποκείμενα νοσήματα.

Μπορείτε να επικοινωνείτε με το σχολείο (τηλεφωνικά ή με email) για οποιοδήποτε θέμα. Ευχόμαστε καλό ξεκίνημα με δύναμη και υπομονή σε όλoυς!

Συγχαρητήρια!

Εκ μέρους του διευθυντή του σχολείου μας, κ. Παπαστεργίου, θερμά συγχαρητήρια σε όλους τους μαθητές και τις μαθήτριες για τις δημιουργίες και τις διακρίσεις τους, αλλά και στους καθηγητές για τη στήριξη και την καθοδήγησή τους!

Πασχαλινές Δημιουργίες για το Π.Α.Α.ΠΑ.Βούλας

Την τελευταία εβδομάδα πριν τις διακοπές του Πάσχα τα εικονικά δωμάτιά μας γέμισαν χαρτόνια, χρώματα και κόλλες! Οι μαθητές επιδόθηκαν σε πασχαλινές κατασκευές, συζητώντας για τα ελληνικά έθιμα του Πάσχα, όπως τα έχουν ζήσει στα χωριά και τα νησιά του τόπου μας! Νιώσαμε, έτσι, το κατανυκτικό πνεύμα των εορτών και δημιουργήσαμε ένα video με τις δημιουργίες και τις ευχές μας, μικρό δώρο για τα παιδιά που φιλοξενούνται στο Π.Α.Α.ΠΑ.Β. (πρώην ΠΙΚΠΑ Βούλας). Υπεύθυνες δράσης: κ. Γαρδίκη, κ. Τζίτρου, κ. Χρυσούλη. Δείτε το video πιο κάτω!

cinema

Συμμετοχή σε Διαγωνισμούς Ταινιών

Ο  μαθητής μας Γεώργιος Αλεξίου του Γ4 γύρισε δύο ταινίες μικρού μήκους στο πλαίσιο του 11ουΔιεθνούς Μαθητικού Διαγωνισμού Ταινιών Μικρού Μήκους «Cinema…διάβασες;» και του 3ου Πανελληνίου Μαθητικού Διαγωνισμού Δημιουργίας Ταινίας Μικρού Μήκους με θέμα «Διακόσια Χρόνια από το 1821». Στις ταινίες συμμετείχαν ή βοήθησαν οι μαθητές της Γ΄Γυμνασίου: Γιονουζάι Ά, Κατσιμαγκλής Ι. (Γ1),  Λιοχρήστου Ά.,  Μαξακούλη Π. (Γ2), Ράμα Α., Ράσα Σ., Τσακάλου Θ., Τσιουράκη Χ., Τσούνη Έ. (Γ3), Αρβανίτης Ν., Γιαννόπουλος Ν., Καραπαναγιώτης Γ. (Γ4), οι πρώην μαθητές μας Κασιωτάκης Ι. και Στεφάνου Γ., καθώς και οι μαθητές Γιαννοπούλου Α.Ε., (Α1) και ο Μπαλωμένος Π. (Β2). Επιμέλεια και καθοδήγηση: Υποδιευθύντρια κ.Σιάμου & κ.Λαμπροπούλου.
Συγχαρητήρια στα παιδιά για την καλλιτεχνική τους δημιουργία και καλή επιτυχία!
Top
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων