Αρχική » 2022 » Αύγουστος

Αρχείο μηνός Αύγουστος 2022

Μελλοντικές εκδηλώσεις

Δεν υπάρχουν μελλοντικά γεγονότα για αυτή την ομάδα.

Σύνδεση με τα στοιχεία που διαθέτετε στο ΠΣΔ


Log in 

RSS Τελευταία μηνύματα στο Στέκι

 • 3ο_ΕΠΑΝΑΛΗΠΤΙΚΟ_ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΑ_ΚΑΛΥΒΑΣ_ΛΑΜΠΡΑΚΗΣ 15 Απριλίου, 2024
  Καλησπέρα σε όλους!!Πλησιάζοντας όλο και περισσότερο στην τελική ευθεία των πανελλαδικών εξετάσεων ετοιμάσαμε με τον καλό συνάδελφο Μανώλη ...
 • Απ: Ενθυλάκωση 13 Απριλίου, 2024
  Ευχαριστώ πάρα πολύ. Βοήθησαν αρκετά όλα όσα μου στείλατε. Δεν καταλαβαίνω όμως πως θα μπορούσε να μπει σαν θέμα όλο αυτό. Μόνο σαν ορισμός βιβλίου π.χ.?Ευχαριστώ πολύ
 • Απ: Ενθυλάκωση 13 Απριλίου, 2024
  Αυτό που μου άρεσε στον αντικειμενοστραφή και μάλλον ταιριάζει σε αυτό που συζητάμε είναι ότι δημιουργείς την κλάση π.χ. ποδοσφαιριστής, βάζεις μέσα τα πάντα-όλα για αυτόν και μετάΠέτρος = new Ποδοσφαιριστήςδηλαδή, δημιουργείς με μια εντολή ένα αντικ...

ΣΕΠΕΗΥ με Ubuntu 22.04/LTSP/sch-scripts/Επόπτη

 👉 Οι παρακάτω περσινές οδηγίες ισχύουν και για τη φετινή χρονιά, 2023-2024:

Καλή σχολική χρονιά σε όλους,

οι νέες εκδόσεις των λογισμικών Ubuntu 22.04/LTSP/sch-scripts/Επόπτη είναι έτοιμες. Τα σχολεία Α/θμιας και Β/θμιας Ιωαννίνων προτείνεται να κάνουν τις παρακάτω ενέργειες, ανάλογα με την περίπτωση:

 • Αν κάποιο εργαστήριο έχει ακόμα Pentium 4 προτείνεται να μείνει με Ubuntu 18.04.
 • Τα σχολεία που έχουν νέους (64 bit) υπολογιστές αλλά είτε Ubuntu <= 18.04 είτε καθόλου, προτείνεται να προσκομίσουν τα κουτιά των servers στον ΥΠΛΗΝΕΤ Β/θμιας (παλιό γραφείο ΚΕΠΛΗΝΕΤ) για καθαρή εγκατάσταση Ubuntu 22.04.
 • Τα (περισσότερα) σχολεία που έχουν ήδη Ubuntu 20.04 μπορούν να κάνουν:
  • είτε αναβάθμιση σε 22.04 με την απομακρυσμένη βοήθεια του ΥΠΛΗΝΕΤ Β/θμιας,
  • είτε αναβάθμιση σε 22.04 μόνα τους ακολουθώντας τις οδηγίες της Τεχνικής Στήριξης,
  • είτε εάν δεν τους ενδιαφέρουν νέες εκδόσεις προγραμμάτων, να μείνουν στην 20.04 για δύο ακόμα χρόνια, θα συνεχίσει να υποστηρίζεται κανονικά.

Ακολουθούν οδηγίες για όσους επιλέξουν την αναβάθμιση με απομακρυσμένη βοήθεια. Επειδή ο ΥΠΛΗΝΕΤ Α/θμιας κ. Κυριαζής αποχώρησε και αντικαταστάθηκε πρόσφατα από τον κ. Θεοδώρου και υπάρχει μια περίοδος προσαρμογής, ο ΥΠΛΗΝΕΤ Β/θμιας κ. Γεωργόπουλος μπορεί ευχαρίστως να αναλάβει και τις αναβαθμίσεις της Πρωτοβάθμιας.

 1. Κάποια μέρα από 31 Αυγούστου έως 30 Σεπτεμβρίου, όταν δεν χρειάζεστε πια το εργαστήριο εκείνη την ημέρα, συνδεθείτε στον server ως administrator.
 2. Σιγουρευτείτε ότι ο κωδικός πρόσβασης είναι ο γνωστός που αρχίζει από q. Αλλιώς να τον επαναφέρετε δίνοντας την εντολή passwd σε ένα τερματικό, ώστε να μπορεί ο ΥΠΛΗΝΕΤ να δώσει εντολές sudo και να ξεκλειδώσει την προστασία οθόνης.
 3. Πηγαίνετε στο μενού ΕφαρμογέςΔιαδίκτυοΕπόπτης, και από εκεί στο ΒοήθειαΑπομακρυσμένη βοήθεια. Στο πεδίο Υπολογιστής συμπληρώστε srv1-dide.ioa.sch.gr, επιλέξτε [v] Συνεχείς επανασυνδέσεις και πατήστε το κουμπί Σύνδεση. Βεβαιωθείτε ότι στο πεδίο Κατάσταση εμφανίστηκε Συνδέθηκε στο srv1-dide.ioa.sch.gr.
 4. Πηγαίνετε στο μενού ΕφαρμογέςΒοηθήματαPluma ώστε να ανοίξει ο κειμενογράφος. Επικολλήστε το παρακάτω κείμενο, σβήνοντας τις γραμμές που δεν θέλετε. Επίσης σημειώστε ό,τι άλλο χρειάζεστε:

  Παρακαλείται ο ΥΠΛΗΝΕΤ να αναβαθμίσει τα λογισμικά Ubuntu 22.04/LTSP/sch-scripts/Επόπτη στον σχολικό server, χωρίς να διαγραφούν τα αρχεία και οι ρυθμίσεις των καθηγητών.

  • Να διαγραφούν μόνο οι ρυθμίσεις των μαθητικών λογαριασμών. Οι λογαριασμοί και τα αρχεία τους θα παραμείνουν.
  • Να διαγραφούν τα αρχεία των μαθητικών λογαριασμών. Οι λογαριασμοί θα παραμείνουν αλλά θα είναι κενοί.
 5. Μπορείτε να αποχωρήσετε, ο ΥΠΛΗΝΕΤ θα κάνει την αναβάθμιση εντός της ημέρας (μπορεί και το απόγευμα) και θα τερματίσει τον εξυπηρετητή όταν η διεργασία ολοκληρωθεί.
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση