Επίσκεψη στην έκθεση του Van Gogh

Στα πλαίσια της εκπαιδευτικής εκδρομής του σχολείου μας στη διεθνή έκθεση Van Gogh, οι μαθητές της Γ’ Γυμνασίου του σχολείου μας είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν και να θαυμάσουν από κοντά το μεγαλύτερο καλλιτεχνικό γεγονός της χρονιάς που έλαβε χώρα για πρώτη φορά στη Θεσσαλονίκη.

Ήταν μια εκδρομή που μου κίνησε το ενδιαφέρον καθώς είχα την πρωτόγνωρη εμπειρία να έρθω σε επαφή με τέτοιου είδους καλλιτεχνικά δημιουργήματα ενός τόσο διάσημου καλλιτέχνη. Βλέποντας τους θαυμάσιους πίνακες του Ολλανδού ζωγράφου να προβάλλονται γύρω στο χώρο ένιωσα τόσο γοητευμένη, που ήταν σαν να γύρισα πίσω στον χρόνο και να συμμετείχα και εγώ η ίδια στη δημιουργία αυτών των υπέροχων πινάκων. Οπωσδήποτε συστήνω ανεπιφύλακτα σε όλους τους μαθητές να επισκεφθούν αυτήν την μοναδική έκθεση ζωγραφικής και να έχουν αυτή την ξεχωριστή εμπειρία.

Μαθήτρια του Γ4 Σημαιοφορίδου Ζωή

Οι μαθητές του 5ου Γυμνασίου Κοζάνης μαζί με την εικαστικό Μαρία Χατζηλάμπου, αποχαιρετούν το 2018 δωρίζοντας πίνακες !

Οι μαθητές της Γ’ τάξης του 5ου Γυμνασίου Κοζάνης μαζί με την εικαστικό Μαρία Χατζηλάμπου, αποχαιρετούν το 2018 δωρίζοντας 15 χριστουγεννιάτικα ζωγραφικά έργα που φιλοτέχνησαν οι ίδιοι, στα παιδιά που φιλοξενούνται στο Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας της Περιφέρειας Δ. Μακεδονίας .
ΚΑΛΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ !

 

Bazaar στην Εύξεινο Λέσχη Κοζάνης, στις 29 Νοεμβρίου, από τους μαθητές του τμήματος των εικαστικών του Καλλιτεχνικού Γυμνασίου Κοζάνης και του 5ου Γυμνασίου Κοζάνης

Οι μαθητές του τμήματος των εικαστικών του Καλλιτεχνικού Γυμνασίου Κοζάνης και του 5ου Γυμνασίου Κοζάνης, μαζί με την εικαστικό Μαρία Χατζηλάμπου δημιούργησαν μια ποικιλία από χριστουγεννιάτικες κατασκευές, έχοντας στη διάθεσή τους ελάχιστα υλικά και πολλή φαντασία και μεράκι. Τις κατασκευές αυτές θα διαθέσουν σε Bazaar που θα λάβει χώρα στην Εύξεινο Λέσχη Κοζάνης, Φιλίππου Β΄ 30, στις 29 Νοεμβρίου, από τις 18:00 έως τις 21:00. Εκεί, μαθητές και εκπαιδευτικός θα περιμένουν τον κόσμο να αγκαλιάσει την προσπάθειά τους και να τους τιμήσει διαλέγοντας κάποια από τις χριστουγεννιάτικες κατασκευές τους. Τα έσοδα του Bazaar θα διατεθούν στον εξοπλισμό των εικαστικών εργαστηρίων των σχολείων.

AΣΚΗΣΗ ΣΕΙΣΜΟΥ 15-11-2018

Ευχαριστίες

Ευχαριστούμε πολύ το απερχόμενο Δ. Σ. του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων για την αμέριστη συμπαράστασή του στο έργο του σχολείου και τη συνεχή υποστήριξη. Πιστεύουμε πως και το νέο Δ. Σ. θα είναι αρωγός σε κάθε εκπαιδευτική δράση του σχολείου και ευελπιστούμε σε μια καλή συνεργασία.

Η Διεύθυνση και ο Σύλλογος των καθηγητών

Μέτρα πολιτικής προστασίας του σχολείου μας

Στο πλαίσιο της επικαιροποίησης του κανονισμού πολιτικής προστασίας του σχολείου μας για το τρέχον σχολικό έτος και της ενημέρωσης καθηγητών και μαθητών σας καλούμε να ενημερωθείτε από τις παρακάτω παρουσιάσεις σχετικά με τις ενέργειές μας σε έναν πιθανό σεισμό.

Ενημέρωση καθηγητών, διοικητικού και βοηθητικού προσωπικού

Ενημέρωση των μαθητών του σχολείου

 

Πρόσκληση Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων σε εκλογοαπολογιστική συνέλευση.

Καλούνται οι γονείς-κηδεμόνες των μαθητών του 5ου Γυμνασίου Κοζάνης σε εκλογοαπολογιστική συνέλευση την Τετάρτη 14/11/2018 και ώρα 6:00 μ.μ.. στην Αίθουσα Τελετών

Καθώς ορίστηκαν η 31/10/2018 και η 7/11/2018 ως 1η και 2η ημερομηνία συνεδρίασης, παρακαλείσθε για λόγους απαρτίας να παρευρεθείτε στην 3η και τελική ημερομηνία στις 14/11/2018.

Ο σύλλογος θα προσφέρει καφέ και κεράσματα.

Συγχαρητήρια

Η Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης και η Δ/νση Β’/βάθμιας Εκπ/σης Α’ Αθήνας  στο πλαίσιο του Δικτύου Π.Ε. «Οι Πράσινες Γωνιές της Γειτονιάς μου» βραβεύουν τα σχολεία και τους εκπαιδευτικούς του Δικτύου που υλοποίησαν με ιδιαίτερη επιτυχία δράσεις στο πλαίσιο του Δικτύου Π.Ε. «Οι Πράσινες Γωνιές της Γειτονιάς μου» τις σχολικές χρονιές 2011-2018.

Το σχολείο μας έχει συμπεριληφθεί σε αυτά τα σχολεία που πρόκειται να βραβευθούν.

Ένα μεγάλο μπράβο στους μαθητές και καθηγητές που συμμετείχαν και διακρίθηκαν ανάμεσα σε πολλά σχολεία από όλη την Ελλάδα!

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΗ ΦΛΩΡΙΝΑ (από τη Μελίνα Παπαδοπούλου μαθήτρια του Α3′)

Την Παρασκευή 2 Νοεμβρίου 2018 2 τμήματα της Α’ τάξης πήγαμε στην Φλώρινα. Επισκεφτήκαμε το Αρχαιολογικό Μουσείο, στο οποίο είδαμε πολλά και διάφορα εκθέματα από την προϊστορική εποχή, τα ελληνιστικά αλλά και τα βυζαντινά χρόνια. Πολλά από αυτά μου άρεσαν. Είχε όπλα, κοσμήματα, αγγεία, κτερίσματα, επιτύμβιες στήλες, αγάλματα, ένα ιδιαίτερο ψηφιδωτό δάπεδο από το οποίο είχε σωθεί μεγάλο μέρος του και πολλά άλλα εκθέματα. Αυτό πού μου έκανε περισσότερο εντύπωση ήταν η εντυπωσιακή για εκείνη την εποχή πέτρινη κουζίνα με διάφορα σκεύη της εποχής. Αργότερα, επισκεφτήκαμε το Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης, όπου υπήρχε έκθεση με παραδοσιακές στολές της ευρύτερης περιοχής της Φλώρινας, που οργάνωσε το Λύκειο Ελληνίδων. Μου έκανε εντύπωση ότι η στολή της νύφης δεν είχε καμία σχέση με τη σημερινή. Οι νύφες τότε φορούσαν μια παραδοσιακή στολή του τόπου τους με ένα πέπλο. Ύστερα, κάναμε μια ωραία βόλτα στην πόλη και στην περιοχή γύρω από το ποτάμι και έτσι ολοκληρώθηκε η εκδρομή μας. Ήταν μια υπέροχη εκδρομή που θα ήθελα να επαναλάβω!!!

ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΣΥΛΛΟΓΟ ΓΟΝΕΩΝ & ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ

Η Διευθύντρια και οι διδάσκοντες των μαθημάτων των Φυσικών Επιστημών του 5ου Γυμνασίου Κοζάνης εκφράζουμε τις θερμές μας ευχαριστίες προς τον Σύλλογο Γονέων & Κηδεμόνων του σχολείου μας για τη δωρεά τους, με σκοπό τον εξοπλισμό του Εργαστηρίου Φυσικών Επιστημών με οπτικό μικροσκόπιο και αναλώσιμα (σωλήνες, μπουκάλια κλπ). Χαιρόμαστε ιδιαίτερα που οι γονείς/κηδεμόνες δείχνουν έμπρακτα την υποστήριξή τους στην προσπάθειά μας να αναβαθμίσουμε την ποιότητα της εκπαίδευσης των μαθητών μας και ευχόμαστε υγεία και πρόοδο σε όλους.