Επιστροφή σε Βοηθητικά Έντυπα

Καθήκοντα Αρχηγού

ΚΑΘΗΚΟΝΤΑ ΤΟΥ ΑΡΧΗΓΟΥ ΚΑΘΕ ΟΜΑΔΑΣ

1. Με το χτύπημα του κουδουνιού συγκεντρώνει την ομάδα του στο χώρο που πρόκειται να γίνει το μάθημα.

2. Όταν ο καθηγητής δίνει οδηγίες για το παιχνίδι ή την εξάσκηση, είναι υπεύθυνος για να παρακολουθεί όλη η ομάδα του.

3. Ακούει προσεκτικά τις οδηγίες, αφού αυτός θα εξηγήσει στα μέλη της τι ακριβώς θα κάνουν. Ο αρχηγός θα απευθύνεται στον καθηγητή αν στην ομάδα χρειάζεται κάποια διευκρίνιση ή παρουσιάζεται δυσλειτουργία.

4. Μεταφέρει στην ομάδα τις μπάλες ή ότι άλλο χρειάζεται για την εξάσκηση ή το παιχνίδι. Δε χρησιμοποιεί τα εφόδια άσκοπα, (π.χ. τρίπλα ή σουτ με τη μπάλα του μπάσκετ κ.λ.π.)

5. Κανονίζει τον τρόπο με τον οποίο θα ασκηθεί η ομάδα. Ποιοι δηλαδή θα συμμετέχουν, ποιοι θα παίζουν, ποιοι θα είναι κριτές κ.λ.π. Επίσης μεγάλη προσοχή ώστε να παίζουν όλοι τον ίδιο χρόνο, να έχουν ευκαιρίες για προσωπική βελτίωση και να ασκούνται σύμφωνα με τις αρχές του δίκαιου παιχνιδιού.

6. Φροντίζει ώστε να μη χάνεται χρόνος όταν γίνεται η αλλαγή από το παιχνίδι στην εξάσκηση και αντίθετα.

7. Στο τέλος του μαθήματος αναφέρει στον καθηγητή τον απολογισμό της ομάδας. Σε ποιο επίπεδο υπευθυνότητας λειτούργησαν, αν πραγματοποιήθηκαν οι προσωπικοί στόχοι του κάθε μέλους της ομάδας, αν υπήρχε γενικά βελτίωση στην ομάδα.

8. Φροντίζει να επιστραφούν στη θέση τους τα όργανα που χρησιμοποιήθηκαν.

9. Ο ρόλος του αρχηγού είναι να βοηθήσει την ομάδα του να γίνει καλύτερη και απευθύνεται στα μέλη της με ευγενικό τρόπο.

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση