Οι μαθητές ταξιδεύουν στο νησί της ΝΙΚΗΣ…

Εκπ/κή Επίσκεψη Ιστορία Ο Τόπος μας Προγράμματα

Αρχαιολογικός χώρος Σαμοθράκης!!!Στα πλαίσια του εκπαιδευτικού  προγράμματος <<Η ΝΙΚΗ  ΠΑΕΙ  ΣΧΟΛΕΙΟ>> τα παιδιά της ΣΤ΄Τάξης του σχολείου μας επισκέφτηκαν το νησί της Σαμοθράκης!!!

Σκοπός του ταξιδιού ήταν να ξεναγηθούν  στον τόπο ανεύρεσης του αγάλματος και να έρθουν σε επαφή με τον αρχαίο ελληνικό πολιτισμό.

Και αυτό ακριβώς έγινε…Οι μαθητές ταξίδεψαν με το πλοίο της γραμμής στο νησί της ΝΙΚΗΣ!!!

Επισκέφτηκαν τον αρχαιολογικό χώρο της Παλαιάπολης Σαμοθράκης  και με τη βοήθεια της ξεναγού πήραν πληροφορίες για  την ιστορική σημασία του χώρου και τη θρησκευτικη λόγω των Καβειρίων Μυστηρίων που τελούνταν  στο χώρο του Ιερού των Μεγάλων Θεών,  τα έθιμα της περιοχής την εποχή εκείνη,τον πολιτισμό που αναπτύχθηκε ,τα αξιοθέατα που υπήρχαν και  είδαν από κοντά πού  ακριβώς και για ποιο λόγο βρισκόταν εκεί το περίφημο άγαλμα της Νίκης της Σαμοθράκης!!!

DSC02114Μετά την ξενάγηση στον αρχαιολογικό χώρο οδηγήθηκαν στο Αρχαιολογικό Μουσείο και είδαν από κοντά  αντίγραφο του αγάλματος της Νίκης (εδώ ν΄αναφέρουμε ότι το αυθεντικό 2,75 μ. εκτίθεται στο Μουσείο του Λούβρου στο Παρίσι)καθώς  και άλλα εκθέματα (αγγεία, αγαλματίδια, κοσμήματα, όπλα, αντικείμενα καθημερινής χρήσης κ.ά.)που βρέθηκαν στην περιοχή.

Βέβαια η επίσκεψη δεν τελείωσε εκεί…Επόμενος σταθμός η Καμαριώτισσα, εκεί όπου βρίσκεται το λιμάνι του νησιού…

Στη συνέχεια βόλτα στα στενά  πλακόστρωτα δρομάκια  της Χώρας ,ανάβαση μέχρι το κάστρο του νησιού . Εδώ αξίζει ν΄αναφέρουμε ότι η θέα από το κάστρο ήταν μοναδική.Καταπράσινοι λόφοι, ανθισμένα δέντρα και λουλούδια, ζωάκια διάφορα και κάτω χαμηλά  το μπλε του Αιγαίου να δένει αρμονικά με το πράσινο της στεριάς και να αγαλλιάζει το μάτι και η ψυχή βλέποντας τέτοια ομορφιά!!!

Στη συνέχεια επίσκεψη στο Λαογραφικό Μουσείο της Χώρας και γνωριμία με αντικείμενα ,ήθη και έθιμα της περιοχής.

Ήταν μια όμορφη εκπαιδευτική επίσκεψη  και μια μοναδική εμπειρία για όλους  συμμετέχοντες!!!Η ομορφιά του νησιού τους κατέκτησε όλους, μικρούς και μεγάλους!!!

Εδώ αξίζει να τονίσουμε και να ευχαριστήσουμε το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του 9ου Δημοτκού Σχολείου για τη  χρηματική συνδρομή τους  στα εισιτήρια των παιδιών ,τον κ. Μανούση ,υπεύθυνο της εταιρείας του ΣΑΟΣ Α.Ε  για την προσφορά μείωσης  του εισιτηρίου καθώς και τους υπευθύνους του δήμου Σαμοθράκης για τη διάθεση ξεναγού για την ενημέρωση των μαθητών  και λεωφορείου για τις μετακινήσεις εντός του νησιού!!!

DSC02144DSC02059

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *