Αρχική » 2015 » Σεπτέμβριος

Αρχείο μηνός Σεπτέμβριος 2015

Μελλοντικές εκδηλώσεις

Δεν υπάρχουν μελλοντικά γεγονότα για αυτή την ομάδα.

Σύνδεση με τα στοιχεία που διαθέτετε στο ΠΣΔ


Log in 

RSS Τελευταία μηνύματα στο Στέκι

Απομακρυσμένη συντήρηση ΣΕΠΕΗΥ με Ubuntu/LTSP

Καλή σχολική χρονιά σε όλους!

Όσοι λειτουργείτε Ubuntu/LTSP στο εργαστήριο Πληροφορικής του σχολείου και θέλετε να σας κάνει απομακρυσμένη συντήρηση του server ο Υπεύθυνος ΚΕΠΛΗΝΕΤ (updates, δημοσίευση εικονικού δίσκου, έλεγχο για συνηθισμένα προβλήματα κλπ), να κάνετε τα παρακάτω βήματα:

  1. Βεβαιωθείτε ότι εκείνη την ημέρα δεν θα χρειαστείτε το εργαστήριό σας (π.χ. ακολουθήστε τα βήματα αφού τελειώσει το μάθημα Πληροφορικής).
  2. Εάν δεν το έχετε ήδη, τότε προσωρινά για τον administrator ορίστε το κλασσικό συνθηματικό, q1… κλπ. Ένας τρόπος να αλλάξετε το password είναι με την εντολή “passwd” σε ένα τερματικό.
  3. Ανοίξτε τον κειμενογράφο από το μενού Εφαρμογές → Βοηθήματα. Εκεί σημειώστε το όνομα του σχολείου και του Υπεύθυνου ΣΕΠΕΗΥ, και εάν έχετε και τίποτα παρατηρήσεις για την συντήρηση (π.χ. αν θέλετε διαγραφή των αρχείων όλων των μαθητών).
  4. Ανοίξτε τον Επόπτη από το μενού Εφαρμογές → Διαδίκτυο.
  5. Ανοίξτε τον διάλογο απομακρυσμένης βοήθειας από το μενού Βοήθεια του Επόπτη.
  6. Στο πεδίο «Υπολογιστής», εισάγετε την διεύθυνση: srv1-dide.ioa.sch.gr
  7. Τσεκάρετε το «[v] Συνεχείς επανασυνδέσεις» και κάντε κλικ στο κουμπί [Σύνδεση].

Μετά τα παραπάνω θα πρέπει να έχετε συνδεθεί με τον υπολογιστή του Υπεύθυνου ΚΕΠΛΗΝΕΤ. Αφήστε τον ανοιχτό ώστε στην πρώτη ευκαιρία να γίνει η συντήρηση. Μετά το τέλος της συντήρησης θα γίνει και τερματισμός λειτουργίας του server οπότε δεν χρειάζεται να επιστρέψετε στο εργαστήριο για να τον κλείσετε εσείς.

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση