Αρχική » 2017

Αρχείο έτους 2017

Μελλοντικές εκδηλώσεις

Δεν υπάρχουν μελλοντικά γεγονότα για αυτή την ομάδα.

Σύνδεση με τα στοιχεία που διαθέτετε στο ΠΣΔ


Log in 

RSS Τελευταία μηνύματα στο Στέκι

 • Η προσομοίωση του Βαμβακάρειου Λυκείου των Εκπαιδευτηρίων Δελασάλ Σύρου 23 Απριλίου, 2024
  Συνάδελφοι σας μεταφέρω την τρίωρη προσομοίωση του Βαμβακάρειου Λυκείου των Εκπαιδευτηρίων Δελασάλ Σύρου μαζί με τις απαντήσεις της. Αν θέλετε μπορείτε να την χρησιμοποιήσετε όπως κρίνετε εσείς στους μαθητές σας. Σας την προσφέρω ελεύθερα σε Word. Καλή...
 • Απ: ΥΠΕΡΒΑΣΗ ΟΡΙΩΝ ΠΙΝΑΚΑ, ΤΙ ΛΑΘΟΣ ΘΕΩΡΕΙΤΑΙ; 23 Απριλίου, 2024
  Παράθεση από: tsioulak στις Χθες στις 11:53:21 ΠΜΣυνάδελφε, στην πραγματική ζωή αυτό που λες ίσως χτυπούσε syntax ίσως και όχι, ανάλογα τον compiler.Εγώ συμφωνώ μαζί σου ότι αφού βάζεις το float(A) mod 5 να χτυπά syntax error τότε μάλλον θα έπρ...
 • Απ: Προμήθεια εξοπλισμού ρομποτικής και STEM για την εκπαίδευση 23 Απριλίου, 2024
  Απ' όσο ξέρω, οι σχολικοί σύμβουλοι και οι διευθυντές εκπαίδευσης δεν διαχειρίζονται κονδύλια για τον εξοπλισμό των σχολείων και το Υπουργείο δεν νομίζω να ζητά τη γνώμη τους.Και αλλού υπάρχει οικονομική στενότητα και καταφεύγουν σε δωρεές παλιών υπολ...

Ανάγκες υπολογιστικού εξοπλισμού 2017

Το παρόν άρθρο αφορά μόνο τις σχολικές μονάδες Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του Δήμου Ιωαννιτών, οι οποίες αφού διαβάσουν το παρόν άρθρο, παρακαλούνται να συμπληρώσουν τη φόρμα καταγραφής αναγκών σε υπολογιστικό εξοπλισμό.

Στην προηγούμενη μεγάλη αναβάθμιση εξοπλισμού, αντικαταστάθηκαν τα εργαστήρια που είχαν Pentium 3. Το σκεπτικό του επόμενου διαγωνισμού προμηθειών, όταν αυτός δρομολογηθεί, θα είναι να αναβαθμιστούν όλοι οι μονοπύρηνοι υπολογιστές (Pentium 4 ή παλιότεροι) και οι παλιές οθόνες CRT, από το πρώτο εργαστήριο κάθε σχολείου και από τους υπολογιστές Διευθυντή / Γραμματείας. Δεν θα αντικατασταθούν υπολογιστές αιθουσών ή δεύτερων εργαστηρίων. Για οποιαδήποτε απορία επικοινωνήστε με τον Υπεύθυνο ΚΕΠΛΗΝΕΤ στο 2651001241.

Πώς ξεχωρίζουμε εάν ένας υπολογιστής είναι μονοπύρηνος και άρα υποψήφιος για αντικατάσταση:

 • Εάν έχετε Windows, πατήστε Ctrl+Shift+Esc. Θα εμφανιστεί η Διαχείριση εργασιών των Windows. Πηγαίνετε στην καρτέλα Επιδόσεις και κάτω από το Ιστορικό χρήσης CPU μετρήστε πόσα κουτιά CPU (“καρδιογραφήματα”) εμφανίζονται. Εάν εμφανίζεται 1 είναι μονοπύρηνος και χρήζει αντικατάστασης (παράδειγμα εικόνας), εάν εμφανίζονται 2 ή περισσότεροι είναι πολυπύρηνος και δεν χρήζει αντικατάστασης (παράδειγμα εικόνας).
  Υποσημείωση: ειδικά οι Pentium 4 στα πάνω από 3 GHz εμφανίζουν 2 κουτιά (hyperthreading) ενώ είναι μονοπύρηνοι, δηλώστε τους για αντικατάσταση.
 • Εάν έχετε Ubuntu, είτε ανοίξτε ένα τερματικό είτε από τον Επόπτη κάντε δεξί κλικ → Εκτέλεση → Άνοιγμα κονσόλας → Διαχειριστή, τοπικά, και εκτελέστε grep -c processor /proc/cpuinfo. Θα σας εμφανίσει τον αριθμό των πυρήνων.
 • Εάν ο υπολογιστής δεν ανοίγει, κοιτάμε να βρούμε αυτοκόλλητο. Εάν γράφει Pentium 3 ή 4, ή έχει λειτουργικό 2000/XP, χρήζει αντικατάστασης. Εάν γράφει Dual Core ή έχει λειτουργικό Vista/7/8/10, δεν χρήζει αντικατάστασης.

Φόρμα καταγραφής αναγκών σε υπολογιστικό εξοπλισμό.

Καταχώρηση στοιχείων επικοινωνίας στο ΠΣΔ

psd-contact-infoΚάποιες φορές χρειάζεται να επικοινωνήσουμε με έναν συνάδελφο που έχει φέρει μηχάνημα για επισκευή, και δυσκολευόμαστε επειδή πηγαίνει σε πολλά σχολεία κλπ. Όσοι από εσάς θέλετε, μπορείτε να συμπληρώσετε το κινητό σας στο ΠΣΔ ώστε να το βρίσκουμε από εκεί:

 • Πηγαίνετε στο http://www.sch.gr, επιλέξτε Σύνδεση και εισάγετε το Username και το Password σας.
 • Επιλέξτε MySch πάνω δεξιά και στη συνέχεια Πίνακας Ελέγχου στα αριστερά. Ξαναεισάγετε τον Κωδικό πρόσβασής σας και πατήστε Είσοδος.
 • Επιλέξτε Προσωπικά και υπηρεσιακά στοιχεία.
 • Συμπληρώστε τα Στοιχεία επικοινωνίας, δηλαδή Τηλέφωνο, Κινητό τηλέφωνο και Email ανάκτησης κωδικού.

Δείτε ένα παράδειγμα στη συνημμένη εικόνα δεξιά.

Αναβάθμιση σε Ubuntu 16.04 LTSP

Καλή σχολική χρονιά σε όλους,

όσα σχολεία λειτουργούν με Ubuntu 12.04 LTSP, προτείνεται να το προσκομίσουν στο ΚΕΠΛΗΝΕΤ για νέα εγκατάσταση Ubuntu 16.04 LTSP, κάνοντας τις παρακάτω ενέργειες:

 • Ανοίξτε ένα δελτίο στη σελίδα http://helpdesk.sch.gr, και αναφέρετε:
  • ότι θέλετε εγκατάσταση Ubuntu 16.04 LTSP,
  • ποιοι παλιοί λογαριασμοί θέλετε να διατηρηθούν ως έχουν,
  • και ποιοι νέοι λογαριασμοί θέλετε να δημιουργηθούν και με ποιους κωδικούς.
 • Στη συνέχεια προσκομίστε είτε ολόκληρο το κουτί είτε μόνο το δίσκο του εξυπηρετητή στο ΚΕΠΛΗΝΕΤ.

Η παλιά εγκατάσταση θα διατηρηθεί ολόκληρη στον υποφάκελο /srv/precise-ubuntu, έτσι ώστε να είναι δυνατή η ανάκτηση δεδομένων εάν εκ των υστέρων θυμηθείτε ότι χρειαζόσαστε κάτι.

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση