Περί Διατροφής

Ιστότοπος για τη διατροφή, τα τρόφιμα και την υγεία

Ευρωπαϊκή Ημέρα κατά της Παχυσαρκίας!

Μάι 201120

“Σταματήστε τις δίαιτες γιο-γιο”: με το σύνθημα αυτό τιμάται η Ευρωπαϊκή Ημέρα για την παχυσαρκία, στις 21η Μαΐου στη γηραιά ήπειρο, με στόχο να προτρέψει τα παχύσαρκα άτομα να εφαρμόσουν τις αλλαγές του τρόπου ζωής τους, οι οποίες είναι επιβεβλημένες, αλλά όχι αναγκαστικά ν΄ακολουθήσουν μια από τις νέες δίαιτες που είναι στη μόδα.

Κάποιος θεωρείται υπέρβαρος όταν ο δείκτης μάζας του σώματός του ξεπερνά το 25, παχύσαρκος όταν ξεπερνά το 30, ενώ ιδιαίτερα παχύσαρκος όταν ο δείκτης αγγίζει το 35.

Σύμφωνα με πρόσφατη μελέτη, τα κρούσματα παχυσαρκίας έχουν σχεδόν διπλασιαστεί μέσα σε σχεδόν τριάντα χρόνια, παγκοσμίως. Η παχυσαρκία πλήττει 500 εκατομμύρια ενήλικες, περισσότερο τις γυναίκες σε σχέση με τους άνδρες, ενώ σε 1,46 δισεκατομμύριο ανέρχονται οι ενήλικες που ταλαιπωρούνται με παραπανίσια κιλά.

Στην Ευρώπη ένας στους δύο ενήλικες είναι υπέρβαρος και ένας στους έξι είναι παχύσαρκος.

Τα παραπανίσια κιλά είναι ένας σημαντικός παράγοντας επικινδυνότητας για τις καρδιαγγειακές νόσους, το διαβήτη και τον καρκίνο, ενώ φέρεται να αποτελούν αιτία για αρκετά εκατομμύρια θανάτους κάθε χρόνο παγκοσμίως.

Για την αντιμετώπιση του προβλήματος, οι δίαιτες “ανθούν” ανά την υφήλιο, μεταξύ των οποίων η πιο δημοφιλής είναι η δίαιτα Ντουκάν που βασίζεται στην πρόσληψη πρωτεϊνών.

Ωστόσο μια ανάλυση που διενήργησε σε 15 δίαιτες η γαλλική Υπηρεσία για την Ασφάλεια της Υγείας και της Διατροφής (Anses) αποδεικνύει ότι πρόκειται για “επικίνδυνες μεθόδους” κυρίως όταν διακρίνονται από την έλλειψη ισορροπίας και ποικιλίας στους διατροφικούς συνδυασμούς που προτείνουν.

Αν μιλάμε για “δίαιτες γιο-γιο”, στη μεγάλη πλειοψηφία τους είναι περιπτώσεις όπου οι άνθρωποι όταν σταματούν τη δίαιτά τους, ξαναπαίρνουν το αρχικό τους βάρος, ίσως και περισσότερο, υπογραμμίζεται στην έρευνα.

www.zougla.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε… την “άχνη” μας στο facebook

Ακολουθείστε (την ..."άχνη") μας...

instagram

Ακολουθείστε μας στο Instagram

Η ώρα πήγε…

Healthy Tips

 

 

 

Η αντιοξειδωτική δράση του ροδιού είναι 3 φορές μεγαλύτερη από του κόκκινου κρασιού και του πράσινου τσαγιού. Τα ρόδια χρωστούν την ισχυρή αντιοξειδωτική τους δράση στα φυτοθρεπτικάτης οικογένειας των φλαβονοειδών, όπως οι ανθοκυανίνες, το ελαγικό οξύ και οι τανίνες.

Καταναλώνετε ρόδια καθημερινά όταν είναι η εποχή τους.

Πίνετε ένα ποτήρι χυμό ρόδι (χωρίς πρόσθετη ζάχαρη) 1-2 φορές την εβδομάδα όλο τον υπόλοιπο χρόνο.

Εμπλουτίστε την καθημερινή διατροφή σας με την κατανάλωση φρούτων και λαχανικών διαφορετικών χρωμάτων για να παραλάβετε βιταμίνες και άλλα φυτοχημικά συστατικά, ουσίες πολύτιμες για την υγεία σας!

Η κατανάλωση 10 καρυδιών κάθε μέρα βοηθά την καρδιά και τις αρτηρίες και συμβάλλει εναντίον του διαβήτη και του καρκίνου.

Βάζετε στα φαγητά σας διατροφικά βότανα, όπως δενδρολίβανο, φασκομηλιά, μαντζουράνα, εστραγκόν και ρίγανη. Σας προσφέρουν έτσι ουσίες που ωφελούν την υγεία και παρατείνουν τη νεότητα.Η κατανάλωση σοκολάτας σχετίζεται με μείωση του κινδύνου για καρδιακή προσβολή, διαβήτη και εγκεφαλικό επεισόδιο. Προτιμάτε τη σοκολάτα πλούσια σε κακάο, φτωχή σε ζάχαρη και λίπη.

Μάιος 2011
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031  

Αρχείο δημοσιεύσεων

Στο ιστολόγιο αυτό μπορείτε να ενημερώνεστε για τις δράσεις και τα μαθήματα της ειδικότητας Τεχνολογίας Τροφίμων του 1ου ΕΠΑΛ Καλαμαριάς, να παρακολουθείτε νέα σχετικά με τη διατροφή και τα τρόφιμα, καθώς και να εκφράζετε τις απορίες και ερωτήματά σας σχετικά με αυτά. 
 
1ο ΕΠΑΛ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ ΧΑΡΤΗΣ
 

European Radio Logo

Αρχείο δημοσιεύσεων

Translate



Άνοιγμα μενού
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων