Άνθρωποι και ζώα (Περιβαλλοντική Εκπαίδευση)

Πρόγραμμα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης:

Άνθρωποι και ζώα: Συγκάτοικοι στον ίδιο ή μήπως από άλλο πλανήτη”.

Αφίσα Προγράμματος

Ημερολόγιο Προγράμματος

Τεχνολογία – Έκθεση 2021

Έκθεση Τεχνολογίας 2020-2021κλικ εδώ για να τη δείτε

Περιλαμβάνει:

  • Ατομικά έργα Α’  Γυμνασίου
  • Ομαδικά έργα Β’ Γυμνασίου

Καθηγητής Τεχνολογίας: π.Ιωάννης Σκούπας

ΕΝΑΡΞΗ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ -rapid test

Σχετικά με τις διαδικασίες των self-test  δημοσιεύθηκε σήμερα στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης Κονή Υπουργική Απόφαση.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΟΙΞΕΤΕ ΤΟ ΦΕΚ

Το νέο πρόγραμμα από 11-05-2021 … κλικ εδώ

Δήλωση αποτελέσματος self test για Covid-19 … κλικ εδώ

Εδικότερα σύμφωνα με την απόφαση:

Διαδικασία προμήθειας και διενέργεια του διαγνωστικού ελέγχου νόσησης από τον κορωνοϊό COVID-19 – Δήλωση του αποτελέσματος

1. Η προμήθεια του αυτοδιαγνωστικού ελέγχου γίνεται δωρεάν από το φαρμακείο με την επίδειξη του Αριθμού Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης (Α.Μ.Κ.Α.), του προ- σωρινού Αριθμού Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης (Π.Α.Μ.Κ.Α.) του άρθρου 248 του ν. 4782/2021 (Α ́ 36) ή του Προσωρινού Αριθμού Ασφάλισης και Υγειονομικής Περίθαλψης Αλλοδαπού (Π.Α.Α.Υ.Π.Α.) και της αστυνομικής ταυτότητας ή οποιουδήποτε άλλου εγγράφου ταυτοποίησης. Μαζί με τον δωρεάν αυτοδιαγνωστικό έλεγχο παραλαμβάνονται και ενημερωτικά φυλλάδια. Ειδικότερα, για τους/τις ανήλικους/ες μαθητές/τριες τον δωρεάν αυτοδιαγνωστικό έλεγχο παραλαμβάνουν οι γονείς / κηδεμόνες τους, επιδεικνύοντας τον Α.Μ.Κ.Α., Π.Α.Μ.Κ.Α. ή Π.Α.Α.Υ.Π.Α. του/της ανηλίκου/ης μαθητή/ τριας και την αστυνομική ταυτότητα ή οποιοδήποτε άλλο έγγραφο ταυτοποίησης των ιδίων (γονέων/κηδεμόνων). Οι ενήλικοι μαθητές/τριες, οι εκπαιδευτικοί, τα μέλη του Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού (Ε.Ε.Π.) και Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού (Ε.Β.Π.), το διοικητικό και το λοιπό προσωπικό των σχολικών μονάδων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, παραλαμβάνουν δωρεάν τον αυτοδιαγνωστικό έλεγχο από το φαρμακείο με την επίδειξη του Α.Μ.Κ.Α., Π.Α.Μ.Κ.Α. ή Π.Α.Α.Υ.Π.Α. και της αστυνομικής τους ταυτότητας ή οποιουδήποτε άλλου εγγράφου ταυτοποίησης. Διαβάστε όλο το άρθρο »

Ετικέτες:

Εξ Αποστάσεως Εκπαίδευση

Έκτακτη Ενημέρωση:  Νέο Πρόγραμμα από 11 Μαΐου 2021. Θα το βρείτε με κλικ παρακάτω.

Δήλωση αποτελέσματος self test για Covid-19 … κλικ εδώ

Οι σύνδεσμοι (τα Link) των ψηφιακών τάξεων των εκπαιδευτικών του σχολείου μας έχουν σταλεί σε εσάς μέσω e-mail σε ένα αρχείο pdf.

Το νέο πρόγραμμα από 11-05-2021 … κλικ εδώ

Για το «Ωράριο Μαθημάτων» … κλικ εδώ

Πρόγραμμα Συνδιδασκαλίας (Αγγλικά-Γυμναστική) … κλικ εδώ

ΠΡΟΣΟΧΗ: Η παρακολούθηση των εξ αποστάσεως μαθημάτων είναι υποχρεωτική για τους μαθητές. Θα τηρείται «Απουσιολόγιο». Κατά την είσοδό σας στην κάθε ηλεκτρονική τάξη θα γράφετε στο ειδικό πεδίο το επώνυμο και το όνομά σας.

Οδηγίες Σύνδεσης για Μαθητές

– – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – –

Ενημέρωση:

  1. Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες στην περίοδο της καραντίνας οφείλετε να ενημερώσετε το σχολείο για τυχόν επιβεβαιωμένο κρούσμα  covid-19 του μαθητή/τριας  ή στενής επαφής του με επιβεβαιωμένο κρούσμα covid-19.
  2. Διαβάστε την εγκύκλιο (κλικ εδώ) που αφορά μαθητές/τριες που συνοικούν με άτομα που πάσχουν από σοβαρό υποκείμενο νόσημα, προκειμένου οι μαθητές/τριες αυτοί να συμμετάσχουν στην εξ αποστάσεως εκπαίδευση.
  3. Οδηγίες διαχείρισης ύποπτων κρουσμάτων: Αρχές διαχείρισης ύποπτων ή επιβεβαιωμένων περιστατικών λοίμωξης COVID-19 σε σχολικές μονάδες και πρωτόκολλο αναστολής λειτουργίας σχολικών τμημάτων ή σχολείων

Παροχή οδηγιών για τη δικαιολόγηση των απουσιών που συνοικούν με άτομα που πάσχουν από σοβαρό/ά υποκείμενο/α νοσήματα

Εκδόθηκε Υ.Α  για τη δικαιολόγηση των απουσιών μαθητών/τριών  που συνοικούν με άτομα που πάσχουν από σοβαρό/ά υποκείμενο/α νοσήματα.

Η Υ.Α. αναφέρεται σε απουσίες που σημειώθηκαν στο α΄και β΄ τετράμηνο του τρέχοντος σχ. έτους, κατά το διάστημα που τα σχολεία περέμειναν ανοικτά και παρεχόταν δια ζώσης διδασκαλία, καθώς και στη δυνατότητα δικαιολόγησης των απουσιών  και ένταξης των μαθητών  σε εξ αποστάσεως εκπ/ση από 10/5/2021,ημερομηνία κατά την οποία προβλέπεται η κανονική  επαναλειτουργία των σχολείων .

Προθεσμία κατάθεσης δικαιολογητικών  12/5/2021

Αναλυτικά η  Υ.ΑΛήψη αρχείου

Διαγωνισμό για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση

Υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Πελοποννήσου διοργανώνεται διαγωνισμός με τίτλο:

«1821 μέτρα σε 200 δευτερόλεπτα»

… με σκοπό να συμμετέχουν στον εορτασμό για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση.

# Για να διαβάσετε περισσότερα κάντε κλικ εδώ

Μετά από απόφαση του συλλόγου, οι μαθητές θα συμμετάσχουν στην ενημέρωση που θα πραγματοποιηθεί για τον διαγωνισμό την Παρασκευή 16 Απριλίου την 4η διδακτική ώρα στην διεύθυνση WebEx που θα σταλεί στα e-mail τους.

Εκπαιδευτικοί στόχοι διαγωνισμού:
Στο πλαίσιο εορτασμού των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση είναι σημαντικό να μπορέσουν οι μαθητές/τριες να βιώσουν το γεγονός μέσα από το πρίσμα της ενεργητικής μάθησης, σε συνδυασμό με την άθληση που στην περίπτωση αυτή θα χρησιμοποιηθεί ως μέσο.
Συγκεκριμένα, οι μαθητές/τριες θα έχουν την ευκαιρία:
● Να προσεγγίσουν το ιστορικό γεγονός με έναν διαφορετικό τρόπο, πιο ευχάριστο και οικείο σε αυτές τις ηλικιακές ομάδες, μέσα από την κίνηση και με τη χρήση της τεχνολογίας.
● Να γνωρίσουν βαθύτερα κρυμμένες γωνιές του τόπου τους, ανακαλύπτοντας σημεία – αναφορές στην Ελληνική Επανάσταση.
● Να χρησιμοποιήσουν εφαρμογές της τεχνολογίας που μπορούν να λειτουργήσουν ως μέσο παρότρυνσης για δια βίου άθληση.
● Να συνειδητοποιήσουν την ιστορική σύνδεση του τόπου τους με την Ελληνική Επανάσταση.
● Να εξοικειωθούν περαιτέρω με τη χρήση της τεχνολογίας ως εργαλείο μάθησης.
● Να εκφραστούν ελεύθερα μέσα από τη δημιουργία ενός πρωτότυπου έργου, αναδεικνύοντας το καλλιτεχνικό τους ταλέντο.

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΔΙΑΚΡΙΣΗ ΤΟΥ 2ου ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΣΕ ΔΙΕΘΝΗ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΡΟΜΠΟΤΙΚΗΣ

   Το σχολείο μας πέτυχε διάκριση στον τελικό του διεθνούς online Μαραθώνιου Εκπαιδευτικής Ρομποτικής «RoboMarathon».Η ομάδα MasterMinders κατάκτησε την 7η θέση στη γενική
κατάταξη και την 3η θέση στις ελληνικές συμμετοχές.
   Ο τελικός του διαγωνισμού έγινε την Κυριακή 28 Μαρτίου 2021 και συμμετείχαν σε αυτόν 44 ομάδες από Ελλάδα, Ρωσία και Σκόπια. Ο διαγωνισμός οργανώθηκε από τον WRO Hellas, τον επίσημο φορέα διοργάνωσης της Ολυμπιάδας Εκπαιδευτικής Ρομποτικής WRO για την Ελλάδα.
    Το 2ο Γυμνάσιο Κορίνθου εκπροσωπήθηκε από μαθητές του σχολείου, στο 2ο group του διαγωνισμού, που περιλαμβάνει μαθητές των τάξεωναπό Β’ Γυμνασίου έως Α’ Λυκείου και σχημάτισαν τρεις ομάδες:
– Ομάδα MasterMinders (Λάμπρου Δημήτρης – Ξύδης Ηλίας)
– Ομάδα SkyNet (Ρούσης Γιώργος – Τσίτρος Αναστάσης)
– Ομάδα Thanasa-Karipidi (Θανάσα Ειρήνη – Καριπίδη Αθηνά)
 και από τους εκπαιδευτικούς:
– Τζούλη Νικόλαο, ως προπονητή των ομάδων
– Κάσσο Φώτη, ως τεχνικό σύμβουλο.

Διαβάστε όλο το άρθρο »

Covid 19_Οδηγίες διαχείρισης ύποπτων κρουσμάτων

Παρακαλώ διαβάστε τις: Αρχές διαχείρισης ύποπτων ή επιβεβαιωμένων περιστατικών λοίμωξης COVID-19 σε σχολικές μονάδες και πρωτόκολλο αναστολής λειτουργίας σχολικών τμημάτων ή σχολείων

Παρακαλούνται οι γονείς και κηδεμόνες:

  1. Σε περίπτωση οποιουδήποτε συμπτώματος ίωσης, να παραμένει ο μαθητής στο σπίτι, να ειδοποιείται το σχολείο και να επικοινωνείτε με τον γιατρό σας.
  2. Σε περίπτωση επιβεβαιωμένου κρούσματος ή σε περίπτωση στενή επαφή του μαθητή με άλλο επιβεβαιωμένο κρούσμα στο οικογενειακό ή κοινωνικό περιβάλλον, να ενημερώνετε άμεσα το σχολείο για να διενεργήσει τη λήψη των απαραίτητων μέτρων.

Κλειστά τα σχολεία 15&16/2

Σας ενημερώνουμε ότι τη Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου και την Τρίτη 16 Φεβρουαρίου, κλειστές θα παραμείνουν οι σχολικές μονάδες όλων των βαθμίδων του Δήμου Κορινθίων λόγω των έκτακτων καιρικών φαινομένων που επικρατούν και στην περιοχή μας.

Η εκπαιδευτική διαδικασία δε διακόπτεται αλλά πραγματοποιείται μέσω της διαδικασίας της «τηλεκπαίδευσης». Οπότε 15 & 16/2 τα μαθήματα θα πραγματοποιηθούν μέσω της πλατφόρμας WebEx σύμφωνα με το νέο πρόγραμμα του σχολείου που ισχύει από αύριο 15/2/2021.

Αλλαγή προγράμματος διδασκαλίας από 15/02/2021

Έχει γίνει αλλαγή προγράμματος διδασκαλίας και από την Δευτέρα 15/02/2021 θα ισχύει το εξής πρόγραμμα.

Top
 
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων