Αρχική » 2017 » Νοέμβριος

Αρχείο μηνός Νοέμβριος 2017

Μελλοντικές εκδηλώσεις

Δεν υπάρχουν μελλοντικά γεγονότα για αυτή την ομάδα.

Σύνδεση με τα στοιχεία που διαθέτετε στο ΠΣΔ


Log in 

RSS Τελευταία μηνύματα στο Στέκι

 • Απ: 3ο_ΕΠΑΝΑΛΗΠΤΙΚΟ_ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΑ_ΚΑΛΥΒΑΣ_ΛΑΜΠΡΑΚΗΣ 17 Απριλίου, 2024
  Καλημέρα σε όλους Τα θέματα προφανώς είναι " υψηλής δυσκολίας " και δεν προορίζονται για πανελλήνιες εξετάσεις ντε και καλά (ειδικά τα Γ και Δ πολύ σωστά) αλλά για την γενικότερη εξάσκηση των μαθητών σε κάτι διαφορετικό...και εγω για παράδειγμα δεν θα...
 • Απ: Δράση 1821 - ELECFREAKS micro:bit Nezha Inventor's Kit V2 - Ubuntu 22.04 17 Απριλίου, 2024
  Έβαλα τις παραπάνω εντολές στο ltsp.conf και γίνεται κανονικά η σύνδεση του microbit από clients.Ευχαριστούμε!!!!!
 • Απ: 3ο_ΕΠΑΝΑΛΗΠΤΙΚΟ_ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΑ_ΚΑΛΥΒΑΣ_ΛΑΜΠΡΑΚΗΣ 17 Απριλίου, 2024
  Δύσκολα έως πολύ δύσκολα θα χαρακτήριζα τα θέματα. ΓΙΑ ΤΟ 3 ΚΑΙ 4 φυσικά αναφέρομαι. Ακόμα και το  Β2 το βρίσκω κάπως στη διατύπωση. Θα ήθελα όταν το βάλετε το διαγώνισμα και βαθμολογήσετε τα γραπτά να μας ενημερώσετε αν θέλετε τι ποσοστό μαθητών έγραψ...

Ανάγκες υπολογιστικού εξοπλισμού 2017

Το παρόν άρθρο αφορά μόνο τις σχολικές μονάδες Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του Δήμου Ιωαννιτών, οι οποίες αφού διαβάσουν το παρόν άρθρο, παρακαλούνται να συμπληρώσουν τη φόρμα καταγραφής αναγκών σε υπολογιστικό εξοπλισμό.

Στην προηγούμενη μεγάλη αναβάθμιση εξοπλισμού, αντικαταστάθηκαν τα εργαστήρια που είχαν Pentium 3. Το σκεπτικό του επόμενου διαγωνισμού προμηθειών, όταν αυτός δρομολογηθεί, θα είναι να αναβαθμιστούν όλοι οι μονοπύρηνοι υπολογιστές (Pentium 4 ή παλιότεροι) και οι παλιές οθόνες CRT, από το πρώτο εργαστήριο κάθε σχολείου και από τους υπολογιστές Διευθυντή / Γραμματείας. Δεν θα αντικατασταθούν υπολογιστές αιθουσών ή δεύτερων εργαστηρίων. Για οποιαδήποτε απορία επικοινωνήστε με τον Υπεύθυνο ΚΕΠΛΗΝΕΤ στο 2651001241.

Πώς ξεχωρίζουμε εάν ένας υπολογιστής είναι μονοπύρηνος και άρα υποψήφιος για αντικατάσταση:

 • Εάν έχετε Windows, πατήστε Ctrl+Shift+Esc. Θα εμφανιστεί η Διαχείριση εργασιών των Windows. Πηγαίνετε στην καρτέλα Επιδόσεις και κάτω από το Ιστορικό χρήσης CPU μετρήστε πόσα κουτιά CPU (“καρδιογραφήματα”) εμφανίζονται. Εάν εμφανίζεται 1 είναι μονοπύρηνος και χρήζει αντικατάστασης (παράδειγμα εικόνας), εάν εμφανίζονται 2 ή περισσότεροι είναι πολυπύρηνος και δεν χρήζει αντικατάστασης (παράδειγμα εικόνας).
  Υποσημείωση: ειδικά οι Pentium 4 στα πάνω από 3 GHz εμφανίζουν 2 κουτιά (hyperthreading) ενώ είναι μονοπύρηνοι, δηλώστε τους για αντικατάσταση.
 • Εάν έχετε Ubuntu, είτε ανοίξτε ένα τερματικό είτε από τον Επόπτη κάντε δεξί κλικ → Εκτέλεση → Άνοιγμα κονσόλας → Διαχειριστή, τοπικά, και εκτελέστε grep -c processor /proc/cpuinfo. Θα σας εμφανίσει τον αριθμό των πυρήνων.
 • Εάν ο υπολογιστής δεν ανοίγει, κοιτάμε να βρούμε αυτοκόλλητο. Εάν γράφει Pentium 3 ή 4, ή έχει λειτουργικό 2000/XP, χρήζει αντικατάστασης. Εάν γράφει Dual Core ή έχει λειτουργικό Vista/7/8/10, δεν χρήζει αντικατάστασης.

Φόρμα καταγραφής αναγκών σε υπολογιστικό εξοπλισμό.

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση