Βάφλες: ένα «διαθεματικό» γλυκό

thumbnail

Οι αρχαίοι Έλληνες έφτιαχναν τον οβελό, ένα είδος βάφλας, τον οποίο έψηναν ανάμεσα σε δύο μεταλλικές πλάκες, τον πρόγονο της βαφλέρας. Και οι Γερμανοί  του 17ου αι. έτρωγαν τις βάφλες, οι οποίες είχαν μαγέψει ήδη από τον Μεσαίωνα σχεδόν όλη την Ευρώπη. Έτσι και οι μαθητές της Β΄ Γυμνασίου προετοίμασαν ζύμη για βάφλες στο σπίτι τους και με στρογγυλή βαφλιέρα, έκαναν τη Δευτέρα 20/03/2023 στο μάθημα των Γερμανικών βάφλες, απολαμβάνοντας το γλυκό που ενώνει τους Αρχαίους Έλληνες με τους Γερμανούς της νεότερης ευρωπαϊκής Ιστορίας. Υπεύθυνη δράσης: κ. Λαμπροπούλου.

Αφήστε μια απάντηση

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση