9ο Ολοήμερο Δημοτικό Σχολείο Αλεξανδρούπολης

Διακρατικές συναντήσεις

1η Συνάντηση : Φινλανδία 8/12/2019-13/12/2019

Το  9ο Δημοτικό Σχολείο Αλεξ/πολης ταξίδεψε  στη μακρινή Φινλανδία για το πρόγραμμα ERASMUS+

Στα πλαίσια του προγράμματος Erasmus+ με τίτλο  ‘’From Stereotypes to Gender Equality’’ εκπαιδευτικοί και μαθητές του σχολείου μας ταξίδεψαν   στην πόλη Espoo της Φινλανδίας, από 8  έως  13 Δεκεμβρίου 2019, συμμετέχοντας στην πρώτη  συνάντηση με εκπαιδευτικούς και μαθητές  από τη Γαλλία, Ρουμανία, Ελλάδα και Φινλανδία.

Στα πλαίσια αυτής της συνάντησης οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί συμμετείχαν σε δραστηριότητες που αφορούσαν την ισότητα των δύο φύλων και τα στερεότυπα  που υπάρχουν στις κοινωνίες μας. Τα παιδιά όλων των αποστολών είχαν επιλέξει στην χώρα τους ένα κλασσικό παραμύθι, το μελέτησαν, το επεξεργάστηκαν, βρήκαν τα στερεότυπα που  υπήρχαν  και  έγραψαν την αρχή ενός νέου παραμυθιού χωρίς στερεότυπα αλλά βασισμένο στην ίση  αντιμετώπιση  των φύλων. Τα νέα παραμύθια που γράφτηκαν   παρουσιάστηκαν και μελετήθηκαν  στη συνάντηση της Φινλανδίας. Στη συνέχεια με κλήρωση η κάθε συμμετέχουσα αποστολή πήρε το παραμύθι μιας άλλης  χώρας  με σκοπό το γράψιμο και την εικονογράφηση της συνέχειας του παραμυθιού.

Στην ανταλλαγή αυτή συζητήθηκαν τα αποτελέσματα της συνάντησης καθώς και  οι λεπτομέρειες της επόμενης ανταλλαγής που θα γίνει στη Ρουμανία  από 16  έως 20 Μαρτίου  2020.