Βιωματική εκπαιδευτική δράση στο Βελβεντό: Το 5ο Γυμνάσιο Κοζάνης στις ανθισμένες ροδακινιές

| 0 σχόλια

Μια ξεχωριστή διδακτική εμπειρία έζησαν χθες, Δευτέρα 16 Μαρτίου, οι μαθητές και οι μαθήτριες των τμημάτων Γ1 και Γ2 του 5ου Γυμνασίου Κοζάνης, πραγματοποιώντας εκπαιδευτική επίσκεψη στο πανέμορφο Βελβεντό.
Η δράση υλοποιήθηκε στο πλαίσιο της Εσωτερικής Αξιολόγησης της Σχολικής Μονάδας, με συντονίστρια την κυρία Παναγιώτα Δολόπικου και υπεύθυνους εκπαιδευτικούς τους: Λάζαρο Καλέα, Άννα Πλιάτσιου , Αλεξάνδρα Σταγκοπούλου και Άγγελο Πολυζώη.
Στην καρδιά της ανθοφορίας και της βιωσιμότητας
Οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να περιηγηθούν σε χωράφια με ανθισμένες ροδακινιές, ένα τοπίο μοναδικού κάλλους που αυτή την εποχή βρίσκεται στο απόγειό του. Η επίσκεψη είχε έντονα βιωματικό χαρακτήρα, καθώς τα παιδιά:
  • Ενημερώθηκαν για τα στάδια της ανθοφορίας και την απαραίτητη περιποίηση των δέντρων.
  • Συνομίλησαν επιτόπου με τοπικούς παραγωγούς, οι οποίοι τους εξήγησαν την τεχνική και τη σημασία του κλαδέματος.
  • Ήρθαν σε επαφή με θέματα που αφορούν την αγροτική παραγωγή και τη βιωσιμότητα, κατανοώντας τη σύνδεση της τοπικής οικονομίας με την προστασία του περιβάλλοντος.

Μια ζωντανή εκπαιδευτική δράση

Μέσα από τη συζήτηση για όλη τη διαδικασία καλλιέργειας του ροδάκινου, οι μαθητές συνέδεσαν τη θεωρία με την πράξη. Η δράση αυτή πρόσφερε μια ουσιαστική διέξοδο από το καθημερινό σχολικό πρόγραμμα, γεμίζοντας τους μαθητές με εικόνες, γνώσεις και μια βαθύτερη εκτίμηση για τον φυσικό πλούτο της περιοχής μας.
Συγχαρητήρια στους μαθητές για το ενδιαφέρον τους και στους εκπαιδευτικούς για την άρτια οργάνωση αυτής της εποικοδομητικής επίσκεψης.

Αφήστε μια απάντηση

Τα απαραίτητα πεδία έχουν σήμανση με *.


Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων