Ιανουάριος 2019
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
« Δεκ    
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031  

Σαν σήμερα

  1. 21/01/1878: Ο ελληνικός στρατός εισβάλει στη Θεσσαλία

Σκακιστική άσκηση

Translate

Ιανουάριος 2019
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
« Δεκ    
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031  

Εθισμός στο διαδίκτυο

Ένα από τα πρώτα ενημερωτικά βίντεο της εκστρατείας του saferinternet.gr για ένα ασφαλέστερο διαδίκτυο, πάντα επίκαιρο ωστόσο.

Το παιδί με δυσλεξία

Πέσαμε πάνω στην παρουσίαση αυτή στο YouTube, και τη βρήκαμε αρκετά κατατοπιστική και ενημερωτική.

Διαδικτυακό σεμινάριο για τον εθισμό στο διαδίκτυο

Με την ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου 2019 να πλησιάζει (5 Φεβρουαρίου), ξεκινάμε μια σειρά σχετικών αναρτήσεων. Πρώτα ένα webinar (διαδικτυακό σεμινάριο) για τον εθισμό στο διαδίκτυο, από το Ελληνικό Κέντρο Ασφαλούς Διαδικτύου (saferinternet4kids).

For the birds (2001)

Σαββατοκύριακο κι η τσάντα στο σχολείο, οπότε κάτι ανάλαφρο!

Μια μέρα στο Αρχαιολογικό Μουσείο

Η Χαρά από το Δ1 μας καταθέτει τις εντυπώσεις της από τη χθεσινή επίσκεψη του τμήματός της στο Αρχαιολογικό Μουσείο

Αρχαιολογικό Μουσείο

Μια μέρα στο αρχαιολογικό μουσείο.

   Χθες πήγα μια εκδρομή με το σχολείο μου και περάσαμε υπέροχα. Η διαδρομή ήταν μαγευτική. Φτάνοντας έξω από το αρχαιολογικό μουσείο είδαμε τις κολόνες του, οι οποίες ήταν Ιωνικού ρυθμού. Όμως μόλις μπήκαμε μέσα η μαγεία έγινε ακόμη πιο έντονη.

   Μέσα στο μουσείο είδαμε πολλά αγαλματίδια, διαφορετικού μεγέθους, από τις Κυκλάδες, τα οποία απεικόνιζαν έγκυες γυναίκες, οι οποίες κρατούσαν τις κοιλιές τους με τα χέρια τους. Είδαμε ένα που ήταν στο δικό μας ύψος! Επίσης τα έβαζαν στους τάφους των νεκρών για καλό ταξίδι της ψυχής. Κοιτάξαμε μάλιστα πολλούς κούρους και κόρες της Αρχαϊκής εποχής. Δυστυχώς σε μερικά από αυτά, έλειπαν μερικά σημαντικά κομμάτια με το πέρασμα των χρόνων.

17 / 1 /2019

   Ύστερα πήγαμε να δούμε και πράγματα από τις Μυκήνες. Είδαμε την χρυσή μάσκα του Αγαμέμνονα, πολλά κοσμήματα εποχής, χρυσά ποτήρια από τα οποία έπιναν οι βασιλιάδες, καθρέφτες και διάφορα όπλα, ενώ επίσης είδαμε πολλά αγγεία, τα οποία έδειχναν σκηνές της Ιστορίας.

   Τα περισσότερα ευρήματα από αυτά ήταν καταπληκτικά. Ας μην ξεχνάμε τις τοιχογραφίες που ήταν πανέμορφες. Ιδιαίτερα εντυπωσιακό ήταν όταν μας άφησαν να μυρίσουμε μερικά αρώματα που μάλλον χρησιμοποιούσαν οι γυναίκες τότε. Μύριζε κάπως σαν κρασί, παρόλο που ήταν τριαντάφυλλο.

   Με λίγα λόγια ήταν μια θαυμάσια εμπειρία που δε θα ξεχάσω ποτέ.

Η μαθήτρια του Δ1

Χαρά Οικονομάκου

Ατυχήματα στο σχολείο

Σκηνοθετημένα ατυχήματα στο σχολείο με πρωταγωνιστές μικρούς μαθητές που υποδύονται τους αντίστοιχους ρόλους. Επισημαίνονται οι συνηθέστεροι κίνδυνοι, η ανάγκη πρόληψης και οι τρόποι αντιμετώπισης συνηθισμένων δυσάρεστων περιστατικών.

Έργα και ημέρες της κας Τερηδόνας

Ποια είναι η κυρία Τερηδόνα; Πού ζει; Πώς τρέφεται; Ποια είναι τα θύματά της και ποιοι οι υπηρέτες της; Ποιοι είναι οι φίλοι της και ποιοι οι εχθροί της; Τις απαντήσεις αυτών των ερωτημάτων καθώς και άλλων μας δίνει αυτό το video, παραγωγής της Εκπαιδευτικής Τηλεόρασης από το 2004 .

Τα Μυστικά της Υγείας για Μικρούς Μαθητές

Υλικό του προγράμματος του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου, ΕΥΖΗΝ, το οποίο διεξήχθη σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας  & Θρησκευμάτων και αποσκοπούσε μεταξύ άλλων στην παροχή πολύτιμων πληροφοριών στους γονείς σχετικά με την υγεία των παιδιών τους. Δείτε την παρουσίαση.

Jele: Μάθηση και εκπαιδευτικά παιχνίδια για τα παιδιά του δημοτικού

jele

Το Jele είναι μία διαδραστική πλατφόρμα εκπαιδευτικών και ψυχαγωγικών δραστηριοτήτων που απευθύνεται σε μαθητές των τριών πρώτων τάξεων του Δημοτικού Σχολείου. Φιλοδοξεί να λειτουργήσει σαν ευχάριστο εκπαιδευτικό βοήθημα. Περιλαμβάνει περίπου 750 δραστηριότητες, εμπνευσμένες από τη ύλη των μαθημάτων και εμπλουτισμένες με ήχο, κίνηση, χρώματα και διαλόγους. Κλικ στην εικόνα πιο πάνω για να μεταφερθείτε στον ψηφιακό χώρο του Jele.

Stop Bullying – Χρήσιμα δωρεάν εγχειρίδια για τον σχολικό εκφοβισμό (για γονείς και μαθητές)

stop.bullying.sch.gr

      Τα παρακάτω δύο εγχειρίδια/e-books, εκπονήθηκαν στο πλαίσιο των Πράξεων «Ανάπτυξη και λειτουργία δικτύου ενημέρωσης, επιμόρφωσης, πρόληψης και αντιμετώπισης των φαινομένων σχολικής βίας και εκφοβισμού» και διατίθενται μέσω της πλατφόρμας stop-bullying.sch.gr.
Στο πρώτο εγχειρίδιο που αφορά τους γονείς, σκοπός του υλικού είναι να αποτελέσει ένα χρηστικό οδηγό για τους γονείς και την ευρύτερη οικογένεια σχετικά με το ζήτημα του σχολικού εκφοβισμού.
Το δεύτερο e-book απευθύνεται σε μαθητές δημοτικού και στοχεύει στην ενημέρωσή τους και σωστή πληροφόρησή τους σχετικά με το φαινόμενο της σχολικής βίας και εκφοβισμού ή αλλιώς Bullying. Τα εγχειρίδια αυτά επιχειρούν να απαντήσουν απαντούν σε τρία βασικά ερωτήματα:

  1. Τι είναι σχολική βία και εκφοβισμός;
  2. Πώς καταλαβαίνω το φαινόμενο;
  3. Τι πρέπει να κάνω;

Κλικ στους παρακάτω συνδέσμους για να κατεβάσετε τα εγχειρίδια.

Φάκελος υλικού για γονείς

Φάκελος υλικού για μαθητές Δημοτικού

Επισκεψιμότητα (από 21/12/2018)

counter for blog

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΟΝΕΩΝ 2018-2019

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΟΝΕΩΝ 2018-2019

Αν δε βλέπετε την εικόνα, πατήστε πάνω της να ανοίξει σε μεγαλύτερο μέγεθος

ΟΡΙΑ ΕΓΓΡΑΦΗΣ 7ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ 2017-2018

ΟΡΙΑ ΕΓΓΡΑΦΗΣ 7ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ 2017-2018

Αν δε βλέπετε την εικόνα, πατήστε πάνω της να ανοίξει σε μεγαλύτερο μέγεθος

Top
 
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων