Λοιπόν…τι;

«Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΜΑΣ ΑΥΤΟΚΑΤΑΣΤΡΕΦΕΤΑΙ ΔΙΟΤΙ ΚΑΤΕΧΡΑΣΘΗ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΙΣΟΤΗΤΑΣ. ΔΙΟΤΙ ΕΜΑΘΕ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΝΑ ΘΕΩΡΟΥΝ ΤΗΝ ΑΥΘΑΔΕΙΑ ΩΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑ, ΤΗΝ ΠΑΡΑΝΟΜΙΑ ΩΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ, ΤΗΝ ΑΝΑΙΔΕΙΑ ΤΟΥ ΛΟΓΟΥ ΩΣ ΙΣΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΑΡΧΙΑ ΩΣ ΕΥΔΑΙΜΟΝΙΑ»

Ισοκράτης 436π.Χ – 338π.Χ

– – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – –

Καλώς ήρθατε στη σελίδα Όλα και τα Πάντα … ένα ιστολόγιο ποικίλης ύλης, που επιδιώκει και θα προσπαθήσει εκτός από το να δώσει γνώσεις και πληροφορίες, να προβληματίσει, να αφυπνίσει, να γυμνάσει  …

school_01_t_s   Το ιστολόγιο επιμελείται ο Μίλτος Κάππης, καθηγητής Φυσικής Αγωγής στο 2ο Γυμνάσιο Κορίνθου.

   Και το ταξίδι αρχίζει, μπροστά σε μια ψυχρή οθόνη και με διαμεσολαβητή το άψυχο πληκτρολόγιο, σε μια επικοινωνία που δεν μπορώ να αισθανθώ τις αντιδράσεις σας κοιτάζοντας σας κατάματα, ούτε να δω τις εκφράσεις του προσώπου σας στα λογής λεγόμενά μου, ούτε να ευχαριστηθώ τον άμεσα διάλογο και έναν τεκμηριωμένο και εποικοδομητικό αντίλογο με σας, κερδίζοντας μια πιο εύδρομη, πιο ουσιαστική, πιο επωφελής και ευσταθής σκέψη … αλλά ελπίζω το εγχείρημα να αποδώσει έργο στις καρδιές όλων μας.

 

Απενεργοποιήστε τον εγκέφαλο … λοιπόν …

____________________________________________

Πλοήγηση στο ιστολόγιο

loipon_ti_001_p_s*Οι «Στατικές σελίδες» βρίσκονται στο πάνω μέρος της σελίδας και αν αφήσετε το «ποντίκι» σας πάνω σε ένα από τα θέματα, πιθανόν θα ανοίξουν νέα «παράθυρα» με υποκατηγορίες … όπως στο παράδειγμα της εικόνας όπου άφησα το ποντίκι πάνω στο θέμα «Φυσική Αγωγή», άνοιξε ένα νέο παράθυρο με  υποκατηγορίες (Φ.Α. με εικόνες στο 2ο Γυμ, Σχολικός Αθλητισμός, κλπ), μετακινώ το ποντίκι πάνω από το «Φ.Α. με εικόνες στο 2ο Γυμ.» και ανοίγει νέο παράθυρο με υποκατηγορίες, από τις οποίες διαλέγω την «Καλαθοσφαίριση».

loipon_ti_002_p_s*Οι «Κατηγορίες» που βρίσκονται ακριβώς κάτω από τις «Στατικές Σελίδες» και στα αριστερά όπως κοιτάτε την οθόνη, που με ένα κλικ σε αυτές βλέπετε το περιεχόμενό τους … στο παράδειγμα της εικόνας άνοιξα το «Αρχαία Ελλάδα».

loipon_ti_003_p_s

*Το «Ευρετήριο«, το οποίο υπάρχει στις «Στατικές Σελίδες» και μπορείτε με ένα απλό «κλικ» να μεταφερθείτε στο άρθρο που σας ενδιαφέρει. Στο «Ευρετήριο» υπάρχουν όλα τα άρθρα των «Κατηγοριών» εκτός από την «Επικαιρότητα». Απλά επιλέξτε μια από τις υποκατηγορίες που εμφανίζονται όταν αφήσετε τον δείκτη του «ποντικιού» σας πάνω στην λέξη «Ευρετήριο».

loipon_ti_004_p_s*Αν θέλετε να δείτε ποιες είναι οι «Πρόσφατες Δημοσιεύσεις«, αρκεί να πάτε λίγο πιο κάτω από τις «Κατηγορίες» όπου θα βρείτε το παράθυρο με τα τελευταία άρθρα των κατηγοριών. Άρθρα που δημοσιεύονται στις «Στατικές Σελίδες» δεν εμπεριέχονται στις «Πρόσφατες Δημοσιεύσεις».

Παρακαλώ, πριν μπείτε σε οποιοδήποτε άρθρο του «Όλα και τα Πάντα», διαβάστε τις «Οδηγίες Χρήσης» του ιστολογίου.

– – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – –

 

17 comments

Μεταπήδηση στη φόρμα σχολίων

 1. Γιάννα

  Γειά σου Μίλτο! Καλή αρχή με το ιστολόγιο σου! Μπορεί το ταξίδι σου να ξεκινάει…άψυχα αλλά όπως θα διαπιστώσεις στην πορεία είναι μαγικό. Γράφεις πολύ ωραία και γι’ αυτο είμαι σίγουρη οτι το blog σου θα ξεχωρίσει…
  Απενεργοποίηση…λοιπόν

  1. Μίλτος

   Να και το πρώτο σχόλιο στο «όλα και τα πάντα»!

   Σε ευχαριστώ πολύ Γιάννα για τα καλά λόγια σου.

   Πλήρη απενεργοποίηση για να … «δούμε» 🙂

 2. ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΖΑΜΑΝΗΣ

  Καλή αρχή και από μένα 🙂
  Απενεργοποίηση !!

  1. Μίλτος

   Ευχαριστώ Βαγγέλη.
   Απενεργοποίηση … πάνω απ’ όλα 🙂

 3. πατήρ Παύλος Στρούμπας

  Άψογη η προσπάθειά σου Μίλτο. Συνέχισε να «απενεργοποιείς» τις καρδιές των παιδιών μας. Σε ευχαριστούμε.

  1. Μίλτος

   Ευχαριστώ πολύ για τα καλά σας λόγια πατέρα Παύλο. Μου δίνετε δύναμη να συνεχίσω.

   Η προτροπή μου είναι για απενεργοποίηση εγκεφάλου και ενεργοποίηση της καρδιάς και του νου … για να «δούμε» …

 4. Αθανασία Παπαχρήστου

  Βρίσκω πολύ ενδιαφέρον το ιστολόγιο που έχεις στήσει για τους μαθητές σου Μίλτο. Αγωγή ψυχής και σώματος! Μπράβο!

  1. Μίλτος

   Να ‘σαι καλά Αθανασία.
   Το έθεσες πολύ σωστά … «αγωγή ψυχής και σώματος».
   Σ’ ευχαριστώ.

 5. Μαρία

  Πολύ ωραία προσπάθεια Μίλτο…και το κυριότερο ότι είναι σε κοινωνία- επικοινωνία  με τους μαθητές…περιηγήθηκα στο blog και μου άρεσε και η θεματολογία και ο τρόπος παρουσίασης..καλή συνέχεια!

 6. ΒΑΓΓΕΛΗΣ - ΧΙΟΣ

  ΦΙΛΕ ΚΑΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΕ, ΕΚΑΝΕΣ ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΗ ΔΟΥΛΕΙΑ! ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΕΙΣ- ΚΑΙ ΤΟ ΕΥΧΟΜΑΙ- ΜΕ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΖΗΛΟ!

 7. Δημήτρης Τσίτουρας

  ΦΙΛΕ ΜΙΛΤΟ , ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ.

  1. Μίλτος

   Δημήτρη, Βαγγέλη και Μαρία σας ευχαριστώ πολύ για τα τονωτικά σας λόγια … λόγια που δίνουν δύναμη και προτροπή να συνεχίσω.

 8. agaph tsakona

  Κύριε Κάππη είμαι η Αγάπη Τσάκωνα από το περσινό Α5.
  ΠΟΛΥ ΩΡΑΙΟ ΤΟ BLOG ΣΑΣ.
  ΠΟΤΕ ΘΑ ΒΑΛΕΤΕ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΛΛΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΛΕΓΑΤΕ?
  ΘΑ ΜΑΣ ΞΑΝΑΠΑΡΕΤΕ ΦΕΤΟΣ??? ΤΟ ΕΛΠΙΖΩ…!!

 9. argiris

  Κύριε Κάππη ωραία αυτή η ιστοσελίδα. Είμαι ο Αργύρης από το Α2 😛

 10. ΔΗΜΗΤΡΗΣ

  Μίλτο, εξαίσια δουλειά! Καλή συνέχεια!

 11. Demmu L

  Άλλη μια σχολική-ακαδημαΪκή χρονιά αρχίζει και παρά τις δυσκολίες θα επιμένουμε να ελπίζουμε για το καλύτερο! Εύχομαι υγεία και πολλή πολλή δημιουργία!!!

 12. M+N=LOVE

  Μπράβο σου!

Αφήστε μια απάντηση

e-class Tutorials

η-τάξη ~ Οδηγίες για Δημιουργία και Επεξεργασία Σχετικά Link: Εγχειρίδια χρήσης Εγχειρίδιο Εκπαιδευτικού η-τάξη tutorials από τον Γιάννη Αρβανιτάκη (YouTube) … πάρα πολύ καλός!!! Εργασίες και ασκήσεις e-class (YouTube) Δημιουργία μαθημάτων e-class (YouTube) Εγχειρίδιο Μαθητή Σύνδεση μαθητών στο e-class και εγγραφή σε μάθημα (YouTube) Συνεχίζεται … αγαπητοί συνάδελφοι πιθανόν να ανεβάσω φωτογραφίες κι οδηγίες εδώ.

Διάβασε περισσότερα

Ομιλία για την 28η Οκτωβρίου

Έλενα Δαμουλή Μαθήτρια 2ου Γυμνασίου Κορίνθου Θέμα: άρθρο για την 28η Οκτωβρίου αναγνώσθηκε στην εορτή του σχολείου στις 27/10/2017   Ομιλία για την Εθνική Επέτειο της 28ης Οκτωβρίου Κάθε χρόνο στις 28 Οκτωβρίου ο λαός μας σκύβει με σεβασμό και συγκίνηση στο μεγάλο βιβλίο της εθνικής του Ιστορίας και ξαναδιαβάζει το χρονικό ενός «Όχι», μιας …

Διάβασε περισσότερα

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων