ΕΡΧΕΤΑΙ ΤΟ ΠΑΣΧΑ

ΜΕΡΟΣ 2ο (ΤΑ ΕΘΙΜΑ)

 Σπίτι μένω και μαθαίνω

Η Κυριακή του Πάσχα είναι η μεγάλη γιορτή της Λαμπρής – για πολλούς η πιο σημαντική γιορτή στην Ελλάδα. Από νωρίς το πρωί ο παραδοσιακός οβελίας ψήνεται στη σούβλα ενώ γύρω από το εορταστικό τραπέζι γλεντούν οικογένεια και φίλοι με τραγούδια και χορό. Και τις υπόλοιπες ημέρες  όμως της Μεγάλης Εβδομάδας, διάφορα έθιμα τηρούνται σε πολλά μέρη στην Ελλάδα.

 

Τα πιο γνωστά  από τα έθιμα του Πάσχα είναι οι λαμπάδες, τα κόκκινα αυγά, τα τσουρέκια, ο οβελίας, η μαγειρίτσα, τα κουλούρια, και τα βεγγαλικά. Υπάρχουν όμως και άλλα πιο ιδιαίτερα όπως τα φαναράκια στο Λεωνίδιο, οι μπότιδες στην Κέρκυρα, ο Επιτάφιος που μπαίνει στο νερό στην Ύδρα, ο ρουκετοπόλεμος στη Χίο κλπ.

 

Το φετινό Πάσχα θα είναι σίγουρα διαφορετικό αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορεί να διατηρήσει κάποια από τα παραδοσιακά στοιχεία του όπως τα πασχαλινά κουλουράκια, τα κόκκινα αυγά, οι ευχές με κάρτες, e-mail ή τηλεφωνικά κ.α. 

Δραστηριότητα 1.

Βλέπουμε στα πιο κάτω σάιτ πολλές εικόνες και βίντεο σχετικά με τα Πασχαλινά έθιμα του τόπου μας

Δραστηριότητα 2 

ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΙΣΗΣ: Ένωσε την κάθε λαμπάδα με το σωστό χρώμα

 

 

Δραστηριότητα 3

ΚΡΥΠΤΟΛΕΞΟ: Βρες τις χαμένες Πασχαλιάτικες λέξεις

 

Δραστηριότητα 4

ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΜΝΗΜΗΣ: Που κρύφτηκαν οι εικόνες του Πάσχα;

 

Δραστηριότητα 5

Μπορείτε να κάνετε όποιες  θέλετε από τις κατασκευές και τις κάρτες που θα βρείτε στους πιο κάτω συνδέσμους.

Δραστηριότητα 6

Τραγούδια για το Πάσχα

Δραστηριότητα 7

PADLET:
Όσες θέλετε από τις κατασκευές σας, τις ζωγραφιές σας και  τις ευχές σας μπορείτε να τις ανεβάσετε στον πίνακα padlet που θα σας στείλω με μέιλ για να μπορείτε ΟΛΟΙ μαζί να βλέπετε και να χρησιμοποιείτε αυτό τον ΚΟΙΝΟ χώρο εργασίας, όπως τον πίνακα που κολλάτε τις εργασίες σας στο Νηπιαγωγείο μας.
ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ

 

ΟΙ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΣΑΣΛήψη αρχείου

Μία σκέψη στο“ΕΡΧΕΤΑΙ ΤΟ ΠΑΣΧΑ

  1. Καλό Πάσχα με υγεία.Ολαηταν υπέροχα αλλά κυρίως μας άρεσαν οι κατασκευές και θα προσπαθήσουμε να φτιάξουμε κάποιες από αυτές.

Τα σχόλια είναι κλειστά.