Περί Διατροφής

Ιστότοπος για τη διατροφή, τα τρόφιμα και την υγεία

Χριστουγεννιάτικο παζάρι στο 1ο ΕΠΑΛ Καλαμαριάς!

Δεκ 202211

Το Χριστουγεννιάτικο Παζάρι μας θα πραγματοποιηθεί και φέτος στο 1ο ΕΠΑΛ Καλαμαριάς την Τρίτη 20/12/2022 και από ώρα 09.00πμ. Θα διατεθούν διάφορα προϊόντα, δημιουργίες των μαθητών του Τομέα Γεωπονίας, Τροφίμων και Περιβάλλοντος!

Σας περιμένουμε! Καλά Χριστούγεννα και Καλή Χρονιά με υγεία και ευλογία!

Invitation Bazaar 2022 2

 

Συμμετοχή στους ΤΑΠΕΡΙΣΤΑΣ 2023!

Οκτ 202216

tupperware epistrofi sxoleio Aug 2019 1

Το ΚΠΕ Αρναίας διοργανώνει το Σχολικό Δίκτυο Δράσης με τίτλο “Ταπερίστας 2023” στο οποίο συμμετέχει το 1ο ΕΠΑΛ Καλαμαριάς και το ΕΚ Καλαμαριάς με ομάδες μαθητών.

Το θέμα της Δράσης αφορά το σχολικό γεύμα των μαθητών (δεκατιανό), τον τρόπο προμήθειάς του,
το σκεύος ή τη συσκευασία μεταφοράς του, την ποσότητα, ποιότητα και τη γεωγραφική εγγύτητα των
υλικών, την επιλογή των κατάλληλων τροφίμων για τις ενεργειακές ανάγκες και την υγεία των
μαθητών.

Το συγκεκριμένο Σχολικό Δίκτυο Δράσης μέσα από την εφαρμογή της δράσης στοχεύει:
 στη μείωση της κατανάλωσης συσκευασιών μιας χρήσης (ανακυκλώσιμων ή μη) και κατ’
επέκταση στη μείωση της παραγωγής απορριμμάτων
 στην υιοθέτηση υγιεινής διατροφής
και επιδιώκει:
 την ευαισθητοποίηση των μαθητών σχετικά με την οικονομία στους πόρους και στα αγαθά
 την ανάπτυξη υπεύθυνης περιβαλλοντικά συμπεριφοράς των μαθητών σε σχέση με την
ποσότητα τροφής που προμηθεύονται, ώστε να μειώσουν τη σπατάλη τροφίμων και την
παραγωγή οργανικών υπολειμμάτων
 την προτίμηση των τοπικών προϊόντων, λόγω του μικρότερου ενεργειακού αποτυπώματος,
αλλά και λόγω της ενίσχυσης των τοπικών παραγωγών
 την αφύπνιση του πνεύματος ενεργού πολίτη σε μικρές, καθημερινές πράξεις οι οποίες
έχουν μεγάλο περιβαλλοντικό αντίκρισμα όταν έχουν μαζικό χαρακτήρα.

Θέματα και ενδεικτικές απαντήσεις στο μάθημα “Αρχές Βιολογικής Γεωργίας”!

Ιούν 20227

2022Δείτε τα σημερινά θέματα και τις ενδεικτικές απαντήσεις στο μάθημα Αρχές Βιολογικής Γεωργίας

arxes_biologikis_georgias_2022_epal

ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΕΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΘΕΜΑΤΩΝ_2022

Διατροφικά Challenges: Άλλη μια διάκριση για το ΕΠΑΛ- ΕΚ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ!

Ιούν 20225

Και η χρονιά κλείνει με ακόμη μια επιτυχία!

Και φέτος στην πρώτη τριάδα του Πανελλήνιου Μαθητικού Διαγωνισμού ‘Διατροφικά Challenges’

που διοργάνωσε το Ίδρυμα Διατροφικών Μελετών Ερευνών, βρέθηκαν τα έργα των μαθητών του τομέα Γεωπονίας και της Ειδικότητας Τεχνολογίας Τροφίμων & Ποτών του ΕΠΑΛ & του ΕΚ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ!

