Ιούλ 05

Ιστοσελίδες σχολείων στο blogs.sch.gr

Κάποια σχολεία ζητάνε βοήθεια για τη συντήρηση των ιστοσελίδων τους, οι οποίες έγιναν στο παρελθόν από συναδέλφους οι οποίοι στη συνέχεια άλλαξαν σχολείο.

Επειδή δεν είναι εύκολο να γνωρίζουμε όλα τα σχετικά CMS (Joomla κλπ) που χρησιμοποιούνται, τα plugins, τις custom ρυθμίσεις, τις διαδικασίες ενημέρωσης σε νέα έκδοση κ.α., προτείνουμε στα σχολεία να χρησιμοποιούν το https://blogs.sch.gr, το οποίο συντηρείται κεντρικά από το ΠΣΔ, εκτός φυσικά κι αν υπάρχει συνάδελφος που έχει αναλάβει και γνωρίζει να συντηρεί την ιστοσελίδα του σχολείου με όποιο εργαλείο θέλει αυτός.

Για να ξεκινήσετε, αρκεί να συνδεθείτε στο https://blogs.sch.gr με το username/password της σχολικής μονάδας. Όταν στη συνέχεια γράψετε τα σχετικά άρθρα και τις σελίδες σας, και θέλετε να μεταφέρετε τους επισκέπτες από την παλιά σελίδα π.χ. http://12lyk-ioann.ioa.sch.gr στη νέα σελίδα π.χ. https://blogs.sch.gr/12lykioan, τότε θα πρέπει να συνδεθείτε μέσω FTP στο users.ioa.sch.gr, και να ανεβάσετε ένα αρχείο με όνομα index.php και περιεχόμενα τα παρακάτω:

<?php
  header("HTTP/1.1 301 Moved Permanently");
  header("Location: https://blogs.sch.gr/12lykioan");
  exit();
?>

Εάν τυχόν έχετε και αρχείο index.html, θα πρέπει να το σβήσετε ώστε να χρησιμοποιηθεί το index.php.

Ιαν 15

Προβλήματα εκκίνησης λόγω νέου πυρήνα

Όσα σχολεία έχουν Ubuntu 16.04, πιθανώς να παρουσιάσουν πρόβλημα εκκίνησης το οποίο επιλύεται προσωρινά εκκινώντας με παλιότερο πυρήνα:

  • Στο μενού εκκίνησης του grub, επιλέξτε: Advanced options for Ubuntu
  • Και στη συνέχεια, την (μάλλον) 3η γραμμή: Ubuntu, με Linux 4.10.0-42-generic

Στη συνέχεια είτε επικοινωνήστε με τον Υπεύθυνο ΚΕΠΛΗΝΕΤ, είτε εκτελέστε μόνοι σας τις παρακάτω ενέργειες:

Διαδικασία εγκατάστασης 4.4 kernel στο Ubuntu 16.04

Νοέ 17

Ανάγκες υπολογιστικού εξοπλισμού 2017

Το παρόν άρθρο αφορά μόνο τις σχολικές μονάδες Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του Δήμου Ιωαννιτών, οι οποίες αφού διαβάσουν το παρόν άρθρο, παρακαλούνται να συμπληρώσουν τη φόρμα καταγραφής αναγκών σε υπολογιστικό εξοπλισμό.

Στην προηγούμενη μεγάλη αναβάθμιση εξοπλισμού, αντικαταστάθηκαν τα εργαστήρια που είχαν Pentium 3. Το σκεπτικό του επόμενου διαγωνισμού προμηθειών, όταν αυτός δρομολογηθεί, θα είναι να αναβαθμιστούν όλοι οι μονοπύρηνοι υπολογιστές (Pentium 4 ή παλιότεροι) και οι παλιές οθόνες CRT, από το πρώτο εργαστήριο κάθε σχολείου και από τους υπολογιστές Διευθυντή / Γραμματείας. Δεν θα αντικατασταθούν υπολογιστές αιθουσών ή δεύτερων εργαστηρίων. Για οποιαδήποτε απορία επικοινωνήστε με τον Υπεύθυνο ΚΕΠΛΗΝΕΤ στο 2651001241.

Πώς ξεχωρίζουμε εάν ένας υπολογιστής είναι μονοπύρηνος και άρα υποψήφιος για αντικατάσταση:

  • Εάν έχετε Windows, πατήστε Ctrl+Shift+Esc. Θα εμφανιστεί η Διαχείριση εργασιών των Windows. Πηγαίνετε στην καρτέλα Επιδόσεις και κάτω από το Ιστορικό χρήσης CPU μετρήστε πόσα κουτιά CPU («καρδιογραφήματα») εμφανίζονται. Εάν εμφανίζεται 1 είναι μονοπύρηνος και χρήζει αντικατάστασης (παράδειγμα εικόνας), εάν εμφανίζονται 2 ή περισσότεροι είναι πολυπύρηνος και δεν χρήζει αντικατάστασης (παράδειγμα εικόνας).
    Υποσημείωση: ειδικά οι Pentium 4 στα πάνω από 3 GHz εμφανίζουν 2 κουτιά (hyperthreading) ενώ είναι μονοπύρηνοι, δηλώστε τους για αντικατάσταση.
  • Εάν έχετε Ubuntu, είτε ανοίξτε ένα τερματικό είτε από τον Επόπτη κάντε δεξί κλικ → Εκτέλεση → Άνοιγμα κονσόλας → Διαχειριστή, τοπικά, και εκτελέστε grep -c processor /proc/cpuinfo. Θα σας εμφανίσει τον αριθμό των πυρήνων.
  • Εάν ο υπολογιστής δεν ανοίγει, κοιτάμε να βρούμε αυτοκόλλητο. Εάν γράφει Pentium 3 ή 4, ή έχει λειτουργικό 2000/XP, χρήζει αντικατάστασης. Εάν γράφει Dual Core ή έχει λειτουργικό Vista/7/8/10, δεν χρήζει αντικατάστασης.

Φόρμα καταγραφής αναγκών σε υπολογιστικό εξοπλισμό.

Παλαιότερα άρθρα «

Top
...
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων