Τα κατεψυγμένα λαχανικά είναι ένας εύκολος τρόπος να εντάξετε περισσότερα θρεπτικά συστατικά στη διατροφή σας, αλλά η λανθασμένη χρήση τους μπορεί να κρύβει κινδύνους. Σύμφωνα με νέα μελέτη, πολλοί άνθρωποι δεν τα αποθηκεύουν ή δεν τα μαγειρεύουν σωστά, γεγονός που μπορεί να επηρεάσει τόσο τη διατροφική τους αξία όσο και την ασφάλεια κατανάλωσης.
Σύμφωνα με το Food and Nutrition Sciences, τα λαχανικά αποτελούν πλούσιες πηγές βιταμινών, μετάλλων, διαιτητικών ινών και φυτοχημικών, συμβάλλοντας στη συνολική υγεία και ευεξία. Συγκεκριμένα, παρέχουν βιταμίνες όπως η Α, C και K, καθώς και κάλιο, μαγνήσιο και φυλλικό οξύ, τα οποία είναι απαραίτητα για λειτουργίες όπως η όραση, η ανοσοποιητική απόκριση, η υγεία των οστών και ο μεταβολισμός της ενέργειας.
Διαβάστε περισσότερα…