Μαθητικός Διαγωνισμός «Ο ΘΑΛΗΣ»

Η Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία διοργανώνει τον 80ο Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό στα Μαθηματικά, «Ο ΘΑΛΗΣ», το Σάββατο 09 Νοεμβρίου 2019 και ώρα 9.00 π.μ. Ο διαγωνισμός θα διαρκέσει τρεις ώρες. Οι μαθητές/τριες, που θα διακριθούν στον διαγωνισμό «Ο ΘΑΛΗΣ», θα κληθούν να συμμετάσχουν στον επόμενο διαγωνισμό «Ο ΕΥΚΛΕΙΔΗΣ», που θα διεξαχθεί τον Ιανουάριο. 

Στο διαγωνισμό μπορούν να συμμετέχουν οι μαθητές της Β΄ και της Γ΄ τάξης μας

Οι δηλώσεις συμμετοχής των ενδιαφερομένων πρέπει να υποβληθούν στο σχολείο μέχρι και την Παρασκευή 01 Νοεμβρίου 2019. 

 

Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κώδικα

Πίσω από όλες σχεδόν τις καθημερινές σας δραστηριότητες – το ΑΤΜ που χρησιμοποιείτε, το κινητό σας τηλέφωνο, κάθε εφαρμογή του υπολογιστή σας –  βρίσκεται ένα σύνολο προγραμμάτων, που κάποιοι προγραμματιστές δημιούργησαν για εσάς. Ζούμε στον 21ο αιώνα, τον αιώνα της  Πληροφορικής

Η  Πληροφορική δεν περιορίζεται στην απλή χρήση εργαλείων και εφαρμογών. Είναι η επιστήμη που διδάσκει πώς από την σύλληψη μιας ιδέας φθάνει κανείς στην υλοποίησή της, αξιοποιώντας τις δυνατότητες των ηλεκτρονικών υπολογιστών και του Διαδικτύου. Βασικές ικανότητες προγραμματισμού θα είναι αναγκαίες για πολλές θέσεις εργασίας στο άμεσο μέλλον. Οι επαγγελματίες του τομέα των ΤΠΕ αποτελούν κομβικό πυλώνα της ευρωπαϊκής οικονομίας, με τη ζήτηση να αυξάνεται διαρκώς.

Από τις 5 έως τις  20 Οκτωβρίου θα πραγματοποιηθεί σε όλη την Ευρώπη για έβδομη χρονιά η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κώδικα, με τη συμμετοχή  του Υπουργείου Παιδείας κ Θρησκευμάτων και  βασική ιδέα την προβολή του προγραμματισμού (codeweek.eu).

Είμαστε ένα από τα σχολεία που συμμετέχουν στην Eβδομάδα Kώδικα. Ένα σύνολο δράσεων έχουν δρομολογηθεί: συζήτηση, μοίρασμα φυλλαδίων και φυσικά εξοικείωση με περιβάλλοντα προγραμματισμού και συναφών δεξιοτήτων για όλους τους μαθητές.

Συνέχεια ανάγνωσης «Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κώδικα»

Ενημέρωση Γονέων Β’ κ Γ’ Τάξης


Την Τρίτη 22 Οκτωβρίου θα πραγματοποιηθεί ενημέρωση των γονέων των B΄ και Γ’ Τάξεων, στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων. Παρακαλούμε να τηρούνται αυστηρά οι ώρες συνάντησης με τους καθηγητές ώστε να μην διαταράσσεται η εύρυθμη λειτουργία του σχολείου. Στο χώρο θα βρίσκεται και εκπρόσωπος του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων για την εξόφληση των συνδρομών.

Λόγω υπηρέτησης σε άλλο σχολείο, οι ακόλουθοι καθηγητές δεν θα παραβρίσκονται στην ενημέρωση: κ.Βλάχου, κ.Βουδούρη, κ.Γοριδάρης, κ.Κωστομοίρη, κ.Οικονομίδης, κ.Σιαφλά και κ.Χρυσούλη. Η κ. Αϊδωνά θα απουσιάζει για λόγους ασθενείας.

Ενισχυτική Διδασκαλία 2019-20

Το τρέχον έτος θα πραγματοποιηθεί Ενισχυτική Διδασκαλία για τα μαθήματα:

  1. Νεοελληνική Γλώσσα και Γραμματεία (3 ώρες)
  2. Αρχαία Ελληνική Γλώσσα και Γραμματεία (2 ώρες)
  3. Μαθηματικά (3 ώρες)
  4. Φυσική (1 ώρα)
  5. Χημεία μόνο για Β’ και Γ’ τάξη ( 1 ώρα)
  6. Αγγλικά (2 ώρες)

Τα μαθήματα θα γίνονται μετά τη λήξη του σχολικού ωραρίου, σε σχολείο του δήμου μας. Κριτήριο για τη συμμετοχή των μαθητών αποτελεί η επίδοση τους στο αντίστοιχο μάθημα. Οι γονείς/κηδεμόνες των μαθητών που επιθυμούν να συμμετέχουν στην Ενισχυτική Διδασκαλία πρέπει να υποβάλουν Αίτηση-Δήλωση μέχρι την Πέμπτη 17 Οκτωβρίου 2019, επιλέγοντας από ένα ως και όλα τα μαθήματα.

Ο τόπος και η ημερομηνία έναρξης των μαθημάτων θα ανακοινωθούν μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας δηλώσεων συμμετοχής. Βρείτε την αίτηση/δήλωση εδώ.

Εκπαιδευτική επίσκεψη

Την Πέμπτη 10 Οκτωβρίου η Α΄Τάξη του σχολείου μας ξεναγήθηκε στο χώρο της Ακρόπολης, ενώ η Β΄Τάξη επισκέφτηκε στο Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών, στο λόφο των Νυμφών.

Οι μαθητές της Γ Τάξης επισκέφθηκαν το Θέατρο του Ελευθερέως Διονύσου. Η ξενάγηση στον χώρο έγινε από μαθητές που ανέλαβαν τον ρόλο του ξεναγού, και στη συνέχεια δραματοποιήθηκε απόσπασμα από την τραγωδία του Ευριπίδη «Ελένη».

 

 

Ενημέρωση γονέων Α΄Τάξης

Τη Δευτέρα 7 Οκτωβρίου πραγματοποιήθηκε απογευματινή ενημέρωση των γονέων και κηδεμόνων των μαθητών της Α΄Τάξης του σχολείου. Η ενημέρωση αφορούσε σε θέματα σχετικά με τη λειτουργία του σχολείου, τον τρόπο αξιολόγησης των μαθητών, τη φοίτηση & διαγωγή των παιδιών αλλά και τη διδασκαλία των μαθημάτων. Τέλος, πραγματοποιήθηκε και μια πρώτη γνωριμία με το Σύλλογο Γονέων & Κηδεμόνων.

 

Γενική Συνέλευση Συλλόγου Γονέων

Το Διοικητικό Συμβούλιο (Δ.Σ.) του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων του σχολείου σας καλεί στην 1η Γενική Συνέλευση, τη Δευτέρα 14/10/2019, ώρα 18.00-20.30 στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του σχολείου. Τα θέματα που θα συζητηθούν:

Απολογισμός δράσεων της διετούς θητείας του τρέχοντος Δ.Σ. — Προγραμματισμός δράσεων (προτάσεις/προβληματισμοί) — Σημασία και ρόλος του Συλλόγου –Διαδικασία Εκλογών νέου Δ.Σ.


Για την καλύτερη διοργάνωση και κατανομή χρόνου, προτάσεις/προβληματισμοί σας προς συζήτηση θα τεθούν στο Δ.Σ. 18.00-18.30 και θα συζητηθούν, εφόσον εμπίπτουν στις αρμοδιότητες του Συλλόγου, με σειρά προτεραιότητας.

Όσοι ενδιαφέρονται να βάλουν υποψηφιότητα στις εκλογές για το νέο Δ.Σ., θα πρέπει να το δηλώσουν είτε στην κ. Βαβίτη (6978994341), είτε μέσω e-mail προς τον σύλλογο (sgk1gym.voulas@gmail.com)

Υπενθυμίζουμε την ετήσια συνδρομή στο Σύλλογο Γονέων των 20 €

Κάλεσμα: Ενημέρωση Γονέων Α΄Τάξης

   

Τη Δευτέρα 7 Οκτωβρίου στις 6:00 το απόγευμα,  στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων, θα πραγματοποιηθεί η ενημέρωση των γονέων και κηδεμόνων των μαθητών της Α΄Τάξης του σχολείου. Η ενημέρωση περιλαμβάνει θέματα σχετικά με τη λειτουργία του σχολείου, τον τρόπο αξιολόγησης των μαθητών, τη φοίτηση & διαγωγή των παιδιών αλλά και τη διδασκαλία των μαθημάτων.

Καλή συνέχεια στους μαθητές και τους γονείς τους!

Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων: Δραστηριότητες μαθητών

Με χαρά σας ενημερώνουμε για τις δραστηριότητες που διοργανώνει για 5η συνεχή χρονιά ο Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων, κάθε Παρασκευή απόγευμα στην αίθουσα Πολλαπλών χρήσεων του σχολείου. Οι δραστηριότητες θα ξεκινήσουν άμεσα και είναι οι εξής:

1. Θεατρικό εργαστήρι, με την κ. Βίκυ Αδάμου κάθε Παρασκευή 3:00 – 5:00 μ.μ.

2. Λάτιν χοροί, με τον κ. Ανδρέα Πετρόπουλο κάθε Παρασκευή 5.00 – 6.00 μ.μ. 

3. Παραδοσιακοί χοροί, με τον κ.Νίκο Νικολόπουλο, Παρασκευή 8:30 – 9:30 μ.μ.

Πληροφορίες στην αντιπρόεδρο του Συλλόγου: κ. Βαβίτη  Άννα  (6978994341) 

Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού

Στις 27 Σεπτεμβρίου 2019, γιορτάστηκε στα ελληνικά σχολεία η 6η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού σε εναρμόνιση με την αντίστοιχη Ευρωπαϊκή Ημέρα. Το σύνθημα ήταν «Αγαπώ την Άθληση–Αγαπώ την Υγεία μου» και στόχος η ενεργοποίηση των μαθητών/τριών και η συμμετοχή τους σε οργανωμένες αθλητικές δράσεις εντός του σχολείου. Με σύμμαχο τον όμορφο καιρό, στο σχολείο μας πραγματοποιήθηκαν αγώνες μπάσκετ και βόλεϋ ενώ πιγκ πογκ, ρακέτες και επιτραπέζια παιχνίδια συμπλήρωσαν το πρόγραμμα της ημέρας.