Περί Διατροφής

Ιστότοπος για τη διατροφή, τα τρόφιμα και την υγεία

Πάνω από ένα δισεκατομμύριο άνθρωποι σήμερα είναι παχύσαρκοι!

Μαρ 20244

Περίπου 159 εκατομμύρια παιδιά και έφηβοι και 879 εκατομμύρια ενήλικες έχουν βάρος που είναι τόσο υψηλό σε σχέση με το ύψος τους που τους κατατάσσει ως παχύσαρκους.

Διαβάστε περισσότερα…

Παρουσίαση Τομέα Γεωπονίας, Τροφίμων & Περιβάλλοντος 1ου ΕΠΑΛ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ!

Φεβ 202426



Λήψη αρχείου

 

Παρουσίαση Τομέα Γεωπονίας, Τροφίμων και Περιβάλλοντος 1ου ΕΠΑΛ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ

Οδηγία του ΕΦΕΤ για την ορθή τοποθέτηση των τροφίμων στο ψυγείο!

Φεβ 202416

frost

ΕΦΕΤ

Συνταγή για παρασκευή ζυμαριού!

Ιαν 202428

Συνταγή ζυμαριού για παραδοσιακό φύλλο πίτας

maria

Ο ρόλος της Τεχνητής Νοημοσύνης στη διαχείριση τροφίμων των ξενοδοχείων!

Ιαν 202417

cuisineΚάθε χρόνο παράγονται κατά μέσο όρο ανά ξενοδοχείο σχεδόν 20 τόνοι απορριμμάτων τροφίμων.

Η σπατάλη τροφίμων είναι ένα παγκόσμιο ζήτημα με σημαντικές οικονομικές, κοινωνικές και περιβαλλοντικές επιπτώσεις.

Η αντιμετώπιση αυτού του προβλήματος, απαιτεί μια πολύπλευρη προσέγγιση. Ειδικά για τα ξενοδοχεία, κατά μέσο όρο, υπολογίζεται ότι κάθε χρόνο παράγονται ανά ξενοδοχείο σχεδόν 20 τόνοι απορριμμάτων τροφίμων, οι οποίοι αντιπροσωπεύουν περίπου το 43% των συνολικών απορριμμάτων του. Ενώ το 45% των απορριμμάτων τροφίμων στα ξενοδοχεία προέρχεται από επεξεργασία και υπερβολική προετοιμασία, το 34% οφείλεται σε τρόφιμα που έχουν μείνει στα πιάτα, ενώ το υπόλοιπο 20% είναι αποτέλεσμα κακής διαχείρισης αποθεμάτων.

Διαβάστε περισσότερα…

Καλή χρονιά με υγεία και δημιουργικότητα!

Ιαν 20244

IMG 20240104 084149

Οδηγίες διατροφής για την περίοδο των Χριστουγέννων!

Δεκ 202320

Οι γιορτινές μέρες που πλησιάζουν είναι μια ευκαιρία για ξεκούραση και χαλάρωση, για τραπέζια γιορτινά και εξόδους με την οικογένεια ή με φίλους, καθώς και για ταξίδια σε προορισμούς με γαστρονομικές απολαύσεις. Η φυσική δραστηριότητα συνήθως μειώνεται, με αποτέλεσμα να υπάρχει μεγάλη πιθανότητα αύξησης του σωματικού βάρους. Οι έρευνες καταγράφουν ένα μέσο όρο αύξησης του βάρους στον γενικό πληθυσμό περίπου ενός (1) κιλού κατά μέσο όρο την περίοδο αυτή, η οποία όμως αποτελεί τη μεγαλύτερη αύξηση βάρους από κάθε άλλη περίοδο του έτους αλλά και από τη συνολική ετήσια αύξηση που βιώνει κάποιος. Οι υπέρβαροι και οι παχύσαρκοι συνήθως λαμβάνουν περισσότερο βάρος από αυτούς που βρίσκονται σε υγιές βάρος ή/και από αυτούς που ακολουθούν ένα ισορροπημένο πρόγραμμα διατροφής πριν την περίοδο αυτή. Είναι, πάντως, πολύ εύκολο να ξεφύγετε από τη ρουτίνα του προγράμματος διατροφής, ύπνου και άσκησης, η οποία σας βοήθησε μέχρι τώρα να βελτιώσετε τη σωματική σας σύσταση. Εάν, κατά την προηγούμενη περίοδο, μειώσατε εσκεμμένα τις προσλήψεις με σκοπό να καταναλώσετε περισσότερο φαγητό κατά την περίοδο των εορτών, μάλλον θα πάρετε περισσότερο βάρος εάν δεν ελέγξετε τις ποσότητες που θα καταναλώσετε. Για να μην συμβεί αυτό, μπορείτε να εφαρμόσετε τις παρακάτω οδηγίες:

Διαβάστε περισσότερα…

Χρισουγεννιάτικο παζάρι στο 1ο ΕΠΑΛ -ΕΚ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ!

Δεκ 202316

Afisa5

Ενημερωτική διαδικτυακή συνάντηση για τις Πανελλήνιες Εξετάσεις 2024!

Δεκ 20235

panellhnies2

Η Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας σε συνεργασία με τις Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και τα ΚΕ.Δ.Α.Σ.Υ. Κεντρικής Μακεδονίας διοργανώνουν διαδικτυακή ενημερωτική συνάντηση με τίτλο «Πανελλαδικές Εξετάσεις 2024» την Τετάρτη 6 Δεκεμβρίου και ώρα 17:30. Η θεματολογία της εκδήλωσης περιλαμβάνει την υποστήριξη των υποψηφίων σε θέματα διαχείρισης άγχους, τη συμπλήρωση της Αίτησης-Δήλωσης και την Εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση με το 5%, καθώς και τον νέο τρόπο εισαγωγής στα Τμήματα Μουσικών Σπουδών / Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης.

Στη διάθεσή σας για πληροφορίες,
Τερψίδου Κρυσταλία, τηλ.2314 437642
Κουγιουμτζόγλου Μαρία, τηλ.2310 474829

Σωτηράκη Γραμματία, τηλ. 2310 474813
Προϊσταμένη του Τμήματος Α΄ Διοικητικών Υποθέσεων
Αυτοτελής Δ/νση Διοικητικής, Οικονομικής και Παιδαγωγικής Υποστήριξης
Περιφερειακή Δ/νση Π/θμιας και Δ/θμιας Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας

Διατροφή και άνοια: προστατευτικοί παράγοντες για τον εγκέφαλο!

Νοέ 202310

« Παλιότερα άρθραΠιο πρόσφατα άρθρα »

Ακολουθήστε… την “άχνη” μας στο facebook

Ακολουθείστε (την ..."άχνη") μας...

instagram

Ακολουθείστε μας στο Instagram

Η ώρα πήγε…

Healthy Tips

 

 

 

Η αντιοξειδωτική δράση του ροδιού είναι 3 φορές μεγαλύτερη από του κόκκινου κρασιού και του πράσινου τσαγιού. Τα ρόδια χρωστούν την ισχυρή αντιοξειδωτική τους δράση στα φυτοθρεπτικάτης οικογένειας των φλαβονοειδών, όπως οι ανθοκυανίνες, το ελαγικό οξύ και οι τανίνες.

Καταναλώνετε ρόδια καθημερινά όταν είναι η εποχή τους.

Πίνετε ένα ποτήρι χυμό ρόδι (χωρίς πρόσθετη ζάχαρη) 1-2 φορές την εβδομάδα όλο τον υπόλοιπο χρόνο.

Εμπλουτίστε την καθημερινή διατροφή σας με την κατανάλωση φρούτων και λαχανικών διαφορετικών χρωμάτων για να παραλάβετε βιταμίνες και άλλα φυτοχημικά συστατικά, ουσίες πολύτιμες για την υγεία σας!

Η κατανάλωση 10 καρυδιών κάθε μέρα βοηθά την καρδιά και τις αρτηρίες και συμβάλλει εναντίον του διαβήτη και του καρκίνου.

Βάζετε στα φαγητά σας διατροφικά βότανα, όπως δενδρολίβανο, φασκομηλιά, μαντζουράνα, εστραγκόν και ρίγανη. Σας προσφέρουν έτσι ουσίες που ωφελούν την υγεία και παρατείνουν τη νεότητα.Η κατανάλωση σοκολάτας σχετίζεται με μείωση του κινδύνου για καρδιακή προσβολή, διαβήτη και εγκεφαλικό επεισόδιο. Προτιμάτε τη σοκολάτα πλούσια σε κακάο, φτωχή σε ζάχαρη και λίπη.

Ιανουάριος 2025
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Αρχείο δημοσιεύσεων

Στο ιστολόγιο αυτό μπορείτε να ενημερώνεστε για τις δράσεις και τα μαθήματα της ειδικότητας Τεχνολογίας Τροφίμων του 1ου ΕΠΑΛ Καλαμαριάς, να παρακολουθείτε νέα σχετικά με τη διατροφή και τα τρόφιμα, καθώς και να εκφράζετε τις απορίες και ερωτήματά σας σχετικά με αυτά. 
 
1ο ΕΠΑΛ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ ΧΑΡΤΗΣ
 

European Radio Logo

Αρχείο δημοσιεύσεων

Translate

Σαν σήμερα

23/1/1956: Οι κύπριοι μαθητές απέχουν από τα μαθήματά τους σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τις συλλήψεις συμμαθητών τους που διαδήλωναν υπέρ της ένωσης της Κύπρου με την Ελλάδα.



Άνοιγμα μενού
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων