Δράσεις κατά του σχολικού εκφοβισμού 

Στο Νηπιαγωγείο μας με αφορμή την Ημέρα Κατά του Σχολικού Εκφοβισμού οργανώσαμε μια ευχάριστη, βιωματική δράση  μέσα από την οποία δουλέψαμε τη φιλία, την ενσυναίσθηση και την απόρριψη του σχολικού εκφοβισμού!

IMG 20260309 162115

«Η καρδιά που νιώθει»
Η νηπιαγωγός έδειξε μια χάρτινη καρδιά και ρώτησε:
-Πώς νιώθει μια καρδιά όταν της μιλούν όμορφα;
-Πώς νιώθει όταν κάποιος την κοροϊδεύει, τη φοβίζει ή την αφήνει μόνη;
Κάθε φορά που τα παιδιά έλεγαν μια άσχημη συμπεριφορά, τσαλάκωνε λίγο την καρδιά.
Μετά προσπαθήσαμε να την ανοίξουμε ξανά αλλά τελικά η καρδιά δεν έγινε όπως πριν.

Γι’ αυτό πρέπει προσέχουμε τα λόγια και τις πράξεις μας ώστε να μην τσαλακώνουμε τις καρδιές των άλλων!

IMG 20260309 161936

«Το δίχτυ της φιλίας»
Έπειτα πήραμε ένα κόκκινο κουβάρι στο χρώμα της αγάπης Κράτησε το πρώτο παιδί την άκρη και το έδωσε  σ’ένα άλλο παιδάκι από την παρεούλα λέγοντάς του  κάτι όμορφο… Αυτό έγινε μέχρι όλα τα παιδιά να πάρουν το κουβάρι της αγάπης, να πουν κάτι όμορφο σε ένα φίλο τους και το κουβάρι να καταλήξει πάλι στην αρχή. Έτσι σχηματίστηκε το δίχτυ της αγάπης. Ένα δίχτυ φτιαγμένο από την αγάπη όλων μας διότι έστω και ένας αν δεν το κρατάει και αφήσει το σχοινί της αγάπης το δίχτυ θα χαλάσει!

IMG 20260309 161840

«Ο τοίχος της αγάπης »

Ο καθένας σε μια μεγάλη κόκκινη καρδιά έγραψε κάτι που θα τη βοηθήσει να νιώσει όμορφα και να είναι χαρούμενη όπως: ΑΓΑΠΗ, ΣΥΓΝΩΜΗ, ΣΕΒΑΣΜΟΣ, ΝΑ ΜΗ ΜΕΙΝΕΙ ΜΟΝΗ, ΝΑ ΠΑΙΖΟΥΜΕ ΜΑΖΙ, ΝΑ ΒΟΗΘΑΜΕ κλπ

Έπειτα η νηπιαγωγός πλαστικοποίησε τις καρδιές και τις κρεμάσαμε με πολύχρωμες κορδέλες στο φράχτη του σχολείου. Φτιάξαμε  έτσι τον τοίχο της αγάπης!

Τώρα όλοι μπορούν να δουν τι κάνει τις καρδιές των ανθρώπων χαρούμενες και με ποιον τρόπο θα διώξουμε τη βία, το φόβο και την απομόνωση από τα σχολεία!