Αρχεία για Πολιτιστικά προγράμματα

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΩΝ ΓΙΑ ΤΡΙΗΜΕΡΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΕ ΔΕΛΦΟΥΣ-ΓΑΛΑΞΙΔΙ-ΛΙΒΑΔΕΙΑ

ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ

ΓΑΛΑΞΙΔΙ

ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ ΛΕΙΒΑΔΙΑ SEAQUEST TRAVEL
PORTO LOURBAS LEVADIA HOTEL 82
VILLA OLYMPIA LEVADIA HOTEL 88.5
ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ ΓΑΛΑΞΙΔΙ LEVADIA HOTEL 88
EUROPA BEACH LEVADIA HOTEL 90

97 HMIΔΙΑΤΡΟΦΗ

ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ ΓΑΛΑΞΙΔΙ

ΗΜΙΔΙΑΤΡΟΦΗ

ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ ΔΕΛΦΟΥΣ- ΛΙΒΑΔΕΙΑ

ΠΡΩΙΝΟ

HERMES TOURS
EUROPA BEACH HOTEL CASTRI HOTEL 89
EUROPA BEACH HOTEL LEVADIA HOTEL 95

ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΙΣ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Η ΕΚΔΡΟΜΗ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΜΕ ΤΟ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ SEAQUEST TRAVEL ΣΤΟ HOTEL PORTO LOURBAS  ΚΑΙ LEVADIA ΣΤΗΝ ΤΙΜΗ ΤΩΝ 82 ΕΥΡΩ.

Εκδήλωση παρουσίασης προγραμμάτων σχολικών δραστηριοτήτων της Γ’ Γυμνασίου

Την Τετάρτη 11 Μαϊου 2016, στις 19:00, στην αίθουσα εκδηλώσεων του 5ου Γυμνάσιου Κοζάνης, οι μαθητές/μαθήτριες της Γ΄ Γυμνασίου και οι υπεύθυνοι καθηγητές/καθηγήτριες των προγραμμάτων σχολικών δραστηριοτήτων παρουσίασαν σε γονείς, μαθητές, εκπαιδευτικούς και στα τοπικά ΜΜΕ τα σχολικά προγράμματα, τα οποία εκπονήθηκαν τη φετινή σχολική χρονιά από παιδιά της Γ΄ Γυμνασίου. Πρόκειται για τα προγράμματα «Δείξε μου τα γονίδιά σου να σου πω ποιος είσαι», «Ψηφιακή αφήγηση: ένα ταξίδι στο χρόνο» και «Γνωριμία με το αρχαίο θέατρο», τα οποία συντονίστηκαν από τους καθηγητές/καθηγήτριες του 5ου Γυμνασίου Κοζάνης, Αικατερίνη Μητσοπούλου, Ελευθερία Παπαδέλη, Δελιόπουλο Γεώργιο και Βαφειάδου Χάιδω. Παράλληλα, οι μαθητές/μαθήτριες της Γ’ Γυμνασίου, που συμμετείχαν στην εκστρατεία Ecomobility, παρουσίασαν την εργασία τους, για την οποία κατέκτησαν το δεύτερο βραβείο πανελλαδικά.

Τα παιδιά παρουσίασαν τις εργασίες τους με ευρηματικό, ψυχαγωγικό και συνάμα παιδαγωγικό τρόπο, με αφήγηση, σκετς και παιχνίδι επί σκηνής, video, ταινίες, τραγούδια, εντυπωσιάζοντας τους παρευρισκόμενους στην εκδήλωση. Με αυτόν τον τρόπο ανέδειξαν μια άλλη πλευρά της δημόσιας εκπαίδευσης, η οποία πραγματοποιείται σε καθαρά εθελοντική βάση από μαθητές και καθηγητές, εκτός του τυπικού σχολικού ωραρίου και επιχειρεί μια βιωματική, κριτική και δημιουργική προσέγγιση της γνώσης.

Με αυτή την εκδήλωση οι μαθητές της Γ΄ Γυμνασίου αποχαιρέτησαν το Γυμνάσιο, δίνοντας σε γονείς και εκπαιδευτικούς υποσχέσεις για ακόμη καλύτερα πράγματα στο μέλλον. Πατήστε για να δείτε φωτογραφίες εδώ.

Ο ΓΟΗΤΕΥΤΙΚΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΤΩΝ ΑΡΩΜΑΤΩΝ

Ένα πολιτιστικό πρόγραμμα που έκανε η κ. Δέσποινα Μουσαφερειάδου με παιδιά από το Β5. Μπορείτε να δείτε την παρουσίαση του προγράμματος εδώ.

Ένα ταξίδι στα σημαντικότερα μνημεία- αξιοθέατα της Κέρκυρας

Στα πλαίσια των προγραμμάτων σχολικών δραστηριοτήτων 30 παιδιά της Α’ γυμνασίου, με υπεύθυνους καθηγητές τους εκπαιδευτικούς  Άννα Πλιάτσιου ΠΕ06, Ευάγγελο Αποστολίδη ΠΕ04 και Μαγδαληνή Παπακυριακού ΠΕ02, συμμετείχαν στο πολιτιστικό πρόγραμμα με τίτλο » Ένα ταξίδι στα σημαντικότερα μνημεία- αξιοθέατα της Κέρκυρας» του οποίου η παρουσιάση είναι εδώ.

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

ERH APDELI

Το Α1 γράφει για την επίσκεψη του Λύραυλου στις 27-11-2014

Πριν από λίγες μέρες, το 5ο Γυμνάσιο Κοζάνης παρακολούθησε μια ξεχωριστή παράσταση. Σκοπός της ήταν η προβολή και η ανάδειξη της αρχαίας ελληνικής μουσικής, καθώς και των αρχαίων ελληνικών μουσικών οργάνων. Οι μαθητές άκουσαν τους μαγευτικούς ήχους των οργάνων αλλά και έμαθαν τρόπους κατασκευής οργάνων από ανακυκλώσιμα υλικά.

Γκαμπούρα Δήμητρα

 

Οι μουσικοί ήταν ευγενικοί και φιλικοί μαζί μας. Μας μιλούσαν με οικείο τρόπο και έλυναν τις απορίες μας. Επικρατούσε μια ατμόσφαιρα γαλήνης, όταν έπαιζαν γλυκές αρχαίες μελωδίες, ενώ η ατμόσφαιρα άλλαζε, όταν έπαιζαν δυνατές και ζωντανές μελωδίες. Τη μουσική συνόδευαν εικόνες και βίντεο. Γενικά, όλη η παράσταση ήταν καταπληκτική.

Αθανασιάδου Χριστίνα

 

Τα παιδιά έδειχναν ιδιαίτερο ενδιαφέρον και παρακολουθούσαν με προσοχή την παράσταση. Ένιωθαν σα να κάνουν ταξίδι στην αρχαία Ελλάδα μέσα από τη μουσική.Ο ενθουσιασμός ήταν τόσο μεγάλος, που συχνά ξεσπούσαν σε χειροκροτήματα.

Αλεξανδρίδου Μελίνα

 

Οι μουσικοί μας εξήγησαν πώς κατασκευάζουν οι ίδιοι τα μουσικά όργανα. Μας έδειξαν, επίσης, πώς μπορούμε να κατασκευάσουμε αυτοσχέδια μουσικά όργανα, π.χ. με ένα καλαμάκι!

Ακριτίδου Αργυρώ

 

Οι οργανωτές της παράστασης ήταν πολύ καλοί μαζί μας. Προσπάθησαν να μας κάνουν να νιώσουμε άνετα και να περάσουμε ωραία.

Δεληγεωργίδης Μανώλης

 

 

Εμένα προσωπικά, μου άρεσε πιο πολύ η λύρα. Το συμπέρασμα που έβγαλα είναι ότι η αρχαία ελληνική μουσική ήταν μαγευτική.

Αντωνιάδης Αντώνης

 

Κατά τη διάρκεια της παράστασης ένιωθα θαυμασμό γι’ αυτούς τους ανθρώπους, για τις γνώσεις που έχουν και ήθελαν να τις μοιραστούν και μαζί μας.

Αργύρη Ρούλα

Προσφορές τουριστικών γραφείων για την εκπαιδευτική επίσκεψη στο Μουσικό Σχολείο Πτολεμαΐδας στις 16 Δεκεμβρίου 2014

Σχετικά με τη δημοσίευση στην ιστοσελίδα της Δ/νσης Β/θμιας Εκπ/σης Κοζάνης που αφορούσε την πρόσκληση ενδιαφέροντος για την εκπαιδευτική επίσκεψη στο Μουσικό Σχολείο Πτολεμαΐδας στις 16 Δεκεμβρίου 2014, δεχτήκαμε τις εξής προσφορές με Φ.Π.Α. ανά λεωφορείο από τουριστικά γραφεία της πόλης:

 

LOGAS TOURS: 115€

Υπεραστικό Κ.Τ.Ε.Λ. Α.Ε.: 110€

HERMES TOURS: 110€

STOGIANNIS TRAVEL: 73€

 

Κατόπιν τούτου, η μετακίνηση θα πραγματοποιηθεί με λεωφορείο του STOGIANNIS TRAVEL.

 

Εκ της Διευθύνσεως

Ο Λύραυλος στο 5ο Γυμνάσιο Κοζάνης την Πέμπτη 27 Νοεμβρίου 2014

Ο Λύραυλος – Κέντρο Ελληνικής Μουσικής Κληρονομιάς – ασχολείται με την έρευνα, την προβολή και ανάδειξη της αρχαίας ελληνικής μουσικής. Βασικός στόχος του Λύραυλου είναι η επιστημονικά τεκμηριωμένη αναβίωση και ορθή προβολή και διάδοση της Αρχαίας Ελληνικής Μουσικής, με την ανακατασκευή των μουσικών οργάνων που ζωντανεύουν τους αρχαίους ήχους.Μέρος αυτής της παγκοσμίως καταξιωμένης προσπάθειας αποτελούν και τα εκπαιδευτικά προγράμματα που οργανώνει σε σχολεία όλης της Ελλάδας. Στο σχολείο μας θα έχουμε τη χαρά να τους φιλοξενήσουμε την Πέμπτη 27 Νοεμβρίου 2014 και να παρακολουθήσουμε την παρουσίασή τους.

Θα παρακολουθήσουμε μία παρουσίαση ανακατασκευασμένων αρχαίων μουσικών οργάνων μαζί με παράλληλη προβολή διαφανειών από παραστάσεις αγγείων και άλλων αρχαιολογικών πηγών που αποτυπώνουν το ρόλο της Μουσικής στη ζωή των αρχαίων Ελλήνων. Τα όργανα που θα παρουσιαστούν είναι απόλυτα λειτουργικά και έχουν κατασκευαστεί επιτυγχάνοντας την μέγιστη δυνατή προσέγγιση στα πρωτότυπα, τόσο στις διαστάσεις όσο και στο σχήμα και φυσικά στα υλικά κατασκευής. Της κατασκευής έχει προηγηθεί εντατική, συστηματική και συνδυαστική μελέτη πλήθους αρχαιολογικών πηγών. Αξίζει μάλιστα να τονιστεί ότι τα μουσικά αυτά όργανα καλύπτουν ένα χρονολογικό φάσμα είκοσι περίπου αιώνων – από το 1700 π.Χ. έως το 300 μ.Χ.

Ιδιαίτερη έμφαση θα δοθεί στην ενεργοποίηση του ενδιαφέροντος των μαθητών, που συμμετέχουν μέσα από τον μουσικό τρόπο προσέγγισης του θέματος. Πιο συγκεκριμένα κατά τη διάρκεια της παρουσίασης οι μαθητές μας θα ακούσουν ζωντανά μουσικά παραδείγματα, διάφορες εκδοχές παιξίματος όλων των οργάνων – θα τους επιτραπεί ακόμα και να αγγίξουν τα ίδια τα όργανα. Η παρουσίαση θα ολοκληρωθεί με την ερμηνεία μερικών από τα σωζόμενα αρχαιοελληνικά μουσικά έργα.

Τα έξοδα της παράστασης επιβαρύνουν τους μαθητές και ανέρχονται στα 3€ ανά μαθητή.

Περισσότερες πληροφορίες για τον Λύραυλο μπορείτε να βρείτε στην επίσημη ιστοσελίδα του.

Η περιοχή της Δυτικής Μακεδονίας σύμφωνα με την απεικόνισή της στη «Χάρτα του Ρήγα» – Πολιτιστικό πρόγραμμα

Χάρτα του ΡήγαΗ περιοχή της Δυτικής Μακεδονίας σύμφωνα με την απεικόνισή της στη «Χάρτα του Ρήγα» είναι ένα πρόγραμμα που υλοποίησαν οι μαθητές του τμήματος Γ1 του 5ου Γυμνασίου Κοζάνης. Μέσω του προγράμματος, οι μαθητές γνώρισαν έναν πολύτιμο θησαυρό που φιλοξενείται στη Δημοτική Χαρτοθήκη, την «Χάρτα του Ρήγα».

Οι μαθητές εξερεύνησαν την Χάρτα, αναγνώρισαν τοπωνύμια της περιοχής μας και ήρθαν σε επαφή με την πολιτιστική κληρονομιά της περιοχής μας.

Μπορείτε να κατεβάσετε το αρχείο της παρουσίασης πατώντας εδώ.

Υπεύθυνη καθηγήτρια του προγράμματος: Πέμα Μαρίνα, ΠΕ05

Οι TARANTATI του 5ου Γυμνασίου και του 4ου ΓΕΛ Κοζάνης στους Παξούς!

TARANTATI - ΠΑΞΟΙ