Στο πλαίσιο επεξεργασίας της 5ης ενότητας της Μελέτης Περιβάλλοντος (Τροφή και Ενέργεια), επισκέφθηκε το σχολείο μας η καθηγήτρια φυσικής αγωγής και διατροφολόγος κ. Νάντια Τσίχλη, η οποία παρουσίασε στους μαθητές και τις μαθήτριες του Γ2 μυστικά διατροφής και άσκησης καταρρίπτοντας, ταυτόχρονα, “μύθους” και προβάλλοντας “αλήθειες” περί αυτών. Μέσα από μία διαδραστική παρουσίαση που ενθάρρυνε την ενεργό συμμετοχή των παιδιών, τα ίδια κατάφεραν να ταξινομήσουν διάφορες τροφές στις 4 μεγάλες κατηγορίες στις οποίες ανήκουν (Υδατάνθρακες – Πρωτεΐνες – Φυτικές Ίνες – Λίπη), αλλά και να διαπιστώσουν τη θέση τους στη διατροφική πυραμίδα χωρίς να ξεχνούν τη σημασία της σωστής ενυδάτωσης και, φυσικά, της άθλησης. Η αξιολόγηση του εγχειρήματος πήρε μια εναλλακτική μορφή μέσω της διαμόρφωσης του ατομικού διατροφικού πιάτου κάθε μαθητή και μαθήτριας υπενθυμίζοντάς τους πως ο σωστός συνδυασμός τροφών κάθε κατηγορίας τις εντάσσει όλες σε μία αρμονική για το σώμα και το πνεύμα μας αλληλουχία.
2025 04 09 18 55 15 224 IMG 20250409 185144 249 2025 04 09 18 54 48 444 2025 04 09 18 56 02 794 20250404 124014 IMG 20250409 185031 073 20250409 120124 20250409 131058 20250409 131114 20250409 131201 20250409 131139 20250409 131216 20250409 131132