Σκανάρετε τα QR codes για να δείτε τις συνταγές!

Πολλά συγχαρητήρια στους δημιουργικούς μαθητές μας!

Μπράβο σας!

FB IMG 1654442072141FB IMG 1654442092307FB IMG 1654442083656FB IMG 1654442078409

Δράσεις της Ειδικότητας Τεχνολογίας Τροφίμων & Ποτών 2021-2022!

Μάι 202227

Μια ακόμη δημιουργική χρονιά έφτασε στο τέλος της! Δείτε το σύντομο video με όλες τις δράσεις μας!

Ειδικότητα Τεχν. Τροφίμων & Ποτών 1ου ΕΠΑΛ – ΕΚ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ

Διατροφή των μαθητών κατά τη διάρκεια των εξετάσεων!

Μάι 202218
Δείτε το στο slideshare.net

Παρουσίαση του προγράμματος “ΓΗ, μαΓΗρική και υΓΗα: μια σχέσης ζωής”!

Μάι 202215

Το πρόγραμμα”ΓΗ, μαΓΗρική και υΓΗα: μια σχέσης ζωής” που εκπονήθηκε από τους μαθητές της ειδικότητας Γ΄Τροφίμων & Ποτών κατά το σχολ. έτος 2021-2022 του 1ου ΕΠΑΛ Καλαμαριάς παρουσιάστηκε από τους ίδιους τους μαθητές σε δύο σχετικές ημερίδες:

  • στο Φεστιβάλ παρουσίασης Περιβαλλοντικών Προγραμμάτων της ΔΔΕ Ανατ. Θεσσαλονίκης την Τετάρτη 11/05/22 και
  • στην ημερίδα που διοργανώθηκε από το ΕΘΝΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ “Διατροφή, Περιβάλλον και Υγεία” την Πέμπτη 12/05/22.

Παρακάτω μπορείτε να δείτε την παρουσίαση:

Δείτε το στο slideshare.net

Επισκευθείτε το blog στον παρακάτω σύνδεσμο: https://blogs.sch.gr/vatzim/

Επίσκεψη στο οινοποιείο Σπυροπούλου στη Ν. Μεσήμβρια Θεσσαλονίκης!

Μάι 20229
Spyr9 Spyr10 Spyr8 Spyr7 Spyr6 Spyr4 Spyr2 Spyr
Σε έναν πολύ όμορφα διαμορφωμένο χώρο μας υποδέχθηκαν σήμερα οι ιδιοκτήτες του οινοποιείου Σπυροπούλου. Οι μάθητές των ειδικοτήτων Γ Τροφίμων και Γ Ανθοκομίας ξεναγήθηκαν στον πειραματικό βιολογικό αμπελώνα με τις διάφορες ποικιλίες, στις δεξαμενές οινοποίησης και στο κελλάρι και έμαθαν για όλη τη διαδικασία παραγωγής οίνου από το αμπέλι ως το μπουκάλι!
Ο Θάνος και η Μαρία δυο νέοι οινοποιοί με αγάπη για το αμπέλι και μεράκι για το κρασί και την τέχνη του! ????????????????
Ευχαριστούμε!

Επίσκεψη στο πλαίσιο Erasmus+ προγράμματος!

Μάι 20225

Επισκεφτήκαμε σήμερα δύο ιδιωτικές επιχειρήσεις στη περιοχή της Βουργουνδίας της Γαλλίας. Στην πόλη Τουρνούς ο ιδιοκτήτης λειτουργεί 2 τμήματα: το ένα ανακύκλωσης συσκευών, ρούχων, παιχνιδιών και άλλων οικιακών αντικειμένων και το άλλο αξιοποίησης τροφίμων που έχουν λήξει ή δεν είναι σε καλή κατάσταση.
Τα τελικά προιόντα μετά από κατάλληλη επεξεργασία και συσκευασία πωλούνται σε χαμηλές τιμές κυρίως σε χαμηλού εισοδήματος πολίτες.
Καινοτομία της επιχείρησης αποτελεί το γεγονός ότι οι εργαζόμενοι είναι άνεργοι, άποροι και άστεγοι συνάνθρωποί μας.
Η δεύτερη επιχείρηση ‘MELTING POPOTE’ συγκεντρώνει και επεξεργάζεται τρόφιμα διαλογής (λαχανικά, φρούτα, σαλγκάρια και κρέατα), τηρώντας όλους τους κανόνες υγιεινής και ασφαλείας και δημιουργεί γεύματα που διανέμονται σε δημόσια σχολεία της περιοχής.
Δύο επιχειρήσεις που αξιοποιούν στο έπακρο κάθετι που χρησιμοποιούμε στην καθημερινότητά μας, αποδεικνύουν έμπρακτα τον σεβασμό στον άνθρωπο και το περιβάλλον!20220505 162447 20220505 142909 20220505 142527 20220505 142045 20220505 141254 20220505 135648 20220505 095053 20220505 095600 20220505 103200 20220505 103923 20220505 112158 20220505 103229

ΓΗ, μαΓΗρική και υΓΗα: Μια σχέση ζωής!

Απρ 202220

Ένα νέο blog με πολλά νέα και συνταγές για τη βιώσιμη διατροφή!

Earth blog

Επισκεφτείτε το!

https://blogs.sch.gr/vatzim/

« Παλιότερα άρθραΠιο πρόσφατα άρθρα »

Ακολουθήστε… την “άχνη” μας στο facebook

Ακολουθείστε (την ..."άχνη") μας...

instagram

Ακολουθείστε μας στο Instagram

Η ώρα πήγε…

Healthy Tips

 

 

 

Η αντιοξειδωτική δράση του ροδιού είναι 3 φορές μεγαλύτερη από του κόκκινου κρασιού και του πράσινου τσαγιού. Τα ρόδια χρωστούν την ισχυρή αντιοξειδωτική τους δράση στα φυτοθρεπτικάτης οικογένειας των φλαβονοειδών, όπως οι ανθοκυανίνες, το ελαγικό οξύ και οι τανίνες.

Καταναλώνετε ρόδια καθημερινά όταν είναι η εποχή τους.

Πίνετε ένα ποτήρι χυμό ρόδι (χωρίς πρόσθετη ζάχαρη) 1-2 φορές την εβδομάδα όλο τον υπόλοιπο χρόνο.

Εμπλουτίστε την καθημερινή διατροφή σας με την κατανάλωση φρούτων και λαχανικών διαφορετικών χρωμάτων για να παραλάβετε βιταμίνες και άλλα φυτοχημικά συστατικά, ουσίες πολύτιμες για την υγεία σας!

Η κατανάλωση 10 καρυδιών κάθε μέρα βοηθά την καρδιά και τις αρτηρίες και συμβάλλει εναντίον του διαβήτη και του καρκίνου.

Βάζετε στα φαγητά σας διατροφικά βότανα, όπως δενδρολίβανο, φασκομηλιά, μαντζουράνα, εστραγκόν και ρίγανη. Σας προσφέρουν έτσι ουσίες που ωφελούν την υγεία και παρατείνουν τη νεότητα.Η κατανάλωση σοκολάτας σχετίζεται με μείωση του κινδύνου για καρδιακή προσβολή, διαβήτη και εγκεφαλικό επεισόδιο. Προτιμάτε τη σοκολάτα πλούσια σε κακάο, φτωχή σε ζάχαρη και λίπη.

Δεκέμβριος 2025
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

Αρχείο δημοσιεύσεων

Στο ιστολόγιο αυτό μπορείτε να ενημερώνεστε για τις δράσεις και τα μαθήματα της ειδικότητας Τεχνολογίας Τροφίμων του 1ου ΕΠΑΛ Καλαμαριάς, να παρακολουθείτε νέα σχετικά με τη διατροφή και τα τρόφιμα, καθώς και να εκφράζετε τις απορίες και ερωτήματά σας σχετικά με αυτά. 
 
1ο ΕΠΑΛ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ ΧΑΡΤΗΣ
 
 
Δείτε το στο slideshare.net
 
 
European SchoolRadio Logo

Αρχείο δημοσιεύσεων

Translate

Αριστερή καμπανούλα Δεξιά καμπανούλα


Άνοιγμα μενού
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων