Δημιουργώντας … Στο Νηπιαγωγείο

Άλλος ένας ιστότοπος Blogs.sch.gr

Ρούχα του χειμώνα

Ιαν 201431

Α. Μουσικοκινητικά Παιχνίδια

Τοποθετήσαμε τα ρούχα μας (μπουφάν, κασκόλ, σκουφιά και γάντια) όλα μαζί σε ένα σημείο και το παιχνίδι άρχισε.

1. Ξεκινάμε με τη μουσική. Πρέπει να βρούμε, να φορέσουμε και να κουμπώσουμε το μπουφάν μας το συντομότερο και να μπούμε στη σειρά. Όταν ολοκληρώσουν όλα τα παιδιά, κλείνουμε τη μουσική και παρατηρούμε τη σειρά.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

2. Ξεκινάμε με τη μουσική. Πρέπει να βγάλουμε το μπουφάν μας το συντομότερο δυνατό, να το τοποθετήσουμε στο σημείο που είναι όλα τα ρούχα και να επιστρέψουμε στη σειρά. Όταν ολοκληρώσουν όλα τα παιδιά, κλείνουμε τη μουσική και παρατηρούμε. Η σειρά είναι συνήθως διαφορετική.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

3. Αν όλα τα παιδιά έχουν τα ίδια αξεσουάρ μπορούμε να προσθέσουμε στο παραπάνω παιχνίδι και άλλα ρούχα.

4. Χωριζόμαστε σε ομάδες, ένα παιδί από κάθε ομάδα γίνεται «χιονάνθρωπος» τον οποίο και πρέπει να ντύσουμε με όσα περισσότερα ρούχα μπορούμε κατά τη διάρκεια της μουσικής. Ένα ρούχο κάθε φορά, αφού το τοποθετήσουμε παίρνουμε άλλο και το φοράμε στον χιονάνθρωπο. Όταν σταματήσει η μουσική μετράμε τα ρούχα. Κερδίζει η ομάδα του χιονάνθρωπου που φοράει τα περισσότερα ρούχα.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

5. Φοράμε τα ρούχα μας εκτός από τα μπουφάν και χορεύουμε το Χόκι – Πόκι Με το ένα γάντι εδώ και τ’ άλλο γάντι εκεί. Ιδέα από το μπλοκ της Έλενα Μακρή

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Β. Κολάζ και Ζωγραφική

Κόψαμε από φύλλο εργασίας (Τα ρούχα του χειμώνα) ρούχα (μπουφάν, κασκόλ, γάντια, σκούφο και μπότες) και τα κολλήσαμε σε έναν άνθρωπο που φτιάξαμε μόνοι μας. Ξεκινήσαμε με το μπουφάν και συνεχίσαμε με τα υπόλοιπα. Χρωματίσαμε με ξυλομπογιά. Τέλος κολλήσαμε σε σειρά και τις 4 λέξεις «ΤΑ ΡΟΥΧΑ ΤΟΥ ΧΕΙΜΩΝΑ».

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Αφήστε μια απάντηση

Πρόσφατα σχόλιαTop
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων