Αρχεία για Δραστηριότητες

Επίσκεψη στη Δημοτική Βιβλιοθήκη

Την Τετάρτη  2/10/2019, μέρα περιπάτου, επισκεφθήκαμε με τους μαθητές της Γ΄Γυμνασίου τη Δημοτική Βιβλιοθήκη Κοζάνης. Οι μαθητές μας ενημερώθηκαν για την ιστορία της Βιβλιοθήκης και τις συλλογές της και ξεναγήθηκαν στους χώρους της. Ευχαριστούμε θερμά το προσωπικό και τους υπευθύνους της Βιβλιοθήκης!

27/9/2019: Πανελλήνια Ημέρα Αθλητισμού

Το σχολείο μας συμμετείχε στην Παγκόσμια Ημέρα Αθλητισμού με τη συμμετοχή των μαθητών και των ομάδων του σχολείου σε αγώνες ποδοσφαίρου, μπάσκετ και χάντμπωλ στο Λιάπειο Αθλητικό Κέντρο.

Ενημέρωση γονέων και κηδεμόνων

 

Ευχαριστούμε πολύ τους γονείς και κηδεμόνες των μαθητών του 5ου Γυμνασίου Κοζάνης που ανταποκρίθηκαν στην πρόσκλησή μας και παρευρέθηκαν στο σχολείο για μια αρχική ενημέρωση σχετικά με τη λειτουργία του σχολείου και τους κανόνες του. Ιδιαιτέρως ευχαριστούμε τις κυρίες του Δ.Σ. του Συλλόγου για τα κεράσματα και ευχόμαστε κάθε επιτυχία στη Σχολή Γονέων που θα ξεκινήσει σύντομα στο χώρο του σχολείου!!

Δράσεις για την κλιματική αλλαγή

 

Στις 20 και 27 Σεπτεμβρίου γίνονται σε όλο τον κόσμο δράσεις σχετικές με την κλιματική αλλαγή. Οι κινητοποιήσεις και οι δράσεις των μαθητών ξεκίνησαν από τη 16χρονη Σουηδή μαθήτρια Γκρέτα Τούνμπεργκ πριν ένα χρόνο περίπου και σήμερα το παράδειγμά της έφτασε σε κάθε γωνιά της γης.

Εκατοντάδες χιλιάδες μαθητές και εκπαιδευτικοί σε όλο τον κόσμο δουλεύουν αθόρυβα, αλλά ουσιαστικά για να αλλάξει το κλίμα κυριολεκτικά και μεταφορικά, γιατί «Σκεφτόμαστε παγκόσμια και δρούμε τοπικά». Ενώνουμε κι εμείς τη φωνή μας με τη φωνή της Γκρέτας και με την τοιχογραφία που ζωγραφίζουμε στο σχολείο μας περνούμε το μήνυμα ότι το μέλλον της γης είναι στα χέρια όλων μας!

Συμμετοχή του 5ου Γυμνασίου στο συνέδριο «Βαλκανική Συνεργασία για την μετάβαση στην καθαρή ενέργεια

Το σχολείο μας πήρε μέρος στο 1ο Βαλκανικό Συνέδριο Καθαρής Ενέργειας με εικαστικά έργα που δημιούργησαν μαθητές μας στο μάθημα των Καλλιτεχνικών. Το θέμα που επεξεργάστηκαν οι μαθητές ήταν: «Πως ονειρεύεστε την πόλη σας με τη χρήση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας;». Τρεις μαθήτριες παρουσίασαν τη συμμετοχή του σχολείου μας την Κυριακή 22/10/2019 στην τελετή βράβευσης που έγινε και η Οργανωτική Επιτροπή δώρισε στο σχολείο έναν εκτυπωτή. Συγχαρητήρια στα παιδιά που συμμετείχαν!

Ευχαριστίες

Να εκφράσουμε τις πιο θερμές μας ευχαριστίες στην επιχείρηση «Ναουμίδης και τον υπεύθυνο της επιχείρησης κ. Ναουμίδη για την παρουσίαση που έκανε σε μαθητές, καθηγητές και γονείς του 5ου Γυμνασίου Κοζάνης σχετικά με ένα φημισμένο τοπικό προϊόν, την πιπεριά Φλωρίνης, στο πλαίσιο δράσης που υλοποιείται στο σχολείο μας στο μάθημα των Καλλιτεχνικών. Οι μαθητές ενημερώθηκαν για τη θρεπτική αξία της πιπεριάς, δοκίμασαν διάφορα προϊόντα με πρώτη ύλη την πιπεριά και τέλος παρακολούθησαν μία Παρασκευή με το ίδιο βασικό συστατικό στην κουζίνα της επιχείρησης. Μέσα από τις διηγήσεις του κ. Ναουμίδη οι μαθητές γνώρισαν την πορεία μιας σπουδαίας τοπικής επιχείρησης και έμαθαν ότι, μόνο αν αγαπάς αυτό που κάνεις, μπορείς να προοδεύσεις.

Δραστηριότητες της Θεματικής Εβδομάδας

Ενημέρωση των μαθητών της Α΄Τάξης  για Θέματα Κυκλοφοριακής Αγωγής από στελέχη της Τροχαίας Κοζάνης

Ενημέρωση των μαθητών για την Υγιεινή Διατροφή για εφήβους από την Διατροφολόγο κ. Σιλιάφη Αναστασία και παρασκευή υγιεινών σνακ από μαθητές και καθηγητές του Τμήματος Διατροφής του ΙΕΚ Κοζάνης. Τους ευχαριστούμε θερμά όλους!

Διαδραστική μουσικοθεατρική παράσταση στο σχολείο από την ομάδα «Λύραυλος»με τίτλο «Με όχημα τη μουσική ταξιδεύουμε στην αρχαία και νεότερη Ελλάδα».

Παρακολούθηση της έκθεσης παλιών φωτογραφιών από 18 φωτογράφους της Κοζάνης στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Κοζάνης.

Φιλικοί αγώνες Χάντμπωλ και Βόλλεϋ από ομάδες μαθητών της Α΄και Β΄Γυμνασίου.

Ανθρώπινα Δικαιώματα και ρατσισμός (Δράση του τμήματος Γ2-Υπεύθυνες καθηγήτριες: Δολόπικου Παν. και Νάκα Διαμ.)

Ενημέρωση μαθητών της Β΄Γυμνασίου για θέματα εθισμών στην εφηβεία από υπευθύνους του Κέντρου Πρόληψης «Ορίζοντες»

Ενημέρωση μαθητών της Γ΄Γυμνασίου για θέματα Σεξουαλικότητας στη Εφηβεία από στελέχη του Νοσοκομείου Κοζάνης.