9ο Ολοήμερο Δημοτικό Σχολείο Αλεξανδρούπολης

Erasmus+

Το Πρόγραμμα Erasmus+ είναι το νέο πρόγραμμα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την εκπαίδευση, την κατάρτιση, τη νεολαία και τον αθλητισμό.

Στοχεύει στην ανάδειξη των δεξιοτήτων, της απασχολησιμότητας καθώς και στον εκσυγχρονισμό των συστημάτων εκπαίδευσης, κατάρτισης και νεολαίας σε όλους τους τομείς της Δια Βίου Μάθησης.

Το σχολείο μας για τα σχολικά έτη 2019-2020 και 2020-2021 συμμετέχει σε πρόγραμμα Erasmus+ και e Twinning με τον τίτλο From Stereotypes to Gender Equality.

Το πρόγραμμα e Twinning λειτουργεί σαν υποστηρικτικό πρόγραμμα για το πρόγραμμα Erasmus+. Στο πρόγραμμα Erasmus +, εκτός από το σχολείο μας συμμετέχουν σχολεία από τη Ρουμανία, Φινλανδία και Γαλλία, η οποία είναι και συντονίστρια χώρα.

Σχετικά με το έργο:Η ανισότητα των φύλων βρίσκεται στη ρίζα πολλών κοινωνικών προβλημάτων, από την ενδοοικογενειακή βία και τις καθημερινές συνήθειες έως τις άνισες αμοιβές και τις διακρίσεις σταδιοδρομίας.
Η διδασκαλία της ισότητας των φύλων στα σχολεία μπορεί να συμβάλει στη μείωση αυτών των προβλημάτων στο μέλλον.
Σκοπός του έργου αυτού είναι να διερευνήσει όλα τα παραπάνω θέματα και να βοηθήσει τα παιδιά να κατανοήσουν την έννοια της ισότητας, σεβόμενη τις διαφορές μεταξύ μας.Τα παιδιά θα αντιμετωπίσουν τα στερεότυπα από κάθε χώρα, θα συζητήσουν πώς να τα αποικοδομήσουν, ώστε να μπορέσουν να προωθήσουν καλύτερα την αξία της ισότητας των φύλων στην Ευρώπη.

From stereotypes to gender equality

Coordinator

Ecole Pierre de Ronsard
17 rue Gloire de France
87600
VAYRES
Limousin
Organisation type: School/Institute/Educational centre – General education (primary level)

 

Partners

via San Francesco 51
10040
Rivarossa (To)
Piemonte
Organisation type: Small and medium sized enterprise