Η  25η Μαρτίου, ημέρα εορτασμού του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου και της Ελληνικής Παλιγγενεσίας, βρίσκει τη χώρα μας όσο και ολόκληρη την ανθρωπότητα σε μία πρωτόγνωρη κρίση.
Στην πρώτη γραμμή της μάχης βρίσκονται το ιατρικό και το νοσηλευτικό προσωπικό των δομών υγείας της χώρας. Το μήνυμα «ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ή ΘΑΝΑΤΟΣ» ίσως είναι πιο επίκαιρο από ποτέ. Μόνο που τα τελευταία χρόνια η ελευθερία δεν έχει να κάνει με την άλωση της Ελλάδας μας από μια αλλότρια χώρα και τον αγώνα για την απελευθέρωσή της, αλλά προσδιορίζει μια άλλη πάλη. Αυτήν της αντιμετώπισης της πανδημίας κατά την οποία καλούμαστε όλοι να θυσιάσουμε την προσωπική μας ελευθερία για να παραμείνουμε όλοι υγιείς.
Τώρα περισσότερο από ποτέ, καθώς βιώνουμε μία από τις πιο δύσκολες περιόδους της ζωής μας, μπορούμε να κατανοήσουμε αποτελεσματικότερα τις δυσκολίες εκείνων που αγωνίστηκαν για την ελευθερία το 1821. Γιορτάζοντας τους ήρωες του χθες, μπορούμε τώρα να αναγνωρίσουμε τους σύγχρονους ήρωες, καθώς αντιμετωπίζουμε αυτόν τον μανιώδη και πολύπλοκο εχθρό.
Οι αγώνες και οι θυσίες που έγιναν πριν από 200 χρόνια, μαζί με την πειθαρχία και την επιμονή, είναι αυτά που πρέπει να σκεφτόμαστε αντιμετωπίζοντας τις προκλήσεις του σήμερα.
Για ακόμη μια φορά και παρά την επέτειο των 200 χρόνων από την απελευθέρωση του Ελληνικού Έθνους από τον Οθωμανικό ζυγό, δεν θα πραγματοποιηθούν παρελάσεις. Ωστόσο δεν πρέπει να απελπιζόμαστε για τις δύσκολες στιγμές που περνάμε τώρα.
Αντίθετα θα πρέπει να αντιμετωπίζουμε το σήμερα με την ίδια επιμονή που έδειξαν οι ήρωες του 1821. Να αισιοδοξούμε για το μέλλον και να διασφαλίζουμε το παρόν.

Εύχομαι από καρδιάς Χρόνια Πολλά και Υγεία σε όλους.

Να είσαστε προσεκτικοί. Να είσαστε όλοι ασφαλείς.

Με εκτίμηση,
Η Αντιδήμαρχος Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης
και Πολιτισμού, Αθλητισμού & Νέας Γενιάς

Κωνσταντίνα (Ντίνα) Σπηλιοπούλου – Χρυσάγη